• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

$17 kasım.webp$14 ekimm.webp

kızlarr ilk kontorülüme gittim dün daha 1 ay 4 gün oldu ama minnacık değişiklik var gibi ya da bana öyle geliyo :))

altlarada takılıcak cnm :) sordum yinemi takmıcaksınız diye daha değil üstler hareketlensin iyice diyo ne zaman takar bende bilmiyomm :(

2-3 hafta ara ile takıyorlar genellikle
seninki niye bu kadar geç kaldı acaba
neyse dişlerin aynı hizaya girince çok güzel görünecek ve çok mutlu olacaksınn:)

ya şu en son azılara takılan metal braketlerim yanaklarımı parçaladı of :( canım yanıyor. haftaya cuma yay takılacak 3-4 ay kalır dedi doktor ondan sonra da lastik başlayacakmış. keşke lastikle yaya aynı anda başlasa ya rahat 2-3 ay kazanmış olurdum :((

2-3 hafta ara ile takıyorlar genellikle
seninki niye bu kadar geç kaldı acaba
neyse dişlerin aynı hizaya girince çok güzel görünecek ve çok mutlu olacaksınn:)

bilmiyorum ki cnm vardır doktorun bildiği deyip geçiyorum ama var öyle 2-3 ay sonra alta takılanlarda duydum yani.
inşallah çabuk düzelir ve güzel olur dediğin gibi cnm :))

bilmiyorum ki cnm vardır doktorun bildiği deyip geçiyorum ama var öyle 2-3 ay sonra alta takılanlarda duydum yani.
inşallah çabuk düzelir ve güzel olur dediğin gibi cnm :))

benımde önce sadece üstlere takıldı doktorum üstler iyice hareketlensin altta öyle takacagım dedi ve 1 aralık da 6.ayımı dolduruyorum hala alt tarafa takılmadı

lastik takıldı bugün bana :( nasıl acıyor dişim anlatamam :105:
kızlar yaa alt dişim bu lastiğe geliyo, kesiyo gibi yani
sizin lastikleriniz bir sonraki kontrole kadar dayanıyor mu?kopmuyo mu?
fırçalarken çıkmaz mı acaba bu?

arkadaşlar mehabaa sizin dünyanıza bende geldim artık telliyim bende:) benim diestema yani aralıklıydı dişlerim. doktor renkli tel taktı mavi ilk olarak alt çeneme takıldı haftaya üst çeneme takılcak.sizden fikir almak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.üstede mavimi taktırıyım şeffaf istiyorum ama olmaz dedi doktor:( yada düz metalmi olsun üst çenemde

peki nasıl canım acı falan hissediyomusun işlem sırasında yada işlem sonrasında bnmde 2 3 tane dişim alıncak çok korkuyorum:18::18:

cnm ben 10 gün orayla 2 tane yirmilik dişimi çektirdim çene cerrahisinden bütün gittiğim diş doktorları bu diş beni aşar dedi çekmedi çünkü.çekildiğinde yüzümün bi tarafının uyuşuk kalma riski vardı.her neyse randevumu aldım gittim önce bi iğne yaptı dişin çevrelerine de vurdu tamamen uyuşsun diye o biraz acıdı.uyuşunca hadi gel bakalım dedi dedim nereye :D yan odaya geçtik anamm tam bi ameliyathane:D tırstım tabi ben normal dişci koltuğunda yapcak zannettim önlüklerini giydi maskelerini taktı başladı sonra.Bu arada benim dişimin biri tam gömülüydü diğeride minnacık çıkmıştı.Ben ilkini anlatıyorum bütün diş etimi yardı haliyle.röntgende gördük o dişi zaten.hiç birşey hissetmiyosun o yönden korkma ben kalpten gitmek üzereydim ama acı sızı yok onu unutma ne yaptıklarından haberin bile olmuyo.dişi 3-4 parça halinde çıkardı gömülü ve yan yattığı için.neyseki sonra bitti büyük ihtimalle uyuşukluk olmucak sinir kopmadı dedi sevindim zaten belki tek korkum oydu.dikişlerimi attı 1 hafta sonra gel dedi çıktım gittim.yemek işi biraz sakat evet sadece çorba içmeye bak zaten istesende bişi yiyemicek ağzın tam açılmıcak kaşığın girdiğine dua et :D yüzüm 4 gün şişti öyle işe gittim geldim .garip bi histi ya doktor çok gülme dikişlerin patlar dedi ben de güleceğim tuttu dikişler hep patladı ağzıma kan tadı geldi 3-4 gün boyunca.neyseki dikişlerimi aldırdım bitti.ikinci dişimde yarılıp alındı o biraz acıdı açıkcası dikiş atılırken elektrikler gitmişti 10-15 dakika bekledik uyuşturucun etkisi belki de geçmişti bilemiyorum ağzımda ne yaptığını hep hissettim öyle diyim öncekinde hiç haberim yoktu.sonra bi yirmilik dişim daha alındı o da gömülüydü ama üst çenede olunca yarmadan aldı ücretinide merak edenlere söyliyim üç diş 900 tl ye mal oldu artı benden tomografi(200,00 tl) röntgen(50,00 tl) istediler onun için izmire gittim yaklaşık 1.300 kusure mal oldu bu gereksiz dişler.geçmiş olsun cnm ameliyat zor değil ondan korkma sonrası zor o da sadece 3-4 gün.
(BAŞKA BİRİ DAHA SORMUŞTU KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM :) )

arkadaşlar merhaba bende bugün üst dişlerime tel taktırdım. 10 gün önce gömülü 20lik diş çekimim olmuştu. tellerim porselen. çekimdede takımdada hiçbir sıkıntı olmadı. şuan 5 saattir ağzımdalar, herkes sıvı şeyler yemekten bahsetmiş benim ilk yemeğim sandiviç oldu :S ofisten arkadaşlar söylemiş bulunmuş. tabi ısırarak yemedim ama sonuçta ilk gün çok yumuşak olmayan birşey yedim acaba bir sıkıntı olurmu? arka dişlerimle çiğnemeye çalıştım. ekmek çiğnemeyle bozulacak kadar hashas değillerdir umarım. sizler neler yediniz ilk? ne tavsiye edersiniz? paylaşırsanız çok sevinirim.

Back
X