Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ay canımm bendee cok korktum bak şimdi bi hafta oldu tellerim cıkalı düzenli takıyorum bi haftadır günde 20 saat takmam gerekıyo ve bende takıyorum ama korktum şimdii bende bazen o geriden öne gelen dişimde agrı hissedıyorum damaklık takınca agrı gecıyo sanki geri gitcekken ben önlemiş gibi hissedıyorum tuhaf ama öyle birdee kırılınca değiştiriyolarmış onu tatile gitcem orda kırılırsa diye korkuyorum doktor yedekte vermıyo kırılmaz diyo neyse bakalım umarım emekler boşa gitmez kimseninnsenağlama

Canim merhaba.a.s.Birseyi merak ettim,hani dislerim oynamis diyorsun ya,o oynayan dis damakligi takinca yerine geri geliyormu yoksa öyle kaldimi simdi, anlamadim.:sm_confused:Birde dis oynayinca damaklik uymuyor takarken aciyormus diyorlar dogrumu:uhm:Cevaplarsan sevinirim.

Tel kullanırken herşey güzel,önemli olan teller çıktıktan sonra ortodontistin dediklerini düzenli ve aksatmadan yapabilmek,bende bir an önce çıksın teller diye düşünüyorum ama birde çıktıktan sonrası var tabi.

Birkaç kişiden de duymuştum,kuzenim 3 yıl tel kullandı 2 yıl da damaklık kullanması gerekiyodu onu düzenli kullanmayınca dişler çok ta olmasada yerine geldi,yani tamamen düzelmedi.

Şimdi burdanda okuyunca bir an bende düşündüm,telleri çıkarmakla bitmiyo iş,bide bunun sonrası var,okuyunca tedirgin oldum bende :a015:

evet fisfisfistelleri cıkarmakla bitmiyoo inanın cok düzgün kullanılması gerekıyo bu aparatların ya ben 1 haftadır süper kullanıyorum dayanmak zorundayım ama alıştım iyice insan herşeye alışıyorr canlar kimileri mide bulandırıcı falan diye bırakıyomuş bunu kullanmayı ama alışınca zor gelmiyor bunlarda gececek ilerde gülerek hatırlıcaz inşallah bunları:smiley-cool:

Şimdi bende endişelendim ya fisfisfis
Daha tellerimin çıkmasına çok var ama çıktıktan sonra öyle geri bozulma gibi şeyler olursa ben çok üzülürüm senağlama
O kadar aylarca kımıldasın diye tel takıyoruz düzelince bi kaç saat damaklık takmasan geri oynuyor, alla alla nasıl iş bu :mymeka:
Neyse bakalım umarım düzenli kullanınca böyle sorunlar yaşamayız gamyoncuiremsu

şimdiden dert etme cnm bunları düzenli takınca sorun olmuyormuş kimileri sıkılıp bırakıyomuş o zamanda bozuluyomuş dişleri tek gereken sabır bazıları yemek yedikten sora üşenıp takmıyomuş yada unutuyomuş ama ben anında dişlerimi fırcalayıp takıyorum umarım hep böyle sabredeerım takma tadını cıkarr sen güzel gülüşlere sahip olacagın gunlerı düşün telleree nasıl dayandık bunada dayanırsın cnm

damaklıığı takınca normal haline dönüyor. yani öyle kalmadı ve damaklığımıda iyi kullanırsam tekrardan oynama olmayacak ve böyle kalacak İNŞALLAH
hatta sana şöyle söylim ben sabah damakları çıkartıyorum dişlerim normal akşama doğru diş eski pozisyonuna doğru ilerliyor damaklığı günlerce takmasan kesin eskisi gibi olur yani
takarken üstte pek zorlanmadım da alt damak zor takılıyordu ama acı fln yok
yani tellerin ilk takıldığı gün nasıl bi ağrı oluyordu öle bişe yok

doktorum bana başta 20 saat demedi akşam yemekten sonra tak sabah kadar dedi
ama ben bazen geç taktım bazen unuttum :tomato: (4 - 5 kez unuttum)
gittiğimde ceza olarak 22 saat takmanı söyleyebilirdim ama kendin anlayıp geldiğin için ceza yok takabildiin kadar tak dedi ben şimdi takıyorum sürekli :icecream:
kırılma olacağını sanmıyorum ben 3 aydır takıyorum tık yok korkma yani sorun olmaz
ben damakları uzun süre takınca ağrım oluyor uzun süre takılı kaldıysa sonra çıkarttıysamda bi sızlama oluyor dişlerimde sanki hepsi sallanıyor gibi mesela o zaman yemek yemem güç oluyor

ilk zamanlar 2 hafta kadar evet taknca midem bulanıyordu ama sonucta bi yıl çektiğim o işkenceyi bi anlık mide bulantısı için bırakamam ve bırakmamalıyız
benim şuan tek sorunum peltek konuşmam ki buda epey sorun :çok üzgünüm:
ama dayanıcam ne yapalım

bende peltek konusuyorum ama sorun olmuyor dayanıcaz artık tellere o kadar dayandık peki cnm bişe sorcam yenisiyle değiştirmiyor dimi 2 haftada bir falan benim kırılınca yenisi verilir sadece dedi doktor bide nasıl kullanıyorsun ben takmadan önce suya tutuyorum nette fırcalayın falan dıyor birde koku yapıyor bu seffaf aparatlar sendede oluyormu sanırım normal bunun olması neyse cnm umarım dişlerimiz eskisine dönmez ve herkesin dişleri güzel olurr tşkler

ilk zamanlar bende çıkartınca suya tutuyordum ay bigün bi koku ölecem sandım daha 3 4 gece takmıştım
bi arkadaşım var oda kullanmıştı ona sordum fırçalamam gerektiğini söyledi (uyuz doktor anca taktı şöle yap böle yap demedi :mymeka:)
bende damaklar için bi fırça aldım şimdi her sabah çıkartınca onları fırçalayorum ve kutusuna koyuyorum

bende normal fırca kullanıyodum damaklar için fırcamı almam lazım özel nazikçe fırcalıyosun dimi ben kırılır diye korkuyorum daa cok saol cnm

bende normal fırca kullanıyodum damaklar için fırcamı almam lazım özel nazikçe fırcalıyosun dimi ben kırılır diye korkuyorum daa cok saol cnm

ya normal fırça aldım sadece dişimi fırçaladığım fırçayı ona vurmak istemediğimden ayrı fırça aldım herhangi bi özellik yok valla ben eskiden halı yıkarken nasıl fırçalanırsa öyle yapıyorum kırılacağıda hiç aklıma gelmedi sen dedin die bende şmdi evham yapcam
senin aklına nie bu kadar çok kırılacağı takıldı ki:sm_confused:

yaa niye bılıyomusun ben tatile gitcem şimdii adama dedimkii bu değişcekmii seffaf aparat dedim adamda dediki yani doktorum kırılınca değişir sadece dedi dedim tatile gitcem ya kırılırsaa dedim yedek verin dedim o da kırılmaz kolay kolay dedi şimdi bende tatile giderimdee orda kırılırsa 10 gunde takamazsam ve dişlerim bozulursa diye korktum anlatabildimmi yoksa burdayken kırılsın gideirm yenisini verir sorun diilde tatildeyken kırılırsa falan diye korktum ondan evham yaptım için rahat olsun cnm takmaa sen ben biraz evhamlıyımdırr böyleee :1shok::1shok:

bende çok evhamlıyımdır ama sen benide geçmişsin :1shok:
sakınan göze çöp batar unutma rahat ol
10 günde bozulmaz herhalde + gittiğin gün kırılacak değil ya :roflol:

Valla kizlar gecenlerde bir eglencede bir bayanla konustum:1rolleyes:,disleri o kadar güzel inci sırnaşık şeygibiydiki kadinla konusuyorum ama gözlerim sürekli dislerinde.Icimdende bir taraftan millette ne sans var die söyleniyorumşutarafagitti.Neyse bayan dis tellerimi gördü,bana demezmi bende 10 sene önce dis teli takmistim hemde tam 3 sene.Disleri o kadar kötüymüskü 3 senede anca düzelmis:1shok:.Sonradan biraz kayiyormus falan diye sordum,bana telleri ciktigindan beri her aksam yatarken pekistiriciyi hic aksatmadan taktigini söyledi.Demekki biraz dikkat edilir ihmal olmassa hic bir risk yok.Valla bana öyle geliyorki bir ömür boyu bu alete yapisik yasicaz,biraktigimiz anda her an kayma riski tasiyor.şakkıdı..

nasıl yani 10 yıldır damakmı takıyor :1shok:

bende tel takanlardanmtatlicadiarzu taktıralı daha 2 ay oluo gerçekten çok zorlandım ilk takıldığnda hatta çok pişman oldum taktırdığm için çünkü hem aşırı derecede ağrı yaptı hemde zamanla arkadan uzayan teller yanaklarımı maffetii ağzımda sürekli bi kan tadı vardı bunu bi ay çektim ağrım falan hiç azalmadı tam ağrısı geçti dedim kontrole gittiğimde doktor telleri sıkılaştırdığı için tekrar başladı ağrılarr allahtan bu sefer 4-5 gün sürdü.üstelik tel takılmadan önce doktor sende bi problem yok en fazla 4 ay durur demişti sewinmiştim taktıktan sonrada en az 1yada1,5 yıl kalır dedi o kadar zaman nası dayanıcm bilmiorm ama tavsiyem eger görüntünüzde çok büyük proıblemler yaratmıosa kesinlikle taktırmaynsenağlama

Aynı şey bana da oldu.
Doktora gitmiştim boğazlarım için rahatsızdım, bayan bi doktor dişleri çok düzgündü çok güzeldi, ben de içimden geçiriyordum benimde böyle olucak bigün diye senağlama
Sonra doktor boğazlarıma baktı diş tellerimide gördü tabi ki, sordu hangi ortodontiste gidiyorsun ne zamandır takıyorsun diye. Ben de zamanında takmıştım çok memnunum şimdi dedi... İçime su serpti doğrusu biraz konuştuk teller hakkında...
Böyle etrafımda da takıp çıkartan güzel örnekler görünce moral oluyor sırnaşık şey

Bu damaklık işi de şimdiden benim aklıma da takıldı :çok üzgünüm:
Neyse düzenli kullanınca sanıyorum sorun olmaz...
İnş hiç birimizin dişi geri bozulmaz senağlama
Çok kötü olur öyle bir durum...:1no2:

düzenli kullanınca birşey olmuyormuş birde 20 likleri aldırırsak hiç sorun olmaz tubilik sana bişey sorcam bu damakları fırcalarken macunda sıkıyomusun yoksa sadece fırcaylamı yapıyosun temizliği tşk ederim şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…