Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Zaman geçiyor,zaman geçtikçede sinirlerim iyiden iyiye geriliyor.Tam bir sene oldu çekilen 4 numaraların sol boşluğu bayağı ciddi oranda kapanmasına rağmen sağ boşlukta salıncak kurup sallanacak kadar yer var nerdeyse,neden bu süreci hızlandıramıyor anlamıyorum,biraz daha baskıya dayanabilirim 3 kontroldür üst lastiklerimi yada tellerimi değiştirmiyor,dişlerim neredeyse hergün şekilden şekile giriyor tuhaf tuhaf çaplara kayıyor,ilk takıldığı zamanlarda bile daha muntazam görünüyordu son kontrolümde sol boşluk gerçekten kapanacakmı dedim , -sen profesyonel değilsin kafanı karıştırma yorum okuyup elbette kapanacak diye azar yedim.Kusura bakmasın ama mağdem ki onun ki profesyonellik ,bantların büyük geldiğini söylediğimde -hayır büyük gelmiyor diyip sonra çıkması sonucunda aa evet biraz büyük geliyor kabullenmesi,üst brakaetlerimden 2 diş boyu kayıp sağa gelen düz teli onun değilde benim fark edip tel kayıp sağa geçti buralar boşluk demem , ne acaba? Profesyonel değilmişim! en azından sorunları anlayabiliyorum....

Son düzenleme:
herkese selam ve beni dahada cesaretlendirdiğiniz için çok teşekkürler.gittiğim ortodontist ne yapacağına zorlukla karar verdi.üst sol köpek dişim gömük yani yarısı çıkmış durumda ve önönde hiiiç boşluk yok.sağ köpek dişimde yerinde hatta üstte.üstten 4. dişlerim çekilecek.alttan azı dişlerim çekilecek.aklıma takılan boşlukların kapanması ve yarı gömük olan köpek dişimin öne ne kadar sürede gelebileceği.bana benzer durumdakiler deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.çok soru oldu biliyorum ama sadece bir ortodontiste gittim ama alanında çok iyi olduğu söyleniyor sizce bikaç kişiye daha gideyimmi???

git git git git git git git git ...

not: sadece "git" yazmama hoca müsaade etmedi... ben de....

Son düzenleme:
git git git git git git git git ...

not: sadece "git" yazmama hoca müsaade etmedi... ben de....

bencede git ben ilk gittiğim ORTODONTİSTin dediğini yapsaydım şuan ön altı dişim PROTEZdi.şimdi ise tel olcak inş. tamam eziyet karar vermesi tedaviye başlaması ama emin olmak zorundasın.zate doğru yoldaysa doktorun bi kaç ii ortadontistte aynısı sölicektir.bölece için rahat başlarsın istediğin kişiye.....bişeyi merak ettim gittiğin ortodontist nerde kim ii dedin ya ondan??

bakırköyde bi ortodontist.arkadaşlarım tavsiye etti.çokta ilgilendi.ama ne bileyim bi iki daha var aklımda onlarada gideyim.doktorun ismini istersen özelden yazarım.

arkadaşım bende bikaç ay önce bakırköyde bir doktora gitmiştim ve gerçekten çok iyiydi. ama biraz pahalı gibi geldi.bana 4000 tl dendi.sizlere fiyat aralığı olarak ne dendi öğrenebilirmiyim?

arkadaşım bende bikaç ay önce bakırköyde bir doktora gitmiştim ve gerçekten çok iyiydi. ama biraz pahalı gibi geldi.bana 4000 tl dendi.sizlere fiyat aralığı olarak ne dendi öğrenebilirmiyim?

yarın gidip fiyat alıcam ama 4000 e iyi bence.bi arkadaşım şeffaf çekimsiz (kapanma problemi varmış)peşin 3000 dolar vermiş.4000 iyidir bence.benimki tahminimce 6000-7000tl olacak gibi.ayrıntilarıyla yazarım yarın.salı günü medicana dişe gidicem.bakalım onlar ne diyecek

canım istanbuldaki haznedardaki medicana dişe mi gidiyorusun erol bey'e bende oraya gidiyorum

canım istanbuldaki haznedardaki medicana dişe mi gidiyorusun erol bey'e bende oraya gidiyorum

çoook sevindim.evet erol bey için randevu aldım.memnunmusun canım?bakırköydeki ortodontist 4 diş çekimine ve şeffaf braketlere karar kıldı.çekimler hariç 3000 dolar istedi.nasıl sizce?medicanada fiyatlar nasıl acaba?

arkadaşlar 4000 tl fiyat verilen şeffaf falan değil bildiğiniz normal diş teli için.sizinkiler nasıl.birde bu 8 saat takılan ve dişin iç kısmına takılan diş telleri varmış. bilginiz varmı bu konuda?

arkadaşlar 4000 tl fiyat verilen şeffaf falan değil bildiğiniz normal diş teli için.sizinkiler nasıl.birde bu 8 saat takılan ve dişin iç kısmına takılan diş telleri varmış. bilginiz varmı bu konuda?

dişlerin arka yüzeyine takılanlardan(lingual) bahsediyorsun galiba.bende lingual istemiştim ama doktor istedğe göre olamayacağını eğer kişiye uygunsa yapılabileceğini söylemişti.şahsi kanaatim içten takılanların konuşmayı baya bozacağı yönünde "s"lerde filan.

Evet lastiklerin tellerden daha iyi olduğunu savnurdum ancak hiç kimseden duymadığım gibi 4 dişim arasına enlemesine lastik takıldı sağa kaydırma için aman allahım telleri baştan takmışlar gibi...

Evet lastiklerin tellerden daha iyi olduğunu savnurdum ancak hiç kimseden duymadığım gibi 4 dişim arasına enlemesine lastik takıldı sağa kaydırma için aman allahım telleri baştan takmışlar gibi...

bende tedaviye yeni başlayacaklardanım.doktorum dolgunu yaptır lastikleri takalım dedi.braket filan takıcaz demedi.bahsettiğiniz şeyle aynı mı bu?

bende tedaviye yeni başlayacaklardanım.doktorum dolgunu yaptır lastikleri takalım dedi.braket filan takıcaz demedi.bahsettiğiniz şeyle aynı mı bu?

Yok canım...Bende tel takılı 5.ayım bu son rotasyon işlemi sağa kaydırma yapılıyor ama lastik tel olmadan nasıl nereye takılır inan bilemiyorum canım..işlemi yaptırdıktan sonra haber verirmisin?

Yok canım...Bende tel takılı 5.ayım bu son rotasyon işlemi sağa kaydırma yapılıyor ama lastik tel olmadan nasıl nereye takılır inan bilemiyorum canım..işlemi yaptırdıktan sonra haber verirmisin?

Tabiki.elimden gelse bugün başlamak isterdim ama çekimlerim ve bi tanede dolgum var.bu hafta içi başlıcam inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…