Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yok canım :))
braketleri her ay değiştirmez :))

braketler aslında pek sararmıyor... etrafındaki lastikler çok hızlı sararıyor, o da tüm braketi sararmış gibi gösteriyor, yansımadan mıdır nedendir...
yeni lastikler takıldıgında anlarsın

Ya arkadaşlar

tedavim başlayalı yaklaşık 11 ay oldu...

ama dişlerim istedigim gibi olmayacaklar sanırım...

çekilen dişlerden dolayı dişlerim iyice ağzımın içine doğru hareket ettiler... dudaklarım da inceldi gibi geliyor bana ki braketler çıkınca çizgi gibi kalacaklar heralde (((((((

sonra köpek dişlerim çok sivri, ikisi çok dışarda onları törpüleyecekmiş... dişlerimin doğal yapısını bozacak... ((((

içim hiç rahat değil...

mutsuzum

bende tel takılı değil taktıracağım ama dişin törpülenmesini neden istemiyorsun ki bence doğallıkla falan alakası olduğunu düşünme tel taktırdığında da düzelttirmiş oluyosun o halde de doğal hali olmuyor hem tedaviyi yaptırıyorsan eksiksiz yaptır bence ben olsam öyle yapardım yani

diş törpülenince mine tabakası aşındırılıyor. o yüzden doğallıgı bozuluyor. bi de florlama diye bi işlemden geçiriiyor diş, kaybolan minenin yerini alması için... o da zamanla aşınır gibi geliyor bana.. dolayısıyla doğal gibi olmaz...

diş teli taktırmamın sebebi, diğer seçeneklerde ( porselen, laminate..) dişin doğal yapısının bozulması ve doğal görünmemesiydi. tel sadece dişlerin yerini değiştiriyor. yani tabii ki doğal hallerini bozmuyor...

bilmem anlatabiliyor muyum...

Ben 18 ocak 2011 de porselen diş teli taktırdım. Görüntü açısından hiç bir problem yaşamadım. İlk 10 gün çok ağrım oldu ama geçti şimdi. Önceleri ağzım önde gibi hissediyordum. Doktor 18-20 ay sonra çıkar dedi ama korkuyorum daha da uzar diye formda yazılanları görünce Ama benim asıl sorunum tel takıldıktan 25 gün sonra s, ş, c, ç ve f harflerini tıslayarak söylemeye başladım. Hala da geçmedi. Dün doktora gittim bunu sormak için ama ilk defa böyle bi şey duyduğunu söyledi.Ama geçeceğini söyledi. Bu arada benim dişlerimin arası ayrık o yüzden diş teli takıyorum. Hiç böyle bi şey başına gelen var mı arkadaşlar, konuşmam gerçekten düzelir mi, neden bu kadar süre sonra konuşmam bozuldu ben anlayamadım açıkçası? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

ben de dişlerimin sarardığını düşünüyorum daha taktıralı 1 ay bile olmadı ama o kadar da düzenli fırçalamama rağmen, konuşma problemi yaşamaya başladığım için doktora diğer konuarı sormayı unuttum, acaba aranızda sonradan konuşma problemi yaşayan var mı?, tıslayarak konuşma gibi ((

sigara kullanıyor musun?

Belki dişlerin hareket ettigi için dişlerin konumu değiştigi için dudaklarınla temas şekli değişmiştir. ondan konuşman değişmiştir. ben de üstlere ilk takıldıgında f lerim değişik çıkıyordu. sonra dudaklarm mı alıştı, dişler oynayınca mı değişti bilmiyorum, geçti.
altlar takıldıgında da s ş gibi harfler değişik çıkıyordu. sonra onlar da düzeldi. bence bi süre sonra geçer seninki de..

evet sigara kullanıyorum ama tel taktırdığımdan bu yana azalttım arıca da proselen tkatırdım o da çabuk sararıyor, ama bunu çok takmıyorum. Benim tek sorum tel takıldıktan 25 gün sonra böyle bir şey olması, geçer umarım doktor diş araları kapandıkça düzelir dedi ama ilk dfa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi, sanırım ilk takıldığında sorun yaşanıyormuş bi kaç gün sonra da geçiyormuş. benim 5 gün oldu hala da geçmiyor ( çok korkuyorum geçmeyecek diye bir diş teli yüzünden konuşmam öyle kalırsa ayrıca s,ş, c,ç ve f harflarinde sorunum var (

İnşaallah geçer ( Ama çok karamsarım, seninki kaç gün sordu? Çok korkuyorum geçmezse diye (

Arkadaşlar yardım!!!

24 yaşındayım minyonum 45 kiloluk biriydim zaten tellerim takılmadan 2 ay öncesine kadar.
5 kilo verdim bu zman zarfında bu akşam alt çenemede takılıcak ve ben 30 kiloyu görücem sanırım:18: iştah denen bişey kalmadı iştah şurubu bile işe yaramıyor, yemek yiyemiyorum napıcam
giydiğim hiçbirşey olmuyor artık,işten izinde alamıyorum doktora gitmek için
kafayı yiycem

acil kilo aldırıcı ve iştahımı acıcak bi mucize lazım

canım hormon testi yaptır bence, benim kardeşim de kilo alamıyordu, troid bezleri hızlı çalışıyormuş (

ama senin öyle bi problemin olduğunu sanmıyorum, çünkü sen zaten yemek yiyemiyormuşsun, ne olursa olsun doktora git, sağlığından hiç bir şey daha önemli deil, iş bulunur ama sağlık bulunmaz.

telleri tatırmadan önce iştahım vardı,troid testi yaptırdım daha önce yoktu bişey ozman zarfında bişy olduysa bilemem

evet sağlık daha önemli ama malesef o diş parasını ödemem için calışmam gerekiyor yardım edicek kimsem yok bu konuda bunun için sabrediyorum.

teller iştahı kesiyor maalesef, daha doğrusu yemek yemekten bıktırıyor, ben yemek yemeyi çok seven biri iken artık yemek yemekten sıkılyorum. Geçici diyolar bu durm için ama sorun deil benim için :))

sen yemek yemeye gayret et sadece troidlerinde bi şey çıkmadı ise, hamurlu yumuşak yemekler ye, bazı özel tıp merkezleri var 5 ten sonra da bakıyorlar olmadı oralara git, işten kaçta çıkıyorsun bilmiyorum ama :/

kilo alırsın zamanla merak etme, doktor tavsiyesine göre iştah açıcı ilaçlar kullanmanı öneririm.

bu arada ne kadar zamandır tel takıyorsun? Sen de konuşma problemin oldu mu ben de o yüzden çıldıracam (

bu arada ne kadar zamandır tel takıyorsun? Sen de konuşma problemin oldu mu ben de o yüzden çıldıracam (

6-6bucuk gibi cıkıyorum o saatten sonra doktorlar cıkıyor coğu ve randevusuz bakmıyor bazı kurumlar
2 aydır ,evet ara ara oluyor oluyor bazı harfleri söylemekte zorluk cekiyorum bu zorluk bazen kekeme gibi görünmeme sebep oluor en azındna ben öyle hissediyorum :)

benim de bi ay olacak bu ayın 17 sinde, cuma gününe kadar her şey çok güzeldi ama o günden bu yana s,ş,c,ç ve f harflerim tıslayarak çıkıyor, çok korkuyorum hep öyle kalacak diye doktor düzelir dedi ama dün dayanamayıp gittim ( yine de çok endişeliyim ( sen hangi harflerde zorlanıyorsun?

cumartesi günü açık tıp merkezleri de vr öğlene kadar, cumartesi çalışmıyorsan oraya git :/

aynı harfler + r,r,t de var bende :)

düzelir ya sanmıyorum kalıcı olucağını genelde teller sıkıldığında faslalasıyor okadar takma okadar cok bunu

aynı harfler + r,r,t de var bende :)

düzelir ya sanmıyorum kalıcı olucağını genelde teller sıkıldığında faslalasıyor okadar takma okadar cok bunu

benimki öyle olmadı daha 1. ayımı doldurmadan hiç doktor ile görüşmeden oldu, yani takıldıktan sonra çok rahat konuşuyordum ta ki 25.gününe kadar ( çok takıyorum elimde deil güzelleşecem derken konuşmamdan olurum diye ((

canım bende lastıkler dıcektım braketler yazmısım,evet lastıkler sararıyr baya,ilkınde degıstırdı cok farkedıyor gercekten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…