Selam Kızlar,
Uzun süredir buralarda yoktum.. Neler olmuş neler bitmiş biraz bakındım..
Nena, kurtulduğuna çok sevindim.. umarım ben de 2 3 ay sonra kurutulurum...
Benim şeffalar takılalı üst 18 ay alt 10 ay oldu..
Kısaca satırbaşlarından bahsediyim.
alt dişlerim üstelerden çok daha yavaş hareket etti, beni sinir krizlerine soktu.. ama allahtan şimdi altta bi iş kalmadı.. törpülenen dişlerim oldu 3 tane, içime sinmedi ama, pütürlü bi kenarı olduğu için mecbur törpülendi.
üstten çekilen iki azı dişin boşluklarını hala kapatamadık.. 2 mm falan toplamda baoşluk var, arka azıları öne çekmeye çalışıyoruz şimdi, takıp çıkarılan sarı lastiklerden kullanıyorum ama bi işe yaradıklarını sanmyorum...
sağ azılarımda kapanma sorunu var, üst dişler içerde altlar dışarda, ona da üst içten alt dışa doğru çapraz bi lastik kullanıyorum ama bence o da bana mısın demiyor hiç bi işe yaramıyor bence, ben kapanışta bi değişiklik görmüyorum bir aydır nerdeyse..
benim en çok sıkıntı yaşadığım nokta doktorla yaşadığım sorunlar oldu. mecbur oldugum için devam ediyorum, normalde doktora olan inancımı çoktan yitirdim, bence işini iyi yapamıyor..
bi de en iğrenç süreçlerden biri, dişlerimin önünden üstten alta çapraz geçen lastik kullandığım bir aydı. çalışıyorum da, sürekli insanlarla içiçe olup onu kullanmak çok zordu, hannibal gibi olmuştum..i ğrençti, ama biraz işe yaradı.. hala orta çizgim düzelmedi, öyle de kalacak..doktor da bıraktı artık çok da sallamıyor..
doktorun konyada benim istanbulda olmam da çok sıkıntı oldu. beş aydır istanbuldayım ve git geller beni çok oruyor, çünkü sadece cumartesi gidebiliyorum ve doktor da ayda iki kez konya dışında oluyor, denk gelmediği zamanlar oldu, gidemedigim ve tedavinin uzadığı zamanlarda çok kızdım doktora..
şeffaf braketlerle ilgili herhangi bi olumsuz eleştirim yok. kırılma kopma da olmadı hiç.. metal braketlerin görüntüsünden rahatsız olurum diyorsanız metal taktırmayın, o kadar diyorum.. sararma falan olmuyor brakette. sararan lastikler.. benim artık o derdim kalmadı çünkü tel kullanıyor artık..lastikleriniz sarardıysa gidin değiştirtin, yenisini taktırın.. nolucak..
köpek dişlerine takılan sabit lastikler ölümdü.. takarken akla karayı seçiyordum..sanki dişimi kökünden söküyormuş gibi acı çekiyordum.. lastik değişimlerinde hele.. ilk takılırken soprun pek olmuyor ama hassaslaşmış dişe yeni lastik takılırken allaaaaah diye bağırası geliyor insanın...
sonuç olarak, değdi mi acaba diye düşünüyorum??
ben 28 yaşındayım hatta 29 olmak üzereyim.. bu yaşlarda taktırmaktan dolayı pişmanı, ama bu yaşa kadar daha önce taktırılmadığı için daha da pişmanım.. siz siz olun, ilerde çocugunuzun dişleri çarpıksa hemen tedavi ettirin, hem çocukken yapılan tedavi daha sağlıklı.. belli bi yaştan sonra kemik yapımı yıkımı tyavaş oluyor.. haraket etmesi yavaş olıyor, dişlerin yerine oturması zor oluyor.. ben şimdi teller çıkınca uzun bi süre yerlerine oturmaların ı beklicem bi de.. çocukken takılıp hiç sabitleyivci kullanmayanlar bile var, olduğu gibi kalıyor dişler çocukken ...
değdi mi orusuna geri dönersem:
çok da değmedi diye düşünüyorum şu an.. hayatımın önemli bir buçuk iki senesini bu tellerle geçirdim.. hoş özel hayatımı etkiledi mi.. pek sayılmaz.. bu arada yeni ilişkilerim bile oldu.. ama insan kendini farklı hisediyor işte.. normal hissedemiyorsun uz.. her ne kadar şeffaf da olsa..
çokd a değmedi çünkü doktorm istedigim gibi yapamadı dişlerimi, orta çizgi olmadı, altlarda hala rotasyonlu dişler var, ön üst iki dişim hala eğri, bi de anlamıyor bence düzgün demiyor mu cinnet geçiriyorum!!!
enyse, oldugu kadar artık...