Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

belli bi ağrı kesici adı yok. senin için hangisi uygunsa kullanabilirsin bence.

ama bazı doktorlar ağrı kesici kullanmayı önermiyomuş, tedaviyi etkiledigini söylüyorlarmış. ben öyle bişey duymadım doktorumdan, bana kullan dedi.

sonuç olarak çok zorda kalmadıkça kullanma hafif ağrılarda, zaten ilaç bu, her halükarda sık kullanmamak lazım... ama çok rahatsız ederse de seni tabii ki kullan bi ağrı kesici, işkence çekmeye gerek yok dimi...

bu yaralar hep olucak alışmak lazım..

5-6 ay sonra vücut alışıyor. ama bi bakıyosun yine olmuş... kaçış yok.. mum kullan ..

bu arada....

ben 2 aydır çiğneyemiyorum, neden? azı dişlerim birbirine değmiyor çünkü... alt braketler takıldıktan sonra üst dişler alt braketlere değiyor, azılar da kapanmaıyor, değmiyor.. bu da böyle, yapcak bişi yok... amaaan... oluruna bırakın...

Son düzenleme:
aynen canım yaa,benim de azılar birbirine değmiyor,alt üst braketler değiyor...
kilo verdin mi peki:)))

aynen canım yaa,benim de azılar birbirine değmiyor,alt üst braketler değiyor...
kilo verdin mi peki:)))

aaay nerde... hiç bişey benim yememe engel olamıyor walla... tam çiğnemeden yutuyorum :))))

ben sadece ne zaman kilo verdim söyleyim mi?

iki azı dişim çekildiginde. 2 kilo vermiştim. bir hafta kadar pek bişey yiyemedim. saçma sapan şeyler yedim iğrençti... çorbadan tiksinmek üzereydim...

azı dişlerin yara yeri baya uzun sürede kapandı tam hatırlamıyorum. ama tel takıldıktan sonra hiç vermedim veridigmi de aldım... işlem tamam yani... hatta alıyorum bile son zamanlarda çiğnemden yutunca nolucak...

çok ii ya.. okadar korkuyodum ki tel tedavisiydi acısıydı, yarasıydı,yok damaklığıydı,bi ara vazgeçcek oluyorum değer mi bu eziyete die..tek kelime DEĞER!!hele benim gibi bi ağzınız varsa ben dört sene takıcam ve 21 yaşındayım ünideyim üstelik ama hiç bişe gözümde büyümüyo bi hayır var diorum..korkar gibi olursam bu forumu açıyorum okudukça sizin yazdıklarınızı rahatlıyorum moral buluorum tek ben deilmişim diorum zaman uzun olsada bu arada tel taktırmak isteyip acaba diyen tüm cemaat yapmayın düşünmeye ne hacet:))zamn bu daha dn çocuktuk........

Son düzenleme:
Sanırım benim akıbetimde aynı olacak :)))))
Bu arada kızlar kötü bir haberim var az önce diş hekimi olan kuzenim aradı,ortodontik tedaviyi devlet sadece 18 yaş altı için karşılıyormuş dedi....yıkıldım

yaşını küçülttürmek... pahasız...
ortodontiyi bedavaya getirmek...?

Baby21 ;
damagındakının aynısından bendede vardı aman yarabbim çok şükür kurtuldum ondan

mumdan bahsettiniz o nasıl birşey tel uzadığında çokpis batıyor tahriş ediyor üüff üff doktorda yakın değil ki gidip uzayan teli kestireyimmmm

canım nasıl ne zaman kurtuldun lütfen anlatırmısın neden takıldı sana kaç ay sürdü

mum dişçiden veriliyor. dışarda satılmaz. dotorundan iste dicem, muayenehaneye gitmen gerekicek yine...
en iyisi git, hem mum al hem de teli kestir :)))

benim mumlarım bitti 3 günde :))) eczanelerde falan yok malesef...
oğlunun tedavisi biten bir arkadaşım getircekti bakalım...

mum dişçiden veriliyor. dışarda satılmaz. dotorundan iste dicem, muayenehaneye gitmen gerekicek yine...
en iyisi git, hem mum al hem de teli kestir :)))

hııı öylemiii benım doktor hiç bahsetmedi bundan ay zaten yarın gidiyorum
yeter gariii

diş hekimimde yiyorsun heralde dedi :)))
kibrit kutusu gibi bişi
leblebi büyüklüğünde alıp acıyan yere yapıştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…