• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

dişlerin biraz fazla çapraşıksa, braketler zorlanıp kırılabiliyor. Yani aslında bunda senin hiçbir etkin olmamış da olabilir...

umarım çabuk atlatırsın..
geçmiş olsun...

Hassasiyetinde ondandır buyuk olasılık.Dişlerin üzerinde ne kadar baskı var o kadar ağrın o kadar da braketlere yuk bindiği için kırılması daha kolay olur.Bence sen eskisi gibi yemeye devam et.Braket kırılmaları birazda doktor hatası oluyor bu yuzden ;)

benımde ılk 3 gün yememde sorun oldu,baskıdan dolayı cok katı seyler yıyemedım suan 2 ay olacak hersyı yıyorum,kola sakız ser seyler harıc.ara sıra kuruyemiş bıle yıyorum sertlerıde atıyorum agzıma az yumusayınca yıyorum bişy olmadı cok şükür şimdilik..:) degısımı görunce de demeyın keyfıme gercekten baya farkettı:) :21:

arkadaşlar sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim..çok saolun..benm sorunum biraz büyük..çene genişletme ile ilgili..aranızda çene genişletme aparatı takan bilen var mı ...zorlukları nelerdir.??bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim..size muhtacım kullanan varsa duysun artık beniiii......:(((

Hassasiyetinde ondandır buyuk olasılık.Dişlerin üzerinde ne kadar baskı var o kadar ağrın o kadar da braketlere yuk bindiği için kırılması daha kolay olur.Bence sen eskisi gibi yemeye devam et.Braket kırılmaları birazda doktor hatası oluyor bu yuzden ;)

Yanlış kişiden alıntı yapmışım :) edit butonu yok mu artık yaa :)

Arkadaşlar ,

Şu ben de 27 yaşındayım.Ve fiyat araştırma içersindeyim.Diş teli fiyatları gerçekten çok uçuk.En son bir yer 5.000 usd fiyat aldım.Yapı Kredi özel sigortam olmasına rağmen diş telini özel sigortalarda karşılamıyormuş.Acaba kendisi ya da çevresinde yakın zamanda uygun rakamlarda diş teli takan var mı ? Varsa iletişim bilgilerini ve rakamı bana söyleyebilirler mi ?

bende 26 yaşındayım, üstelik open bite var benim dişlerimde çok geç kaldım taktırmak için bayada araştırdımm. doktor olduğum için işin derinlemesine araştırdımm, bu işi pahalıı her yer hemen hemen aynı ben 6000 tl ye yaptırıyorumm, üstelik yaklaşık 6 ay sonra bide cerrahi operasyon geçirecem bakalım tedavi sona erdiğinde nasıl olacak merak ediyorum. Üstelik bu hafta braketimi kırdım iki kezz sert bişeyde yemiyorum ama. Benden sana tavsiye geç kalmadan kesinlikle taktırmalısın zaten en ez 18 ay sürüyo tedavi. bu arada ben barış beye gidiyorum istersen adresi ve telefonunu verebilirim internetten de aratınca çıkar hemen

Son düzenleme:
arkadaşlar sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim..çok saolun..benm sorunum biraz büyük..çene genişletme ile ilgili..aranızda çene genişletme aparatı takan bilen var mı ...zorlukları nelerdir.??bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim..size muhtacım kullanan varsa duysun artık beniiii......:(((

benim üst çenemde ön dişlerden biri önde yanındaki dişte gerideydi ve çenem v halindeydi. yani üst çenem alt çenemi tam olarak kapatamıyordu. hareketli aparey kullanmamı önerdi doktor. yaklaşık 1buçuk aydır kullanıyorum. şimdi dişler arasında boşluk kalmadı ama tam olarak sıraya girmesi için başka bi aparey düzenliyor doktor. yarın gidip takacam. Benim işim inşallah uzun sürmeyecek. sadece dişlerin düz sıra halini gelmesi için beklicem. taktırmanı tavsiye ederim eğer bana benzer bi durumun varsa.

bende 26 yaşındayım, üstelik open bite var benim dişlerimde çok geç kaldım taktırmak için bayada araştırdımm. doktor olduğum için işin derinlemesine araştırdımm, bu işi pahalıı her yer hemen hemen aynı ben 6000 tl ye yaptırıyorumm, üstelik yaklaşık 6 ay sonra bide cerrahi operasyon geçirecem bakalım tedavi sona erdiğinde nasıl olacak merak ediyorum. Üstelik bu hafta braketimi kırdım iki kezz sert bişeyde yemiyorum ama. Benden sana tavsiye geç kalmadan kesinlikle taktırmalısın zaten en ez 18 ay sürüyo tedavi. bu arada ben barış beye gidiyorum istersen adresi ve telefonunu verebilirim internetten de aratınca çıkar hemen

İlginize teşekkür ederim .Benim fiyat aldığım yerler Levent ,Erenköy ve nişantaşında gülüş tasarımı vs hizmeti veren tabir-i caizse afilli yerler.invisalign (Görünmez Diş telleri) fiyatlarıydı.Gerçi muayene etmeden normal tel ya da görünmez tel olarak hangisinin olacağına onlar karar verecekmiş.Artık semtin mütevazi rakamlarda çalışan dişçilerinden fiyat alacağım ancak 4000 lira veya (3.000 usd) fiyatindan daha düşük vereni duymadım.Forumda biri 1.500 usd dedi ama sanırım o da çok önce yaptırdı.Şu an vakit kaybetmeden bir yerden uygun rakamla anlaşarak direk yaptırmak istiyorum.Anadolu yakasında bir yer olmasıda elzem.

30 yaşındayım benim dişlerimde baya problemli 7.000 tl ye yaptırıyorum .fiyat çok diye düşünmüştüm, ama dişlerindeki sorunun boyutuna göre değişiyor mecburen veriyorsun.fiyata takılıpta ertelemeyin biran önce yaptırın derim .

İlginize teşekkür ederim .Benim fiyat aldığım yerler Levent ,Erenköy ve nişantaşında gülüş tasarımı vs hizmeti veren tabir-i caizse afilli yerler.invisalign (Görünmez Diş telleri) fiyatlarıydı.Gerçi muayene etmeden normal tel ya da görünmez tel olarak hangisinin olacağına onlar karar verecekmiş.Artık semtin mütevazi rakamlarda çalışan dişçilerinden fiyat alacağım ancak 4000 lira veya (3.000 usd) fiyatindan daha düşük vereni duymadım.Forumda biri 1.500 usd dedi ama sanırım o da çok önce yaptırdı.Şu an vakit kaybetmeden bir yerden uygun rakamla anlaşarak direk yaptırmak istiyorum.Anadolu yakasında bir yer olmasıda elzem.

mükemmel amcalarımızda fiyatlar öyle ancak bilirsin ki tel teldir takılma stili aynıdır o amcalar güle güle takıyodr eminim bulursun ben geçtiğimiz kasımda 1500$ a taktırdım anadolu yakasında bilmiyorum ama beşiktaşta dentist falan iyi diyorlar arkadaşım taktırmıştı orda tavsiye ederim

30 yaşındayım benim dişlerimde baya problemli 7.000 tl ye yaptırıyorum .fiyat çok diye düşünmüştüm, ama dişlerindeki sorunun boyutuna göre değişiyor mecburen veriyorsun.fiyata takılıpta ertelemeyin biran önce yaptırın derim .

26 yaşındayım bende, yeni taktırdım 6000 tl benimkide.Kesinlikle dişlerdeki soruna göre değişiyor, önce muayene ediyo , sonra fiyat veriyorlar genelde. KESİNLİKLE ERTELEMEYİN, erteleye erteleye bu yaşıma geldim maalesef

26 yaşındayım bende, yeni taktırdım 6000 tl benimkide.Kesinlikle dişlerdeki soruna göre değişiyor, önce muayene ediyo , sonra fiyat veriyorlar genelde. KESİNLİKLE ERTELEMEYİN, erteleye erteleye bu yaşıma geldim maalesef

bende 27 yasındayım 4000 tl ye yaptırıyorum,bende hep erteledım ama ıyıkı taktırmısım dıyorum farkı görunce:):21:

benim üst çenemde ön dişlerden biri önde yanındaki dişte gerideydi ve çenem v halindeydi. yani üst çenem alt çenemi tam olarak kapatamıyordu. hareketli aparey kullanmamı önerdi doktor. yaklaşık 1buçuk aydır kullanıyorum. şimdi dişler arasında boşluk kalmadı ama tam olarak sıraya girmesi için başka bi aparey düzenliyor doktor. yarın gidip takacam. Benim işim inşallah uzun sürmeyecek. sadece dişlerin düz sıra halini gelmesi için beklicem. taktırmanı tavsiye ederim eğer bana benzer bi durumun varsa.

yok deil benim alt üst çene kapanıo normal.sorun önde iki iri dişin yanında iki diş yok bu yüzden dişler tamamen sola kaymış.doktor ağzında çok eksik diş olduğunu hiç diş çekmeden çene genişletip yer açıcağını söylüyor.sonrada zigoma aralığı diye bi işlem daha.ama ilk üst çenede tam damağın ortasından dişlere geçn bişe takıyo altı ay kalıo bu.ama ilk taktığında yüzün şişiomuş morarıyomuş flan:(ama bir hafta sürer dedi doktr.yinede ben bu sürenin uzamasından çoook korkuyorum.çünkü ünide şuan okumaktayımm..Sorun bu! tekrar sölüyorum bu aparatı takan varsa bi msj atsın lütfennn çaresize bağlıdım artıkkkkkkk..:((

hadi ya barış beye giden birini buldum yuppi:))bende barış beye başlamak üzereyim ama benm dişerim fazla sorunlu..7000 tl ye yaptırıcam(cerrahi içinde)..gittiğim tüm dişçilerden farklı bir tedavi yöntemi sundu barış bey doğrumudur bilmem ama ona başlıcam..sen nasıl memnun musun??Doğru yerdemiyim acaba??bende iki cerrahi operasyon geçiricem ilki çene genişletme:(korkuyorum)dediklerini başarabilirse ne ala..umarımm başarır..Sence dediğini yapar mı sen ne düşünüosun bu doktor hakkında??????

Ya arkadaşlar :59:

tedavim başlayalı yaklaşık 11 ay oldu...

ama dişlerim istedigim gibi olmayacaklar sanırım...

çekilen dişlerden dolayı dişlerim iyice ağzımın içine doğru hareket ettiler... dudaklarım da inceldi gibi geliyor bana ki braketler çıkınca çizgi gibi kalacaklar heralde :((((((((

sonra köpek dişlerim çok sivri, ikisi çok dışarda onları törpüleyecekmiş... dişlerimin doğal yapısını bozacak... :(((((

içim hiç rahat değil...

mutsuzum

sorun köpek dişlerin doğru anladıysam benim de öyle çok yukarıda değiller çok sivri de değiller ama yanlardan çekilen azı dişlerimin yerleri çok büyük benim dişlerim küçük nasıl dolduracak o boşlukları bilmiyorum 1 ay oldu tellerim takılalı haftaya ilk randevuya gidicem sürekli yer değiştiriğini hissediyorum dişlerimin

:66:slm arkadaşlar.bende 27 yaşındayım. 15 gün önce tel taktırdım.hala görüntüsüne alışamadım.bi de benim sorunum dişlerimde epey bi dolgu var.zayıf yapıdalar. diş eti çekilmemde var.sürekli fırçalıyorum ama teller çıktıktan sonra hepsi ni kaybetmekten korkuyorum.bilgisi olan varsa sevinirim.:........

bende 27 yasındayım 4000 tl ye yaptırıyorum,bende hep erteledım ama ıyıkı taktırmısım dıyorum farkı görunce:):21:

Nerde yaptırıyorsunuz .Fiyat diğerlerine nazaran daha hesaplı.İnşaallah tam istediğiniz gibi olur.Ben hala daha ucuz bir yer bulacağım ümidi ile bir iki ay daha sürüncemeye bıraktım diş telini

mükemmel amcalarımızda fiyatlar öyle ancak bilirsin ki tel teldir takılma stili aynıdır o amcalar güle güle takıyodr eminim bulursun ben geçtiğimiz kasımda 1500$ a taktırdım anadolu yakasında bilmiyorum ama beşiktaşta dentist falan iyi diyorlar arkadaşım taktırmıştı orda tavsiye ederim

Arkadaşımmm ..Canımmm : )) tamam tamam abarttım ama gerçekten aradığım rakam bu işte.Rica etsem yaptırdığınız yerin iletişim bilgilerini özelden ya da forumdan atabilir misiniz ? Bir de merak ediyorum bu diş telleri hani biri herkesin ağzında gri diğerleri ise daha şeffaf ve şık duruyor.1.500 usd verip çirkin görünümlü klişe olandan mı takacaklar acaba ! O yüzden mi fiyat ucuz.Bir de siz taktırmışsınız memnun musunuz? Diş teli madem aynı neden beşiktaşa yönlendirdiniz beni acaba ? Çok merak ettim farkı nedir acaba ?

arkadaslar bende biraz kazık mı yedim acaba havasındayım :1::1:
ben seffaf braketlerı 5.ooo TLye taktırdım...
Cerrahi operasyon falan yok ve sadece 8 ay yada max.10 ay duracak sorunsuz dedi sadece ön dişim biraz geriye gidecek...
20 yaş dişlerimi çok önce çektirmiştimm...
Acaba kazık mı yedim?????:26:
Şöylede bi durum var benim ilimde uzman yok dişardan geliyor...
Size verilen fiyatta tüm tedavi masrafları dahil mi benim bazı dişlerimin dolgusunun yenilenmesi lazım da:1:

Back