• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

selam bu konu bayadır var olmalı geç kaldım galiba tatlicadiarzu bende 3 yıl tel kullandım onun öncesinde de 2 yıl dışardan tel kullandım 3 ay önce tedavim bitti çok mutluyum inşallah takanlarında hayırlısıyla çıkar Allah yardımcınız olsun sonu çok güzel olacak emişn oluna.s.

dadlummm, baya çok takmışsın sen iyi sabretmişsin valla tebrikler a.s.

Doktordan geliyorum şimdiiii :lepi:
Sol tarafım çok acıyor baya bi gerdi galiba çok baskı hissediyorum orada senağlama
Bu arada doktoruma damaklık meselesinide sordum bana benim sadece geceleri takıcağımı söyledi a.s
Çok sevindim doğrusu çünkü korkmuştum bu damaklık işinden fisfisfis
Çok takıcak arkadaşlara allah sabır versinnn :1hug:

dadlummm, baya çok takmışsın sen iyi sabretmişsin valla tebrikler a.s.

Doktordan geliyorum şimdiiii :lepi:
Sol tarafım çok acıyor baya bi gerdi galiba çok baskı hissediyorum orada senağlama
Bu arada doktoruma damaklık meselesinide sordum bana benim sadece geceleri takıcağımı söyledi a.s
Çok sevindim doğrusu çünkü korkmuştum bu damaklık işinden fisfisfis
Çok takıcak arkadaşlara allah sabır versinnn :1hug:

Merhabaa.s.,bundan önceki mesajinda güzel gelismelerden bahsetmissin cok sevindimsırnaşık şey.Böyle güzel haberleri duymak hepimize moral oluyor.Allah hepimizi :nazar:lardan korusun

Merhabaa.s.,bundan önceki mesajinda güzel gelismelerden bahsetmissin cok sevindimsırnaşık şey.Böyle güzel haberleri duymak hepimize moral oluyor.Allah hepimizi :nazar:lardan korusun

Amin inş a.s
Doktor güzel haberler verince hemen teller çıkcakmış gibi hissediyorum :roflol:
Ama halbuki daha çok var neyse olsuuunnn sabırrr :teytey:
Gelişmeleri görünce yine insan rahatlıyor sanki sabır geliyor sırnaşık şey
Bir dahaki randevum haftaya Pazartesi, her hafta gitmek iyi oluyor a.s

yaa kızlar ben bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve yeni üye oldum.bugün doktora gittim dolgu yapması gereken bir dişim vardı ve birkaç hafta içindede tel taktıracağım inş.şeffaf olandan taktırmak istiyorum ama bakalım ne olacak.fisfisfis
ya birde yazdıklarınızın bir kısmını okudum şu damaklık olayı kafama takıldı.o ölene kadar hep takılmak zorundamı oluyor yaa yoksa dişler yenidenmi bozuluyor.:1shok:
ama çoğunuz hep ümit verici şeyler yazmışsınız o yüzden içime su serpildi valla bu siteyi çok seviyorum herkes birbirini çok iyi anlıyor:1hug:
.inş benimde kısa sürede düzelir zaten doktorum çokaz bir bozukluk var dedi.bakalım ne olacak yaa dua edin benim için lütfen korkuyorum acır diye
senağlama

yaa kızlar ben bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve yeni üye oldum.bugün doktora gittim dolgu yapması gereken bir dişim vardı ve birkaç hafta içindede tel taktıracağım inş.şeffaf olandan taktırmak istiyorum ama bakalım ne olacak.fisfisfis
ya birde yazdıklarınızın bir kısmını okudum şu damaklık olayı kafama takıldı.o ölene kadar hep takılmak zorundamı oluyor yaa yoksa dişler yenidenmi bozuluyor.:1shok:
ama çoğunuz hep ümit verici şeyler yazmışsınız o yüzden içime su serpildi valla bu siteyi çok seviyorum herkes birbirini çok iyi anlıyor:1hug:
.inş benimde kısa sürede düzelir zaten doktorum çokaz bir bozukluk var dedi.bakalım ne olacak yaa dua edin benim için lütfen korkuyorum acır diye
senağlama
merhaba;
bence sen daha tellerin takılmadan şu damaklık olayını fazla büyütme gözünde..
yani ölene kada kullanacaksın diye birşey yok,teller çıktıktan sonra ortodontistin önerdiği süre boyunca düzenli kullanırsan sorun olmaz.

bu arada tel olayındada hiçbi şüphen olmasın,taktırdığın için pişman olmıcaksın emin ol,alışana kadar biraz zorlanırsın normal olarak ama sonra değişimleri gördükçe mutlu olacaksın.

peki senin dişlerinde ne problem var,ortodontistin ne kadar süre verdi ?

senağlama

Aramiza hosgeldin.a.s.Eyer benim kendi fikrimi söylemem gerekirse,ben dislerin hic bir zaman eskisi kadar saglam oturmayacagini düsünüyorum:1no2:.Yani yerlerinden oynayan disler eski yerine dönmek isticektir,onun icin uzun süreler damaklik takmanin gerektigi düsüncesindeyim.Damaklik birakildiktan sonrada ister istemez biraz oynama olur,bunu gecenlerde doktor kendi bile söyledi,cok belli olmaz ama biraz degisim olur dedi:1shok:.Yani ben sag salim cikarirsam gercekten uzun süre takarim herhalde.Aciya gelince eyer farkettiysen bu sitede hic kimse dayanilmicak bir aci cektigini simdiye kadar belirtmedi:icecream:.Hele ben 2 ay oldu azacik sizlama disinda birsey hissetmedim.Bence biran önce taktir hic vakit kaybi olmasin,inan 1 ayda bile degisimi farkediceksin.Güzel gülüsler:teytey:

benim tellerim 11 ay durdu ve çokta çabuk düzeldiler geçen 2 gün önce çıkardı doktorum tellerimi şimdi damak takıcaz bakalım gülümsemekten bi hal oldum teller çıkınca:)

ya birde yazdıklarınızın bir kısmını okudum şu damaklık olayı kafama takıldı.o ölene kadar hep takılmak zorundamı oluyor yaa yoksa dişler yenidenmi bozuluyor.
senağlama

Selammm gamyoncuiremsu
Diş telleri takılırken hiç acımıyor merak etme ben de biraz korkmuştum başta ama hiç bişi olmadı :lepi:
Takıldıktan sonra biraz garip oluyor, biraz sızlamalar başlıyor ama dayanılmıcak gibi değil ve ayrıca zamanla onlarda geçiyor a.s
Damaklık konusuna gelince bu galiba soruna göre takma süresi değişiyor.
Bana doktor geceleri dedi ama bir arkadaşımız günde kaç saat takmak zorunda :1no2:
Bi çıksa damaklık sorun değil aslında benneyaptımki
Düzenli takılırsa damaklık bence birşey olmaz inş fisfisfis

benim tellerim 11 ay durdu ve çokta çabuk düzeldiler geçen 2 gün önce çıkardı doktorum tellerimi şimdi damak takıcaz bakalım gülümsemekten bi hal oldum teller çıkınca:)

Ne güzel iki gün önce tellerin çıkmış tebrikler :1hug:

kıslar bugun doktora gidecegim ya bakalım inşallah umut vaad eden seyler söyler bende size anlatırım yazmıstım daha önce size 25 ay oldu diye tellerim takilalı ya. ilk basta doktorum 2 yıla kalmaz diyordu bir kac ay öncesi de yaza kalmaz cıkar diyordu artık kı9sa kalmaz mı dicek bilmiyorum pek sorun cekmedim ama daha rahat konusup gülmek istiyorum bana dua edin kıslar

madım saat 2de randevum sökeden izmire gidecegiz bitse nasıl iyi olacak annem söylenip duruyor bütcemizi etkilemeye basladı benzin parası yemek parası eee az kaldı diyip sabrediyorum eli mahkum. ama nasıl gecti 2 yıl anlamadım

kıslar bugun doktora gidecegim ya bakalım inşallah umut vaad eden seyler söyler bende size anlatırım yazmıstım daha önce size 25 ay oldu diye tellerim takilalı ya. ilk basta doktorum 2 yıla kalmaz diyordu bir kac ay öncesi de yaza kalmaz cıkar diyordu artık kı9sa kalmaz mı dicek bilmiyorum pek sorun cekmedim ama daha rahat konusup gülmek istiyorum bana dua edin kıslar

Üzülme canım ya :teselli:
Ne kötü bir durum sen umutla bekliyorsun ama çıkarmıyor her defasında benneyaptımki
İnş bu sefer çıkar artık, 25 ay olmuş maşallah :1shok:
Çok sabretmişsin valla... Düzelmedi mi dişlerin niye bekletiyor acaba fisfisfis

ay hadi geçmiş olsun,darısı başımıza.. valla benim teller de çıksın böyle bütün gün 32 diş sırıtıcam :dance::dance::dance::dance::teytey:

umarım cıkartır doktorun cnm senn baya olmuş ama bi bildigi vardr herhalde doktorun o kadar sabretmissin son heyecanlarındr bunlar umarım iyi haberler weririsin bize:teytey:

ya kızlar bnde sordum bu damaklık isini bana doktor damaklıgın süresi tedawiye göre degisiyor dedi mesela bana doktor sen 6-12 ay arsında takarsın büyük olasılıkla dedi ama belki bn gündüzde takabılırmism ama tm olarak belli deil merak ettigim icin biraz anlattı doktor ne de olsa daha yolun başındayız ama doktor takm kafana damaklıgı o isin son seyi teller bi cıksın önemli olan o mus bide doktorun dedigine göre dişler biraz oynayabilirmis ama eski haline dönme gibi bi durum mümkün deil dedi

Mrb arkadaşlar uzun zamandır (1hazirandan beri) foruma giremiyordum bi baktım 25 sayfa geçmiş üzerinden yeni gelen herkese slm ederim, tellerden kurtulanları tebrik ederim, benim gibi olanlarada sabır dilerim(bayram tebriği gibi oldu :roflol: )
Buarada Ortodontistim normalde pendulum tedavisinin gidişhatına göre ağustos sonu gibi takarız braketleri diyordu. Dün kontrole gittim yeterli açılma olmuş hemen takalım braketleri dedi :sm_cool: artık bende telliyim, birde koca bulursam tam telli duvaklı gelin olurum :roflol:
Ağzımda yara çıktı braketlerden dolayı ama iyiyim şimdilik, gelişmelerden sizleri haberdar ederim yerimseniben

Mrb arkadaşlar uzun zamandır (1hazirandan beri) foruma giremiyordum bi baktım 25 sayfa geçmiş üzerinden yeni gelen herkese slm ederim, tellerden kurtulanları tebrik ederim, benim gibi olanlarada sabır dilerim(bayram tebriği gibi oldu :roflol: )
Buarada Ortodontistim normalde pendulum tedavisinin gidişhatına göre ağustos sonu gibi takarız braketleri diyordu. Dün kontrole gittim yeterli açılma olmuş hemen takalım braketleri dedi :sm_cool: artık bende telliyim, birde koca bulursam tam telli duvaklı gelin olurum :roflol:
Ağzımda yara çıktı braketlerden dolayı ama iyiyim şimdilik, gelişmelerden sizleri haberdar ederim yerimseniben
Hayırlı olsun etomidate;
Sende tellenmiş olarak katıldın aramıza sengözlerimebaksanab
Gün geçtikçe çoğalıyoruz ne güzel :icecream:
Yaralardan biraz zorlanabilirsin haklısın ama onun haricinde çok çabuk alışırsın merak etme.
Benimde her randevuda tellerimi değiştirdikten sonra soruyo ortodontistim herhengi batan bi yer var mı diye,o an bakıyorum herşey yolunda,ne hikmetse aradan belirli bir süre geçiyo batan yerlerin farkına varıyorum ve hafif yara oluyo :roflol:

neyse etomidate,tekrar hayırlı olsun gelişmelerini bildirirsin,sağlıklı gülüşler a.s.

Benimde her randevuda tellerimi değiştirdikten sonra soruyo ortodontistim herhengi batan bi yer var mı diye,o an bakıyorum herşey yolunda,ne hikmetse aradan belirli bir süre geçiyo batan yerlerin farkına varıyorum ve hafif yara oluyo :roflol:

.

ayy aynı şey bende de oluyodu teller ilk takıldığında,dişlerin arası kapandıkça arkaya doğru uzayıp yanağımın içini mahvediyorlardı.. çok gittim öyle sırf teli kestirmek için.. doktorum silikon gibi bişey veriyor bana,uzayan telin ucuna yapıştırınca hiç acımıyor,siz de taleb edin vermediyse doktor..

bide kontrole giderim,uzun değildir batmaz,eve gelirim batmaya başlar çok sinir bi durum,Allah'tan artık olmuyor :)

etomidate hayırlı olsun,tellli duvaklı gelin de olasın inşallah :)
sağlıklı gülüşler hepimizee :1hug:

Selam canım hayırlı uğurlu olsun tellerin :lepi: Aramıza hoşgeldin :içelim:
Ne kadar süre takacaksın? Sorunun neydi? gamyoncuiremsu
İnş cabucak çıkar tellerin sağlıklı gülüşler a.s.

Back