Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya ben biraz karışık anlatmışım aslında..

doktorum bi haftalığına braketlerin üzerine geçirdiği teli ve arkada o telleri tutan metal aparatı çıkardı (standart bişey mi bilmiyorum en arkadaki dişlere geçirilen metal bir aparat) bi hafta braketlerle dolaştım,tel olmadan,özgür kaldılar yani.. şimdi de o metal aparat olmadan braketlerin üzerine eskisinden biraz daha kalın bir tel geçirdi.. artık toparlanacak diyerek.. braketler kolay çıkar da(ben bitanesini erik yerken koparmıştım mesela sırnaşık şey ) o yapışkanlar vs nasıl çıkacak bilmiyorum.. henüz o aşamaya gelmedim,gidişata göre doktor belirleyecek herhalde,kesin bi tarih yok..

arkaya tedaviden sonra bozulmasın diye ince bi tel takıldığını duydum ve gördüm ama bende yok şimdilik..

canım sen tel tedavisi için söke'den alsancağa'mı geliyosun :1shok:
söke-izmir arası 1 saat diye biliyorum ama,alsancağa gelene kadar baya bi zaman geçiyodur...
ben ege ünv.de okuduğum halde bornovadan alsancağa gitmek bile gözümde büyüdü :bbo:

benim ortodontistimde alsancakta ama manisa'da muayenede bakıyo ve ben manisada gidiyorum randevularıma..

yani senin açından baya bi zor oluyodur,bide ayrıyeten yol masrafın var fisfisfis

Merhaba a.s.benim doktorumda aynen bu teli kastetti iste islem bittiginde takiyoruz biraz kalinca bir tel dedi, en son bütün disleri toparlayip ayni hizaya sokmaya yariyormus.Birde merak ettim canim,arkadaki metal yüzük kolay ciktimi,can yakiyormu yani merak ettim:uhm:

kolay çıkıyor ya doktorun ona özel bi aleti var zaten.. alttan dürtüp kaldırdı benimkini.. o içindeki yapışkan donduğu için çatır çatır kırılıyo hemen ufalanıyor,merak etme yani :)

arkadaşlar ortodonti tedavimi 2,5 ay önce bitridim .malesef söylediğiniz çokğu sorunu bende yaşadım.şu anda gece plağı takıyorum .ortodontiden sonra 2 kerede beyazlattım .Ağzım yara oldu enfeksiyon kaptım metale alerjim varmış ve ben tel takdırdaktan sonra öğrendim bunu çok zor günler geçirdim.Siz siz olun taktırmadan önce alerjiniz varmı öğrenin.

merhaba nur1986 bende alsancakta tedawi görüyorum sen nereye gidiyorsun ;?

meraba arkadaşlar.. benimde çenem dar ve iki diş çekilerek bende tedaviye başladım benim damaklık takılacak vidalı bi damaklıkmış sizinde buna benzer tedavisi olan varmı??herkese mutlu günler

meraba arkadaşlar.. benimde çenem dar ve iki diş çekilerek bende tedaviye başladım benim damaklık takılacak vidalı bi damaklıkmış sizinde buna benzer tedavisi olan varmı??herkese mutlu günler

vidalı damaklık acaba şu hergün bir anahtar yardımıyla çevrilen ve çeneyi açmaya yarayan aparat mı ? yani ben de aynı şekilde tedaviye başlamıştım da,merak ettiklerin varsa paylaşabiliriz :) geçmiş olsun şimdiden...

Merhaba canlarım :lepi:
Şimdi dün doktora gittim, çok mutluyum şakkıdı
Çünkü Kasım'a kadar herşeyin düzelebileceğini söyledi 5 ay falan sonra :sm_cool::teytey:
Yani tedavim erken biticek sanırım :lepi::içelim:
Yinede çok sevinmeyeyim ama doktorum öyle dedi süprizzzzz
Pazartesi tekrar randevum var, lastik değiştircekmiş sanırım a.s
Bu damaklık işini sorcaktım ama unutmuşum neyse Pazartesi sorarım onuda sırnaşık şey
Güzel gülüşler hepimizee :1hug:

Kisslar hiç tellerine veda eden yok mu aranizda benim bir sorum var yaaa doktorunuz cikacagi günü verdi mi yoksa bir gün kontrolde karar verip mi cikardi hadi bakalim teline veda etmiş arkadaslar yardim darisi benim basima artikin canlar

25 ay olucak artikin hemide fazla derdim yoktu dişlerimlen ama uzun sürdü ne problemli arkadaslar 3 senede cikariyor ama bnim sorun yoktu aman aman 25 ay oldu ne olur bitsin aslinda bir güzel oldular hepsi ayni hizada pirinc gibi masallah daha neyi bekliyoruz orta çizgide güsell bana kalsa cikaracagim ya yanliz son randevuda doktora kizdim doktor cikmicak mi ya bunaldim dedim o da bana otur cikariyoruz dedi kortum tabi tamam sizin istediğiniz de ciksin dedim eli mahkum nedemj

Bide her ay muayene parasi veriyorum 2 aydir anlamadim onun için mi .çikarmio diyom bazisi cok pahaliya patladi sökeden gidip geliyordum ya kuzum cok pahaliya mal oldu gidip gelmek diyorum zaten yakinda dökülecekler zaten yas 22 ye dayaniyor

cıkacagı günü vermişti ama tutmadı o gün 6 ay sarktı bazen pekişsin diye daha fazla tutabılıyolarr sonra bi gidişimde bana 1 ay sora cıkarcaz kesin dedi ölede oldu yani kesin tarihi tedavi başında pek vermıyolar

yok cnm cok şükür kayma falan yok benim 20 liklerim bile duruyoo ona ragmen bişe yok ama günde 20 sat muhakkak takıyorum 2 hafta oldu cokta alıştım konuşmamdaki pelteklik falan hepsi yok oldu yani herşey yolunda darısı herkesin başına

josephine,ewet senin dediğin gibi anahtarlı çene genişletmek için takıcaklarmış.senin tedavinde sanırım aynı türden peki ne kadar durdu ve ne gibi sıkıntılar oldu? bunları merak ediyorum gerçi 5 gün sonra takmş olacağım ama yinede merak ettimçok teşekkür ederim

valla bikaç ay durdu bende,sıkıntısı damağın kapalı olması ve pis bi metal tadı.. çevirmek de ayrı zor,öyle bi çevireceksin ki anahtar deliği tekrar dışa doğru gelsin,yoksa doktora gidip düzelttirmek zorundasın.. ilk bikaç günden sonra çevirmeye alışıyorsun,bazen mide bulandırsa da zor bi işlem değil ama dediğim gibi deliğin dışa doğru gelmesine dikkat edeceksin.. gerdiğin zaman doğal olarak biraz acıyor ama zamanla onun da üstesinden gelinebiliyor.. son olarak,dişlerinde meydana gelebilecek ani değişimlere hazır ol,ben bi sabah kalktığımda ön iki dişimin arasında boşluk oluştuğunu görüp dehşete düşmüştüm..

dişlerin hareketli olacağından hassas olabilir,fazla sert şeyler yememeni de tavsiye ediyorum.. damağın üzerinde metal olacağından konuşmada hafif pelteklikler oluşabilir fisfisfis

sağlıklı gülüşler... yerimseniben

ay bu çene genişletme aparatından banada takmışlardıı ilk başta midem cok bulanmıştı ama sonra cok alıştım doktor anneme ögretmişti cevirmeyi o yapamadıı sora dedım bana ögret kendin yapamazsın dedii ama ben kendimm yaptımm onu cevırınce acı olabiliyo sonuçta hareket edıyo kemiklerr ve baştada agrı yapabılıyo yani bende yapmıştıı birdee konuşmam ilk başta cok kötüydü ama yüksek sesle kitap oku düzelir konuşman demişti doktor düzeldi ama yinede 5 ay boyunca iki kelimesini söyliyemedim dolmuşa binince şurdan iki kişi diyceme elimle işaret edıyodum napiim iki yerine ıkıı gibi tuhaf bişe söluyodumsırnaşık şeysırnaşık şey

canım benim ege ortodonti de tedavi oluyorum doktorumun ismi alp tavas ya sen canım benim:lepi::lepi:

anladım cnm benım ideal klinic doktor sinan bey bnde tedawıye baslamadan önce alsancakta bircok yere gittimde ondan sordum cnm ama senn icin baya zor oluyodr yolun cok uzakmıs artık katlancaz hertürlü zorluga güsel gülüşlere sahip olmak icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…