• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

mrb kızlar size birşey soracaktım .. şuan 18 yaşındayım çocuklukta çok biberon kullanmamdan dolayı üst dişlerim alt dişlerime göre daha önde ve kapattığımda arası açık kalıyor. çok mu geç kaldım diş teli için ? liseden mezun oldum bir sene daha deneyeceğim ama üni de telli olarak gezmek de istemiyorum dişlerim fazla bozuk değil aslında sadece sorun kapattığımda öyle durması..

kaplama düşünüyorum .. ama bu sorun böyle giderileilir mi bilmiyorum .. yada diş teli nasıl olur ..

görünmeyen diş teli diye birşey duydum. bunun aslı var mı?

canım geç kalmadın ben 24 yaşımdayım ekimde tel takılacak bana da şeffaf taktırıcam.üniversitede telli gezsen ne olurki sorun yapma ben belki düğünümde telli olucam o daha vahim :52:

canım geç kalmadın ben 24 yaşımdayım ekimde tel takılacak bana da şeffaf taktırıcam.üniversitede telli gezsen ne olurki sorun yapma ben belki düğünümde telli olucam o daha vahim :52:

haklısın canım .. sen ne kadara yaptırıyorsun .. bir de şeffaf da belli olmuyor mu tel sonuçta .. birkaç tane içten olanını gördüm hatta foto ekleyeyim

280120107-11.jpg

acaba seninki şundan mı olacak yoksa diğerinden mi ??
1)

684_2008081704.jpg

2)

eriskin_ortodontisi_001.jpg

haklısın canım .. sen ne kadara yaptırıyorsun .. bir de şeffaf da belli olmuyor mu tel sonuçta .. birkaç tane içten olanını gördüm hatta foto ekleyeyim

280120107-11.jpg

acaba seninki şundan mı olacak yoksa diğerinden mi ??
1)

684_2008081704.jpg

2)

eriskin_ortodontisi_001.jpg

şeffafta belli oluyo tabi cnm ama metalden iyidir en azından içten teli sormuştum ben ortodontiste de o biraz daha pahalı ve kullanımı zor dedi.şeffaf benden 4.500 tl istedi 500 peşinat kalanı 12 taksit yapıcak

şeffafta belli oluyo tabi cnm ama metalden iyidir en azından içten teli sormuştum ben ortodontiste de o biraz daha pahalı ve kullanımı zor dedi.şeffaf benden 4.500 tl istedi 500 peşinat kalanı 12 taksit yapıcak

tamam canım teşekkür ederiim :71:

benimde tellerim dört gün önce çıktı bir buçuk sene kullandım. öbür gün üniversiteye başlıcam ucu ucuna denk getirdim valla:66:
doktor üst dişimin arkasına ince bi tel taktı ama alt dişime iki ay sonra takıcak o ince telden diş etlerimin rahatlamasını istiyormuş.
şeffaf apareylerden verdi üstte tel olduğu için sadece akşamları tak, ama alta sürekli tak orayada tel takana kadar dedi. yalnız özellikle alttaki aparey benim felaket derecede midemi bulandırıyo sanki parmağımı boğazıma sokmuşum gibi :( o yüzden bugün gidip konuşcam doktorla olmadı biraz küçültmesini isticem damak kısmını.

benimde tellerim dört gün önce çıktı bir buçuk sene kullandım. öbür gün üniversiteye başlıcam ucu ucuna denk getirdim valla:66:
doktor üst dişimin arkasına ince bi tel taktı ama alt dişime iki ay sonra takıcak o ince telden diş etlerimin rahatlamasını istiyormuş.
şeffaf apareylerden verdi üstte tel olduğu için sadece akşamları tak, ama alta sürekli tak orayada tel takana kadar dedi. yalnız özellikle alttaki aparey benim felaket derecede midemi bulandırıyo sanki parmağımı boğazıma sokmuşum gibi :( o yüzden bugün gidip konuşcam doktorla olmadı biraz küçültmesini isticem damak kısmını.

gözün aydın cnm inşallah birgün bizde çıkarıcaz:59:

oh ne güzel telleri cıkartanlar var aramızda onlqara hayırlı olsun diyorum :))

benim daha altıncı ayım ne yapacağım bilmiyorum geçtiğimiz persembe kontrollerim vardı doktor süper gidiyor dedi. ne zmn cıkartacağız diye sordum daha yeni basladık dur dedi. bir bucuk iki sene içinde cıkartılır diyordu baslarda eğer öyleyse kaldı bir senem maksimum bir bucuk senem değil mi kızlar :((8

birde geçen gittiğimde lastiklerimi değiştirdi . sararmıslardı . birde bosluu kapatması için boyle uzun lastik geriyor alt ve üst cenemin arka kısmına. onları değiştirdi. ekstra olarakta böyle yay gibi bir tel var cok bitişik iki tane dişim var ayrılmak bilmiyor hatta böyle hafif aralanmıstı ve yamuk duruyor capraz sekilde orayada o yayları yerlestirdi. bi alta bir de üste. ve dişlerim hiç olmadığı kadar ağrıyor bu kontrolden sonra. resmen ağzımı kapatamıyorum. yemek yiyemiyorum çiğneyemiyorum kopacak gibi geliyor dişlerim diş etlerim de sızlıyor :( bkalım gelecek aya kadar ne değişecek bu sefer ve ne yapacak doktorum cok merak ediyorum.
birde bazı arkadaslara takmalı cıkarmalı lastik vermişler telleri cıkarttıktan sonra. sanırım sabitlemesi için. benim doktorum bana tel takacak kızlar dişlerimin arkasssına incecik. istersem bir ömür bile kullanabilirmişim hiç zararı olmazmıs farkedimiyormusta zaten. ama bir sene filan onu kullanacağım işte. bence sizde öyle bişey yptırın. böylelikle uğrasmazsınız sürekli ağzınızda kalır.

Ben de bugün tellerimi taktırdım. 1saat fln sürdü çok uzunduu yaa ama dedim ki şu doktor da ne sabırlı hee bi de hiç iğrenmiyolar bşyden:61: neyse sadece üst tarafa taktı alttarafa daha snra geçicekmiş önce üste yer bulmaya çalışıyruz diye snra diş oranlarımı gösterdi çektirdiğim röntgenden çekimsiz tedavi uygulamak için uygun dedi istediğimiz oranlar dedi ama beğenmezsen ilerde görünümü (asimetrik kalablr bi diş dedi çnkü) çekimli uygularız dedi. tamam dedim herşeye mecbur snra işte ağzımı baya bi germemi istedi bşy yerleştirmek için tabi bnm ağzıma büyük geldi biraz daralttı snra sürekli açık durdu ağzım 1 saat boyunca kuruttuk fln derken birsürü şey geçti aklımadan bildiğim bütün duaları okudum:52: snra neyse bitti ayna verdi ztn ağzımı kapayamamıştı bi soru sorduunda da cvp veirken zorlanmıştm gülmüştü htta doktor.snra balmumu verdi dudaklarm kurucğı için yara yapmasn diye sa<nırım srümemi istedi dişlerime.yasaklar var tabii birsürü .hiçbşy ısıramadığımı farkettim şuan acayip sızlıyo alta takılınca sdce sıvı tüketirim diyorum artık :43:arkdşımn dedği gibi puading yicez artıksdce:37: çok kuruyo dudaklar gerçekten yara da olur dedi. çok değişik geliyo annem dudaklarının yapısı bile değşti diyo hakikatende öyle ama çok da yadırgamadm sdce dişlerimn sıkıldığını hissediyrum umarım sonuç güzel olur kızlar hepimiz için en güzeli nasip etsin Allah:69:

benım hala dişlerim ağrıyor bu kontrolden sonra hiç geçmek bilmedi ve hiç böyle olmamıstı maksımum bi iki saat sürerdi ağrım sonra gecerdi bu sefer gerildikçe geriliyor sanki birde kapatamıyorum ağzımı canım yanıyo diş etlerim filan ısıramıyorum bişeybirlestiremiyorum bile dişlerimi.uykudada agrısını hıssedıyorum. kabus oldu artık :( dun gece ruyamda tellerımın hepsı braketlerımın hepsı dokulmus gordum kırılmıs gordum ıkı uc gundur aynı ruyayı goruyorum artık :(

bırazcık sabret arkadasım, braketler cıktıgında o dumduz dışlerı gorunce ınsan herseyı unutuyor.bende öyle oldu.şımdı bıo kullanıyorm. gülerken ınsanın agzını kapatmaması ne gusel şeymış:81:

tellerim takılalı 4 gün oldu şimdilik sadece üst dişlerime taktı yarınki randevuda alt dişlerimede takacak .açık kapanış problemim vardı sanki dişlerim azıcık asagıya iniyor fark etti şimdiden. benim hiç acımadı teller takılmadan bir gün önce ayırıcı takmıstı o cok canımı yaktı teller onun yanında hiç kalır :)
açık kapanış problemi olan arkadaslar tedavinin etkisini ilk ayda aldınızmı yada ne kadar sürede kapandı ?

ben de telli oldum dün, şirin gibi geldi bana bu teller hiç bişi hissetmedim dün ama sıkıldım bile 1 günde, azcık ağrı yapıyolar ve yerken dikkat etmek felan kötü :(

ben de telli oldum dün, şirin gibi geldi bana bu teller hiç bişi hissetmedim dün ama sıkıldım bile 1 günde, azcık ağrı yapıyolar ve yerken dikkat etmek felan kötü :(

evet bende o sıkıntı 2 ay kadar srdü her sanıye agızda oldugunu hissedıyordum ve söküp atasım gelıyordu..belli bir süresonra gerckten varlığını unutuyorsun canım hissetmıyosun bile alışırsın sabret

evet bende o sıkıntı 2 ay kadar srdü her sanıye agızda oldugunu hissedıyordum ve söküp atasım gelıyordu..belli bir süresonra gerckten varlığını unutuyorsun canım hissetmıyosun bile alışırsın sabret
inşallah canım :(
dün öyle bi keyfim yerindeydi, sevmiştim tellerimi (sadece üstte takılı şimdi) ama bugün keyifsizim
birde bu her yediğim şeyden sonra diş fırçalama olayı çok gıcık, sabahtan beri 5 defa fırçaladım :26:

5. ayımdayım çok ama çok az bir gelişme var. o kadar sıkıldım ki. 5. ayda herkesin inci gibi oluyor benimkine bak bide.

benim 2 yıldır alt dişlerimdeki tel bu ay çıkıcak inş..ama gelecek ayada kalabilir.

Back
X