Arkadaşlar merhaba, sonunda cumartesi üst dışlerime tel takıldı:) iki hafta sonra da zincir lastiklerim takılıcakmış. Lastikler takılmadan teller bir işe yarıyor mu? sanki şuanda hiçbir işe yaramıycakmış gibi hissediyorum lastikler takılana kadar:) bir de teller takılınca birkaç gün dişlerde ağrı oluyor diye duydum çoğu kişiden, bende herhangi bir ağrı olmadı acaba bır anormallik mi var:)
Temizlik konusunda da listerine kullanmana gerek yok dedi doktorum ama tel takan çoğu arkadaşım kullanıyordu. Siz kullanıyor musunuz listerine ve alkollü-alkolsüz hangisi iyidir? Ayrıca önerebileceğiniz bir diş macunu var mı?
Şimdiden teşekkürler, herkese geçmiş olsun
Hayirli olsun tellerin. Senin dislerdeki sorun neydi? Sadece ustemi takilacak? Cunku zincir lastikler tedavinin son asamalarinda takiliyor diye biliyorum.
Ben bir cok dis macunu denedim. Colgate ve signalden memnunum. Agiz bakim suyuda bazen kullaniyorum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Eki Görüntüle 1172793 Eki Görüntüle 1172793 Eki Görüntüle 1172794
Eklemeye çalıştım umarım başarmışımdır arkadaşlar . Dişlerimdeki işlemler daha tamamlanmadı Ağustos ayı ortasında tekrardan kontrolüm var ve ayrıntılı diş taşı temizliği küretaj yapılacak .Arkasındanda sağ üst tek 20 lik diş çekilecek .. Alt dişlerde kemik kaybımda var bakalım inşallah fazla sıkıntılı olmaz ilerleyen yıllarda alt çene dişlerime kaplamada gerekecek gibi görünüyor ..
Oncesi ve sonrasimi bu resimler
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaşlar merhaba, sonunda cumartesi üst dışlerime tel takıldı:) iki hafta sonra da zincir lastiklerim takılıcakmış. Lastikler takılmadan teller bir işe yarıyor mu? sanki şuanda hiçbir işe yaramıycakmış gibi hissediyorum lastikler takılana kadar:) bir de teller takılınca birkaç gün dişlerde ağrı oluyor diye duydum çoğu kişiden, bende herhangi bir ağrı olmadı acaba bır anormallik mi var:)
Temizlik konusunda da listerine kullanmana gerek yok dedi doktorum ama tel takan çoğu arkadaşım kullanıyordu. Siz kullanıyor musunuz listerine ve alkollü-alkolsüz hangisi iyidir? Ayrıca önerebileceğiniz bir diş macunu var mı?
Şimdiden teşekkürler, herkese geçmiş olsun
peki su telli duz hali kac ayda oldu :)sağ üstteki ilk aylarımdı. alttaki sonraki, soldaki resimlerde iki defa atmışım yanlışlıkla şimdik düz hali .
benım dişimde maalesef tek diş aynı sızın eski diş gibi geride aynı yay var suan Allahım ya ne zaman böyle olcak
sağ üstteki ilk aylarımdı. alttaki sonraki, soldaki resimlerde iki defa atmışım yanlışlıkla şimdik düz hali .
o diş çabuk düzeldi trend meraklanma seninde kısa sürer heralde .
Hayırlı olsun bu arada dişleriniz MasAllah :) ne kadar sürdü ortalama tedavi :) bu dıs sourunu bi tek bende var sanıyordum benım gibi olupta düzelende varmış teşekkürler paylaştığınız için ıcıme umut oldu ınşAllah benımde duzelicek[/Q
Doktorum 1.5 yılda tedavimin biteceğini söylemişti ve öylede olduç..Benim dişlerimden pek ümidim yoktu sizin gibi nasıl düzelecek diye düşünüyordum ama gördüğünüz gibi şuan dümdüz sıralı.Benim dişler çekimsiz dizildi üst çenem genişletildi aparatla oda 8 ay takılı kaldı ağız boşluğumda.zorlu bir sürecti ama zaman çabuk geçiyor ve bitti şükür ..
Hayırlı olsun bu arada dişleriniz MasAllah :) ne kadar sürdü ortalama tedavi :) bu dıs sourunu bi tek bende var sanıyordum benım gibi olupta düzelende varmış teşekkürler paylaştığınız için ıcıme umut oldu ınşAllah benımde duzelicek[/Q
Doktorum 1.5 yılda tedavimin biteceğini söylemişti ve öylede olduç..Benim dişlerimden pek ümidim yoktu sizin gibi nasıl düzelecek diye düşünüyordum ama gördüğünüz gibi şuan dümdüz sıralı.Benim dişler çekimsiz dizildi üst çenem genişletildi aparatla oda 8 ay takılı kaldı ağız boşluğumda.zorlu bir sürecti ama zaman çabuk geçiyor ve bitti şükür ..
benım cene genısmıs sanırım aparat kullanmayı hiç bi doktor söylemedi gerek yokmuş yer varmış da ıste su yay ıse yaramıyor gibi geliyor.Hatta yay ın solunda beyaz sert bısey yaptı sanırım gergin olması için ama ılerleme göremiyorum bıraz açılması lazım oranın of of
birde sıkıntım tel de değil dişlerim sıralı olsun bıran once ona bile razı durumdayım suan :)
bırde cok soru sordum kusura bakmayın ama o dişin yerının açılması ve dışın oraya gelmesı kac ay da oldu kaçıncı kontrolde telli ama duz oldu ust :)[
tam olarak ilk önce üst cenem genişlerken o dişimin üzerine braket takılmadı gördüğünüz gibi yay vardı . sonra ki randevuda braket takıldı ve küçük şeffaf lastikler taktı doktorum. braket takıldıktan bir ay sonra düzeldi yerine geldi o alttaki yamuk diş ..
bırde cok soru sordum kusura bakmayın ama o dişin yerının açılması ve dışın oraya gelmesı kac ay da oldu kaçıncı kontrolde telli ama duz oldu ust :)[
tam olarak ilk önce üst cenem genişlerken o dişimin üzerine braket takılmadı gördüğünüz gibi yay vardı . sonra ki randevuda braket takıldı ve küçük şeffaf lastikler taktı doktorum. braket takıldıktan bir ay sonra düzeldi yerine geldi o alttaki yamuk diş ..
benımde suan sadece yay var o dişimde braket yok. yay varken 1 2 veya 3 ay ne kadar surede genişlerdi ve braket takıldı size
benımde suan sadece yay var o dişimde braket yok. yay varken 1 2 veya 3 ay ne kadar surede genişlerdi ve braket takıldı size
trend bir yada 2 ay braketsiz kaldı o dişim ... yayı yaklaşık 2 aya yakın kullandım yanılmıyorsam ..
trend bir yada 2 ay braketsiz kaldı o dişim ... yayı yaklaşık 2 aya yakın kullandım yanılmıyorsam ..
peki bekliyecez artık napalımCok teşekkür ederım cevaplar ıcın. hayırlı olsun yenı dizili dişleriniz Saglıklı gülüşler :)
peki bekliyecez artık napalımCok teşekkür ederım cevaplar ıcın. hayırlı olsun yenı dizili dişleriniz Saglıklı gülüşler :)
Teşekkür ederim inşallah sizinde güzel haberlerinizi alırız en kısa zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?