• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya kızlar bir haftadır beyaz yay gelsin diye bekliyoruz ortodontistimle! of çok sıkıldım bir an önce yay takılsın istiyorum. şeffaf tel ne zormuş. bu halim üniversiteye de gitmek zorunda olmasam kesin metal taktırırdım kahvemi de sigaramı da içer çikolatamı da yerdim rahat rahat. hayatta sevdiğim her şeyi yasakladı doktor braketler sararmasın diye. meyve çayı iç dedi tam böğürtlenliyle yaban mersinliyi sevmeye başlamıştım ki kırmızı renklileri içme sarıları iç dedi. artık benimki nasıl bir ızdırap bilmiyorum :'( neyse sigarayı bıraktığım iyi oldu en azından.

ya kızlar bir haftadır beyaz yay gelsin diye bekliyoruz ortodontistimle! of çok sıkıldım bir an önce yay takılsın istiyorum. şeffaf tel ne zormuş. bu halim üniversiteye de gitmek zorunda olmasam kesin metal taktırırdım kahvemi de sigaramı da içer çikolatamı da yerdim rahat rahat. hayatta sevdiğim her şeyi yasakladı doktor braketler sararmasın diye. meyve çayı iç dedi tam böğürtlenliyle yaban mersinliyi sevmeye başlamıştım ki kırmızı renklileri içme sarıları iç dedi. artık benimki nasıl bir ızdırap bilmiyorum :'( neyse sigarayı bıraktığım iyi oldu en azından.

canım seffaf tel bende dusunuyorum 2tane seffaf tel var bırı normal dıgerı kalıp seklınde senınkı hangısı bıde fıyatı nedır

yok canım benimki normal. şeffaf malzeme için ekstra 500 tl ödedim.

beim dişlerim çok aralıklı şefaf istedima ma doktorum olmaz geç iyileşir falan dedi alakası varmı ya:(

bilmiyorum ki canım ben belli olmasın diye şeffaf taktırdım ama metal daha çabuk düzeltiyo demişti doktorum 1.5 yıla çıkcak benimki.bi de şu var metali bilmem ama şeffafın bakımı insanı çıldırtır bişi ye iç hemen fırçalaman gerekiyo benimkiler takıldıktan 10 gün sonra sarardı günde 7-8 kez fırçalamama rağmen ilk kontorülüme gittim geçen gün lastikleri değiştirdi sararan lastiklermiş.bende şu anda salladım gitti sabahtan öğlene kadar içtiğim çayın hesabı yok amannn

bilmiyorum ki canım ben belli olmasın diye şeffaf taktırdım ama metal daha çabuk düzeltiyo demişti doktorum 1.5 yıla çıkcak benimki.bi de şu var metali bilmem ama şeffafın bakımı insanı çıldırtır bişi ye iç hemen fırçalaman gerekiyo benimkiler takıldıktan 10 gün sonra sarardı günde 7-8 kez fırçalamama rağmen ilk kontorülüme gittim geçen gün lastikleri değiştirdi sararan lastiklermiş.bende şu anda salladım gitti sabahtan öğlene kadar içtiğim çayın hesabı yok amannn

canım çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için.sonuçta tel bakımı çok zor biliyorum şeffaf telin okadar zahmetli olduğunu bilmiordum galiba benim için normal telde daha mantıklı.bide renkli taktı maviş tellerim var:1: ama ben pek hoşlanmıorum

merhaba arkadaşlar bende uzun zaman düşündükten sonra ortodontik tedaviye başlamaya karar verdim bu süreç tek başına geçmez deyip formumuza üye oldum :) benim tedavi sürecimde ameliyatda var bir an önce geçsin istiyorum zaman sabırsızlıkla bekliyorum.pazartesi günü ortodonti için işlemlere başladık fotoğraflarım çekildi,ölçülerim alındı fazla dişlerim çekildi.Önümüzdeki pazartesi günü ise yara yerlerinin iyileşme durumuna göre braketler bir kaç tane de olsa takılacak.Nedense ben o minik metal parçaları şimdiden çok sevmeye başladım.İnşallah bu tedavi süresinin sonucunda hepimiz sağlıklı gülücüklere kavuşacağız...

Selam Kızlar,

Uzun süredir buralarda yoktum.. Neler olmuş neler bitmiş biraz bakındım..
Nena, kurtulduğuna çok sevindim.. umarım ben de 2 3 ay sonra kurutulurum...

Benim şeffalar takılalı üst 18 ay alt 10 ay oldu..

Kısaca satırbaşlarından bahsediyim.

alt dişlerim üstelerden çok daha yavaş hareket etti, beni sinir krizlerine soktu.. ama allahtan şimdi altta bi iş kalmadı.. törpülenen dişlerim oldu 3 tane, içime sinmedi ama, pütürlü bi kenarı olduğu için mecbur törpülendi.
üstten çekilen iki azı dişin boşluklarını hala kapatamadık.. 2 mm falan toplamda baoşluk var, arka azıları öne çekmeye çalışıyoruz şimdi, takıp çıkarılan sarı lastiklerden kullanıyorum ama bi işe yaradıklarını sanmyorum...

sağ azılarımda kapanma sorunu var, üst dişler içerde altlar dışarda, ona da üst içten alt dışa doğru çapraz bi lastik kullanıyorum ama bence o da bana mısın demiyor hiç bi işe yaramıyor bence, ben kapanışta bi değişiklik görmüyorum bir aydır nerdeyse..

benim en çok sıkıntı yaşadığım nokta doktorla yaşadığım sorunlar oldu. mecbur oldugum için devam ediyorum, normalde doktora olan inancımı çoktan yitirdim, bence işini iyi yapamıyor..

bi de en iğrenç süreçlerden biri, dişlerimin önünden üstten alta çapraz geçen lastik kullandığım bir aydı. çalışıyorum da, sürekli insanlarla içiçe olup onu kullanmak çok zordu, hannibal gibi olmuştum..i ğrençti, ama biraz işe yaradı.. hala orta çizgim düzelmedi, öyle de kalacak..doktor da bıraktı artık çok da sallamıyor..

doktorun konyada benim istanbulda olmam da çok sıkıntı oldu. beş aydır istanbuldayım ve git geller beni çok oruyor, çünkü sadece cumartesi gidebiliyorum ve doktor da ayda iki kez konya dışında oluyor, denk gelmediği zamanlar oldu, gidemedigim ve tedavinin uzadığı zamanlarda çok kızdım doktora..

şeffaf braketlerle ilgili herhangi bi olumsuz eleştirim yok. kırılma kopma da olmadı hiç.. metal braketlerin görüntüsünden rahatsız olurum diyorsanız metal taktırmayın, o kadar diyorum.. sararma falan olmuyor brakette. sararan lastikler.. benim artık o derdim kalmadı çünkü tel kullanıyor artık..lastikleriniz sarardıysa gidin değiştirtin, yenisini taktırın.. nolucak..

köpek dişlerine takılan sabit lastikler ölümdü.. takarken akla karayı seçiyordum..sanki dişimi kökünden söküyormuş gibi acı çekiyordum.. lastik değişimlerinde hele.. ilk takılırken soprun pek olmuyor ama hassaslaşmış dişe yeni lastik takılırken allaaaaah diye bağırası geliyor insanın...

sonuç olarak, değdi mi acaba diye düşünüyorum??

ben 28 yaşındayım hatta 29 olmak üzereyim.. bu yaşlarda taktırmaktan dolayı pişmanı, ama bu yaşa kadar daha önce taktırılmadığı için daha da pişmanım.. siz siz olun, ilerde çocugunuzun dişleri çarpıksa hemen tedavi ettirin, hem çocukken yapılan tedavi daha sağlıklı.. belli bi yaştan sonra kemik yapımı yıkımı tyavaş oluyor.. haraket etmesi yavaş olıyor, dişlerin yerine oturması zor oluyor.. ben şimdi teller çıkınca uzun bi süre yerlerine oturmaların ı beklicem bi de.. çocukken takılıp hiç sabitleyivci kullanmayanlar bile var, olduğu gibi kalıyor dişler çocukken ...

değdi mi orusuna geri dönersem:

çok da değmedi diye düşünüyorum şu an.. hayatımın önemli bir buçuk iki senesini bu tellerle geçirdim.. hoş özel hayatımı etkiledi mi.. pek sayılmaz.. bu arada yeni ilişkilerim bile oldu.. ama insan kendini farklı hisediyor işte.. normal hissedemiyorsun uz.. her ne kadar şeffaf da olsa..

çokd a değmedi çünkü doktorm istedigim gibi yapamadı dişlerimi, orta çizgi olmadı, altlarda hala rotasyonlu dişler var, ön üst iki dişim hala eğri, bi de anlamıyor bence düzgün demiyor mu cinnet geçiriyorum!!!

enyse, oldugu kadar artık... :19:

Merhabalar,ben ilkay (:
benim şöyle bir sorunum var fotoğrafı ekliyorum sizler daha iyi görürsünüz
ben de diş teli taktırmak istiyorum 21 yaşın içindeyim
fakat iki doktora gittim birisi 4 yıl muhakkak kalmalı dedi ama bence ihtiyacın yok bir tek diş için değmez dedi
diğeri de en fazla 1 yıl kalır dedi
kafamı çok karıştırdılar
çevreme soruyorum hiç gereği yok bence taktırma diyorlar
ve sorunlu sadece 1 diş .s
sizlerinde görüşünü almak istedim

git derim bi an önce taktır derim..

çok mu kötü dişlerin? HAYIR! ama bu iç gıcıklayıcı kararsızlığın sonu tel taktırmaya varacağı için zaman kaybetme daha fazla, erken kalk yol al! ;)

orta hattında ve yan kesicilerinde bozukluklar var. ön iki dişin için de biraz işlem gerekir gibi geliyor bana.. çekimsiz halledilebilir gibi ve bence de 4 yıl falan sürmez saçmalamasın!!

Son düzenleme:
arkadaşlar braketin çıkması değilmiş de asıl sorun onun yerine takılmasıymış meğerse. yaklaşık 5 dakika doktor o çıkan braketi tekrar yapıştırmaya uğraştı. neyseki çıkan braketin sırasındaki teli çıkarmadı. teli yukarı doğru çekiştirip braketi yapıştırmaya çalıştı. bu bana ders oldu ama, artık daha dikkatli olacağım yiyeyeceklerim konusunda.

nisandan beri zayıflamak için yediklerime dikkat ediyordum. 63' den aşağısını göremiyordm. 3 ağustostan beri diş teli takıyorum, tartıda bugün 61,8 ' i gördüm :)

geçince alırsın geri o kiloları :)

Büyük gün geldi yarın telleniyorum kızlar ilk başlarda çok heyecanlı va istekliydim ama okuduklarım vs nedense heves falan bırakmadı bende bi tek korku kaldı geriye umarım ilerde pişmanlığa dönüşmez:44::44::44: dualarınızı bekliyorum buna ihtiyacım var:18::18::18:

Büyük gün geldi yarın telleniyorum kızlar ilk başlarda çok heyecanlı va istekliydim ama okuduklarım vs nedense heves falan bırakmadı bende bi tek korku kaldı geriye umarım ilerde pişmanlığa dönüşmez:44::44::44: dualarınızı bekliyorum buna ihtiyacım var:18::18::18:

aaa geldimi o günn :) güzel bi duygu canım ben çok mutluyum taktırdığım için ,hareketlendi dişlerim hep düzelecek inanıyorum sende öyle düşün

kızlar bugün yay ve lastiklerim takıldı. benim doktorum unutkan galiba :S önceki günlerde ben ısrar ediyordum yayla lastiği aynı anda takalım zaman kazanırız diye o hayır önce yayı takalım biraz otursun o diyodu ama bugün ben hiç bir şey demeden taktı ikisini de. benim de işime geldi ses etmedim :D yayım takılırken doğal olarak üst dişlerimdeki lastikleri de değiştirdi tekrar bembeyaz oldular :) bügun 10. günüm ve teflon tellerimde çok çok az çizikler var onun dışında bir soyulma yok :))

Merhaba, ben 16 yaşındayım. Tel taktırmak istiyorum bu dişler ne kadar sürede ve ne kadar maliyete düzelir sizce?

$j7vn.webp

Son düzenleme:
Merhaba, ben 16 yaşındayım. Tel taktırmak istiyorum bu dişler ne kadar sürede ve ne kadar maliyete düzelir sizce?

arkadaşım seninkide benimkine benziyor çok yamuk değil, doktorum bana 7 ay verdi, hiç vakit kaybetme derim çünkü taktırmadan önce bir sürü zaman alıcak işlem gerekebiliyor örneğin benim dolgularımı yaptırmamı ve 20lik dişimin çekilmedini istedi ortodontistim. bu yüzden 1 ay attı.

4 günde değişim olmaz tabi ki :) ama 1 ay bekle o tellerdeki zikzaklar düzelmeye başlayacak.

Back
X