• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar merhaba, sonunda cumartesi üst dışlerime tel takıldı:) iki hafta sonra da zincir lastiklerim takılıcakmış. Lastikler takılmadan teller bir işe yarıyor mu? sanki şuanda hiçbir işe yaramıycakmış gibi hissediyorum lastikler takılana kadar:) bir de teller takılınca birkaç gün dişlerde ağrı oluyor diye duydum çoğu kişiden, bende herhangi bir ağrı olmadı acaba bır anormallik mi var:)
Temizlik konusunda da listerine kullanmana gerek yok dedi doktorum ama tel takan çoğu arkadaşım kullanıyordu. Siz kullanıyor musunuz listerine ve alkollü-alkolsüz hangisi iyidir? Ayrıca önerebileceğiniz bir diş macunu var mı?
Şimdiden teşekkürler, herkese geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba, sonunda cumartesi üst dışlerime tel takıldı:) iki hafta sonra da zincir lastiklerim takılıcakmış. Lastikler takılmadan teller bir işe yarıyor mu? sanki şuanda hiçbir işe yaramıycakmış gibi hissediyorum lastikler takılana kadar:) bir de teller takılınca birkaç gün dişlerde ağrı oluyor diye duydum çoğu kişiden, bende herhangi bir ağrı olmadı acaba bır anormallik mi var:)
Temizlik konusunda da listerine kullanmana gerek yok dedi doktorum ama tel takan çoğu arkadaşım kullanıyordu. Siz kullanıyor musunuz listerine ve alkollü-alkolsüz hangisi iyidir? Ayrıca önerebileceğiniz bir diş macunu var mı?

Hayirli olsun tellerin. Senin dislerdeki sorun neydi? Sadece ustemi takilacak? Cunku zincir lastikler tedavinin son asamalarinda takiliyor diye biliyorum.
Ben bir cok dis macunu denedim. Colgate ve signalden memnunum. Agiz bakim suyuda bazen kullaniyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayirli olsun tellerin. Senin dislerdeki sorun neydi? Sadece ustemi takilacak? Cunku zincir lastikler tedavinin son asamalarinda takiliyor diye biliyorum.
Ben bir cok dis macunu denedim. Colgate ve signalden memnunum. Agiz bakim suyuda bazen kullaniyorum.

Teşekkür ederim canım, çapraşıklık var dişlerimde. Altlara 3 ay sonra takılıcak yaklaşık. Lastik türlerini çok bilmediğim için bir şey sormamıştık ama diğer muayenemde detaylı öğreniyim ben o zaman.

Eki Görüntüle 1172793 Eki Görüntüle 1172793 Eki Görüntüle 1172794

Eklemeye çalıştım umarım başarmışımdır arkadaşlar . Dişlerimdeki işlemler daha tamamlanmadı Ağustos ayı ortasında tekrardan kontrolüm var ve ayrıntılı diş taşı temizliği küretaj yapılacak .Arkasındanda sağ üst tek 20 lik diş çekilecek .. Alt dişlerde kemik kaybımda var bakalım inşallah fazla sıkıntılı olmaz ilerleyen yıllarda alt çene dişlerime kaplamada gerekecek gibi görünüyor ..

benım dişimde maalesef tek diş aynı sızın eski diş gibi geride aynı yay var suan Allahım ya ne zaman böyle olcak :5::5:

Lastikler olmadan işe yarıyor söyleymıs doktora sormuştum bende ufak tefek hareketler oluyormuş oda alışması için dişlerinin bırden baskı uygulanmıyormuş ortodontıde :) Hayırlı olsun :) Agrı bende de olmadı çok sükür o diş yapısına bağlı sanırım bızım gibi sanslılar da olmuyor kuzenımde olmuştu deli gibi agrı cekmıstı :)
Temizlik konusunda agız çalkalama suyu kullanmıyorum ama dusunuyoru kullanmayı curume vs olmasın bakterileri oldursun diye fakat alkollü diş etlerini bıraz sızlatıyor bı kere kullandım alkollü dıs etlerime iğneler battı ılk denemede alkolsüz önceden kullanıyordum.diş fırçası ve ipinin ulaşmadığı yere ulaşıyor.Detaylı temızlık istersen kullan bakterileri oldurur yınede sen bilirsin. Macunu doktorlar sadece florurlu diye öneriyor.
Benım kendı tercihim seker asiti dengeleyıcı çürümeyı geciktiren ve florurlu dıs macunu isim vermek istemedim.:)

sağ üstteki ilk aylarımdı. alttaki sonraki, soldaki resimlerde iki defa atmışım yanlışlıkla şimdik düz hali .

Hayırlı olsun bu arada dişleriniz MasAllah :) ne kadar sürdü ortalama tedavi :) bu dıs sourunu bi tek bende var sanıyordum benım gibi olupta düzelende varmış teşekkürler paylaştığınız için ıcıme umut oldu ınşAllah benımde duzelicek :(

o diş çabuk düzeldi trend meraklanma seninde kısa sürer heralde .

doktora soruyorum yarında gitcem odeme yapma bahanesiyle düzelsın bıran once.sorucam yıne ne zman duzelıcek diye :D
kımse farketmıyor aslında ama ben cok takıntı yaptım cocuklukdan beri rahatça gülmek istiyorum artık :(

Hayırlı olsun bu arada dişleriniz MasAllah :) ne kadar sürdü ortalama tedavi :) bu dıs sourunu bi tek bende var sanıyordum benım gibi olupta düzelende varmış teşekkürler paylaştığınız için ıcıme umut oldu ınşAllah benımde duzelicek :([/Q

Doktorum 1.5 yılda tedavimin biteceğini söylemişti ve öylede olduç..Benim dişlerimden pek ümidim yoktu sizin gibi nasıl düzelecek diye düşünüyordum ama gördüğünüz gibi şuan dümdüz sıralı.Benim dişler çekimsiz dizildi üst çenem genişletildi aparatla oda 8 ay takılı kaldı ağız boşluğumda.zorlu bir sürecti ama zaman çabuk geçiyor ve bitti şükür ..

Hayırlı olsun bu arada dişleriniz MasAllah :) ne kadar sürdü ortalama tedavi :) bu dıs sourunu bi tek bende var sanıyordum benım gibi olupta düzelende varmış teşekkürler paylaştığınız için ıcıme umut oldu ınşAllah benımde duzelicek :([/Q

Doktorum 1.5 yılda tedavimin biteceğini söylemişti ve öylede olduç..Benim dişlerimden pek ümidim yoktu sizin gibi nasıl düzelecek diye düşünüyordum ama gördüğünüz gibi şuan dümdüz sıralı.Benim dişler çekimsiz dizildi üst çenem genişletildi aparatla oda 8 ay takılı kaldı ağız boşluğumda.zorlu bir sürecti ama zaman çabuk geçiyor ve bitti şükür ..

benım cene genısmıs sanırım aparat kullanmayı hiç bi doktor söylemedi gerek yokmuş yer varmış da ıste su yay ıse yaramıyor gibi geliyor.Hatta yay ın solunda beyaz sert bısey yaptı sanırım gergin olması için ama ılerleme göremiyorum bıraz açılması lazım oranın of of :ssz:

birde sıkıntım tel de değil dişlerim sıralı olsun bıran once ona bile razı durumdayım suan :)

Son düzenleme:
bırde cok soru sordum kusura bakmayın ama o dişin yerının açılması ve dışın oraya gelmesı kac ay da oldu kaçıncı kontrolde telli ama duz oldu ust :)

bırde cok soru sordum kusura bakmayın ama o dişin yerının açılması ve dışın oraya gelmesı kac ay da oldu kaçıncı kontrolde telli ama duz oldu ust :)[

tam olarak ilk önce üst cenem genişlerken o dişimin üzerine braket takılmadı gördüğünüz gibi yay vardı . sonra ki randevuda braket takıldı ve küçük şeffaf lastikler taktı doktorum. braket takıldıktan bir ay sonra düzeldi yerine geldi o alttaki yamuk diş ..

bırde cok soru sordum kusura bakmayın ama o dişin yerının açılması ve dışın oraya gelmesı kac ay da oldu kaçıncı kontrolde telli ama duz oldu ust :)[

tam olarak ilk önce üst cenem genişlerken o dişimin üzerine braket takılmadı gördüğünüz gibi yay vardı . sonra ki randevuda braket takıldı ve küçük şeffaf lastikler taktı doktorum. braket takıldıktan bir ay sonra düzeldi yerine geldi o alttaki yamuk diş ..

benımde suan sadece yay var o dişimde braket yok. yay varken 1 2 veya 3 ay ne kadar surede genişlerdi ve braket takıldı size

Selam... malum ramazan ayindayiz. Oruc tutarken dis fircalamiyoruz ya acaba zarari olurmu? Tamam yiyip icmiyoruz ama mide asiti vs agiz icinide bir sure sonra etkiliyor.

Allahım kurtulamadım şu telden:47::47: Bugün randevum vardı tellerim kalınlaştı falan eve geldim daha bir saat olmadı braketim kırıldı sallanıyor arkaya sıkıştırdım beni rahatsız etmiyor ama bir dahaki randevum bir ay sonra gitmek istemiyorum şimdi bir ay beklesem sorun olur mu:26:

Back