haftaya gitmeyi düşünüyorum. ilk etapta muayane edip sonra sıra mı veriliorlar yoksa gerekli diş tedavilerini yapıp tel için mi sıra veriolar.19 yaşımdayım ben,devlet ödemiyor kendiniz ödüyosunuz bence de hemen gidip kaydınızı yaptırın :)
Ben küçükken bisikletten düştüm, ön dişlerimden biri hafif öne doğru çıkık.. düüşünce kırıldı ama uçları
kaplama yapıldı sonra üstü.. şimdi tel takmak istiyorum ama diş doktorum benim alanım değil ama olmaz heralde demişti
Bilen var mı kaplama olan dişe tel takılır mı ?
ne demek hayatım :)çok teşekkür ederim ilgine :)
herkes 4 20 lik dişinınde dördünu çıkarıyor mu kızlar. bir ömür boyunca çıkmayan 20 lik olabılır mı?
ben tedaviye başlamadan önce 20 likleri çektrimedim. acaba büyük bir hata mı yaptım ???
tedavi bittikten sonra teller çıktıktan sonra, 20 lik diş çekilirse tekrar ortaya boşluk çıkar mı acaba? veya diş düzeni bozulur mu ki ?
Tellerin iş hayatını etkileyeceğini hiç sanmıyorum ama ilk bi hafta konuşurken ve yemek yerken çok zorlanıyorsun, ve inanılmaz ağrın oluyokızlar dün taktırırım diyordum ama olmadı doktorum haftaya randevu verdı..cok canım sıkkın kendımı alıstırmısken yıne olmadımetal tellerle iş hayatında zorluklar yaşayabilirmiyimm sizce çalışıpta tel taktıranlar varmı
Tellerin iş hayatını etkileyeceğini hiç sanmıyorum ama ilk bi hafta konuşurken ve yemek yerken çok zorlanıyorsun, ve inanılmaz ağrın oluyobirde damakların kabarıyor yara oluyo ama en fazla 1 hafta içinde tum bunları atlatıyorsun yalnız dişine her muayenede farklı bişey yerleştırıyo yani benım öyleydi tum bu acılar tekrar başa sarıyo ama sonuç herşeye değer.
arkadaşlar birşey sorucm ya bu diş teli ölçü almayı nasıl yapıyolar ben 3 gün yirmiliğimi ameliyatla aldırdım ağzımda dikişler var şu anda haftaya da son yirmiliği de ameliyatla aldırcam o da 1 hafta da dikişler alıncak ama tam anlamıyla iyileşmez herhalde ekimin 5 i 10 u gibi ölçü aldırmaya gitsem bişi olurmu ki ağzımdaki yaralarla
canım bir hamur hazırlıyorlar ağzını kocaman açıcak bir aparat yerleştirip o hamurla bi güzel dişlerini kaplıyorlar kısa bi sürede donuyor ve cıkardıklarında dişlerinin damaklarının kalıbı çıkmış oluyor:) bence tamamen iyileşmeyi bekle derim
Bayramdan sonra ki gelişmeler enterasan kopan braketim tamamen ordan çıkarıldı.Yani yapıştırmaya gerek kalmadı zaten en arkadaki telim pek işlevi yokmuş demek.Ben koltukta usul usul beklerken çekmeceden yapıştırıcı ve tel çıkardı.hayırdır derken 3 tane farklı teli gelişigüzel kesti ve kıvırmaya bbaşladı.Dedim nasıl yani arka tellerimi takıyoruz evet dedi allahım dedim ölebilirim tellerimi çıkarıyor ama bilemezseniz ne kadar heyacanınız olmasa da o anınn geldiğini bilmek.Ama tabi gelmedi sakin olalım.Bugünkü yazma amacım tamamen arka tellerin içeri nasıl takıldığı nasıl duygular uyandırdığı.Malum bu bilgilere aşina değiliz.3 farklı kalınlıkta ki teli bükerek oluşturdu.Sonra ağzımızı kocaman açııyoruz ve kafamızı arkaya olabildiğince arkaya itiyoruz.Öyle itiyoruz ki doktorumuz ağzımızın içinde neyse..İlk teller takıldığında ki gibi önce yıkııyor sonra kurutuyor sonra mavi bişey sıkıp bekleiyyor.Tadı keskin sirkeden daha acı tükürürken tadını bakmadan geçemezsiniz.Efenimme söyliyim kafamız arkadayken yapıştırıcılar sürülüp teller yerleştirilip mavi ışıkla soğutuluyor.Ha bunu hepimiz biliyoruz tel takar gibi işte diyosanız yanılıyorsunuz.İçeri takmak hem daha uzun hem de boyun için işkence ve o süreç içerisinde kıpırdamanız yasak.Tükürükle boğulmak an meselesi genizinizi iyice tıkayıp tükürüğünüzde boğulmayın işlem yaklaşık 40 dakika sürüyor.Simetri ve uyum şartmış.İşlem bitince yapıştırdığı dişlerin önünde ki ttellerin lastiklerini çıkarıyor ve artık ön dişleriniz retainer'ın güvenli kollarında.Amacı buna alışabilmemmiş.D L T seslerini çıkarmak ilk bir hafta zorlaşıyor.Aslında dil alışması zaman alıyor.Şuan farketmiyorum pekiştiricimi.Uzun ve dağınık anlattıysam kusura bakmayın ama eminim bennim gibi herkes merak ediyodu.Ekstra merak ettiğiniz bişey varsa ve biliyosam hep burdayım.
Hızlı zamanlar teldaşlarım.
off bu nedir yabana kanal yapan doktorum çok zorlanmıştı ağzın o kadar küçük kii biraz daha açmayı dene demişti ağzım yırtılacak sandım bi an Zten ağzımda hava ve su hortumcuğu varken nefes almakta güçlük çekiorm Tel takınırken çok zorlanacağım anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?