• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

24 ünde tellerim cıkıyorrrrrrrrrrrr koca koca harflerle yazdı doktorum randevu gününü söküm tarihi diyeee 24 ü diye yihuuuuuuuuuuuuuuuuu:teytey::dance:

..$€L!n..;2975278 .!.:
geçmiş olsun cnm sen atlattın şimdi sıra bizde gerçi bnmde az bişi kaldısırnaşık şey

ahh ahh...

bende görebilsem bi çıkacağı günü :a015:

aminn canımm öyle çabuk geçiyor ki zamann inanamıyosunuz 2 sene dayandım ama 2 hafta dayancak gücüm kalmadı iple cekıyorummmmmmmmm darısı herkesin başınaaa:1rolleyes:

24 ünde tellerim cıkıyorrrrrrrrrrrr koca koca harflerle yazdı doktorum randevu gününü söküm tarihi diyeee 24 ü diye yihuuuuuuuuuuuuuuuuu:teytey::dance:

..$€L!n..;2975278 .!.:
geçmiş olsun cnm sen atlattın şimdi sıra bizde gerçi bnmde az bişi kaldısırnaşık şey

Ne güzelll :teytey:
İnş bizde o günleri görürüz a.s
Ama daha aylar var :roflol: Henüz 57 gün oldu yani tam 2 ay bile diil senağlama
Neysee olsun artık çok alıştım zaten hiçç takmıyorum ama biran evvel cıkmasını cok istiyorum tabiii :dance:

aynen daha aylar var benimde senağlama

kızlar sizede geçmiş olsun gözününüz aydın darısı başımıza. :teytey:

aminn canımm öyle çabuk geçiyor ki zamann inanamıyosunuz 2 sene dayandım ama 2 hafta dayancak gücüm kalmadı iple cekıyorummmmmmmmm darısı herkesin başınaaa:1rolleyes:

Ne güzelll :teytey:
İnş bizde o günleri görürüz a.s
Ama daha aylar var :roflol: Henüz 57 gün oldu yani tam 2 ay bile diil senağlama
Neysee olsun artık çok alıştım zaten hiçç takmıyorum ama biran evvel cıkmasını cok istiyorum tabiii :dance:
evet zaman çabuk geçiyor ama bu aralar takıntılı durumdayım :(

sağ alttaki köpek dişimin yanındaki diş çekildi ve köpek dişinin oraya kayması gerekiyo,ama henüz hiç bi oynama yok :(

biliyorum daha kısa bi zaman oldu takılalı birden hareket edip oraya geçmesini beklemiyorum ama elimde değil napayım şu aralar feci takıldım bu duruma senağlama

charming hiç canını sıkmaa ben ilk takıldıgında ben böle sokaga cıkmam diyee aglamıştım şimdiyse diş doktoruma istiyosanız kalsın 1-2 ay daha dıyorum öle alıştımkii ayrıcaa düzelcek ve öle mutlu olcaksınkii harikaaa bi duygu

charming hiç canını sıkmaa ben ilk takıldıgında ben böle sokaga cıkmam diyee aglamıştım şimdiyse diş doktoruma istiyosanız kalsın 1-2 ay daha dıyorum öle alıştımkii ayrıcaa düzelcek ve öle mutlu olcaksınkii harikaaa bi duygu
teşekkür ederim nilimm86,bi problem yoktu şimdiye kadar aslında şu an da yok benim kişisel takıntım,devamlı ayna karşısındayım çok gözüme takılıyo bu diş,onun hareketini bekliyoruz zaten,3.aydayım şu an,sanırım kendi kendime fikirler üretmeye başladım,ayın 10 unda randevum var umarım ordotondist iyi bişeyler söylerde moralim düzelir,abarttığımın farkındayım :çok üzgünüm: :bbo:

umarım söylerr cnm gelişmelerden haberdarr ett dilediğin gibi olur inşallah.........

evet zaman çabuk geçiyor ama bu aralar takıntılı durumdayım :(

sağ alttaki köpek dişimin yanındaki diş çekildi ve köpek dişinin oraya kayması gerekiyo,ama henüz hiç bi oynama yok :(

biliyorum daha kısa bi zaman oldu takılalı birden hareket edip oraya geçmesini beklemiyorum ama elimde değil napayım şu aralar feci takıldım bu duruma senağlama

Ayyy aynı bennsenağlama
Benimde üst köpek dişimin yanındaki diş çekildi.
Ne zaman kayar acaba diye düşünüyorum sürekli, başta korkuyordum boşluk kapanmazsa diye
ama artık korkmuyorum doktoruma güveniyorum ve burda arkadaşlardan da cesaret alıyorum.
Ama benim daha yeni çekildi çok olmadı...
Doktora gidince sorucam ne kadar zamanda oynar diye, yakında randevum var...
Doktorun olumlu şeyler söylemesi beni çok rahatlatıyor a.s
İnş güzel şeyler söyler... :1hug:

umarım söylerr cnm gelişmelerden haberdarr ett dilediğin gibi olur inşallah.........
sağolasın nilimm86,benimde umudum iyi gelişmeler yönünde,paylaşırım tabiki teşekkürler ilgin ve desteğin için a.s.
Ayyy aynı bennsenağlama
Benimde üst köpek dişimin yanındaki diş çekildi.
Ne zaman kayar acaba diye düşünüyorum sürekli, başta korkuyordum boşluk kapanmazsa diye
ama artık korkmuyorum doktoruma güveniyorum ve burda arkadaşlardan da cesaret alıyorum.
Ama benim daha yeni çekildi çok olmadı...
Doktora gidince sorucam ne kadar zamanda oynar diye, yakında randevum var...
Doktorun olumlu şeyler söylemesi beni çok rahatlatıyor a.s
İnş güzel şeyler söyler... :1hug:
çekimli diş durumlarımız benzermiş seninle innoCenT,
zaten dişler ayda birkaç mm oynadığı için birden kaymasını beklemiyorum bende ama durumu şuna bağlıyorum,
üst dişlerimde çok kötü bi görünüm yoktu ki 1,5 ayda da düzeldiler zaten,ama alt dişlerimin görüntüsü beni mahvediyo senağlama
sanırım üst dişlerim düzeldiği için alt dişlerimin görüntüsü çok gözüme batmaya başladı ve o yüzden problem ediyorum bu durumu :a015:

Ay kizlar ne olacak bizim bu dis derdimiz bilmiyorum:1no2: benimde dün tam 3 hafta oldu,bende hemen hemen hic bir degisim görmüyorum.Sadece ön üst disimin biri biraz öne geldi o kadar oda zaten 2 gün sonra oldu ondan sonra bir degisim yok:sm_confused:.Acaba bizmi cok acele ediyoruz.Birde birkere duymustum özellikle yetiskinlerde disleri cok cabuk oynatmiyorlarmis yoksa dis kökleri zarar görürmüs,bazi durumlarda sinirler bile ölebiliyormus bu yüzden cok dikkatli olmak lazimmisa.s.Neyse yakinda cikicak diyen arkadaslarin gözü aydin,ama unutmayalim onlarda bir zamanlar daha takilali 3 hafta oldu diyorlardi herhalde, bak simdi zamanlari doluyor bile.Darisi basimiza....

arkadaslar cekılen dışın yerıne dıger dışlerı hareket edıp oturtmak 4-.5 ay surer bence bıraz acele edıyorsunuz

Ay kizlar ne olacak bizim bu dis derdimiz bilmiyorum:1no2: benimde dün tam 3 hafta oldu,bende hemen hemen hic bir degisim görmüyorum.Sadece ön üst disimin biri biraz öne geldi o kadar oda zaten 2 gün sonra oldu ondan sonra bir degisim yok:sm_confused:.Acaba bizmi cok acele ediyoruz.Birde birkere duymustum özellikle yetiskinlerde disleri cok cabuk oynatmiyorlarmis yoksa dis kökleri zarar görürmüs,bazi durumlarda sinirler bile ölebiliyormus bu yüzden cok dikkatli olmak lazimmisa.s.Neyse yakinda cikicak diyen arkadaslarin gözü aydin,ama unutmayalim onlarda bir zamanlar daha takilali 3 hafta oldu diyorlardi herhalde, bak simdi zamanlari doluyor bile.Darisi basimiza....
olabilir mavi-kelebek biz acele ediyoruz sanırım,yani öyle görünüyo bilmiyorum fisfisfis

sen de alışabilmişsindir artık 3 hafta olduğuna göre,insan alışmaya başlayınca sanırım bir an önce değişiklik görmek istiyo :sm_confused:

arkadaslar cekılen dışın yerıne dıger dışlerı hareket edıp oturtmak 4-.5 ay surer bence bıraz acele edıyorsunuz
haklısın enamel82 sen bu işin uzmanısın tabiki bizden çok daha iyi biliyosun :kahve:

daha öncede yazmıştım üst dişlerim düzeldiği için sanırım alt dişler çok gözüme batmaya başladı çünkü görüntü olarak baya kötü durumda senağlama

zaten dişler ayda bir veya birkaç mm oynuyomuş,4-5 ay sürmesi çok normal dediğin gibi, 3. aydayım sabretmek gerekiyo biliyorum :a015:

çekimli diş durumlarımız benzermiş seninle innoCenT,
zaten dişler ayda birkaç mm oynadığı için birden kaymasını beklemiyorum bende ama durumu şuna bağlıyorum,
üst dişlerimde çok kötü bi görünüm yoktu ki 1,5 ayda da düzeldiler zaten,ama alt dişlerimin görüntüsü beni mahvediyo senağlama
sanırım üst dişlerim düzeldiği için alt dişlerimin görüntüsü çok gözüme batmaya başladı ve o yüzden problem ediyorum bu durumu :a015:
Benim alt dişlerim yamuk değil pek fazla, hafif yamukluklar var sorun üst dişlerimde senağlama
Gerçekten çok sabırsızız sanırım, benim daha 2 ay oldu. 1 ay denedi dişimi çekmeden gelebilir mi diye, olmayınca çekmek zorunda kaldı, yani 1 ayım boşuna gitti senağlama

Bunu duyduktan sonra daha çok sabretmem gerektiğini anladım :1shok:
4-5 ay senağlama
Amaaan olsun sonunda sağlıklı dişlere kavuşucaz hepimiz, birazcık sabredelim napalım, kendimize moral verelimm :teytey: a.s

selam herkese ;
bugün randevum vardı,haliyle iyi gelişmeler umuduyla gittim.
ortodontist baktığı gibi çok güzel dedi zaten,tedavinin hızlı bir şekilde güzel gelişmelerle ilerlediğini söyledi :dance:
yalnız alt dişlerime şeffaf,ip türünde birşey geçirdi,bağladı ve sıktı iyice onları,ilk sıktığında baya bi ağrı yapıştı şuan o kadar fazla bi ağrım yok çok şükür şutarafagitti
bidahaki randevumu 8 temmuz olarak söyledi ve alttaki köpek dişimin o zamana kadar kayabileceğini söyledi :teytey:
bu aralar o dişe fazlasıyla takmıştım,bidahaki randevuya kadar kayabileceğini öğrenince çok mutlu oldum :içelim:

selam herkese ;
bugün randevum vardı,haliyle iyi gelişmeler umuduyla gittim.
ortodontist baktığı gibi çok güzel dedi zaten,tedavinin hızlı bir şekilde güzel gelişmelerle ilerlediğini söyledi :dance:
yalnız alt dişlerime şeffaf,ip türünde birşey geçirdi,bağladı ve sıktı iyice onları,ilk sıktığında baya bi ağrı yapıştı şuan o kadar fazla bi ağrım yok çok şükür şutarafagitti
bidahaki randevumu 8 temmuz olarak söyledi ve alttaki köpek dişimin o zamana kadar kayabileceğini söyledi :teytey:
bu aralar o dişe fazlasıyla takmıştım,bidahaki randevuya kadar kayabileceğini öğrenince çok mutlu oldum :içelim:

slm charming çok sewindim doktorunun güzel şeyler sölemesine seninle aynı zamanda gidiyoruz hep ama benim doktorum hiç bişey söylemiyor Çok üzgünüm çoook benimde yarın randevum var bakalımm yarın napıcak yaw bu haftalar nasıl geçti anlamadım ben şimdi takvime hiç bakmıyorum bile sırnaşık şey

bişi daha var arkadaşlar millet ağzımda tel olduğunu anlayınca bakim falan diyolar bnde gösteriyorum ee diyolar şimdi o dişlerin öne mi gelcek ?? (geride 2 si) ewet diyorum peki garantisi warmı nasl olcak gibi şeyler sölüyolar sinir oluyorum yaaaaa Kötü Kazen
çok kızyırum bu yorumlara buna erkek arkadaşımda dahil ha bire bakim bakim nasl düzelcek yaa diyor beni nasıl sinir ediyor anlatamam :oklava:

ohh bee sonunda birilerine söleyip rahatladım sengözlerimebaksanab

charming sevindimm senın adına üzülüyordun birdee ama demiştimm cunku aynı şeyleri bende yaşadımm umarım cok cabuk düzelirlerr takmaa kafanaaaaaaaa cnm

slm charming çok sewindim doktorunun güzel şeyler sölemesine seninle aynı zamanda gidiyoruz hep ama benim doktorum hiç bişey söylemiyor Çok üzgünüm çoook benimde yarın randevum var bakalımm yarın napıcak yaw bu haftalar nasıl geçti anlamadım ben şimdi takvime hiç bakmıyorum bile sırnaşık şey

bişi daha var arkadaşlar millet ağzımda tel olduğunu anlayınca bakim falan diyolar bnde gösteriyorum ee diyolar şimdi o dişlerin öne mi gelcek ?? (geride 2 si) ewet diyorum peki garantisi warmı nasl olcak gibi şeyler sölüyolar sinir oluyorum yaaaaa Kötü Kazen
çok kızyırum bu yorumlara buna erkek arkadaşımda dahil ha bire bakim bakim nasl düzelcek yaa diyor beni nasıl sinir ediyor anlatamam :oklava:

ohh bee sonunda birilerine söleyip rahatladım sengözlerimebaksanab
gymlova teşekkür ederim,randevu tarihlerimiz hemen hemen aynı gerçekten,ben gittikten ertesi gün sonra sen gidiyosun şutarafagitti
belirgin gelişmeler oldukça onlarda iyi şeyler söylüyolar emin ol,bence yarın sanada güzel şeyler söylicek,problemlerimiz aynımıydı unuttum geçen sayfaları karıştırmam lazım :uhm:
benimde ilk zamanlar ailemde oluyodu öyle dikkatli bi şekilde bakıyolardı ağzıma :dilcikar:
ama okulda hiçbi problem yaşamadım kimsenin dikkatini çekmedi yani =))

yarında görüşürüz nasıl olsa haberdar edersin gelişmelerden hoşçakal gymlova a.s.
charming sevindimm senın adına üzülüyordun birdee ama demiştimm cunku aynı şeyleri bende yaşadımm umarım cok cabuk düzelirlerr takmaa kafanaaaaaaaa cnm
sağolasın nilimm86,evet bi ara çok takmıştım gerçekten özelliklede şu köpek dişine,ama bidahaki aya düzelebileceğini duyunca rahatladım açıkçası,bide şu alt telleri farklı şekilde sıktı bu sefer,ilk sıkmaya çalışırken ciddi bi şekilde acıdı çünkü,çok şiddetli bi baskı var şu anda umarım bidahaki ay'a kayıp yerine oturduğunu görürüm =)
tekrar teşekkürler ilgin için görüşmek üzere hoşçakal a.s.

Arkadaslar herkese merhabaa.s..Benimde bugün randevum vardi,dün dis aralarina lastik takmisti,bugün onlari cikarip yüzükleri takti.Disime uygun yüzügü bulana kadar 1 saat ugrastikafamçokkarıştı,hep ya kücük ya büyük geldi.Sonunda biraz büyük olani aldi icini biraz fazla yapistiriciyla doldurup uygun hale getirdi.Bugün tel takildigindan beri ilk defa (5 gün sonra 1 ay olacak) yumusak seyler yedim.Normalde aci yok ama birsey cignerken biraz aciyor:çok üzgünüm:.Bu arada charming arkadasin bahsettigi o seffaf ipi benim disime taktigi yay i sikmak icin kullaniyor,braketin etrafina sarip bagliyor.Bundan sonraki randevum ayin 25 inde.Bugün bir tanidik beni tellerimle gördü ve oda yaptirmak istedigini ama cesaret edemedigini söyledi,seni görünce heveslendim bende kesin yaptiricam dedi:dance:.Bence bizim gibi insanlar dislerinden memnun olmayip cesaret edemeyen insanlara örnek oluyor a.seminim cok yakinda yetiskin olup tel taktiranlarin sayisi bayagi cogalacak.Yani önce kendimize sonra etrafimiza faydali bir is yapiyoruz.Herkese güzel gülüsler...

arkadaslar benimde dis tellerim var dun randevum vardi doktara ama benim her sikistirdiginda cok aciyor bugun sabah hic birsey yiyemedim agrisindan 1 hafta suruyor acisi benim damagimdada var tel 2 disim arkadaydi 1 tanesi yerine geldi cikmasina 3 ayim kaldi :teytey:

Back