Bana iki üç hafta içinde ön dişlerimle en azından tost falan ısırabileceğimi söylemişlerdi. Hayal kırıklığına uğradım biraz.. Dün de ilk randevuma gittim ne zor bişiymiş öyle.. Söküp yeniden monte etti sanki doktor dişleri. Teli ve lastikleri değiştirdi. Tabi dişler çarpık olduğundan çok zor oldu. Alt çenemde bi dişim diğerlerine göre baya bi arkada ve arada sıkışık şekilde onun içinden tel geçiremediği için etrafından arkadan lastik geçirip iki taraflı tele bağlamış ömrümden ömür gitti sandım onu takarken..bi dahaki randevuya ağrı kesici içip gel mutlaka dedi. Baya tecrübelisin sen dişler için önerdikleri bi ağrı kesici var mı doktorların ben o telaşla sormayı unuttum :s
meraba arkadaşlar
ben de dün taktırdım telleri:) ama ağzımın içine çok batıyor yaa,konuşurken falan bayaa acıyor,normal mi bu? normalse ne zaman geçer?beni çok rahatsız ediyor?dünden beri hiçbişi yiyemedim,ne tarafla çiğneyeceğimi şaşırdım,yanlar olmuyor,ön dişler sızlıyor(
aynen canım yaa,benim de azılar birbirine değmiyor,alt üst braketler değiyor...bu yaralar hep olucak alışmak lazım..
5-6 ay sonra vücut alışıyor. ama bi bakıyosun yine olmuş... kaçış yok.. mum kullan ..
bu arada....
ben 2 aydır çiğneyemiyorum, neden? azı dişlerim birbirine değmiyor çünkü... alt braketler takıldıktan sonra üst dişler alt braketlere değiyor, azılar da kapanmaıyor, değmiyor.. bu da böyle, yapcak bişi yok... amaaan... oluruna bırakın...
aynen canım yaa,benim de azılar birbirine değmiyor,alt üst braketler değiyor...
kilo verdin mi peki:)))
aaay nerde... hiç bişey benim yememe engel olamıyor walla... tam çiğnemeden yutuyorum :))))
ben sadece ne zaman kilo verdim söyleyim mi?
iki azı dişim çekildiginde. 2 kilo vermiştim. bir hafta kadar pek bişey yiyemedim. saçma sapan şeyler yedim iğrençti... çorbadan tiksinmek üzereydim...
azı dişlerin yara yeri baya uzun sürede kapandı tam hatırlamıyorum. ama tel takıldıktan sonra hiç vermedim veridigmi de aldım... işlem tamam yani... hatta alıyorum bile son zamanlarda çiğnemden yutunca nolucak...
Eki Görüntüle 148734 Eki Görüntüle 148732 Eki Görüntüle 148733 Eki Görüntüle 148736 Eki Görüntüle 148735
dişlerimin son hali kızlar yorum bekliyorum
Sanırım benim akıbetimde aynı olacak :)))))aaay nerde... hiç bişey benim yememe engel olamıyor walla... tam çiğnemeden yutuyorum :))))
ben sadece ne zaman kilo verdim söyleyim mi?
iki azı dişim çekildiginde. 2 kilo vermiştim. bir hafta kadar pek bişey yiyemedim. saçma sapan şeyler yedim iğrençti... çorbadan tiksinmek üzereydim...
azı dişlerin yara yeri baya uzun sürede kapandı tam hatırlamıyorum. ama tel takıldıktan sonra hiç vermedim veridigmi de aldım... işlem tamam yani... hatta alıyorum bile son zamanlarda çiğnemden yutunca nolucak...
Sanırım benim akıbetimde aynı olacak :)))))
Bu arada kızlar kötü bir haberim var az önce diş hekimi olan kuzenim aradı,ortodontik tedaviyi devlet sadece 18 yaş altı için karşılıyormuş dedi....yıkıldım
baby21 ;
damagındakının aynısından bendede vardı aman yarabbim çok şükür kurtuldum ondan
Mumdan bahsettiniz o nasıl birşey tel uzadığında çokpis batıyor tahriş ediyor üüff üff doktorda yakın değil ki gidip uzayan teli kestireyimmmm
Baby21 ;
mumdan bahsettiniz o nasıl birşey tel uzadığında çokpis batıyor tahriş ediyor üüff üff doktorda yakın değil ki gidip uzayan teli kestireyimmmm
mum dişçiden veriliyor. dışarda satılmaz. dotorundan iste dicem, muayenehaneye gitmen gerekicek yine...
en iyisi git, hem mum al hem de teli kestir :)))
benim mumlarım bitti 3 günde :))) eczanelerde falan yok malesef...
oğlunun tedavisi biten bir arkadaşım getircekti bakalım...
Baby21 ;
CANIM NASIL KURTULDUN NE ZAMAN KURTULDUN KAÇ AY KALDI DAMAĞINDA NEDEN TAKTI SANA LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİN TEDAVİN HANGİ AŞAMADA LÜTFENNNNN BENDE KURTULMAK İSTİYORUM
Baby21 ;
CANIM NASIL KURTULDUN NE ZAMAN KURTULDUN KAÇ AY KALDI DAMAĞINDA NEDEN TAKTI SANA LÜTFEN BİLGİ VERİRMİSİN TEDAVİN HANGİ AŞAMADA LÜTFENNNNN BENDE KURTULMAK İSTİYORUM
Tabi canım... Şimdi temmuzda takmıştı 5 ay demişti ama şubatta çıkardı.. ay ne işkenceydi o ya en kötüsü o bence ilk başta yanı ılk taktıgında ağzım hep tükmük dolmuştu ya hatırlamak istemiyorum :) ama sonraları alıştı m tabi bide bazı harfleri söyleyemiyosun dimi :) ben ilk çıakrdıgımda o harfleri söylemeyi denedım yol boyunca kkendı kendıme demısımdırçok tuhaf hissediyosun bide çünkü dilin 5 ay boyunca orda geziniyodu :)
Bunu üst dişlerimi yanı üst cenemı öne almak için taktı yanı cene bozuklugu vardı.. baya bi degisim var yüzümde cok farkedildi yanı işe yaradı o damaklık :)
sana neden taktı canım ne zaman cıakracakmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?