• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

@engon yirmiliklerin cikitimi ? ciktiysa doktorun tedaviyi ona gore yapmistir, cikmadiysa cikmadan cektir cunki altanda diger dislere baski yapip yamultabilir.

canım yirmiliklerim çıkmıştı. ama hiç birini çektirmeden diş teli tedavisine başladım. doktorum da bunları çektir veya çektirme demedi. ama en çabuk çürüyen diş yirmiliklermiş. bir de benim dişlerim zaten genetik olarak çok çabuk çürüyorlar. diyelim ki tedavi bittikten sonra yirmiliklerden herhangi birini çektirmek zorunda kaldım. sence tel tedavim boşa mı gitmiş olur? yani dişler yeniden bozulmaya başlar mı?

ben perişan oldum desem yeridir bilseydim tedaviden önce hepsini aldırırdım

yapma ya... bu doktorlar neden böyle ya. herşeyi önceden söyleseler ya. zaten bunca yıl beklemişiz. bir de 20 likleri aldırdıktan sonra tel için beklerdik. hepsi cebine girecek parayı düşünüyor bence. aman yaaa... neyse pozitif düşünelim pozitif olsun herşey.

arkadaşlar bi sorum olucak.
ben de tel tedavısıne başlıcm bu ay içersinde.
devlet hastanesinde taktırıcam.
biraz araştırma yaptım.renkli teller falan vardı.
devlet hastanesinde sırf metalmşi yapıyolar ya da onlarda bu renkli
uygulamayı yapıyolar mı?

diş çekimlerimden oluşan boşluklar için en fazla 6 ay sonra kapanır demişti doktorum 4.5 ay geçti boşlukların durumunda en ufak bi değişiklik yok. bu telleri tektırdığıma her geçen gün pişman oluyrm galiba:50:

disin arkasina takilan (lingual braket) tellerden taktiran var mi?

Bayramdan sonra ki gelişmeler enterasan kopan braketim tamamen ordan çıkarıldı.Yani yapıştırmaya gerek kalmadı zaten en arkadaki telim pek işlevi yokmuş demek.Ben koltukta usul usul beklerken çekmeceden yapıştırıcı ve tel çıkardı.hayırdır derken 3 tane farklı teli gelişigüzel kesti ve kıvırmaya bbaşladı.:53: Dedim nasıl yani arka tellerimi takıyoruz evet dedi allahım dedim ölebilirim tellerimi çıkarıyor ama bilemezseniz ne kadar heyacanınız olmasa da o anınn geldiğini bilmek.Ama tabi gelmedi sakin olalım.Bugünkü yazma amacım tamamen arka tellerin içeri nasıl takıldığı nasıl duygular uyandırdığı.Malum bu bilgilere aşina değiliz.3 farklı kalınlıkta ki teli bükerek oluşturdu.Sonra ağzımızı kocaman açııyoruz ve kafamızı arkaya olabildiğince arkaya itiyoruz.Öyle itiyoruz ki doktorumuz ağzımızın içinde neyse..İlk teller takıldığında ki gibi önce yıkııyor sonra kurutuyor sonra mavi bişey sıkıp bekleiyyor.Tadı keskin sirkeden daha acı tükürürken tadını bakmadan geçemezsiniz.Efenimme söyliyim kafamız arkadayken yapıştırıcılar sürülüp teller yerleştirilip mavi ışıkla soğutuluyor.Ha bunu hepimiz biliyoruz tel takar gibi işte diyosanız yanılıyorsunuz.İçeri takmak hem daha uzun hem de boyun için işkence ve o süreç içerisinde kıpırdamanız yasak.Tükürükle boğulmak an meselesi genizinizi iyice tıkayıp tükürüğünüzde boğulmayın işlem yaklaşık 40 dakika sürüyor.Simetri ve uyum şartmış.İşlem bitince yapıştırdığı dişlerin önünde ki ttellerin lastiklerini çıkarıyor ve artık ön dişleriniz retainer'ın güvenli kollarında.Amacı buna alışabilmemmiş.D L T seslerini çıkarmak ilk bir hafta zorlaşıyor.Aslında dil alışması zaman alıyor.Şuan farketmiyorum pekiştiricimi.Uzun ve dağınık anlattıysam kusura bakmayın ama eminim bennim gibi herkes merak ediyodu.Ekstra merak ettiğiniz bişey varsa ve biliyosam hep burdayım.

Hızlı zamanlar teldaşlarım.:36:

Kısa bir süre önce taktırdım ben..Umarım bilgi işine yarar :69:

diş çekimlerimden oluşan boşluklar için en fazla 6 ay sonra kapanır demişti doktorum 4.5 ay geçti boşlukların durumunda en ufak bi değişiklik yok. bu telleri tektırdığıma her geçen gün pişman oluyrm galiba:50:

Oraya gelmesini istediği dişlerine yay taktı mı ya da lastik kuvveti uyguladımı? Çekimliler hakkında pek bir bilgim yok doku oluşumu daha mı yavaştır bilmiyorum ama değişim olmaması imkansız geliyor ya da belki önceliği farklı dişlerdedir.Bir süre sonra kalın tele geçer.Aslında doktorun kontrolde sürekli bunları söylemesi lazım ama işte bazıları sadece işe odaklanıyor :/

Oraya gelmesini istediği dişlerine yay taktı mı ya da lastik kuvveti uyguladımı? Çekimliler hakkında pek bir bilgim yok doku oluşumu daha mı yavaştır bilmiyorum ama değişim olmaması imkansız geliyor ya da belki önceliği farklı dişlerdedir.Bir süre sonra kalın tele geçer.Aslında doktorun kontrolde sürekli bunları söylemesi lazım ama işte bazıları sadece işe odaklanıyor :/
agustos ayında kalın tele geçtı telımı değiştırdı.yay uygulamadı ama böyle sert plastık kablo tarzı bır maddeyı dolutor köpek dişlerımden arkaya dogru gerdırıyor tellerımın takıldıgı ilk günden beri

agustos ayında kalın tele geçtı telımı değiştırdı.yay uygulamadı ama böyle sert plastık kablo tarzı bır maddeyı dolutor köpek dişlerımden arkaya dogru gerdırıyor tellerımın takıldıgı ilk günden beri

Heımm mantıken boşluklara doğru çektirmiyosa ki dişin çekildiğinden ordaki doku yığınının toplanmasını bekliyor olabilir.6 ay da yaraların iyileşme süreci olarak söylemiştir.Sıkma kendini kuruntudan öteye geçemiyoruz durum böyle olunca.11 aydır bende çileden başka bişey çekmedim dişimin üstünde 11 ay gezdim üstüne arkaya da taktılar pekiştirme diye bi de onla uğraş temizlemesi ayrı dert :)

Heımm mantıken boşluklara doğru çektirmiyosa ki dişin çekildiğinden ordaki doku yığınının toplanmasını bekliyor olabilir.6 ay da yaraların iyileşme süreci olarak söylemiştir.Sıkma kendini kuruntudan öteye geçemiyoruz durum böyle olunca.11 aydır bende çileden başka bişey çekmedim dişimin üstünde 11 ay gezdim üstüne arkaya da taktılar pekiştirme diye bi de onla uğraş temizlemesi ayrı dert :)

Selam. Ben de Temmuz 2011'den beri retainer tel kullanıyorum. Üstteki ön dişlerimin arkasında incecik bir tel, alıştım. Geceleri de şeffaf kalıp takıyorum ekstra. Sen şeffaf kalıp da kullanıyor musun?

heımm mantıken boşluklara doğru çektirmiyosa ki dişin çekildiğinden ordaki doku yığınının toplanmasını bekliyor olabilir.6 ay da yaraların iyileşme süreci olarak söylemiştir.sıkma kendini kuruntudan öteye geçemiyoruz durum böyle olunca.11 aydır bende çileden başka bişey çekmedim dişimin üstünde 11 ay gezdim üstüne arkaya da taktılar pekiştirme diye bi de onla uğraş temizlemesi ayrı dert :)

tebrik ediyorum seni canım hayırlı olsun iyi kullanmalar teldaşımız ne güzel çıktı ben varya hayal bile edemiyorum ne zaman çıkar diye benim sağ boşluk kapandı sol boşlukta az kaldı ön dişimin solundaki diş aşağıda çıkması için sola kaymaları lazım onun yukarı çıkması lazım ki ön dişlerim tamamen düzelsin ve buda herhalde bi 6 ayı bulur o aradada alt dişlerim düzelir en az 6 ay diyorum var ama bence 8 9 ay daha sürecek gibi hayırlısı inşallah biran önce biter

Selam. Ben de Temmuz 2011'den beri retainer tel kullanıyorum. Üstteki ön dişlerimin arkasında incecik bir tel, alıştım. Geceleri de şeffaf kalıp takıyorum ekstra. Sen şeffaf kalıp da kullanıyor musun?

Yok canım daha onlara geçmedim tel tdavim devam ediyor ekime kadar.Retainer'a geçileceğini biliyodum ama erken takılması alışmamla alakalıymış alıştım bende dediğim gibi şuan temizleme süreci sıkıyor canım..Peki sen diş ipi kullanabiliyomusun daha denemedim retainer takıldığından beri

tebrik ediyorum seni canım hayırlı olsun iyi kullanmalar teldaşımız ne güzel çıktı ben varya hayal bile edemiyorum ne zaman çıkar diye benim sağ boşluk kapandı sol boşlukta az kaldı ön dişimin solundaki diş aşağıda çıkması için sola kaymaları lazım onun yukarı çıkması lazım ki ön dişlerim tamamen düzelsin ve buda herhalde bi 6 ayı bulur o aradada alt dişlerim düzelir en az 6 ay diyorum var ama bence 8 9 ay daha sürecek gibi hayırlısı inşallah biran önce biter

Sağol hayatım ama çıkmadı işte :) Gerçi photoshop sayesinde çıkmış halini de görebildim çok heyacan yokta o gün çıkarıyomuyuz dediğimde hı hı demesi bile yetti.:1: Hem sen nerelerdesin epeydir yazmıyodun ee pek bişeyinde kalmamış memnunmusun doktorundan? Zaman geçiyor kaş göz arası eylülüde bitirmek üzereyiz.Ayrıca resimlere devam edelim zira kimse paylaşmıyor

sağol hayatım ama çıkmadı işte :) gerçi photoshop sayesinde çıkmış halini de görebildim çok heyacan yokta o gün çıkarıyomuyuz dediğimde hı hı demesi bile yetti.:1: Hem sen nerelerdesin epeydir yazmıyodun ee pek bişeyinde kalmamış memnunmusun doktorundan? Zaman geçiyor kaş göz arası eylülüde bitirmek üzereyiz.ayrıca resimlere devam edelim zira kimse paylaşmıyor

haklısın canım ama talihsizlik ya foto makinamı düşürdüm artık çekemiyorum tedavim devam ediyor allah sabırlar versin bize şanslısın sen çok az kaldı lastik kullandınmı sağdan sola takılan soladan sağa takılan hiza ayarlamak için?? Orta hat ayarlaması diyorlar ya bunun için

haklısın canım ama talihsizlik ya foto makinamı düşürdüm artık çekemiyorum tedavim devam ediyor allah sabırlar versin bize şanslısın sen çok az kaldı lastik kullandınmı sağdan sola takılan soladan sağa takılan hiza ayarlamak için?? Orta hat ayarlaması diyorlar ya bunun için

3 ay önce falan öyle bi sağa doğru çekiştirdik çok problemli değildi ama şuan hafif kayık gibi geliyor ya da ben yamuk ağızlıyım bilemedim :1: Açıkçası çok umrumda da değil ilk başladığından beri öyle inci dümdüz diye düşüncem yoktu köpekler insin doğal dursun kafi

Yok canım daha onlara geçmedim tel tdavim devam ediyor ekime kadar.Retainer'a geçileceğini biliyodum ama erken takılması alışmamla alakalıymış alıştım bende dediğim gibi şuan temizleme süreci sıkıyor canım..Peki sen diş ipi kullanabiliyomusun daha denemedim retainer takıldığından beri

Diş ipi hiç kullanmadım. Uzun uzun fırçalıyorum. Önümüzdeki günlerde diş hekimine diş temizliği için gitmeyi düşünüyorum. İp nasıl kullanılır, fikrim yok açıkçası.

tele ilk adımı attım biraz önce . doktor dişimin fotograflarını cekti agzıma ayna fln soktu ölçüleri alırken bayagı zorlandım ben ya kocaman bir seyı agzına sokuyor yutkunamıyorsun bile :( en sonunda örümcek gibi birseyi ayırıp arka ust ve alt dıslerımın arasına yerlestirdi dişlerim hareket ediyor galiba inanılmaz derecede agrıyor su an :5:

mrb kızlar size birşey soracaktım .. şuan 18 yaşındayım çocuklukta çok biberon kullanmamdan dolayı üst dişlerim alt dişlerime göre daha önde ve kapattığımda arası açık kalıyor. çok mu geç kaldım diş teli için ? liseden mezun oldum bir sene daha deneyeceğim ama üni de telli olarak gezmek de istemiyorum dişlerim fazla bozuk değil aslında sadece sorun kapattığımda öyle durması..

kaplama düşünüyorum .. ama bu sorun böyle giderileilir mi bilmiyorum .. yada diş teli nasıl olur ..

görünmeyen diş teli diye birşey duydum. bunun aslı var mı?

mrb kızlar size birşey soracaktım .. şuan 18 yaşındayım çocuklukta çok biberon kullanmamdan dolayı üst dişlerim alt dişlerime göre daha önde ve kapattığımda arası açık kalıyor. çok mu geç kaldım diş teli için ? liseden mezun oldum bir sene daha deneyeceğim ama üni de telli olarak gezmek de istemiyorum dişlerim fazla bozuk değil aslında sadece sorun kapattığımda öyle durması..

kaplama düşünüyorum .. ama bu sorun böyle giderileilir mi bilmiyorum .. yada diş teli nasıl olur ..

canım geç kalmadın ben 24 yaşımdayım ekimde tel takılacak bana da şeffaf taktırıcam.üniversitede telli gezsen ne olurki sorun yapma ben belki düğünümde telli olucam o daha vahim :52:

canım geç kalmadın ben 24 yaşımdayım ekimde tel takılacak bana da şeffaf taktırıcam.üniversitede telli gezsen ne olurki sorun yapma ben belki düğünümde telli olucam o daha vahim :52:

Back
X