• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Tabi ben aparat takmadim aparatin baskisi ne kadar bilmiyorum ama tellerin ki bir kac gun surdu bende
damağıma takılan aparat sadece hanı buz gıbı su ıcersın ya dizşerin cok sızlar köklerine kadar öle bir sızı olmustu 3 gun felan sürdü allahtan ..
bakalım telle damaklık hepsi bır arada nasıl dewam edıcem yarından sonra belli olucak :)

Bende kullandım üstte 2 dişim öne doğruydu. İlk takıldığı zamanlar sadece çorbayla beslendim ağrı yaptı. ama daha sonra alıştım. Temizliğine çok dikkat ettim 1 yıl taktım ardından doktorum çıkarmayı uygun gördü. memnunum ama ağrısı sızısı geçince mükafatını aldım. Birde mesela görümcemin dişleri baya bi bozuk eğri falan. küçükken doktor tel takalım demişler kayın validen taktırmamış. şuan çenesinde kayma oldu. Senın bahsettiğin ne derece yamukluk bilmiyorum ama ben taktırdım baya ağrısını çektim falan ama bunlara değdi.

kapanış bozukluğu varken ters kapanışmı .. bide üst dişlere tel takıldıktan sonra ne zaman alta takılıyor

Altla ust disler birbirini kapatmiyor. Bir ay arayla takildi benimkiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

akşam takılırken bende bussuru soru sorucam desene.. benım ön dişlerim alta oranla önde ve ters kapanış var bende.. damagımı bu yuzden acmakiçin damağımın ortasında bir aparey var.. durun resmınde eklim

Son düzenleme:
$indir.jpg
akşam takılırken bende bussuru soru sorucam desene.. benım ön dişlerim alta oranla önde ve ters kapanış var bende.. damagımı bu yuzden acmakiçin damağımın ortasında bir aparey var.. durun resmınde eklim

sanırım bu sefer yükledim damağımda takılı olan apareyiii

Arkadaşlar telin bittiği en arka diş yanağımı biraz tahriş ediyor sizde de oluyormu :17:

yok olmuyor bende tel uzun mu yoksa lastık takılan kancalar var her brakette o mu rahatsız ediyor.
dişler yerlerine oturdukça telin arkadan uzun çıkması gibi bısey okumuştum belki oyle bısey olmuştur onuda doktor kesip torpuluyormus.:44:

ama ara mesafe yuksek ve cok boşluk cay kasığı gırecek nerdeyse..dr elınde hanı yuvarlak bısı var ya aynalı onla bakarken ıcıne sokulo rahatlıkla benım :) :ssz:
Anladim umarim cabuk biter su tel tedavisi :) bu konuyu ilk acanlar ve tedavisi bitenler kayboldu sanirim hic sesleri çıkmıyor :)

Arkadaşlar telin bittiği en arka diş yanağımı biraz tahriş ediyor sizde de oluyormu :17:

Evet yara gibi acitiyor.tel uzamaya baslayinca oluyor.dr a gidersen kesiyirlar teli. Bu iyi bisey dislerin hareket ediyor :) elinle bile kontrol edebilirsin telini. En son tup gibi olan braketin sonundan cikiyor.

yok olmuyor bende tel uzun mu yoksa lastık takılan kancalar var her brakette o mu rahatsız ediyor.
dişler yerlerine oturdukça telin arkadan uzun çıkması gibi bısey okumuştum belki oyle bısey olmuştur onuda doktor kesip torpuluyormus.:44:

Evet yara gibi acitiyor.tel uzamaya baslayinca oluyor.dr a gidersen kesiyirlar teli. Bu iyi bisey dislerin hareket ediyor :) elinle bile kontrol edebilirsin telini. En son tup gibi olan braketin sonundan cikiyor.

Kızlar doktor banada söyledi en arkadki dişten tel çıkarsa mum yapıştır gel diye söyledi ama elimle bakıyorum hafif ucu geliyor sadece neyse önümüzdeki hafta zaten gidicem söylerim onuda :3:

daha önce de sormuş olabilirim tekrar aklıma takıldı, kapanış bozukluğu olmayan tel takan hastalar da lastik kullanmak zorunda mı

daha önce de sormuş olabilirim tekrar aklıma takıldı, kapanış bozukluğu olmayan tel takan hastalar da lastik kullanmak zorunda mı

Cekimli disiniz varsa buyuk ihtimal kullanabilirsiniz. Doktora sorun net bilgiyi verir.

Kızlar 3. ayıma girdim 15 Martta braketlerim takıldı.Sorum şu olacak .Muayeneye gittiğiniz de hangi işlemleri yapıyor doktorunuz ?

Doktor gormeden once teknisyen doktorlar braketlerdeki minik lastikleri degistiriyor.uzayan teli kesiyor.sonra dr a muayene oluyorum. Ac kapat isir vb sekilde dislerimi muayene ediyor. Bir ay ne yapacagimi soyluyor.mesela lastik kullaniyorum. Devam edeceksin aynen diyor. Dislerin ilerliyor vs konusuyor.benim sorularimi cevapliyor. Zaten braketler takildiktan sonra dislere pek bir islem yapilmiyor. Lastik vs kullaniliyorsa onlari anlatiyor. Senin merak ettigin ne tam olarak?

Ben de tel taktirmak istiyorum, onde ustte 2 altta 2 disim caprasik onun disindaki dislerim duzgun oyle 4 dise gore uygulama yapiliyor mu? Invisalign de dusundum ama maliyeti beni dusunduruyor acikcasi o yuzden tel dusunmeye basladim, olur mu tel?

Son düzenleme:
Ben de tel taktirmak istiyorum, onde ustte 2 altta 2 disim caprasik onun disindaki dislerim duzgun oyle 4 dise gore uygulama yapiliyor mu? Invisalign de dusundum ama maliyeti beni dusunduruyor acikcasi o yuzden tel dusunmeye basladim, olur mu tel?

Ortodonti uzmanina muayene olun. Gerekeni o soyler. Cene filmi istiyorlar.biz disardan basit zannediyoruz ama cenede kapanista sorun olabiliyor.kisa bir ortodonti muayenesi ile tum sorulara cevap bulursunuz.

Ortodonti uzmanina muayene olun. Gerekeni o soyler. Cene filmi istiyorlar.biz disardan basit zannediyoruz ama cenede kapanista sorun olabiliyor.kisa bir ortodonti muayenesi ile tum sorulara cevap bulursunuz.

Peki istanbulda onerebileceginiz bir uzman var mi? Mumkunse cok ucuk fiyatlar istemeyecek ve isini iyi yapacak bir uzman??

Back