• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bu şeffaf ip dediğin ne ki?
Lastik diyorlar o mu?
Ne dendiğini tam olarak bilmiyorum sırnaşık şey
Benim ağzımda da var ondan bi tane. O dişimi yana kaydırmak için takmıştı, geçen randevuya gittiğimde onu değiştirdi çok sıkı olarak taktı acaba o yüzden mi ki bu hafta böyle dişimde değişiklik oldu fisfisfis
İnş Cuma günü yine değiştirir onu...a.s
Demek ki doğruymuş yani geride ki dişler çabuk öne geliyorlar? :uhm:
Lastik bağ deniyo onlara canım yerimseniben
bakma benim tabirime daha anlaşılır olsun diye yazmıştım tatlicadiarzu
zaten onlar gerideki dişlerin yerine gelmesi ve kayması gereken dişler için takılıyo.
benim alt dişlerimde sol tarafta 5 tane var ve onları bildiğin ip gibi geçirip sıkıştırıp takmıştı bana.
sende de varsa dişinin oynaması o yüzdendir.
lastik bağlar sayesinde dişler çabuk yerine geliyo,benim 2.takışında yerine geldi.

Ya kizlar kac gündür yazdiklarinizi takip ediyoruma.s..Disleri degisim gösteren arkadaslar adina cok sevindim:nazar:.Benimde randevum yarin bakalim ne diyecek.Randevularin vakti geldikce 2 hafta daha gecmis diye seviniyorum:sm_cool:.Sizdedemi öyle oluyor bilmiyorum ama, hani teli degistirmek icin cikariyor ya iste o zaman dislerimde acaip bir basinc ve sizi hissediyorum.Tekrar takinca sizi geciyor.Birde bu haftadan sonra 10 gün izine cikacaklarmis:1no2:.Bu sürede bir aksilik olmaz insallah:icecream:

Ya kizlar kac gündür yazdiklarinizi takip ediyoruma.s..Disleri degisim gösteren arkadaslar adina cok sevindim:nazar:.Benimde randevum yarin bakalim ne diyecek.Randevularin vakti geldikce 2 hafta daha gecmis diye seviniyorum:sm_cool:.Sizdedemi öyle oluyor bilmiyorum ama, hani teli degistirmek icin cikariyor ya iste o zaman dislerimde acaip bir basinc ve sizi hissediyorum.Tekrar takinca sizi geciyor.Birde bu haftadan sonra 10 gün izine cikacaklarmis:1no2:.Bu sürede bir aksilik olmaz insallah:icecream:
zaman öyle bi geçiyo ki randevu tarihlerini bile anlamıyo insan,hem de o süreye kadar az da olsa gelişmeler görülünce insan daha bi mutlu oluyo.
umarım sende güzel gelişmelerini yazarsın bize gelince mavi-kelebek yerimseniben
aynı şey bende de oluyo telleri çıkarırken baya bi sızı hissediliyo,takarkende hissdiyorum aynı sızıyı,ama muayenehaneden çıkp eve gelene kadar geçmiş oluyo,yani o kadar fazla bi baskı hissetmiyorum ben..
benim ortodontistim izinle ilgili bişey söylemedi,bidahaki randevum da ağustos 5 te,baya bi zaman var yani...
şimdiye kadar bende bi problem de olmadı aslında,sadece ilk takıldığı zaman yandaki yapışkanı çıkan braketlerim vardı,randevuda onları yapıştırmıştı,bidahada sorun olmadı

a.s.

zaman öyle bi geçiyo ki randevu tarihlerini bile anlamıyo insan,hem de o süreye kadar az da olsa gelişmeler görülünce insan daha bi mutlu oluyo.
umarım sende güzel gelişmelerini yazarsın bize gelince mavi-kelebek yerimseniben
aynı şey bende de oluyo telleri çıkarırken baya bi sızı hissediliyo,takarkende hissdiyorum aynı sızıyı,ama muayenehaneden çıkp eve gelene kadar geçmiş oluyo,yani o kadar fazla bi baskı hissetmiyorum ben..
benim ortodontistim izinle ilgili bişey söylemedi,bidahaki randevum da ağustos 5 te,baya bi zaman var yani...
şimdiye kadar bende bi problem de olmadı aslında,sadece ilk takıldığı zaman yandaki yapışkanı çıkan braketlerim vardı,randevuda onları yapıştırmıştı,bidahada sorun olmadı

a.s.

Tamam canim yarin mutlaka yazarim.Aslinda bendede hic problem olmadi simdiye kadar,ama aksilik ya doktor olmayinca olur iste:bbo:6 gün sonra tam 2 ay dolacak.Dedigin gibi benimde en cok o bagladigi ipleri keserken canim aciyor,lastik isi kolay o cabucak cikiyor.Gecenlerde doktorun yardimcisi lastigi takarken eli bir kaydi elindeki ince alet dudagima batiyordu az daha,acidan öyle bir kizgin bakmisimki kizcagazin ödü patladi:roflol:Neyse insallah yarin iyi haberlerle dönerim.Cuma randevusu olan arkadastanda iyi haberlerini bekliyoruz:1hug:

Simdiye kadar hep iki haftada bir gittim.Her hafta gittigim bile oldu ama iki haftayi hic gecmedi simdiye kadar
ne güzel 2 haftada bir olması çok iyi,benim ilk takıldığı zamanlar 20 günde bir falandı,şimdi 1 ay'a yakın oluyo yani 26-27 günde bir denk geliyo şutarafagitti

senin de 2. ay'ın dolmak üzereymiş,ne kadar çabuk geçiyo zaman öyle böyle derken sengözlerimebaksanab

Lastik bağ deniyo onlara canım yerimseniben
bakma benim tabirime daha anlaşılır olsun diye yazmıştım
zaten onlar gerideki dişlerin yerine gelmesi ve kayması gereken dişler için takılıyo.
benim alt dişlerimde sol tarafta 5 tane var ve onları bildiğin ip gibi geçirip sıkıştırıp takmıştı bana.
sende de varsa dişinin oynaması o yüzdendir.
lastik bağlar sayesinde dişler çabuk yerine geliyo,benim 2.takışında yerine geldi.

Hmmm...
Demek bu lastik bağ çok işe yarıyor...
Bende bir tane var sol dişimin orda sadece...
Keşke bi kaç tane taksa belki daha çabuk yerine gelir :roflol:tatlicadiarzu

Ya kizlar kac gündür yazdiklarinizi takip ediyorum.Disleri degisim gösteren arkadaslar adina cok sevindim:nazar:.Benimde randevum yarin bakalim ne diyecek.Randevularin vakti geldikce 2 hafta daha gecmis diye seviniyorum.Sizdedemi öyle oluyor bilmiyorum ama, hani teli degistirmek icin cikariyor ya iste o zaman dislerimde acaip bir basinc ve sizi hissediyorum.Tekrar takinca sizi geciyor.Birde bu haftadan sonra 10 gün izine cikacaklarmis.Bu sürede bir aksilik olmaz insallah:

Güzel haberlerinizi bekliyoruz :1hug:
Benimde Cuma randevum, ilk fırsatta gelince size gelişmeleri aktarırım a.s
Benim ortodontistiminde tatile çıkma gibi bi durumu var ve oda 10 gün dedi yanlış hatırlamıyorsam CADIARZU
Ama 10 gün çok değil aslında a.s
Zaman akıp geçiyor sizin 2 ay olmuş diş teli takılalı halbuki daha geçen sanki karar vermeye çalışıyordunuz gibi geliyor fisfisfis

Umarım hepimiz tellerin çıktığı o mutlu günü çabucak görürüz a.s.

canlar yazdıklarınızı okudum hepsini hemde:lepi:
yaaa benim ortodontistim bana 6 haftada bir randevu veriyor
acaba yer açılmasını mı bekliyor anlamıyorum benneyaptımki
benim randevuma daha 2 hafta var yani senağlama uyuz oluyorum Kötü Kazen
zaten dişlerimde hiç fark yok oda beni extra rahatsız ediyorsenağlama

Selam kızlar,ben de ortodontik tedavi görüyorum iki yıldır..

11 aydır diş teli kullanıyorum.. artık alıştım ve müthiş gelişmeler var,doktorum genellikle ayda bir randevu veriyor.. her seferinde zincir lastikler değiştiriliyor..çekilen dişlerin boşlukları,üstte çıkan dişler falan hep düzeldi.. yeni tel takan arkadaşlarımız sabırlı olsunlar,onca acıya gerçekten değiyor.. haziranın son haftası gittiğimde 1 hafta kadar teller çıktı,sadece braketleri bıraktı doktor,sonra da toparlayıcı dediği telleri taktı,bakalım ağzımda müthiş bi gerilim var ama sona yaklaştığımı hissediyorum.. Allah hepimize sabır versin valla :)
:1hug:

Merhaba kizlar

bende 6 aylik ortadonti tedavisi görmüştüm. Köpek düşlerim gerideydi damak taktim ileri aldik. Bitanesi (eskiye nazaran daha az) hala biraz geride. Ama o damakla konuşamiyodum.

Buarada 1buçk yil diş hekimi asistanliği yapmiştim liseden sonra! Ortadonti tedavisinde
yardimci olabilirsem bildiklerimi anlatabilirim size..

canlar yazdıklarınızı okudum hepsini hemde:lepi:
yaaa benim ortodontistim bana 6 haftada bir randevu veriyor
acaba yer açılmasını mı bekliyor anlamıyorum benneyaptımki
benim randevuma daha 2 hafta var yani senağlama uyuz oluyorum Kötü Kazen
zaten dişlerimde hiç fark yok oda beni extra rahatsız ediyorsenağlama
merhaba gymlova;
demek ki 6 haftada bir randevuyu uygun görüyo ortodontistin,ben de mesela ilk randevularda 20 günde bir gidiyodum,daha sonra 1 ay'a yakın bi zamana çıkarmaya başladı,köpek dişimin yerine oturması gerekiyodu ve takıldığından beri 3.ay'da hareket etmeye ve kaymaya başladı.

sıkma canını süre için,değişim meselesi için de öyle bak benim köpek dişim 4 ay'ı geçkin bi sürede yerine oturdu süprizzzzz

yani değişim olmuyo değildir oluyodur mutlaka ama biz göremiyoruz sonuçta uzman olan onlar değil mi sengözlerimebaksanab

boşu boşuna canını sıkıpta keyfini kaçırma Şeniz

11 aydır diş teli kullanıyorum.. artık alıştım ve müthiş gelişmeler var,doktorum genellikle ayda bir randevu veriyor.. her seferinde zincir lastikler değiştiriliyor..çekilen dişlerin boşlukları,üstte çıkan dişler falan hep düzeldi.. yeni tel takan arkadaşlarımız sabırlı olsunlar,onca acıya gerçekten değiyor.. haziranın son haftası gittiğimde 1 hafta kadar teller çıktı,sadece braketleri bıraktı doktor,sonra da toparlayıcı dediği telleri taktı,bakalım ağzımda müthiş bi gerilim var ama sona yaklaştığımı hissediyorum.. Allah hepimize sabır versin valla :)
merhaba Josephine;
senin takılalı uzun zaman olmuş,çekilen dişler üstte çıkan dişler diye yazmışsın,sorunlarımız birbirine benziyo sanırım.
ortodontistin sana ne kadar süre vermişti ve dişlerindeki problem neydi,yani dediği süre içinde çıkaracak mı tellerini ?

haa bide unutmadan çekilen dişinin boşluğu kaç ayda kapandı,bide çapraşıklıklar ne kadar sürede düzeldi ?

merhaba Josephine;
senin takılalı uzun zaman olmuş,çekilen dişler üstte çıkan dişler diye yazmışsın,sorunlarımız birbirine benziyo sanırım.
ortodontistin sana ne kadar süre vermişti ve dişlerindeki problem neydi,yani dediği süre içinde çıkaracak mı tellerini ?

haa bide unutmadan çekilen dişinin boşluğu kaç ayda kapandı,bide çapraşıklıklar ne kadar sürede düzeldi ?

merhaba :)

benim dişlerimde çene yapımın dar olması nedeniyle şekil bozukluğu vardı.. önce çeneyi açtılar,sonra tel.. doktorum bana 2-3 yıl demişti ağustosta 2 yıl olacak, artık toparlanmasını bekliyormuşuz.. zaten tellerle iş bitse bile bi süre daha dişlerin düzenli durması için çıkarmayacakmış,bi de çekilen dişlerin boşlukları kapandığından oradaki kemik oluşumları da bekleniyormuş,bu nedenle uzun süredir tel kullanıyormuşum.. diş boşluğunun kapanması hakkında net bi süre veremem sana çünkü çeneyi genişletip daraltan türlü türlü aparatlar bazen çok hızlı bazen çok yavaş hareket ediyor.. ben mesela bi sabah kalktığımda iki ön dişimin arasında 0,2 mm kadar bi boşluk açıldığını görmüştüm bi gecede.. birkaç ay içinde tamamen kapanıyor ama.. işte şu son 11 ayda %90 düzeldi diyebilirim...

merhaba :)

benim dişlerimde çene yapımın dar olması nedeniyle şekil bozukluğu vardı.. önce çeneyi açtılar,sonra tel.. doktorum bana 2-3 yıl demişti ağustosta 2 yıl olacak, artık toparlanmasını bekliyormuşuz.. zaten tellerle iş bitse bile bi süre daha dişlerin düzenli durması için çıkarmayacakmış,bi de çekilen dişlerin boşlukları kapandığından oradaki kemik oluşumları da bekleniyormuş,bu nedenle uzun süredir tel kullanıyormuşum.. diş boşluğunun kapanması hakkında net bi süre veremem sana çünkü çeneyi genişletip daraltan türlü türlü aparatlar bazen çok hızlı bazen çok yavaş hareket ediyor.. ben mesela bi sabah kalktığımda iki ön dişimin arasında 0,2 mm kadar bi boşluk açıldığını görmüştüm bi gecede.. birkaç ay içinde tamamen kapanıyor ama.. işte şu son 11 ayda %90 düzeldi diyebilirim...
anladım Josephine,
senin önce çeneyi açmışlar daha sonra tel kullanmaya başlamışsın,banada 1 yıl süre vermişti,alt çeneden 4 numaralı dişim çekilmişti ve köpek dişimin onun yerine geçmesi gerekiyodu,nitekim geçtide 4.ayım ve köpek dişim yerine oturdu çapraşıklıklarım düzelmeye başladı sadece geride olan 1 dişim vardı ve son randevudan beri o da baya yerine geldi,şu an o problemlerin birçoğu halloldu sadece üst dişlerim gibi tamamen aynı sırada olmasını beklicez.
sen aparatta kullanmışsın tabi onların etkisi değişiyo sanırım hareket açısından,baya da bi düzelme olmuş zaten 11 ayda...

neyse teşekkür ederim canım ilgin için,sağlıklı gülüşler a.s.

Herkese merhabaa.s.,bugün doktordaydim.Iyi gittigini söyledi:lepi:,bugün tedavinin ikinci asamasina geciyoruz dediyerimseniben.Önce teli cikarip biraz kalin olanini takti,sonra arkadaki dise öne gelsin diye taktigi lastigi cikarip ayri kücük bir tel takti,bununla daha cabuk öne cekeriz dedia.s.Öndeki bir disim öbürüne göre biraz gerideydi onu sordum,en son bitmeye yakin özel bir tel taktiklarini o telin bütün disleri ayni hizaya soktugunu söyledi.Yani tabiri caizse önce kaba insaat sonra ince isleri dedigamyoncuiremsu.Randevu konusunda 2 haftada bir gitmemde israrli,birdahaki randevum 25 inde ondan sonraki 11 agustosta,daha cabuk ilerleriz diyor.Birde bugün cok komikti benim kizlarada ayni zamanda randevu vermisti ücümüz yan yana masalarda yattik tam aile boyu yani:icecream:.Sonuc olarak olumsuz hic birsey söylemedi.Herkese güzel gülüsler..:smiley-cool:

Herkese merhabaa.s.,bugün doktordaydim.Iyi gittigini söyledi:lepi:,bugün tedavinin ikinci asamasina geciyoruz dediyerimseniben.Önce teli cikarip biraz kalin olanini takti,sonra arkadaki dise öne gelsin diye taktigi lastigi cikarip ayri kücük bir tel takti,bununla daha cabuk öne cekeriz dedia.s.Öndeki bir disim öbürüne göre biraz gerideydi onu sordum,en son bitmeye yakin özel bir tel taktiklarini o telin bütün disleri ayni hizaya soktugunu söyledi.Yani tabiri caizse önce kaba insaat sonra ince isleri dedigamyoncuiremsu.Randevu konusunda 2 haftada bir gitmemde israrli,birdahaki randevum 25 inde ondan sonraki 11 agustosta,daha cabuk ilerleriz diyor.Birde bugün cok komikti benim kizlarada ayni zamanda randevu vermisti ücümüz yan yana masalarda yattik tam aile boyu yani:icecream:.Sonuc olarak olumsuz hic birsey söylemedi.Herkese güzel gülüsler..:smiley-cool:
ne güzel sevindim senin adına mavi-kelebek,
insan olumlu şeyler duyunca mutlu oluyo değil mi :)
şu bahsettiğin son zamanda taktıkları özel teli duymamıştım,aynı hizada olmayı sağlıyomuş ne güzel CADIARZU
randevuların yakın olması da çok güzel,ben randevularıma gittikçe güven geliyo mesela bana,sen şanslısın yerimseniben

sağlıklı ve güzel gülüşler a.s.

nasıl canım yani bende 25 aydır tel takıyorum doktorum sonlarındayız diyor telleri çıkarıp blaketleri mi cıkarıyor yoksam bir gün verip hepsi mi cıkıyor zaten benim arkaya ınce tel takılacakmıs vallahı artık cıksın canlar sıkıldım ben :sm_confused:

nilim senin cıkmıs doktorun su gün cıkacak diye bir gün mü verdi yoksa birden mi çıkardı benim nişanlım hiç dert etmiyor su telleri ama o mu tasıyo sanki agzında fazlalıgı cıkmasını istiyorum 15 temmusta randevum bakalım ne diçek doktorum. ne zaman sorsam ne zaman cıkacak diye söylemiyor sizin ki gün verip o günde mi cıkardı. artık zorlanıyorum kıslar sökeden izmir alsancaga gitmek her ay sarsmaya basladı. belki cıkacagı günü verse takmam ama sımdı umutsuzum

canim valla ben de 3-4 sene dis teli taktim ilk basta düz oluyorlar ama sonra yine biraz rahatliyorlar yani tel olmadigindan azda olsa normale dönüyorlar ama cok az, fark edilmeyecek sekilde!

Back