• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben kullanıyorum canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biri benden bahsediyo galiba :D :D :D

Nasil kullaniyorsunuz lastikleri? Kac mm lik?kac aydir? :)) ben 2 ayi gecti lastige baslayali. Ucgen takiyorum.kapanis bozuklugu icin. 10 mm ile basladi suan 8 mm kullaniyorum. Bu lastik boyutlari zamanla kuculuyormu acaba? Birde hep ucgen mi takiliyor?

Tedavin bittikten sonra doktorunun önerdiği şekilde koruyucu apareylerini kullanırsan herhangi bir kayma olmaz ama düzenli kullanılmazsa ileride bozulmalar olabiliyor

hmm umarim olmaz eksik disten dolayı tereddüt ediyorum. Cevap için teşekkür ederim :)

Benim de alt dişler , üst dişlere nazaran biraz önde... İşin garip tarafı doktor bana 8-9 ay süre biçti tedavi için... Porselen tel için 5.000 tl çok mu sence ?

Üst dişlere tel takılacak ve 1 protez diş olacak ...

Benim normal tel 3500. Tuttu. Porselrn tedaviyi uzatıyo diye biliyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sağol canım fazla birşey yiyemiyorum ama ağrı yok:129:

ilk günler çorbaya talim maalesef benım dıslerım bırbırıne degdımı sızlıyordu damaklarım.Agrım olmadı ama cok sukur.:37:
3 veya 4. den itibaren patates kızartması yıyebilirsin arka dişlerinle tabi kızartma patatesde cok sert olmasın.:56:ben forumda okuduklarımdan cok tırsmısdım korkuyordum braket kırılır diye :19: fakat arkadaş cesaretlendırdı arka dıslerle yıyıyorum bu arada onunda telleri var.hatta o erik yıyor ya neyse :52:

Benim normal tel 3500. Tuttu. Porselrn tedaviyi uzatıyo diye biliyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

porselen tedavıyı bende uzatıyor diye biliyorum.bakımı zormuş hem sararıyormuş hemde cabuk kırılıyormuş.
braketin kırılması tedavıyı aksatıyor diye okudum doktorun verdiği uyarı kâğıdında. :44:

Son düzenleme:
bırde bu porselen braketlerdın ustunden yıne metal tel geçiyor. ozellıklerını araştırdım :)

Porselen Diş Teli Özellikler
•Porselen diş telleriyle tedavi metal diş tellerine oranla daha uzun sürer. Bu porselenin tele daha fazla sürtünmesi ve dişlerinizin hareketini yavaşlatmasından kaynaklanır.
•Porselen diş tellerinin dayanıklılığı son yıllarda artmış olsa da metal diş braketleri kadar dayanıklı değildirler.
•Diğer diş telleri çeşitlerinde olduğu gibi porselen diş tellerine de zarar vermemek için sert ve yapışkan yiyeceklerden kaçınmanız gerekir.
•Aktif sporla uğraşan kişilere porselen braketler tavsiye edilmez.
•Gözle pek fark edilmese de porselen braketler metal braketlerden daha büyüktürler.

bırde bu porselen braketlerdın ustunden yıne metal tel geçiyor. ozellıklerını araştırdım :)

•Porselen diş telleriyle tedavi metal diş tellerine oranla daha uzun sürer. Bu porselenin tele daha fazla sürtünmesi ve dişlerinizin hareketini yavaşlatmasından kaynaklanır.
•Porselen diş tellerinin dayanıklılığı son yıllarda artmış olsa da metal diş braketleri kadar dayanıklı değildirler.
•Diğer diş telleri çeşitlerinde olduğu gibi porselen diş tellerine de zarar vermemek için sert ve yapışkan yiyeceklerden kaçınmanız gerekir.
•Gözle pek fark edilmese de porselen braketler metal braketlerden daha büyüktürler.

Benim gittigim butun doktorlar porselenle metal braketin tedavi suresinde artik etkili olmadigini soyledi. Porselen braketler tedaviyi uzatir demeleri hassas ve kirilmaya daha musait olmalariymis.iyi bakilirsa sorun olmuyormus. Ben 4 ayi gecti porselen kullaniyorum.erigi kesip yiyebiliyorum arka dislerimle hemen herseyi cigniyorum.on dislerimle hicbirseyi isirmiyorum.agridan dolayi. Sik sik fircaliyorum.suana kadar cok sukur sararmada olmadi. Dikkat edilirse sorun yok bence.tabi doktorlarinda hastalarinda fikirleri degisiyor.

ilk günler çorbaya talim maalesef benım dıslerım bırbırıne degdımı sızlıyordu damaklarım.Agrım olmadı ama cok sukur.:37:
3 veya 4. den itibaren patates kızartması yıyebilirsin arka dişlerinle tabi kızartma patatesde cok sert olmasın.:56:ben forumda okuduklarımdan cok tırsmısdım korkuyordum braket kırılır diye :19: fakat arkadaş cesaretlendırdı arka dıslerle yıyıyorum bu arada onunda telleri var.hatta o erik yıyor ya neyse :52:

Evet bende patates püresi yiyorum :1: eriği doktor özellikle yemememi söyledi çorba türü şeylerle geçiştiriyorum bu aralar :52:

Evet bende patates püresi yiyorum :1: eriği doktor özellikle yemememi söyledi çorba türü şeylerle geçiştiriyorum bu aralar :52:

eriği ben yemedim daha sert olur kırılır falan :)
ama patates kızartması domates salatalık yıyebılıyorum hatta dun lahmacun yedım de ısırma kuvveti uygulayamadım on dıslerımle :44:

Nasil kullaniyorsunuz lastikleri? Kac mm lik?kac aydir? :)) ben 2 ayi gecti lastige baslayali. Ucgen takiyorum.kapanis bozuklugu icin. 10 mm ile basladi suan 8 mm kullaniyorum. Bu lastik boyutlari zamanla kuculuyormu acaba? Birde hep ucgen mi takiliyor?

Ben 3cesit kullandim, hepsini ucgen seklinde kullandim, en son ustunde fil resmi olani kullandim. Taktigimda sanki disimi cekiyorlarmis hissi veriyordu hep. Zordu benim icin ilk basta cok agri yapiyodu:/ . kac ay dersen tam hatirlamiyorum ama 4-5ay filandi sanirim. Benim de kapanis bozuklugu ve disin asagi inmesi icin kullanmistim

Benmde porselen ama herhangi bi kirilma olmadi 2.5senedir telliyim:). Sureyi uzattigi dogru olabilir. Ama goruntu acisindan cok daha rahat. Hele belli bi yastan sonra porselen kacinilmaz :). Yasak olan herseyi yedim ictim isirdim cignedim hic biseyde olmadi. Erik, misir, cola, elma, sakiz aklina gelebilecek hersey :) sanirim iyi bi ornek degilim :D

ilk gittiğim yer çapa ortodontı ozel hastane capanın karsı sokağında 4000 tl fıyat verdi.kartal da ıncı diş diye bı yer 5000tl dedi.maltepede ozel bı ortodontı vardı ısmı sanırım ımplant gibi bıseydı 3250 fiyat verdi.bı ozel muayene yere daha gittim tavsıye uzerıne 2800 verdı fakat o 1000 tl nakıt istedi yaptırmadım.En son arkadaşa denk geldim bı gun konuştuk nerde taktırdın dıye sansıma burayı bulmuş oldum.2000 tl nakıte taksıt nakıt vereceğin ucreti konustukdan sonra anlaşıyorsun ben bayağı pazarlık yaptım ağladım :P :D burda fiyat vermem doğru olmaz 2000 tlyı daha uygun sekilde oduyorum ıste :) Anlasman sart değil ben konustukdan 15 gun sonra gidip karar verdim yaptırdım.(maasımıda almış oldum bu surede )
ewet cok dolaşılıor haklı olarak ama benım kendı normal dişcim kendı dişci oldugu halde dişlerine tekl taktırdı ve yanlış tedavı oldugu için duzelmedı ve sonra oda başka yere gıttı eskı tellerini söktuler ve yenıden tel takıpo orda tedavıye başladı... yanı fiyat kadar ortodontıstınde başarılı olması lazım .. okdar para verıp bosuna takılan cekılen ezıyet bıde zaman kaybı ...

:43:

yarın benımde dişlerime tel takılıcak cok heyecanlıyım ben yaa :) zate damagımda damak acıcı bir aparey var bide teller neler yaşayacağım acabaa :) :52:

Aacı dozajım cok yuksektır oyuzden acı agrı olacagını sanmıorum ama dişlerimde hassasıyet olur dıye korkuorum. damagıma gecen ay bir acılan abahtarlı damaklık takıldı 3 gun dilimle bile dişime dokunamıyordum.. o sızıdan korkuyorum sadece :)

Ben 3cesit kullandim, hepsini ucgen seklinde kullandim, en son ustunde fil resmi olani kullandim. Taktigimda sanki disimi cekiyorlarmis hissi veriyordu hep. Zordu benim icin ilk basta cok agri yapiyodu:/ . kac ay dersen tam hatirlamiyorum ama 4-5ay filandi sanirim. Benim de kapanis bozuklugu ve disin asagi inmesi icin kullanmistim

Benimde kapanis bozuklugu var. Hangi dislerine takiyorsun? Ben alt 1.azıdan ust kopek disime ordan alt kopek disime geciriyorum. Insallah benimde cabuk duzelir. 3.ayima girdim.

Aacı dozajım cok yuksektır oyuzden acı agrı olacagını sanmıorum ama dişlerimde hassasıyet olur dıye korkuorum. damagıma gecen ay bir acılan abahtarlı damaklık takıldı 3 gun dilimle bile dişime dokunamıyordum.. o sızıdan korkuyorum sadece :)

Sızı geciyor bir kac gun suruyor sadece agri dozajin yuksekse agrin olmayabilir tabi benimm gibi :))

ewet cok dolaşılıor haklı olarak ama benım kendı normal dişcim kendı dişci oldugu halde dişlerine tekl taktırdı ve yanlış tedavı oldugu için duzelmedı ve sonra oda başka yere gıttı eskı tellerini söktuler ve yenıden tel takıpo orda tedavıye başladı... yanı fiyat kadar ortodontıstınde başarılı olması lazım .. okdar para verıp bosuna takılan cekılen ezıyet bıde zaman kaybı ...

:43:

Tabikide doktorlarin bilgi yetersizligi de sureyi uzattirabiliyor.arkadasim ve kuzeni arkadaşları..gibi uzantili benim gittigim doktor bilindik olmasa kusku duyardim tabi.birde arkadasimin yemek disinin hemen yaninda ki dis yok o yuzden tel taktirdi ve cok ufacik bi aralik kalmış kapanmasi yakin :)

Benimde kapanis bozuklugu var. Hangi dislerine takiyorsun? Ben alt 1.azıdan ust kopek disime ordan alt kopek disime geciriyorum. Insallah benimde cabuk duzelir. 3.ayima girdim.

kapanış bozukluğu varken ters kapanışmı .. bide üst dişlere tel takıldıktan sonra ne zaman alta takılıyor

Back