bu arada doktor şeffaf plak için telleri çıkardıktan sonra ölçü aldı bir plağın içine macun gibi bir şey koyup alt ve üst dişlerden aldı .on gün sonra plaklarını alırsın dedi 6 ay gece gündüz sonrada sadece geceleri takarsın dedi bana. benim aklıma takıldı on gün sonra alırsın demesi biraz uzun geldi bana. acaba plak kullananlar tellerin çıkarılmasından ne kadar süre sonra plaklarını aldılar ????acaba on gün içinde bir sorun olur mu ???
eğer sorunuz olursa cevaplayabilirim :))
Ben yaklaşık 4-5 yıl önce tel tedavisi görmüştüm ve hatırladığım kadarıyla benim de plakları almam 10 gün kadar sürmüştü. 10 gün plak takmazsan bir şey olmaz korkma. Ama şu tavsiyeyi vermem gerek, plaklarını aldıktan sonra ne olursa olsun düzenli olarak tak asla ihmal etme.
Ben 2-3 ay arada sırada takıp sonra bırakmıştım. Araya bazı işler de girmişti, son kontrollere de gidememiştim ve sonuç dişlerimin sol tarafı resmen eski haline döndü. Tanıdık bir diş doktorunun söylediğine göre tekrar bir tedavi görmem şart olmuş. Aklıma yanıyorum anlayacağın :) Plakları sakın ihmal etme.