• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

O her goren cok bilmislere sor bakim ortodonti egitimimi almis ;)
Hiiccc sıkma canini. Banada ne gerek var bilmem ne dediler. Evli ve 2 cocuk annesiyim ondann yaniiii. Ustelik cenede sorun var ve cekimli tedavi. 7.ayimdayim. doktor 2 sene surmeyecegini soyledi. Cok mutluyum. 4 sene takanlar duydum ben. Bu bir tedavi. Sonuca odaklanalim.

Evet haklısın canım. Alıştım aslında ama arada böyle takılıyorum:) bide bekar ve 30 yaşında olunca:)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya her gören yok 1.5 senede bitmez. Zaten küçük yaşlarda daha etkili tel tedavisi diye yorumlar yapıyo. Moralim bozuldu ya. İnşallah uzamaz. Çünkü daha fazla süreceğini bilsem başlamazdım:(

canım tedavi süresini belirleyen biçok şey var, çekimli olup olmaması, diş yapısı , çarpıklık derecesi ne biliyim çene yapısı falan, sen konuşulanlara bakma boşver herkes kendi kafasına göre kulaktan dolma bilgilerle konuşur durur, sadece küçük yaşlarda etkili olsaydı yüzlerce yetişkinin dişi düzelmezdi onlara kalırsa, gerçekten sabır isteyen bir tedavi ama dikkat edilirse istenilen sonuca ulaşılır, alıştıktan sonra pekte umrunda olmuyor insanın konuşulanlar:) a ne vardı dişlerinde ne gerek var sen böylede güzelsin filan:) istisnalar dışında bunlar birazda kıskançlık belirtileri:)) ne kötüyüm:D

Arkadaşlar ,

Tek , plak dışında alternatif olan şeffaf geçme düzelticilerden kullanan var mı ? Adına ulaşamadım ...

canım tedavi süresini belirleyen biçok şey var, çekimli olup olmaması, diş yapısı , çarpıklık derecesi ne biliyim çene yapısı falan, sen konuşulanlara bakma boşver herkes kendi kafasına göre kulaktan dolma bilgilerle konuşur durur, sadece küçük yaşlarda etkili olsaydı yüzlerce yetişkinin dişi düzelmezdi onlara kalırsa, gerçekten sabır isteyen bir tedavi ama dikkat edilirse istenilen sonuca ulaşılır, alıştıktan sonra pekte umrunda olmuyor insanın konuşulanlar:) a ne vardı dişlerinde ne gerek var sen böylede güzelsin filan:) istisnalar dışında bunlar birazda kıskançlık belirtileri:)) ne kötüyüm:D

Canim ne yaptin? Kontrole gittin mi?

:))))). Kötü olan onlar :D. İlk başta nasıl geçeck diye endişelenirken 4 ay geçmiş bile:)). Geçenlerde lise arkadaşımdan evlilik teklifi aldım bana teller çok şirin durmuş dedi. :))). Artık ne kadar doğru bilemem:))))

Merhabalar, ben de diş teli takıyorum ve kısmetse bir iki aya çıkacak. Tel takmaya bir kere başlayınca zaman o kadar çabuk geçiyormuş ki. Şimdi kesinlikle iyi ki taktırmışım diyorum.

arkadaşlar ortodonti tedavisini ağız diş hastanesinden sevk alıp özelde yaptıran var mı? varsa bu sevk ve geri ödeme süreçleri nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz?

18 ay bitti ve çıkartmıyor .. ooff zaten heh tam süper oldu diyemiyordum ama çok sıkıldım kızlar yaa bir daha ki ay çıkarrımıyız dedim bilmem bakıcaz diyoo :19:

Merhabalar, ben de diş teli takıyorum ve kısmetse bir iki aya çıkacak. Tel takmaya bir kere başlayınca zaman o kadar çabuk geçiyormuş ki. Şimdi kesinlikle iyi ki taktırmışım diyorum.

Ohh ne guzel az kalmis. Benim cikmasina daha baya var ama bende iyiki diyenlerdenim.

arkadaşlar ortodonti tedavisini ağız diş hastanesinden sevk alıp özelde yaptıran var mı? varsa bu sevk ve geri ödeme süreçleri nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz?

Bildigim kadariyla 18 yasini doldurmayanlar sevk alip ozelde yaptiriyor. Ssk nin belirledigi kadarini ssk dan geri aliyor

18 ay bitti ve çıkartmıyor .. ooff zaten heh tam süper oldu diyemiyordum ama çok sıkıldım kızlar yaa bir daha ki ay çıkarrımıyız dedim bilmem bakıcaz diyoo :19:

Neden cikartmiyormus peki? 18 ayda duzelmedimi dislerin :? Hayirlisi bukqdar beklemissin insallah en yakin zamanda cikar.

Bildigim kadariyla 18 yasini doldurmayanlar sevk alip ozelde yaptiriyor. Ssk nin belirledigi kadarini ssk dan geri aliyor

cevap için teşekkür ederim :46: engelli raporu olunca ortodontiyi de karşılıyor diyolar yaş sınırlaması olmadan ama araştırma aşamasındayım bende engelli raporum var böyle bir hakkım varsa kullanmayı düşünüyorum da hani engelli olmadan normalini yapan var mı diye sormak istedim

Neden cikartmiyormus peki? 18 ayda duzelmedimi dislerin :? Hayirlisi bukqdar beklemissin insallah en yakin zamanda cikar.

benim pek içime sinmedi zaten yamuk olan iki dişin kökleri gözükmüyo bi tuhaf ,, üst dişlerde de köpek dişin arka yanındaki dişi çektirmiştim onun kapanması çok zaman aldı daha yeni kapandı gibi :20: okapanınca diğer dişte boşluk oldu ay walla sinir geldi artık bugün randevum vardı söyledim şikayetlerimi kendisi bi rahat sorma :ssz:

benim pek içime sinmedi zaten yamuk olan iki dişin kökleri gözükmüyo bi tuhaf ,, üst dişlerde de köpek dişin arka yanındaki dişi çektirmiştim onun kapanması çok zaman aldı daha yeni kapandı gibi :20: okapanınca diğer dişte boşluk oldu ay walla sinir geldi artık bugün randevum vardı söyledim şikayetlerimi kendisi bi rahat sorma :ssz:

yarın resim atıcam bi akıl verin kızlar napmalıyım die:19:

yarın resim atıcam bi akıl verin kızlar napmalıyım die:19:

Aaa niye oyle olduki? Uzun bir sure 18 ay. Evet resim at ben merak ettim. Ve biraz baski yap doktoruna

cevap için teşekkür ederim :46: engelli raporu olunca ortodontiyi de karşılıyor diyolar yaş sınırlaması olmadan ama araştırma aşamasındayım bende engelli raporum var böyle bir hakkım varsa kullanmayı düşünüyorum da hani engelli olmadan normalini yapan var mı diye sormak istedim

Rica ederim. Rapor olunca nasil oluyor o konuda hic bilgim yok. Ama bi arastirin. Agiz ve dis sagligi hastanesi en dogru bilgiyi verir.

Arkadaşlar teller takılali bir ay oldu ama bugun arka dislerimde kanama vardi . Normal bir sey mi ? Daha once de oluyordu cok cok az telden once de ama bugun biraz fazlaydi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back