• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Gozun aydin canim. Bekliyoruz resimlerini. Tedavi toplam ne kadar surdu kac ay? Zaten sadece carpiklik olsa kolay duzeliyorda cekimli dislerde biraz zaman aliyor.

Doktordan döndüm şimdi cnm. Biraz daha beklesek iyi olabilirmiş çıkarmadı yani :( ama foto koydum su an dişlerim böyle :) tedavimin 16. Ayı su an. $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1407310082.486937.jpg

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Doktordan döndüm şimdi cnm. Biraz daha beklesek iyi olabilirmiş çıkarmadı yani :( ama foto koydum su an dişlerim böyle :) tedavimin 16. Ayı su an. Eki Görüntüle 1210197

Birde diş çekimi olmadı bende. Sadece köpek dişlerimin yanındakiler gerideydi onun için taktırmıştım. Ama artık sıkıldım tellerden :(

Birde diş çekimi olmadı bende. Sadece köpek dişlerimin yanındakiler gerideydi onun için taktırmıştım. Ama artık sıkıldım tellerden :(

harıka gözükuyor bol gülüşler :) az kalmıs yaa en fazla bir kaç ay daha tel var oılacka hayatında .. eskı bir foton varmı varsa görmek isterım :52: :??

Doktordan döndüm şimdi cnm. Biraz daha beklesek iyi olabilirmiş çıkarmadı yani :( ama foto koydum su an dişlerim böyle :) tedavimin 16. Ayı su an. Eki Görüntüle 1210197

Super. Ha cikti ha cikacak teller dert etme. Biz daha yolun yarisina geldik. Cekimsiz tedavi olmasina ragmen uzun surmus.

harıka gözükuyor bol gülüşler :) az kalmıs yaa en fazla bir kaç ay daha tel var oılacka hayatında .. eskı bir foton varmı varsa görmek isterım :52: :??

Teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi olur doktorum erteliyor sürekli. Eskide çok gülmezdim fooğraflarda ama vardır illaki bulup paylaşırım cnm :)

Super. Ha cikti ha cikacak teller dert etme. Biz daha yolun yarisina geldik. Cekimsiz tedavi olmasina ragmen uzun surmus.

Evet uzun sürdü. Aslında 2 ayda düzeldi ama dişlerin biraz daha oturması için bekliyoruz. Senin ne kadar oldu? Birde ben asıl korkutan tel çıktıktan sonra eski haline dönmesi umarım böyle bi şey olöaz yoksa yıkılırım :( ;(

Evet uzun sürdü. Aslında 2 ayda düzeldi ama dişlerin biraz daha oturması için bekliyoruz. Senin ne kadar oldu? Birde ben asıl korkutan tel çıktıktan sonra eski haline dönmesi umarım böyle bi şey olöaz yoksa yıkılırım :( ;(

dişlerin arka kısmına incecik bir tel koyuyorlar .. gözükmesi imkansız o sabitleyici ve senelerce duruyor. Onu muhakkak koydur cunku benım kuzenımde ve yiğenımde var ve oynama yok.. ama 2 arkadasımdada yok koymamış dr ve dişlerde değişiklik var ..herkes işte dr ortodontıs aman ha dikkat :) emeğine ezıyetine değsin :):2:

canım bak burdakı gıbı bellı belirsız sadce ondekı 6 dişe felan takıyolar :) sen bile unutuyosun düşün :)

Eklentiler

• $02_sendbinary.jpg
    $02_sendbinary.jpg
    15,8 KB · Görüntüleme: 89

Ben 7.ayimdayim. ustten iki azi disim cekildi. Ust cene ondeydi ve 2 disim baya yamuktu. Suan sag taraf %90 kapandi sol taraf %60 kapandi diyebilirim. Altlarda pek sorun yoktu zaten ama yinede lastik vs kullanimi icin braket var. Ilk basta 2 sene dedi dr. Suamki gidisata gore 1.5 senede biter gibi. Kis sonu gibi cikaririz insallah dedi. Insallahda oyle olur.

dişlerin arka kısmına incecik bir tel koyuyorlar .. gözükmesi imkansız o sabitleyici ve senelerce duruyor. Onu muhakkak koydur cunku benım kuzenımde ve yiğenımde var ve oynama yok.. ama 2 arkadasımdada yok koymamış dr ve dişlerde değişiklik var ..herkes işte dr ortodontıs aman ha dikkat :) emeğine ezıyetine değsin :):2:

Bu arada bazi doktorlar dislerin arkasina tel koyuyor omur boyu bazilarida alt ust dislere kendi olculerini alarak seffaf kaliplar yapiliyor onu geceleri takiyorsun. 2 sene kadar. Yani teller cikincada tedavi bitmiyor aslinda. Sonrasida dikkat istiyor.

Bu arada bazi doktorlar dislerin arkasina tel koyuyor omur boyu bazilarida alt ust dislere kendi olculerini alarak seffaf kaliplar yapiliyor onu geceleri takiyorsun. 2 sene kadar. Yani teller cikincada tedavi bitmiyor aslinda. Sonrasida dikkat istiyor.

ewet ama ğlak işi sakıncalı bence ewde olmayabilirisn unutabilri atlayabilirisn daha doğrusu tel olmadığı için önemseyebilir insan.. aaa nasılsa duzeldi diyerek tabı bırden kayma olmayacağı içinde anladığında coktan iş isten gecmiş olur..
arkadaşım cıkarttı telleri tedavısı bitmeden psıkoljım kaldırmıyor dıyerek üst dişleri .. neyse damaklık verdı dr ama kendı dedi tellerdekı ğibi kalmadı .. tabı bu biraz özel durum ama tedavı bitmeden cıkan teller vs.. ama bence kendı şahsı fıkrım dişin içinde olanı :) ayrıca damklıkta verecekse versın :)))

arkadaslar tel tedavımın 5. Ayındayım sadece ustlere takılmıstı. Dugunum dolayısıyla bugun cıkardık 2 haftalıgına. Doktor arkasına tel takacagım demıstı takmayalım dedı. 2 hafta sonra tekrar takılacak braketler , tel tedavıme devam edecegız. Sorum:
Bu 2 haftalık surecte dısler eskı halıne doner mı? Bozulma cok olur mu ?
Zaten tekrar takılacak braketler ama bozulma cok olur mu merak edıyorum

arkadaslar tel tedavımın 5. Ayındayım sadece ustlere takılmıstı. Dugunum dolayısıyla bugun cıkardık 2 haftalıgına. Doktor arkasına tel takacagım demıstı takmayalım dedı. 2 hafta sonra tekrar takılacak braketler , tel tedavıme devam edecegız. Sorum:

hayırlı olsun öncelikle düğünun.. bence cok olmaz kımse anlamaz :) 2 hafta boyunca tadını cıkar yemek yemenın mısır ye benım içinde :) :9:

hayırlı olsun buarada mutluluklar bişe sorucam böyle özel durumlar için sormuştum doktora çıkartabiliyo muyuz die bi tedavi ücreti kadar tekrar ödeme yaparsın diyerek gülmüştü senin nasıl oldu da çıkartıldı merak ettim :44:

Ya her gören yok 1.5 senede bitmez. Zaten küçük yaşlarda daha etkili tel tedavisi diye yorumlar yapıyo. Moralim bozuldu ya. İnşallah uzamaz. Çünkü daha fazla süreceğini bilsem başlamazdım:(

Ya her gören yok 1.5 senede bitmez. Zaten küçük yaşlarda daha etkili tel tedavisi diye yorumlar yapıyo. Moralim bozuldu ya. İnşallah uzamaz. Çünkü daha fazla süreceğini bilsem başlamazdım:(

ya neden içinı böle boş kelimelerle dolduruyosun canım benım... olurmu eger dr guvebiyosan inan bana uzayacak birsey yok.. ewet cok ama cok sorunlu agızlarda işlem uzar diş ve cene sorunu varsa amelıyalık durumları amaleıyatsız kurtarıyorsa dr ewet derız demı.. bence 1,5 sebe cokta bişi değil :) unut onu yaa askerlık yapıyoruz sayılı gun gececek :)

ya neden içinı böle boş kelimelerle dolduruyosun canım benım... olurmu eger dr guvebiyosan inan bana uzayacak birsey yok.. ewet cok ama cok sorunlu agızlarda işlem uzar diş ve cene sorunu varsa amelıyalık durumları amaleıyatsız kurtarıyorsa dr ewet derız demı.. bence 1,5 sebe cokta bişi değil :) unut onu yaa askerlık yapıyoruz sayılı gun gececek :)

:)))). Askerlik iyimiş. 4 ay bitti kaldı 14 ay :S. :))). Bakalım imşallah sonucu iyi olurr. Teşekkürler tatlım:)

Canım elini çenene dayama sakız çiğneme vee sakın sert şeyleri ısırrak yeme. Benim alt çenemdeki bir dişiminkini çıkarmıştı. Isırarak bi şeyler yemiştim hemen 3 saate felan kaydı. Doktoru aradım dişine baskımı yaptın falan dedi ısırmamam lazımmış bi şey olmaz inşallah

:)))). Askerlik iyimiş. 4 ay bitti kaldı 14 ay :S. :))). Bakalım imşallah sonucu iyi olurr. Teşekkürler tatlım:)

bır amelıyat oluyosun ve en az 6 ay dıyor dr .. sonra 9 ay ve amelıyatın oturması 1 sene .. oyuzden tel takılınca mucıze beklememk gerek cunku mevcut olan kurulu düzenı oturtmaya calışıyor. zaten dişler kayınca 1 seneden sonra sadece dişlerin yerleşmeleri beklenıyor .. hersey güzel gülüşler için..
burda sadece dıkkat edilecek detay ortodontıstı iyi secmek .. cunku ben dr arastırmasında 6 dr gezdım ve bır tanesi bana ön 6 dişinı cekıp kaplama yapalım bile dedi .. kafan rahatsa yaptığı işleri görmek en önemliside sana o bunu başarıcaz dıcek dr bulmuşsan kendını ona emanet etmek :) düşünsene yasadığın bişr olayı 5 snee önce amanda ne cabuk gecmıs diyoruz .. böle bak zaman acımasız hızla gecıyor ve gerı dönusu olmayan harıka dişlerle dewam edicez yola :) bu sadece ara istasyonda verdiğimiz mola misali ...:16:

O her goren cok bilmislere sor bakim ortodonti egitimimi almis ;)
Hiiccc sıkma canini. Banada ne gerek var bilmem ne dediler. Evli ve 2 cocuk annesiyim ondann yaniiii. Ustelik cenede sorun var ve cekimli tedavi. 7.ayimdayim. doktor 2 sene surmeyecegini soyledi. Cok mutluyum. 4 sene takanlar duydum ben. Bu bir tedavi. Sonuca odaklanalim.

Back