ben de dolgusuz ağzıma ilk dolgumu teller yüzünden yaptırmış oldum. hem de günde 3 kez 3'er dakika fırçalamama ve doktorun yasak dediği şeyleri yemememe rağmen :/ doktor iyi bakamamışsın dedi.
bir de 2. ayım benim daha dişlerimde özellikle azılarda soğuk şeylere karşı büyük bir hassasiyet var. telin baskısından mı kaynaklanıyor yoksa yine bir tane daha çürük mü? sizde de böyle mi ya tek dişim çürüdü diye 1 hafta dert yaptım kendime bi tane daha yolda heralde
kızlarr!!! bir şey soracağım, lütfen bana cevap verin olur mu?
bundan önce hiç dikkatimi çekmemişti, güldüğüm zaman dişetlerimin göründüğü. dişlerim çapraşıkken güldüğümde sadece dişlerim görünürdü dişetim görünmezdi. şimdi 1yıldır tel var dişlerimde ve dişlerim şuan düzeldi, sabitleme aşamasındayım. bayağıdır oldu birşey farkettim. güldüğüm zaman dişetlerim ön plana çıkıyor. acaba diyorum tellerden dolayı rahat gülemediğim için mi böyledir. çünkü tel taktırmadan önce yoktu böyle bişey şimdi dikkatimi çekti. bir kaç kişiye sordum anatomik yapın bozuktur ondan dedi. iyi de tel taktırdıktan sonra mı bozuldu anatomik yapım. ne yani tel taktırdım diye dişlerimin boyutu mu küçüldü de dişetim görünüyor. offf bıktım ya, bir yerini düzeltelim derken başka bir yerinden bişey çıkıyor. bu nasıl iştir nasıl bir şeydir. lütfen böyle bir durumla karşılaşan varsa bişiler söylesin.
teşekkür ediyorum =))
heh işte benim de bahsettiğim olay o. gülünce işte dişetlerim görünüyo ön dişlerim değil sadece köpek dişlerimin orası o şekilde. braketim dediğin gibi dişetimden dişim görünmüyor. inşallah düzelebilen bi durumdur. teşekkür ediyorum cevap verdiğin için :)
belki daha önce dişlerin çok çarpık diye rahat gülemiyordun bu yüzden diş etlerin gözükeceği yerde gözükmüyordu
ya da dediğin gibi şu an tel rahatsız ediyor, gülerken dudağın tellere takılmasın diye çok sırıtıyorsun
ay bu teller varken her şey çileydi zaten ya :)
Kafana taktığın sürece kendine zarar benim eylül sonu çıkması planlanıyor gerçi öyle kalsada çaresi var artık acısız bi şekilde diş etini kesiyorlar lazerle dişlerin biraz daha görünür hale geliyor herşeyin çaresi var şimdilik hepimiz telleri korumalıyız :)
bana 2. söylediğim doğru gibi geldi. umarım öyledir :) sıkma canını
arkadaşlar bende tel taktırmadan dişetlerim çok az görünüyordu, diş çektirerek tedaviye başladım, şu anda tellerim çıkarıldı 4 aydır sabitleme tedavisi görüyorum.çekimli tedavi olduğu için dişetlerinde aşağı doğru inme oluyor. benimkiler şimdi aşırı derecede görünüyor, ayrıca sabitleme için sadece çıkarılıp takılabilen şeffaf plak verdi, üst dişlerim çok hafif aralanmaya başladı ne yapacağımı bilmiyorum bu durumlardan dolayı psikolojim okadar bozuldu, lanet ediyorum keşke taktırmasaydım diye, doktorumla konuştum bana sabitleme bittikten sonra gülüş tasarımı yaptırırsın yani dişetlerini kestirip aralıklar için de laminant yaptırırsın diyor.sanki parasını o verecek.
arkadaşlar bende tel taktırmadan dişetlerim çok az görünüyordu, diş çektirerek tedaviye başladım, şu anda tellerim çıkarıldı 4 aydır sabitleme tedavisi görüyorum.çekimli tedavi olduğu için dişetlerinde aşağı doğru inme oluyor. benimkiler şimdi aşırı derecede görünüyor, ayrıca sabitleme için sadece çıkarılıp takılabilen şeffaf plak verdi, üst dişlerim çok hafif aralanmaya başladı ne yapacağımı bilmiyorum bu durumlardan dolayı psikolojim okadar bozuldu, lanet ediyorum keşke taktırmasaydım diye, doktorumla konuştum bana sabitleme bittikten sonra gülüş tasarımı yaptırırsın yani dişetlerini kestirip aralıklar için de laminant yaptırırsın diyor.sanki parasını o verecek.
arkadaşlar braketin çıkması değilmiş de asıl sorun onun yerine takılmasıymış meğerse. yaklaşık 5 dakika doktor o çıkan braketi tekrar yapıştırmaya uğraştı. neyseki çıkan braketin sırasındaki teli çıkarmadı. teli yukarı doğru çekiştirip braketi yapıştırmaya çalıştı. bu bana ders oldu ama, artık daha dikkatli olacağım yiyeyeceklerim konusunda.
nisandan beri zayıflamak için yediklerime dikkat ediyordum. 63' den aşağısını göremiyordm. 3 ağustostan beri diş teli takıyorum, tartıda bugün 61,8 ' i gördüm :)
Az önce doktordan geliyorum sağ köpek dişim yerine oturdular şimdi sola lastik taktık sol tarafa doğru çekmeye başladık bakalım kaç ayda gidicek yerine bütün dişleri sola doğru kaydırcakmış alttaki dişimi kurtarmadığı için sola kaymaları bekliyorum o hale yerinde bekliyo altta yukarda yer yok çıkması için haydi dişler sola doğru çuf çuflayın bakalım
geçmiş olsun =)) braketlerini bir daha koparmamaya bak canım, geri takmasının zor olduğu kadar bir de tedavi süresini uzattığını da duymuştum. yediklerine dikkat et, dişlerim acımıyor diye hunharca saldırma herşeye. ben de bir kez koparmıştım ondan böyle söyledim.dişlerimin ağrısı geçti artık özgürce yiyebilirim yiyecekleri ısırabilirim diye düşündüm ama öyle olmuyormuş, braketimi kopardım nasıl suçlu hissettim kendimi, aha dedim tamam uzadı tedavim. (sanki bi seferden hemen uzayacaktı ) ama olsun yine de dikkat etmek gerekiyor. evet dediğin gibi felaket zayıflatıyor. daha da zayıflarsın emin ol. ben 50 kiloyla başlamıştım tedaviye, ilerleyen zamanlarda 41 kiloyu gördüm tartıda. yeni yeni kilo almaya başladım şuan 47 kiloyum şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?