• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben 20 yaşındayım dişimde diestema var yani çok aralıklı dişlerim.1 hafta oldu ilk olarak alt çeneme takıldı haftaya üzt çeneme taklıcak.garip birşey var benim hiçç ağrım olmadı doktorda şaşırdı.metal braket takıldı renkli mavi.şeffaf olmaz dedi doktorum ama ben üst dişlerime şeffaf istiyorum.hiç diestema için tel tedavisi olan yokmu:2:

Merhaba, ben 16 yaşındayım. Tel taktırmak istiyorum bu dişler ne kadar sürede ve ne kadar maliyete düzelir sizce?

Eki Görüntüle 295878

canım ben 20 yaşındayım yeni tel takıldı.şimdiki aklım olsa keşke daha erken taktırsaydım diyorum.bence 1 gün bile durma taktır.sonra pişman olursun. senin 1 yıl durur tahminim ve 3000 civarı istiyor doktorlar ama değer:19:

ben de istiyorum ama coktan 24 oldum... dolgum da var.. dolgu engel oluyor mu ki??

dolgu engel olmaz. hatta tel tedavisinden önce eğer çürük diş varsa önce dolgu yapılması isteniyor.

kızlar bende tel kullanıyorum ama tel takılmadan önce ne dolgularım değişti ne de 20 lik ler çekilmedi, şimdi bakıyorum da herkesin 20 lik dişleri çekiliyo bende niye yapılmadı ileride dişlerimi bozar mı acaba? :2:

kızlar bende tel kullanıyorum ama tel takılmadan önce ne dolgularım değişti ne de 20 lik ler çekilmedi, şimdi bakıyorum da herkesin 20 lik dişleri çekiliyo bende niye yapılmadı ileride dişlerimi bozar mı acaba? :2:
20lik dişlerin diğerlerini itecek şekilde çapraz çıkmıyorsa alınmıyor zaten. benim üstler alınmadı mesela sadece altlar.

kızlar size sormak istediğim bir konu var.
Alt en ön dişlerimde ufak bir çarpıklık vardı ancak yirmilik dişlerim çıkmaya başladı ve bu çarpıklık daha da arttı.Alt köpek dişlerimden bir tanesi öne doğru ilerlemiş ve en öndeki iki dişim de git gide T harfi gibi olmaya başladı.geçen sene daha önce dişçiye üst çenemde ki büyük azı dişlerimden biri çektirmek zorunda kaldım(doktorun yarım bıraktığı kanal tedavisi yüzünden dişim kırıldı ve sadece kökü almak için yarım saat uğraşmıştı dr.)dişimi çekmeden önce film çekti ve yirmilik dişlerimin problem yaratabileceğini söylemişti.Şimdi asıl soruma gelirsek yirmilik dişlerim çıktığında çektirirsem bu çarpıklık düzelir mi yoksa yirmilik dişlerimin çıkmasını beklemeden tel taktırmalı mıyım ve eğer tel takılacaksa sadece alt çeneye takıyorlar mı?
üst çenemle ilgili bir problemim yok o yüzden eğer sadece alt dişlerimin düzelmesi için üst dişlerimede tel takılacaksa zaten oldukça hassas olan dişlerimin boş yere zedelenmesini istemiyorum(çocukken sık kullanmak zorunda kaldığım güçlü antibiyotikler yüzünden çok çabuk çürüyen kırılan bir diş yapısına sahibim malesef :( )

20liklerin sıkıştırıyorsa zaten telden önce onları çekerler canım. sadece alta ya da sadece üste takıyorlar ama sadece dişlerinin dizimiyle değil çenenle de ilgili bir problem varsa ekstra kuvvet almak için alta da takarlar. bence direk doktora git hiç oyalanma.

Sonunda 4 tane de olsa braketlerim takıldı :)) diğerleri için aralık sonuna randevu verildi,yanağımda braket yaram bile oluştu :))

bende bugün tedaviye başladım. üst çene darlığım vardı bi aparey taktılar sadece arka 2 dişe damağıma uzanıyor tel. Biraz rahatsız ama acı falan yok şimdilik olmasında :) 1 ay sonrada tellerim takılacak inş. herşey yolunda gider. benim üst 20 liklerim çıkmadı diyordum ki film çektirdik ne göreyim. üstte gizlenmişler :) ama uçları çıkmamış. onu tedavi sonunda çektireceğim ileride bozmasın diye artık napalımm..

bende bugün tedaviye başladım. üst çene darlığım vardı bi aparey taktılar sadece arka 2 dişe damağıma uzanıyor tel. Biraz rahatsız ama acı falan yok şimdilik olmasında :) 1 ay sonrada tellerim takılacak inş. herşey yolunda gider. benim üst 20 liklerim çıkmadı diyordum ki film çektirdik ne göreyim. üstte gizlenmişler :) ama uçları çıkmamış. onu tedavi sonunda çektireceğim ileride bozmasın diye artık napalımm..

aayyyyy benim de üst cene darligim var yaa.... dislerim basmiyor birbirine :50::50: ayip olmazsa kac yasinda oldugunu sorabilir miyim canim??? yani ne zamana kadar yapiyorlar bu islemi.. ben coktan 24 oldum yaaa

o zmaan içini rahatlatayım yaşım 27 :1: . geçmiş olsun cnm acıtan bişey değil kesinlikle sadece yutkunma yemek yeme ve konuşma problem oluyor az da olsa

o zmaan içini rahatlatayım yaşım 27 :1: . geçmiş olsun cnm acıtan bişey değil kesinlikle sadece yutkunma yemek yeme ve konuşma problem oluyor az da olsa

heheheee :1::1::1: bak nasil da anladim beni.. kadin kadinin halinden anliyor iste ya... valla iki bucuk sene oldu evlenip buraya geleli, hiiic gitmedim disciye... biraz korku biraz dil sorunu.. bakalim yeni yil gelsin gitcem... yani randevu alcam.. ama ben kreste calisiyorum yaa... konusma sorunum olursa cocuklarin alay konusu olurum artikin... :9::9::9:

bende aynı şeyleri düşündüğüm içinn :D geçmi kaldım falan diye ama her yaştan insan takabiliyomuş :) bende özel bi şirkette çalışıyorum sunum falan yapmam gerekecek ne yapcam bilmiyom ama klatlanıcam artıkk :)) senin kreş sorun olmaz ya yaramazlık yaparlarsa konuşursun onlar eğlenirler vakit geçer :52::1:

bende aynı şeyleri düşündüğüm içinn :D geçmi kaldım falan diye ama her yaştan insan takabiliyomuş :) bende özel bi şirkette çalışıyorum sunum falan yapmam gerekecek ne yapcam bilmiyom ama klatlanıcam artıkk :)) senin kreş sorun olmaz ya yaramazlık yaparlarsa konuşursun onlar eğlenirler vakit geçer :52::1:

heheheee... dogru diyorsun... peki anlatir misin biraz??? sana zahmet olmazsa tabi.. nasil olcak, bu sey cikinca tel takilcak ne kadar durcak?? yani mesela benim ön iki disimden itibaren daraliyor ve gülünce böyle acayip bi bosluk oluyor.. eskiden sakizla o bosluklara dis yapar, aynada gülerdim :31::31::31: gercekten cok farkediyor.. dislerim basmiyor mesela birbirine.. bir sey isirinca koparamiyorum rezil oluyorum millet icinde :50::50::50::50: hele bir de cenem kütlüyor ki sorma...

üst damağı normalte at nalı gibi olması gerekiyormuş benimkide v şekline yakın bişey çok kötü olmasada bu apareyler bugün takıldı 1 ay sonrada teller takılacak 6 ay duracak diş geni,işletme apareyi yani ikiside kalıcak. daha sonra diş genişletme apareyini çıkaracak yerine daha küçük birşey takacak. 1- 1,5 sene duracakmış teller

Back
X