• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

$100_2355.webp$100_2351.webp$100_2391.webp kızlar dişlerimdeki değişimi paylaşmak istedim sizdende bekliyorum moral oluyorrr

Son düzenleme:
ben de tel taktıracağım ama görüntü açısından kararsızım arkadan taktırırım da bilmiyorum ya bi de yaza abimin düğünü var annem de düğünden sonra başla tedaviye diyor ama artık beklemek istemiyorum 2 yıl sürecek tedavim çünkü offf .s

Görüntü açısından şimdi de rahatsızsın tatlım. Ve inan bu rahatsızlığın sonunda mutlaka bi tedavi yolunu seçeceksin. Bi yere kadar idare ediliyor sonunda tak ediyor bigün. Bence de zaman kaybetme. Düğündeki resimlerde 32 diş gülmezsin sen de tatlı tatlı gülümsersin ;)

Evet beklemek istemiyorum zaten hiçbir resimde dişlerimi göstererek güldüğümü hatırlamam =) çok değil sorun ama yine de rahatsız ediyor beni kesin başlamalıyım artık

kesinlikle taktırınn arkadaşlar ağrısı sızısıı dayanılmayacak gibi bişi deell azz ağrıyo yaa ...ben çok mennnumm valla telli halimle gülmekten çekinmiyom bilee görenlerr ne kadra düzelmiş diyolar yaa o bana nasıl moral oluyo anlatamam .......imkanınız varsaa hiç durmadan hemen gidin dr a vallahii ben beklemmemek için dr ikna edip 4 tane sağlam dişimi aynı anda arka arkaya çektirdimm yanii demek istediğim tel için çok karralıydım ve beklemekten bıkmıştımm bu belki ağrısından çekinenlere filan örnek olurr sonuç mükemmel olacakk emin olun...tedaviye başlayalı 10 ay olduu 2 sene demiştii tedavi bitsin fotosunu koyacam burayaa......

arkadaşlar merhaba.benim dişlerim fazla bozuk orta hatıım sola kaymış ve ön iki dişin yanında iki diş yok sağ tarafta da köpek dişi yukarı doğru çekilmiş.durum vahim nese ben çok ortodontist dolaştım hepsi mi farklı söyler anacım ya.doğrusu nedir bilinmez ama bi adam var barış ünlü diye o aklımda kaldı.aranızda bu adamı bilen duyan var mı ii midir değil midir die???verdiği fiyat iki çene operasyonu ,alt üst metall tel ve en az iki sene veee: 7 milyar.Yok dedikleri o kadar zor ki eğer yaparsa helali hoş olsun dicem ama emin olmak var işte!!bi de çene genişletmek için takılan aleti kullanan var mı aranızda sormak istediklerim var???bu arada Allah hepimize sabır ve kolaylık versin.Kolay iş değil vesselam;)

arkadaşlar merhaba.benim dişlerim fazla bozuk orta hatıım sola kaymış ve ön iki dişin yanında iki diş yok sağ tarafta da köpek dişi yukarı doğru çekilmiş.durum vahim nese ben çok ortodontist dolaştım hepsi mi farklı söyler anacım ya.doğrusu nedir bilinmez ama bi adam var barış ünlü diye o aklımda kaldı.aranızda bu adamı bilen duyan var mı ii midir değil midir die???verdiği fiyat iki çene operasyonu ,alt üst metall tel ve en az iki sene veee: 7 milyar.Yok dedikleri o kadar zor ki eğer yaparsa helali hoş olsun dicem ama emin olmak var işte!!bi de çene genişletmek için takılan aleti kullanan var mı aranızda sormak istediklerim var???bu arada Allah hepimize sabır ve kolaylık versin.Kolay iş değil vesselam;)

Barış Ünlü ortodonti konusunda çok başarılı ve tanınmış bir doktordur.Gidebiliyorsan kesinlikle onu tercih et.Fiyatları biraz pahalıdır ama değer..

arkadaşlar ben yılbaşından 3 gün önce hareketli aparey taktırmıştım peşin 1000dolara. 3günde bir teliyle 1 çentik ileri götürüyorum. kurallara harfiyen uyuyorum. 3 öğünden başka çıkartmıyorum apareyi. neyse sabah kalktım aynada dişlerime baktım üst ön dişim geriye gelmiş ve aralık kapanmış. daha yerine oturmadı ama aralığın yok olmasıyla çok mutlu oldu. yaklaşık 1buçuk aydır özürlü gibi konuşuyorum fazla rahat olamıyorum, birazda asosyalleştim ama bu sabahki halimi gördükçe şükrediyorum ve dahada düzelmesi için dua ediyorum. Apareyi takdırdığım merkez çapada bi klinik. Ortodontist değil diş hekimiydi korkuyodum acaba iyileşme olmaz diye ama yavaş yavaş düzeldiğini görüyorum. Hafta başında kontrole gidecem telimi ayarlıcakmış. Tek eksiğim kaldı 20 lik dişlerim duruyor. üstlü altlı onlarıda aldırırsam hiç bi problem kalmıcak inşallah. Arkadaşlar bu arada hiç bi zaman düşünmeyin taktıracağınız zamanı. Maddi imkanım olsaydı okul zamanımda taktırırdım. Çünkü büyüğünce daha zor oluyor. Neyse fazla uzattım. Herkese hayırlı akşamlar :)

Arkadaşlar ben devlet hastanesinde üst dişime dolgu yaptırmıştım. Biraz kırıldı ve iltihap yaptı galiba. En son dün salata yerken fazla bastırdım galiba iltihap yukarı çıktı. Şimsi dişin üstündeki etim şişti. çok acıyor. Hemen doktora gidemiyorum maalesef. Bu durumda acil ne yapılabilir? Şimdiden teşekkürler:39:

Hımm söylediklerini yapar diosun yani artık eni sonu ona gidicem galiba...çoook teşekkür ederim cevapldığın için.Buarada nerden biliosun yani tanıdığın flan mı gitti barış beye daha önce yoksa ününü mü duydun??

Bu salı üst dişlerime tel takıldı agrı oluyor diyorlardı hiç agrım olmadı sadece baskıdan dolayı hafif baş ağrısı oldu şimdide ön dişlerimle birşey çignemeye çalışırsam sızlıyor hepsi bu kadar mıdır normalda agrım yok yani gözüm korkmuştu beklediğimden iyi.

dün ise gömük 20lik dişim cerrahi operasyonla alındı ondada uyuyamazsın çok agrı oluyor demişlerdi sızı dışıda bir ağrı olmadı ama yemek yiyemiyorum sadece çorba...birde alt dudağım ve yanagım biraz şişti alt dudağımdada uçuk gibi bir yara oldu normal mı kaç günde geçer bu şişlik ve yara..onun dışımda agrım yok ama..

kızlar temızlık konusunda nasıl yapıyprsunuz?
ben calsıyorum oglen yemeklerını akıcı seylerle gecıtırıyrum,aksamları ve sabahları 3 adet fırca ıle temzılıyorum ama bazen seytan durtuyo salla diyorummm.:1:
sızler gargara falan kullanıyormusunuz..:26:
doktor 3 adet fırca verdı oral-b nın.birde prodontax diş macunu diş etlerimi güçlendirsin diye onun dişinda benım gıbı seytana uyan varmı cok merak edıyorum da..:47:.
Birde sigara kullanan varmı?
sigarada var ve teller takıldıktan sonra cok sarı drmaya basladı normalde boyle degildi dişlerim

kızlar temızlık konusunda nasıl yapıyprsunuz?
ben calsıyorum oglen yemeklerını akıcı seylerle gecıtırıyrum,aksamları ve sabahları 3 adet fırca ıle temzılıyorum ama bazen seytan durtuyo salla diyorummm.:1:
sızler gargara falan kullanıyormusunuz..:26:
doktor 3 adet fırca verdı oral-b nın.birde prodontax diş macunu diş etlerimi güçlendirsin diye onun dişinda benım gıbı seytana uyan varmı cok merak edıyorum da..:47:.
Birde sigara kullanan varmı?
sigarada var ve teller takıldıktan sonra cok sarı drmaya basladı normalde boyle degildi dişlerim
Ben ilk aylarda çok dikkat ediyordum. Normal fırça, arayüz fırçası kullanıyordum her gün, her öğünden sonra fırçalıyordum çayı kahveyi pipetle içip hemen ardından fırçalıyordum... diş ipi kullanıyordum sık sık..
şimdi 11. ayın içindeyim... bazen günde bi kez fırçaladıgım oluyor ne yazık ki... çayı kahveyi normal içiyorum artık...ama asla kola tarzı içecekler içmiyorum.. ısırmıyorum.. sigara kullanmıyorum.. ama braketlerin bazılarının kenarında sarı lekeler oluşmuş.. dikkat şart..

Ben ilk aylarda çok dikkat ediyordum. Normal fırça, arayüz fırçası kullanıyordum her gün, her öğünden sonra fırçalıyordum çayı kahveyi pipetle içip hemen ardından fırçalıyordum... diş ipi kullanıyordum sık sık..
şimdi 11. ayın içindeyim... bazen günde bi kez fırçaladıgım oluyor ne yazık ki... çayı kahveyi normal içiyorum artık...ama asla kola tarzı içecekler içmiyorum.. ısırmıyorum.. sigara kullanmıyorum.. ama braketlerin bazılarının kenarında sarı lekeler oluşmuş.. dikkat şart..

kola; metalı etkıler dıye yasakmıs yanı olay asıtle alakalı braketler benım beyaz ama yınede metal tel var arada asıtli içecekler hıc kullanmıyorum...
lastık sararmıs benım o da her ay degıscek galıba ama söyle bı durum var dişlerim sarardı gıbı sızınde oyle oldumu??

kızlar ben de 2 yıldır diş teli kullanıyorum. ilk aylarda çok dikkat ediyordum ancak artık sıkıldım. evdeysem günde 1 kez dışarı çıacaksam da 2 kez fırçalıyorum. sararma bende de var,doktorum dikkkat etmem gerektiğini hatırlatıyor ama insan bi zamandan sonra boşveriyor. inşallah 1 yıl içinde çıkacak da kurtulacağım, o günü sabırsızlıkla beklemekteyimm :) :10:

kızlar ben de 2 yıldır diş teli kullanıyorum. ilk aylarda çok dikkat ediyordum ancak artık sıkıldım. evdeysem günde 1 kez dışarı çıacaksam da 2 kez fırçalıyorum. sararma bende de var,doktorum dikkkat etmem gerektiğini hatırlatıyor ama insan bi zamandan sonra boşveriyor. inşallah 1 yıl içinde çıkacak da kurtulacağım, o günü sabırsızlıkla beklemekteyimm :) :10:

benim çok yeni takıldı daha bir hafta bile olmadı salı günü takıldı bende şuan her yemek yedikten sonra fırçalıyorum fırçalamadan durulcak gibi degil ama benim bütün yediklerin özellikle arka dişlerde ki breketlerin üstünde kalıyor normal mi bu siz tecrübelisiniz

kızlar merhaba.ya bende tel taktırmak üzeriyim benim damağım darmış onun için ilk çene genişletici takıcakmış doktor aynı gün de teller takılcak.Çene genişleticiği takan doktor bi kaç gün ağrı çekersin bide yüzün şişer ve şişlik inerkende morarabilir bil dedi sonuçta cerrahi operasyon kolay değil dedi.E ben okuyorum ünideyim bide bu şişlik morluk uzun sürer mü ağrı çok olur mu???bilen ,taktıran var mı aranızda merak ettim.Doktor bi haftada yüzün geçer ,ağrı da bi kaç gün sürer dio ama ben pek inanamadım çünkü benm yüzüm çok hassastır.Tedirgin oldum ya korkuyorumm işte..deneyimi olan bişe sölesin lütfennn..yardımlarınızı bekliyorum...

happylife
benim ön üst dişler biraz ileri ve yukarı doğruydu tedavi ilerledikçe ön dişler damağımla beraber aşağı indi böyle oluncada diş etlerim dişlerimin üzerine doğru uzadı.yani dişlerimi diş eti kapladığı için dişlerimin boyu kısaldı gülünce dişten çok diş etlerim görünüyor.dişlerim çekilince dişlerin geri hareketinden dolayı üst dudağım bayağı bi inceldi gülünce dudak kayboluyor anlayacağın.ben tedaviye başlayalı 2 yıl oldu üst taraftaki boşluklar kapandı ama altlar kapanmadı haziranda telleri çıkaracağım demişti doktor bu kapanmama yüzünden tedavim bir süre daha uzayacakmış.ben doktorun beceriksizliğine bağlıyorum bunları çünkü tedavi esnasında üst tavşan dişlerimden birisine fazla baskı uygulayınca dişin kökü diş etimden dışarı fırladı onu yerine almak için tedavim o esnada 2 ay daha uzadı.şimdi ise altta çenedeki dişlerimden birisi ağzımın içine doğru yamulmuş durumda.onuda aynı şekilde düzelteceğim diyor dolaysıyla tedavi aksaklıklar yüzünden uzayıp gidiyor.

kime taktırıonuz bu telleri isim soyad şehir verinn ki bilelim yanlış kişilere gtmeyelim.Korktumm yahu off:(

benim çok yeni takıldı daha bir hafta bile olmadı salı günü takıldı bende şuan her yemek yedikten sonra fırçalıyorum fırçalamadan durulcak gibi degil ama benim bütün yediklerin özellikle arka dişlerde ki breketlerin üstünde kalıyor normal mi bu siz tecrübelisiniz

benim 3.ayım ama aksatmaya başladım hastalık derecesindeyim çunku önce colgate 3 boyutlu beyazlık arkasından arayüzle temizleyip diş ipi arkasından aynı markanın kozmetik beyazlatıcısını kullanıyodum ama cidden artık arka dişleri fırladıkça midem bulanıyor bırakıyorum yarıda ağzım falan uyuşuyodu bende sigara içiyorum ilk bi hafta istikrarlı içmezken kolayıda içiyorum artık pipetle değdirmemeye çalışarak lastikler sadece sıkıntılı her ay değiiyor neticede ha çürürse çaresi de yok değil bilmiyorum erken tükenmeye başladım bende:):26:

kola; metalı etkıler dıye yasakmıs yanı olay asıtle alakalı braketler benım beyaz ama yınede metal tel var arada asıtli içecekler hıc kullanmıyorum...
lastık sararmıs benım o da her ay degıscek galıba ama söyle bı durum var dişlerim sarardı gıbı sızınde oyle oldumu??

metal için mi bilmiyorum. ben, braketi yapıştırdıkları yapıştırıcı ara maddeyi bozuyor diye biliyorum...

dişlerim benim de sarardı gibi. ama en son aşamada beyazlatma işlemi uygular doktor. uygulamazsa da ben ayriyetten yaptırırım artık...
lastikler çok çabuk sararıyor. özellikle de şeffaf brakette sarardıgı çok belli oluyor. ama muayenelerde yeniliyor doktor. o zaman yepyeni ışıl ışıl oluyor. merak etme yani..

benim uzun zamandır lastik değil. incecik teller var, onlarla bağlıyor teli braketlere. braketlerin çevresinde teller var.pek hoşuma gitmiyor, şeffafların görüntüsünü biraz değiştirdi... ama daha sağlammış...

Son düzenleme:
benmde tellerım takılılı bır ayı gectı ılk randevuda sadece lastıklerı degıstırdı,kalın tellerı bı sonrakı randevuda degıstırecegını söyledı.ama bır aylık sürecte dişlermde gözle görulur olumlu fark var bu benı cok sevındırıyor.bende baslarda sürekli dişerimi fırcalıyr diş ipi kullanıyr cok dıkkt edıyordum şimdi o kadar ılgılenemıyorum acıkcası.yınede günlük en az 3 kez fırcalamayı ıhmal etmıyorum...
seffaf baraketlerım dedıgınız gıbı zamanla sararıyr her ay degıstırır mı doktor?

Back