bende de oldu konuşma problemi damağımdaki aparattan dolayı senin neden oldu ??
Ben bilmiyorum neden oldutaktırdığımda konuşma problemi olmadı ama taktırdıktan 25 gün sonra başladı 5 gündür hep yazıyorum ama s,ş, c, ç, f harflerim tıslayarak çıkıyor (depresyona girdim 1 ayım dolmadan dün doktora gittim işte doktor da ilk defa böyle bi şeyle karşılaştığını söyledi, genelde ilk takıldığında olmaz demedi, geçer mi bilmiyorum ( bu arada sadece tel taktırdım braketler porselen, dişerimin aarası kapanması için ( bu konuda bi fikriniz duymunuz varsa yazarsanız sevinirim
ben bilmiyorum neden oldutaktırdığımda konuşma problemi olmadı ama taktırdıktan 25 gün sonra başladı 5 gündür hep yazıyorum ama s,ş, c, ç, f harflerim tıslayarak çıkıyor (depresyona girdim 1 ayım dolmadan dün doktora gittim işte doktor da ilk defa böyle bi şeyle karşılaştığını söyledi, genelde ilk takıldığında olmaz demedi, geçer mi bilmiyorum ( bu arada sadece tel taktırdım braketler porselen, dişerimin aarası kapanması için ( bu konuda bi fikriniz duymunuz varsa yazarsanız sevinirim
Arkadaşlar yardım!!!
24 yaşındayım minyonum 45 kiloluk biriydim zaten tellerim takılmadan 2 ay öncesine kadar.
5 kilo verdim bu zman zarfında bu akşam alt çenemede takılıcak ve ben 30 kiloyu görücem sanırım:18: iştah denen bişey kalmadı iştah şurubu bile işe yaramıyor, yemek yiyemiyorum napıcam
giydiğim hiçbirşey olmuyor artık,işten izinde alamıyorum doktora gitmek için
kafayı yiycem
acil kilo aldırıcı ve iştahımı acıcak bi mucize lazım
Arkadaşlar yardım!!!
24 yaşındayım minyonum 45 kiloluk biriydim zaten tellerim takılmadan 2 ay öncesine kadar.
5 kilo verdim bu zman zarfında bu akşam alt çenemede takılıcak ve ben 30 kiloyu görücem sanırım:18: iştah denen bişey kalmadı iştah şurubu bile işe yaramıyor, yemek yiyemiyorum napıcam
giydiğim hiçbirşey olmuyor artık,işten izinde alamıyorum doktora gitmek için
kafayı yiycem
acil kilo aldırıcı ve iştahımı acıcak bi mucize lazım
bende de oldu konuşma problemi damağımdaki aparattan dolayı senin neden oldu ??
Hımm söylediklerini yapar diosun yani artık eni sonu ona gidicem galiba...çoook teşekkür ederim cevapldığın için.Buarada nerden biliosun yani tanıdığın flan mı gitti barış beye daha önce yoksa ününü mü duydun??
size bir özel mesaj gondermistim. mesaj kutunuzu kontrol eder misinizBarış Bey'e daha önce dişlerimle ilgili bir kaç işlem yaptırmıştım.Ama ortodontik işlemler değillerdi.Çok memnun kalmıştım.Ortodonti tedavisini yaptıran hastaları da memnunlardı..
diş törpülenince mine tabakası aşındırılıyor. o yüzden doğallıgı bozuluyor. bi de florlama diye bi işlemden geçiriiyor diş, kaybolan minenin yerini alması için... o da zamanla aşınır gibi geliyor bana.. dolayısıyla doğal gibi olmaz...
diş teli taktırmamın sebebi, diğer seçeneklerde ( porselen, laminate..) dişin doğal yapısının bozulması ve doğal görünmemesiydi. tel sadece dişlerin yerini değiştiriyor. yani tabii ki doğal hallerini bozmuyor...
bilmem anlatabiliyor muyum...
Merhaba. Benim dişlerde de seninle bire bir aynı problem var, yan kesiciler doğuştan çıkmamış. benim de 2 seçeneğim vardı, ben implant istedim. 19 yaşımda tedaviye başladım, 2 yıldır telliyim. tedaviye başladın mı bilmiyorum ama başlamadıysan biran önce başlamanı tavsiye ederim.
sen de damağında aparat takanlardansın yani bunu çene genişletmek için mi taktın yoksa..??benimde tellerim takılmak üzre ilk damağıma çene genişletmek için bi aparat takıcakmış aynı gn tller de takılcak.bu aparat 6 ay kalcak damağın ortasından dilere geçen bişey .Senin de mi böyle??Benm doktor bi kaç gn ağrı çekersin bi de yüzün şişer ve morarıklık olur dedi kolay olmadığını cerrahi bi işlem olduğunu söledi bi hafta da geçer dedi yüzün ama ben korkuyorum çünkü üniversitedeyim görüntü etkiler bi de üstüne derslerimi etkilerse biterim.Senin ki de bu aparattansa deneyimlerini paylaşırsın dedim....yardımcı olursan sevinirim...
Neden açıklama yapma gereği duyduğunuzu anlayamadım sadece fikrimi söyledim. ben olsam öyle yapardım dedim.asıl ben size anlatabildim mi şüpheliyim o konuda
selam bende aynı senin gibiyim 46 kiloyum 2 hafta oldu üst dişlerime tel takıldı haftaya altlara takılıcak ama yeme düzeni tamamen gidiyor .buna alternatif bir çözüm ürettim kendimce eskisinden daha sık ama yumuşak gıdalar yiyorum .bakalım ben kaç kilo vericem
ayrıca mucizevi olmasada kilo aldırıcı bi karışım önerebilirim .kaymak,muz ,bal ,pekmez ,dövülmüş fındık ,çekirdekli kara üzüm (çekirdekli kara üzüm koyma şu durumda belki sakıncalı olabilir ) bunların hepsini blenderla karıştır ve kaşık kaşık yeumarım işe yarar.
aynısını kardeşimede söylüyor doktorlar .bence iyi bir diyestisyene git, bizim gibiler bir kilo bile verse tüm dengesi bozuluyor. başıma geldi kaç ay kan serumları takıldı .dikkat et .braketler edikkat edeyim sıvı seyler yiyeyimderken saten tamamen doymuyor karın,böyle oluncada kücülüyor git gide kilo veriyoruz az seyler yemeye alışıyoruz istedekte cok tüketemiyoruz cünkü
sağol canım önerilerin için denerim sorun değilde benim iştah gitti gastridimi tetikledi ne yesem kusuyorum aartık su içsem onu bile cıkarıyorum napıcam bilmiyorum sağlam bir doktora ihtiyacım var genelde hepsi kilo alma gerek yok zaten deyip geciştiriyorlar doğru düzgün ilgilenen bir doktor denk gelmedi
braketler edikkat edeyim sıvı seyler yiyeyimderken saten tamamen doymuyor karın,böyle oluncada kücülüyor git gide kilo veriyoruz az seyler yemeye alışıyoruz istedekte cok tüketemiyoruz cünkü
sağol canım önerilerin için denerim sorun değilde benim iştah gitti gastridimi tetikledi ne yesem kusuyorum aartık su içsem onu bile cıkarıyorum napıcam bilmiyorum sağlam bir doktora ihtiyacım var genelde hepsi kilo alma gerek yok zaten deyip geciştiriyorlar doğru düzgün ilgilenen bir doktor denk gelmedi
braketler ağzımızda 1,5-2 seneye yakın kalıyorlar. bu süre boyunca sıvı şeylerle beslenmeyi mi düşünüyordun?
Katı da yiyeceksin tabii ki!! En başta, sıvı besleniyim diye düşünmen hata bence!!
Benim şeffaf braketlerim var ve ilk günden itibaren herşeyi yedim, ağrısa da sızlasa da yedim yani insan açlığın önüne geçemez ki... Şeffaflar en hassas braketlerden ve ben de azami dikkat ediyorum kırılmasınlar diye. Birincisi asitli içecek içilmicek, ikincisi de sert şeyleri ısırmayacaksın bu kadar. sana kim dedi sıvı gıdalarla beslenmen gerek braketleri koruman için diye??
Benim takılalı 11 ay oldu ve allaha şükür herşeyi yiyip içtim.
Sadece iki azı dişim çekildikten sonra, yarası kapansın diye, katı şeylerden bikaç gün uzak durdum o kadar...
Kendine işkence etmişsin güzelim...
ilk takıldığında dikkat etmeme ragmen 3 braketim düştü... katı yiyeceklerden uzak duralık bikaç zaman dedi doktorum.
hem Tamamen sıvı tüketmekten bahsetmedim!!!
ilk zamanlar çiğneme duyumu ben tamamen kaybettim bu herkezde aynı olucak değil dişimi dişime değdirdiğim annda müthiş ağrı cekiyordum o yüzden corbaya ekmek doyrayıp yemek zorunda kaldımım coğu zaman. normalde 2 kişilik yemek yiyen insandım zayıf olmama ragmen bu yüzdende vucut dengem bozuldu.ilk baslarda bu zorlukları yasayınca midem ister istemez kücüldü şimdi bu şekilde zayıflamam normal aslında tam anlamıyla tıka basa karnını doyurucak derecede yiyemiyorum ...
3 braketin düştü mü?
dişlerindeki çarpıklık ileri derecede mi peki?
evet+damak darlığı,çene kayıklığı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?