ben de tel taktıracağım ama görüntü açısından kararsızım arkadan taktırırım da bilmiyorum ya bi de yaza abimin düğünü var annem de düğünden sonra başla tedaviye diyor ama artık beklemek istemiyorum 2 yıl sürecek tedavim çünkü offf .s
arkadaşlar merhaba.benim dişlerim fazla bozuk orta hatıım sola kaymış ve ön iki dişin yanında iki diş yok sağ tarafta da köpek dişi yukarı doğru çekilmiş.durum vahim nese ben çok ortodontist dolaştım hepsi mi farklı söyler anacım ya.doğrusu nedir bilinmez ama bi adam var barış ünlü diye o aklımda kaldı.aranızda bu adamı bilen duyan var mı ii midir değil midir die???verdiği fiyat iki çene operasyonu ,alt üst metall tel ve en az iki sene veee: 7 milyar.Yok dedikleri o kadar zor ki eğer yaparsa helali hoş olsun dicem ama emin olmak var işte!!bi de çene genişletmek için takılan aleti kullanan var mı aranızda sormak istediklerim var???bu arada Allah hepimize sabır ve kolaylık versin.Kolay iş değil vesselam
Ben ilk aylarda çok dikkat ediyordum. Normal fırça, arayüz fırçası kullanıyordum her gün, her öğünden sonra fırçalıyordum çayı kahveyi pipetle içip hemen ardından fırçalıyordum... diş ipi kullanıyordum sık sık..kızlar temızlık konusunda nasıl yapıyprsunuz?
ben calsıyorum oglen yemeklerını akıcı seylerle gecıtırıyrum,aksamları ve sabahları 3 adet fırca ıle temzılıyorum ama bazen seytan durtuyo salla diyorummm.
sızler gargara falan kullanıyormusunuz..:26:
doktor 3 adet fırca verdı oral-b nın.birde prodontax diş macunu diş etlerimi güçlendirsin diye onun dişinda benım gıbı seytana uyan varmı cok merak edıyorum da...
Birde sigara kullanan varmı?
sigarada var ve teller takıldıktan sonra cok sarı drmaya basladı normalde boyle degildi dişlerim
Ben ilk aylarda çok dikkat ediyordum. Normal fırça, arayüz fırçası kullanıyordum her gün, her öğünden sonra fırçalıyordum çayı kahveyi pipetle içip hemen ardından fırçalıyordum... diş ipi kullanıyordum sık sık..
şimdi 11. ayın içindeyim... bazen günde bi kez fırçaladıgım oluyor ne yazık ki... çayı kahveyi normal içiyorum artık...ama asla kola tarzı içecekler içmiyorum.. ısırmıyorum.. sigara kullanmıyorum.. ama braketlerin bazılarının kenarında sarı lekeler oluşmuş.. dikkat şart..
kızlar ben de 2 yıldır diş teli kullanıyorum. ilk aylarda çok dikkat ediyordum ancak artık sıkıldım. evdeysem günde 1 kez dışarı çıacaksam da 2 kez fırçalıyorum. sararma bende de var,doktorum dikkkat etmem gerektiğini hatırlatıyor ama insan bi zamandan sonra boşveriyor. inşallah 1 yıl içinde çıkacak da kurtulacağım, o günü sabırsızlıkla beklemekteyimm :)
happylife
benim ön üst dişler biraz ileri ve yukarı doğruydu tedavi ilerledikçe ön dişler damağımla beraber aşağı indi böyle oluncada diş etlerim dişlerimin üzerine doğru uzadı.yani dişlerimi diş eti kapladığı için dişlerimin boyu kısaldı gülünce dişten çok diş etlerim görünüyor.dişlerim çekilince dişlerin geri hareketinden dolayı üst dudağım bayağı bi inceldi gülünce dudak kayboluyor anlayacağın.ben tedaviye başlayalı 2 yıl oldu üst taraftaki boşluklar kapandı ama altlar kapanmadı haziranda telleri çıkaracağım demişti doktor bu kapanmama yüzünden tedavim bir süre daha uzayacakmış.ben doktorun beceriksizliğine bağlıyorum bunları çünkü tedavi esnasında üst tavşan dişlerimden birisine fazla baskı uygulayınca dişin kökü diş etimden dışarı fırladı onu yerine almak için tedavim o esnada 2 ay daha uzadı.şimdi ise altta çenedeki dişlerimden birisi ağzımın içine doğru yamulmuş durumda.onuda aynı şekilde düzelteceğim diyor dolaysıyla tedavi aksaklıklar yüzünden uzayıp gidiyor.
benim çok yeni takıldı daha bir hafta bile olmadı salı günü takıldı bende şuan her yemek yedikten sonra fırçalıyorum fırçalamadan durulcak gibi degil ama benim bütün yediklerin özellikle arka dişlerde ki breketlerin üstünde kalıyor normal mi bu siz tecrübelisiniz
kola; metalı etkıler dıye yasakmıs yanı olay asıtle alakalı braketler benım beyaz ama yınede metal tel var arada asıtli içecekler hıc kullanmıyorum...
lastık sararmıs benım o da her ay degıscek galıba ama söyle bı durum var dişlerim sarardı gıbı sızınde oyle oldumu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?