Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım ya benim gibi olmustun benimde simdiye cıkmıs olucak tı hep ihmalim yüzünden sallandı da sallandı bu yaza kadar cıkarırız diyordu doktorum ama olmadı işte benimde 5 agustosta randevum var ama cıkmaz ne zamAN ARKAYA TEL YAPISICAK O ZAMAN EMİN OLUCAM CÜNKÜ İLK KONUSTUGUMUZDA CIKIUNCA ARKAYA TEL YAPISTIRCAZ DEDİ DOKTOR O BAKIMA . BAKALIM BU GİDİŞİMDE ARKANIN ÖLCÜSÜNÜ ALICAK

Saol canim ya ben uzun zamandir kullaniorum bu 3, yazim ayyyy cok merak ediyorum nasii olucak cikinca die

Selam canlarım :1hug:

Mavi kelebek ne güzel adına çok sevindim gelişmeleri görmek iyi bir şevk oluyor sırnaşık şey İnş doktorunun dediği gibi cabucak biter tedavin.. a.s.

Benimde dişimde gelişmeler var git gide daha çok acılıyor arası hemen düzelcekmiş gibi hissediyorum bazen tatlicadiarzu Ama daha baya var tabi.. Olsun gelişmeleri görmekde yetiyor bana gamyoncuiremsu

Diş tellerinin çıkması ertelenen arkadaşlara çok üzüldüm =( Çok büyük bi hayalkırıklığı bence.. Neyse olsun yolun yarısını çoktan aşmışsınız bir ay daha sabrederseniz sonunda harika gülüşleriniz olucak ne güzell :dance:

Herkese iyi tedavilerr a.s.

bide doktorum hiç konusmnuo senden bilgi alırsam memnun olacagım kuzum

Teller cikinca hemen ardindan ölcüsü alip takildi.zaten diger teller gibi uzun sürmüyor takilmasi.
yalniz benimki alt dislerin arkasinda takili.bana zarari yok arada bir dilim takiliyor ama ön tarafa takilan tellerden cok daha rahat acisiz.
dedigim gibi benim ki takilali 7- 8 ay oldu.en son muayenede doktorum daha kalacagini ama ne kadar sürecegini tam olarak söylemedi...

saol hayatım bana da bir daha ki randevuna dişlerinin arkasını temizlet öle gel dedi doktorum dişinin arkasının ölçüsünü alacagız tel yapısıcak demişti ilk konusurken zaten kuzum bakalım o zama n benimkilerde cıkar dimi tellerle 3 . yazım canım artık sıkıldım inanırmısın birde doktorun bişi dememesi fisfisfis

evet tellerle yasamak cok zor bilirim.bende zamaninda cikacagi günü dört gözle beklerdim.
anladigim kadariyla senin teller daha cikmamis.ama arkasina tel takilacak dediyse doktor büyük bir ihtimal tellerini cikaracak,seninki bayagi uzun sürmüs ya,bende yaklasik 1 bucuk sene takili kalmisti...

yeşil erik sen ne kadar süre tel kullandın ve ne problem vardı dişlerinde paylaşırmısın bizimle ?

yeşil erik sen ne kadar süre tel kullandın ve ne problem vardı dişlerinde paylaşırmısın bizimle ?

ben yaklasik bir bucuk yil tel kullandim.ama sadece üst dislerde takiliydi.yirmilik dislerim cikmaya basladiktan sonra üst dislerimde öndeki iki dis üst üste gelmeye baslamisti.cene yapim dar oldugu icin skistirma yapmis
önce yirmilik dislerim cekildi sonra tel takildi.
bendeki bir sorunda üst dislerim alt dislere göre cok önde ve arada cok bosluk kalyiordu.bunun icinde üstteki teller cikicinca alt dislerin akrasina tel takildi dislerin ileriye gitmesi icin ,yaklasik 8 aydirda takili halada cikmadi...
diger sayfalari okumadim ama Sanirim sende dis teli kullaniyorsun Ne kadar oldu?

Anladım yeşil erik teşekkür ederim.

Evet bende diş teli kullanıyorum,benim 4.ay'ım bitmek üzere işte.

Ben alt ve üst dişlerimde kullanıyorum metal.

Üst dişlerimde hafif çapraşıklık vardı ve üst dişlere hiç lastik takılmadan 1,5 ayda düzeldi ve hala ilk günkü takılan teller hiç değiştirmedi ortodontistim randevularda.

Asıl problem alt dişlerde işte,çene yapım dar olduğu için köpek dişim öndeydi,köpek dişimin yanındaki 4 numaralı diş çekildi ve köpek dişimin oraya kaymasını bekledik 4 ayda o da oturdu yerine.

Alt çenede geride olan bir dişim vardı o da yerine geldi geçen randevudan beri ama dediğim gibi alt çenede çapraşıklık çok kötüydü benim şu an köpek dişi yerine oturduğundan beri ve diğer gerideki diş öne geldiğinden beri düzelmeye başladı.

Ortodontist 1 sene süre vermişti ama bakalım 1 senede çıkaracak mı yoksa daha mı fazla kalacak..

cok gecmis olsun canim
umarim 1 seneden fazla sürmez.
bende cok zorluk cekmistim,teller takilirken agrimamisti ama her bir aya kontrole gittigimde telleri skilastiriken dislerimin yerinden oynadigini hissediyordum.
ben suan ki halimden memnunum ama hala alt dislerin arkasindaki tel cikmadigi icin tedavim sürüyor.eskisi gibi cok sk gitmesemde hala kontrollerim devam ediyor..

Umarım canım 1 seneden fazla sürmez.

Zaten keşke önceden taktırsaymışım diyorum kendi kendime kızıyorum.

Evet kontrollerde acıyor benimde dişlerim sallanıyor zaten lastikleri takarken.

Senin en azından çoğu bitmiş azı kalmış canım.

Benimde kontrollerim 22-23 güne bir denk geliyor zaten diğer arkadaşlardan bazıları 2 haftada bir gidiyormuş.

Benimde 2 haftada bir olsa kendimi daha rahat hissederim aslında ama ortodontistin uygun gördüğü aralık 22-23 gün sanırım.

Ya kizlar iki gündür telin ucu arkadan yanagima batiyor:bbo:,bir vakit bulup gidemedim.Artik o kadar yer etmiski acasina bile alistim:çok üzgünüm:.Sansa evde mumda kalmamis,bende sakiz cigneyip yapistiriyorum ise yariyor.Neyse "nasil tel takiyorsunuz zor degilmi" diyen arkadasa sunu söyleyebilirimki,bu yasima kadar bekledigim icin cok pismanim,gerci zararin neresinden dönülse kardir ama keske daha önceden güzel dislere bu kadar rahat kavusabilecegimi bilseydim diyorum, hic beklemezdimyerimseniben.Hic tereddütsüz herkese tavsiye ederim,güzel dislerle gülmek bence herkesin hakki.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…