• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

üst damağı normalte at nalı gibi olması gerekiyormuş benimkide v şekline yakın bişey çok kötü olmasada bu apareyler bugün takıldı 1 ay sonrada teller takılacak 6 ay duracak diş geni,işletme apareyi yani ikiside kalıcak. daha sonra diş genişletme apareyini çıkaracak yerine daha küçük birşey takacak. 1- 1,5 sene duracakmış teller

ay evet benimki de V gibi duruyor... dur ben bunlarin almancasini ögreneyim de gidince dra anlatayim en azindan derdimi anlar ne gibi bi tedavi istedigimi anlar...cok tesekkür ederim canim... hayirli olsun... umarim cektigin sIkIntIya deger..

Bugün tam 30 gün oldu.Daha çok yeni ama psikolojik olarak insan düzeldiğini zannediyor işte:))1.resim 30.günden 2.resim ilk günden:)

30.günden olan resmin uzaktan hali:)

Son düzenleme:
kızlarrr şeffaf braket kullananlara bi sorum olacak gnde kaç kez fırçalıyorsunuz dişlerinizi???

kızlarrr şeffaf braket kullananlara bi sorum olacak gnde kaç kez fırçalıyorsunuz dişlerinizi???

yemek yedikten sonra fırçalıyorum.tabi hemen değil bazen aradan 1 saat geçtiği bile oluyor.normal ortodontik fırça,arayüz fırçası ve gece yatmadan öncede mutlka diş ipi(gündüzde kullandığım oluyor)kullanıyorum.kontrollerde ortodontistim bazen lastikleri değiştirmeyi bile unutuyor çok az sararmış diye.(ufak bir not:sigara,çay,kahve,kola,meyve suyu filan içmiyorum.tel takılmadan öncede böyleydim.)yalnız şunuda eklemem gerekebilir,iki haftada bir ortodoontistime gidiyorum.bazı arkadaşlar ayda bir gittiğini söylüyor.bir aya lastiklerin sapsarı olacağını düşünüyorum.bu da işin diğer tarafı.

yemek yedikten sonra fırçalıyorum.tabi hemen değil bazen aradan 1 saat geçtiği bile oluyor.normal ortodontik fırça,arayüz fırçası ve gece yatmadan öncede mutlka diş ipi(gündüzde kullandığım oluyor)kullanıyorum.kontrollerde ortodontistim bazen lastikleri değiştirmeyi bile unutuyor çok az sararmış diye.(ufak bir not:sigara,çay,kahve,kola,meyve suyu filan içmiyorum.tel takılmadan öncede böyleydim.)yalnız şunuda eklemem gerekebilir,iki haftada bir ortodoontistime gidiyorum.bazı arkadaşlar ayda bir gittiğini söylüyor.bir aya lastiklerin sapsarı olacağını düşünüyorum.bu da işin diğer tarafı.

sağol canım ben geçmişşi okyunca gnde 7 8 kere fıçalayan akadaşları gördükçe gözüm korktu açıkçası bnim 2 gn oldu takılalı sabh kalkınca, yemeklerden sonra ve gece yatmadan önce fırçalıyorum. fakat diş ipi kullanmıyorum ben:44:

Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..

Çok dikkat çeken birşey değilse taktırma derim,çünkü taktırdıktan sonra sorumluluk artıyor bunun yanında tellere alışmak çok zaman alıyor,ağrısı,telin dilini kesmesi,en ufak birşey de muayeneye gitmek falan derken çok sorunu oluyor aslında üst dişte çok sorun olmuyor ama gene de sen bilirsin..

Son düzenleme:
bence kolay düzelebilecek bi durumsa bu da demektirki kısa zamanda düzelecek.tabiki daha çok fırçalıyorsun yediğin bazı şeylere dikkat ediyorsun ama sonuç yüz güldürücü oluyor.ağrı ve yara meselesine gelince,benim sadece bikaç gün ağrım oldu.yara nerdeyse hiç olmadı diyebilirim.7 aydır ağzımdalar.onlarla çok mutluyum.sürekli şeffaf bi damak takmama,26 yaşında olmama,sürekli konuşmak zorunda olduğum bi işim olmasına rağmen şartlar olgunlaşınca hemen taktırdım.(üstelik düğünümdede telliydim)

$15.webp

soldaki boşluk kapandı diyebilirim.yine soldaki köpek dişim yerine oturdu.sağdaki ön kesici dişimin yanındaki kendi etrafında dönmüş olanda tamamen düzeldi.damağımın iç tarafındaki köpek dişide hareket etmeye başladı.7 ay oldu.yeni halini foto çekemediğim için ekleyemedim.

kızlarr bugün 4. gnm ve braketimm çıktı yaa hemde uyurken inanabilyomusunuz rüyamda bişeyler yiyodumm demekki çok sıkmışım dişlerimi sabah tık diye bi ses geldi sanki ağzımdan başta anlayamadım ama sonra dikkatli bakınca braketimin çıktığını gördümmm:14::14: hem üzgün hemde sinrliyimm:47::47: 1.5 yıl hep kırıldı kırılcak derdiyle mi yaşıcam bn yaa:52::52::52::52:

Herkese selam.
22 yaşındayım.Ortodonti tedavisine başlamak istiyorum. İzmirde ortodonti tedavisi olup tavsiye edebilecek olan arkadaşlar var mı acaba ?

kızlarr bugün 4. gnm ve braketimm çıktı yaa hemde uyurken inanabilyomusunuz rüyamda bişeyler yiyodumm demekki çok sıkmışım dişlerimi sabah tık diye bi ses geldi sanki ağzımdan başta anlayamadım ama sonra dikkatli bakınca braketimin çıktığını gördümmm:14::14: hem üzgün hemde sinrliyimm:47::47: 1.5 yıl hep kırıldı kırılcak derdiyle mi yaşıcam bn yaa:52::52::52::52:

benimde 3 kere çıktı canım dert etme öyle pek önemli bir şey değil çıkması sanırım çünkü bende her çıkmasında panikleyip doktorun kapısında buldum kendimi randevuda gel değişiriz dedi. gerçi benimki en arkadaki dişimdi ondan önemsememiş olabilir, 4. günde çok erken aslında ya ben sert bir şeyler yedim hep durduramadım kendimi ondan düşmüştü :/

benimde 3 kere çıktı canım dert etme öyle pek önemli bir şey değil çıkması sanırım çünkü bende her çıkmasında panikleyip doktorun kapısında buldum kendimi randevuda gel değişiriz dedi. gerçi benimki en arkadaki dişimdi ondan önemsememiş olabilir, 4. günde çok erken aslında ya ben sert bir şeyler yedim hep durduramadım kendimi ondan düşmüştü :/

bn yesem üzülmicem yaa kırılcak dye yumuşak şeyleri bile çiğnemiyorum ekmek bile yemiyorum sert diye. uykumda işte çokk sıktım dişimi kırılmasına haberim oldu:31:

Ben Şifa Hastanesi'nde (Bornova) oluyorum. Doktorum Prof. Dr. Alp Tavas, tavsiye ederim.
Teşekkürler. Ben birkaç ortodontistle görüştüm, Alsancak'ta tedaviye başlıyorum. Doktorum Mertol Akın. Bugün ölçülerim alındı. Umarım her şey güzel devam eder. Sen ne zaman başladın tedaviye ve nasıl bir tedavi görüyorsun ?

braketinin malzemesi ne canım? kompozit mi?

kızlar benim 3 hafta oldu daha beyaz tellerimde dökülme olmadı ama üsttekiyle alttaki farklı tel sanki alttaki bembeyaz üstteki grimsi böyle. doktora sordum farklı mı taktınız diye hayır üstteki daha çok aşınmış dedi. ama benim kafama yatmadı yani bu kadar çok fark olması. haftaya üst telimi değiştiricekmiş daha kalın takıcak sanırım. bi buçuk haftadır da lastik takıyorum. ay bu lastikler beni öldürecek :D yemek yerken gıcır gıcır ediyorlar :D :D

kızlarr braz saçma ama bşey sorcam sizee:1::1: bıyıklarınızı aldırırken nasıl aldırıyosunuz hani alıncak bölgeyi şişirmek gerekiyo ya dille ben denedim olmuyo:50: ve artıkın aldırmam gerek yoksa bi kaç gne kalamdan pala olcamm :52::52::52:

kızlarr braz saçma ama bşey sorcam sizee:1::1: bıyıklarınızı aldırırken nasıl aldırıyosunuz hani alıncak bölgeyi şişirmek gerekiyo ya dille ben denedim olmuyo:50: ve artıkın aldırmam gerek yoksa bi kaç gne kalamdan pala olcamm :52::52::52:

dudakla braketlerin arasına pamukla tampon koyun bence

Back
X