Bayramdan sonra ki gelişmeler enterasan kopan braketim tamamen ordan çıkarıldı.Yani yapıştırmaya gerek kalmadı zaten en arkadaki telim pek işlevi yokmuş demek.Ben koltukta usul usul beklerken çekmeceden yapıştırıcı ve tel çıkardı.hayırdır derken 3 tane farklı teli gelişigüzel kesti ve kıvırmaya bbaşladı.

Dedim nasıl yani arka tellerimi takıyoruz evet dedi allahım dedim ölebilirim tellerimi çıkarıyor ama bilemezseniz ne kadar heyacanınız olmasa da o anınn geldiğini bilmek.Ama tabi gelmedi sakin olalım.Bugünkü yazma amacım tamamen arka tellerin içeri nasıl takıldığı nasıl duygular uyandırdığı.Malum bu bilgilere aşina değiliz.3 farklı kalınlıkta ki teli bükerek oluşturdu.Sonra ağzımızı kocaman açııyoruz ve kafamızı arkaya olabildiğince arkaya itiyoruz.Öyle itiyoruz ki doktorumuz ağzımızın içinde neyse..İlk teller takıldığında ki gibi önce yıkııyor sonra kurutuyor sonra mavi bişey sıkıp bekleiyyor.Tadı keskin sirkeden daha acı tükürürken tadını bakmadan geçemezsiniz.Efenimme söyliyim kafamız arkadayken yapıştırıcılar sürülüp teller yerleştirilip mavi ışıkla soğutuluyor.Ha bunu hepimiz biliyoruz tel takar gibi işte diyosanız yanılıyorsunuz.İçeri takmak hem daha uzun hem de boyun için işkence ve o süreç içerisinde kıpırdamanız yasak.Tükürükle boğulmak an meselesi genizinizi iyice tıkayıp tükürüğünüzde boğulmayın işlem yaklaşık 40 dakika sürüyor.Simetri ve uyum şartmış.İşlem bitince yapıştırdığı dişlerin önünde ki ttellerin lastiklerini çıkarıyor ve artık ön dişleriniz retainer'ın güvenli kollarında.Amacı buna alışabilmemmiş.D L T seslerini çıkarmak ilk bir hafta zorlaşıyor.Aslında dil alışması zaman alıyor.Şuan farketmiyorum pekiştiricimi.Uzun ve dağınık anlattıysam kusura bakmayın ama eminim bennim gibi herkes merak ediyodu.Ekstra merak ettiğiniz bişey varsa ve biliyosam hep burdayım.
Hızlı zamanlar teldaşlarım.