Dişlerime 10 eylülden sonra tel taktırcam ama çok fazla sorun var.Birincisi çok ağrılı oluyor diyerek gözümü fena korkuttular.İkincisi üniversiteye gidiyorum bu yaştan sonraçok garip geliyor bana tel taktırmak.Ayrıca Çirkin Betty gibi olacağımı düşünüyorum.Ağla ağla helak ettim kendimi.Bir tarafım hemen git taktır diyor,bir tarafım ise böyle kalmam gerektiğini söylüyor.Sizce ben ne yapsam ki(
Dişlerime 10 eylülden sonra tel taktırcam ama çok fazla sorun var.Birincisi çok ağrılı oluyor diyerek gözümü fena korkuttular.İkincisi üniversiteye gidiyorum bu yaştan sonraçok garip geliyor bana tel taktırmak.Ayrıca Çirkin Betty gibi olacağımı düşünüyorum.Ağla ağla helak ettim kendimi.Bir tarafım hemen git taktır diyor,bir tarafım ise böyle kalmam gerektiğini söylüyor.Sizce ben ne yapsam ki(
ya kızlar ben yine bi soru soracağım :26: şimdi ben sabitleme aşamasındayım da, bu aşamada hala daha dişlerim sızlıyor. dün köşeli tellerimi lastiklerimi fln değiştirdi, dün ve bugün hç bişey yiyemedim yine. hala daha ağrım var çiğneyemiyorum. ya yani dişler artık yerine oturmuş olmalı ve artık ağrımamalı diye düşünüyorum. bunlar hala daha niye sızlıyo, inanın artık bıktım ya. 4 ayım kaldı ama nasıl geçicek hiç bilmiyorum, gerçi koca 13 ayı nasıl geçirdiğimi anlamadım ama ilk zamanlar bu kadar koymamıştı bana. şimdi daha sinirli oldum tahammülüm kalmadı yahala neden ağrıyolar
Bugn doktora gittim görüştük dişlerimi gördü ftoğraf fln çekti bi de röntgen isttedi iki tane onu da başka bi yerde yaptıtız anca bi de ücret olarak 1900$ 10 taksit istedi kızlar ya çok pahalı değil mi köpek dişi çözülmicek bi sorun değil gibi görünüyor ddi bi röntgen çekilsin çekimli mi çekimsiz mi tedavi uygulayacağz görürrüz ddi o nsl oluyo bilen var mı çürük kök dişlerim vrdı hafiften onların çekilmesi gerekmiyo sanki ddi rahatsız etmyosa da kalsın madem ddi bnce de kalsınama bu maliyeti sanki çok fazla indrim yapmalarını da istemedik bi dahaki görüşmede mi desem ki aşar bizi yaa
canım benden sana tavsiye ..tel taktırmadan önce hafif çürüklerin bilevarsa yaptır çünkü dişlerin oynadıkca o çürükler sorun yaratıyor yada daha çabuk ilerliyor..ben telden önce gözüken her çürüğü tedavi ettirdiğim halde ..tellerden sonra her diş hareketimde bazı aralardan çürükler çıktı benim...ama çürük dişe tel taktırma eğer sert çürük değilse tabi...
bu kadar tellere düşmanken estetik kaygısı taşırken yaklaşık bir aydır ağzımda yaşayan samiye teşekkürü borç bilirim. kendisiyle çok güzel bi aşk yaşamaya başladık 1 sene boyunca benimle çalışıcak bakalım bakalım :97: 2 ay okudum yattım kalktım karar verdim ve gittim. adamı ruh hastasına çevirdim öylemi böylemi internete girme bi daha dedive ummadığım bi şekilde ağzım bildiğiniz gibi malum açıkken bile deli gibi makara gırgır yapmak cabası.nedense çok çabul kabullendim. ve aileme cidden kızdım benden suçluydum elbet ama bböyle bişeyi hemde durum olsada olmasa da taksit imkanlı bişeyden bu seneye kadar (23üme girdim şuan d.gunümden bi gün sonra taktırdım. kendime hediye olarak tel aldım yani keh keh)geciktirmek lanet ettiriverdi. seneye 24üme telsiz giricem inşallah yani şuncacık zaman çok şey sıralayabilirim bana avantajlarını, kattıklarını halada eskisi gibi çekinmeden gülebiliorum ah şu dudaklarımda nineler gibi zırt pırt kurumasa pek harika olucak.
daha da uzatmadan sorayım kaderdaş arkdaşlarım dişlerinde enden törpüy ile inceltme yapılanların açıklıkları ne kadar sürede kapandı.
benim gerçi ön dişlerin arasını bile törpüledi onlar bir gecede kapandı ama sol tarafım açıldı biraz daha
Teşekkürler..
bende inşallah 8 eylülde taktıracağım.. Uzun uzun düşündüm anca karar verdim
Hatta hızlı olsun diye ve tabii ucuz olsun diye de metali sectim. Ama öyle bir şey ki şuan karşıma sırf telli kişiler çıkıyor :s
Kimisinde böyle aşırı gözü tırmalamayan sadece metal oldugu belli olanlar varken kimisinde aşırı kalın konustu mu agzından cıkıcak gibi.. ya da bana öyle geliyor bilmiyorum.
Benim dişlerimde kapanış sorunu var hatta dişçilerde kalıplar oluyor 2. seviye 2. kısım mı neymişadını söyledi gösterdi de ama unuttum.. Çoğu kişide varmış. ön dişim alt dişlerimi tamamen kapatıyor. tabii genişletme de olacak.. görüntüde bir göz tırmalama yok ama herkes hep en güzelini istiyor :s
Aklım da çok karışıyo.. Bir yandan yaptırmak istiyorum bir yandan istemiyorum..
evet son bir ayım ve ben braketimi bugün lanet bir şekerleme yüzünden kırdım aferin bana.! gerçi sağdan en sondaki dişim sorun etmez belki çıkmasına bile yol açabilir öyle bir durumda söz konusu ama umarım aksilik çıkmaz ...Herkese iyi bayramlar kırmadan koruyunuz
tel taktırmadan önce aynı kaygıları taşıyan biri olarak yorum yapmak istedim:))
öncelikle 21 yaşında tellendim,asla takmam dediğim bişeydi taaaki şeffaf tel denen şeyle tanışana dek..eğer maddi olarak imkanın varsa şeffaf tel taktır derim.çnkü diğerine göre gerçekten çok az farkediliyo ancak burun buruna gelip ağzını incelerse görüyor,yada görselerde ne olduğuna pek anlam veremiyolar
benim sorunumda seninkinin tam tersi alt çene geniş üst çene dar,üst çeneyi genişletti.ama benim ters kapanış vardı
şuan 1 yıl geçti değişmeyi gördükçe değdiğni görüyosun..ama zor bi süreç sızışı çok oluyor kontrol sonrası ortalama 1 hafta sızlıyor
ama sonuca gerçekten değeceğine inanıyorum..tel kullanıp tedavisi biten bir çok arkadaşım var sonuç çok başarılı
benim kaldı 5 6 ayım..beklemek zor ama en azından diorm ki nerden baksan 23 24 yaşında çok güzel dişlerim olacak
ve hala daha çok genç olacam:)))
dediğim gibi imkanın varsa şefaf taktır derim ama aklın kalmasın karar vermişken yaptır sonu ii olcak emin olablrsin
çok teşekkür ederim cevapladığın için : )
dünden beri ajan oldum araştırmaya koyuldum diyebilirimbenimki deep bite mış. ikincı bölüm ikinci kısım mı ne :s bana 2 yıl birlikte olucaz derken haklıymış tedavi olan kişi 17 ayda tam düzelmiş.. nette öyle yazıyordu. bana en fazla şeffafla 6 ay oynar dedi. bende göze alamadım ne yalan diyeyim.. maddi duruma gelincede max 600tl oynar fiyat dedi.. onu verince diğerinide vereyim tam olsun denilebilirdi ama zamandan dolayı metal istedim o zaman düşünmedim ölçü alındı tel hazır karşıma metal telli kişiler çıkıyor gerçekten geriliyorum nasıl değiştiricem ne olucak hiç bir fikrim yok sanırım başıma kaldı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?