11 nisanda 1 yıllık tedavi sonunda tellerim çıkmıştı.
doktorum damak verdi akşamları takmam için ağustosta kontrolüm vardı ama son 1 2 haftadır sanki dişim yavaş yavaş geri gidiyor diye hissettim çevremdekilere sorunca kimi cevaplar evet olunca bugün doktora gittim
ve dişlerim oynamış damakları yeterince takmamışsın dedi
bugünden itibaren ne kadar takabilirsem o kadar çok takıcam :çok üzgünüm:
çok enteresan gece damakları takıyorum sabah çıkarttığımda dişimde sorun yok gün içinde srekli kontrol ediyorum akşama doğru pürüz oluyor
bugün sordum benmi öyle hissediyorum yoksa olur mu diye olabilirmiş
tedavi sonrası damak kullanan yada kullanacak olan varsa dikkat edin uzun süre takmaya çalışın
11 nisanda 1 yıllık tedavi sonunda tellerim çıkmıştı.
doktorum damak verdi akşamları takmam için ağustosta kontrolüm vardı ama son 1 2 haftadır sanki dişim yavaş yavaş geri gidiyor diye hissettim çevremdekilere sorunca kimi cevaplar evet olunca bugün doktora gittim
ve dişlerim oynamış damakları yeterince takmamışsın dedi
bugünden itibaren ne kadar takabilirsem o kadar çok takıcam :çok üzgünüm:
çok enteresan gece damakları takıyorum sabah çıkarttığımda dişimde sorun yok gün içinde srekli kontrol ediyorum akşama doğru pürüz oluyor
bugün sordum benmi öyle hissediyorum yoksa olur mu diye olabilirmiş
tedavi sonrası damak kullanan yada kullanacak olan varsa dikkat edin uzun süre takmaya çalışın
Canim merhaba.a.s.Birseyi merak ettim,hani dislerim oynamis diyorsun ya,o oynayan dis damakligi takinca yerine geri geliyormu yoksa öyle kaldimi simdi, anlamadim.:sm_confused:Birde dis oynayinca damaklik uymuyor takarken aciyormus diyorlar dogrumu:uhm:Cevaplarsan sevinirim.
ay canımm bendee cok korktum bak şimdi bi hafta oldu tellerim cıkalı düzenli takıyorum bi haftadır günde 20 saat takmam gerekıyo ve bende takıyorum ama korktum şimdii bende bazen o geriden öne gelen dişimde agrı hissedıyorum damaklık takınca agrı gecıyo sanki geri gitcekken ben önlemiş gibi hissedıyorum tuhaf ama öyle birdee kırılınca değiştiriyolarmış onu tatile gitcem orda kırılırsa diye korkuyorum doktor yedekte vermıyo kırılmaz diyo neyse bakalım umarım emekler boşa gitmez kimseninnsenağlama
evet fisfisfistelleri cıkarmakla bitmiyoo inanın cok düzgün kullanılması gerekıyo bu aparatların ya ben 1 haftadır süper kullanıyorum dayanmak zorundayım ama alıştım iyice insan herşeye alışıyorr canlar kimileri mide bulandırıcı falan diye bırakıyomuş bunu kullanmayı ama alışınca zor gelmiyor bunlarda gececek ilerde gülerek hatırlıcaz inşallah bunları:smiley-cool:
bende peltek konusuyorum ama sorun olmuyor dayanıcaz artık tellere o kadar dayandık peki cnm bişe sorcam yenisiyle değiştirmiyor dimi 2 haftada bir falan benim kırılınca yenisi verilir sadece dedi doktor bide nasıl kullanıyorsun ben takmadan önce suya tutuyorum nette fırcalayın falan dıyor birde koku yapıyor bu seffaf aparatlar sendede oluyormu sanırım normal bunun olması neyse cnm umarım dişlerimiz eskisine dönmez ve herkesin dişleri güzel olurr tşkler
bende normal fırca kullanıyodum damaklar için fırcamı almam lazım özel nazikçe fırcalıyosun dimi ben kırılır diye korkuyorum daa cok saol cnm
yaa niye bılıyomusun ben tatile gitcem şimdii adama dedimkii bu değişcekmii seffaf aparat dedim adamda dediki yani doktorum kırılınca değişir sadece dedi dedim tatile gitcem ya kırılırsaa dedim yedek verin dedim o da kırılmaz kolay kolay dedi şimdi bende tatile giderimdee orda kırılırsa 10 gunde takamazsam ve dişlerim bozulursa diye korktum anlatabildimmi yoksa burdayken kırılsın gideirm yenisini verir sorun diilde tatildeyken kırılırsa falan diye korktum ondan evham yaptım için rahat olsun cnm takmaa sen ben biraz evhamlıyımdırr böyleee :1shok::1shok:
yaa niye bılıyomusun ben tatile gitcem şimdii adama dedimkii bu değişcekmii seffaf aparat dedim adamda dediki yani doktorum kırılınca değişir sadece dedi dedim tatile gitcem ya kırılırsaa dedim yedek verin dedim o da kırılmaz kolay kolay dedi şimdi bende tatile giderimdee orda kırılırsa 10 gunde takamazsam ve dişlerim bozulursa diye korktum anlatabildimmi yoksa burdayken kırılsın gideirm yenisini verir sorun diilde tatildeyken kırılırsa falan diye korktum ondan evham yaptım için rahat olsun cnm takmaa sen ben biraz evhamlıyımdırr böyleee :1shok::1shok:
Valla kizlar gecenlerde bir eglencede bir bayanla konustum:1rolleyes:,disleri o kadar güzel inci sırnaşık şeygibiydiki kadinla konusuyorum ama gözlerim sürekli dislerinde.Icimdende bir taraftan millette ne sans var die söyleniyorumşutarafagitti.Neyse bayan dis tellerimi gördü,bana demezmi bende 10 sene önce dis teli takmistim hemde tam 3 sene.Disleri o kadar kötüymüskü 3 senede anca düzelmis:1shok:.Sonradan biraz kayiyormus falan diye sordum,bana telleri ciktigindan beri her aksam yatarken pekistiriciyi hic aksatmadan taktigini söyledi.Demekki biraz dikkat edilir ihmal olmassa hic bir risk yok.Valla bana öyle geliyorki bir ömür boyu bu alete yapisik yasicaz,biraktigimiz anda her an kayma riski tasiyor.şakkıdı..
Valla kizlar gecenlerde bir eglencede bir bayanla konustum:1rolleyes:,disleri o kadar güzel inci sırnaşık şeygibiydiki kadinla konusuyorum ama gözlerim sürekli dislerinde.Icimdende bir taraftan millette ne sans var die söyleniyorumşutarafagitti.Neyse bayan dis tellerimi gördü,bana demezmi bende 10 sene önce dis teli takmistim hemde tam 3 sene.Disleri o kadar kötüymüskü 3 senede anca düzelmis:1shok:.Sonradan biraz kayiyormus falan diye sordum,bana telleri ciktigindan beri her aksam yatarken pekistiriciyi hic aksatmadan taktigini söyledi.Demekki biraz dikkat edilir ihmal olmassa hic bir risk yok.Valla bana öyle geliyorki bir ömür boyu bu alete yapisik yasicaz,biraktigimiz anda her an kayma riski tasiyor.şakkıdı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?