Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ya ön dişleri kapamak hiç de zor değil biliomusun benim köpek dişim yer değiştirmiyo bi türlü alsanaalsanasmile

:)))) 1 hafta snra alışıosun 1 ay snradayokmuş gibi oluyo kaydirigubbakcemile3 hayırlı olsun canım keske bayramdan snraya bıraksaydın ama sarmalar sekerler tatlılar falan kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

:)))) 1 hafta snra alışıosun 1 ay snradayokmuş gibi oluyo kaydirigubbakcemile3 hayırlı olsun canım keske bayramdan snraya bıraksaydın ama sarmalar sekerler tatlılar falan kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

:roflol: evet ya.. Aklıma da gelmedi değil hani.. sempatiksalakcinni
Bir an önce yaptırmak istedim.. :1rolleyes:
Bu arada bu gidişle ben kilo da alıcam galiba.. Löp löp çiğnemeden yutuyorum herşeyi..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Ya peki dişlerini nasıl fırçalıyorsun sen? bilmiyorumkismile
Ağrıdan fırçalayamıyorum.. Gözlerimden yaşlar geliyor, çok acıyor..
Sürekli böyle olmaz umarım.. CADIARZU fırçalamaktan korkuyorum..eyvahedigeldismile

Sen bayrama telsiz girseydin asıl o zmn kilo almayı gorurdun :) ilk iki gün ben pek fırçalayamamiştim gargara yapmıştım yanlışlıkla elim çarpmişti gözümden yaş gelmişti.2günden sonra fırçalarsın

Birde ben ilk hafta allhım ben ne yaptım boyle kendi rızamla demiştim.bu metal yığınıyla nasıl 1.5 yıl yaşıcam.benim birde ilk zmnlar dudaklarım cok kuruyordu dudaklarımı birbirine ruj sürdükten sonra yediremiyordum.İçe doğru olan ön dişlerimi hafif düzeltince sorun olmuştu.Şimdi hiç hissetmiyorum varlar mı yoklar mı?

Kızlar çekirdek yiyebiliyor musunuz teller varken?

Sürekli fırçalayasım geliyor.. :)
Benimde yanlışlıkla elim çarptı öldüm acıdan..
Dudaklarım kuruyor, dilimle ıslayamıyorum bile dudağım telime değdiğinde dahi çok acıyor.. senağlama şu ilk günlerim çabuk geçse nolur yaaaa :Saruboceq:
Tellerimi hissetmeyeceğim zamanları istiyorum..

arkadaşlar,ortodontik tedavi ücretleri diye bir başlık açtım,yardımcı olursanız sevinirim,benim gibi ortodontik tedaviye karar vermiş arkadaşlara da yardımcı olursunuz.buradan da paylaşabilirsiniz isterseniz,takip ediyorum sizleri,şimdiden teşekkürler hoşçakalın arkadaşlar.

Hayırlı olsun tellerin a.s. Biraz zahmetlidir, pipet, diş macunu, diş fırçası falan çantanın demirbaşı olur ama bir haftaya kalmaz alışırsın tellerine yerimseniben

arkaya azı dişlerine götürüp çitliyorum ben yoksa önlerle kırmak ne mümkün..onu da çok cnm istediğinde..hiç tadı çıkmıyor çünkü..:1no2:

arkaya azı dişlerine götürüp çitliyorum ben yoksa önlerle kırmak ne mümkün..onu da çok cnm istediğinde..hiç tadı çıkmıyor çünkü..:1no2:

Hamburger, kola bunları rahatlıkla yiyorum da şu çekirdeğe hasret kaldım yahuu birde erik var tabi :) sanki cıkınca yiyemicekmişim gibi geliyor

birşeyleri ısırarak yemeyi okadar özledimkii yaww:S
sankı hıc yıyemıcem gibi gelıyor

bende 3 yıl taktım üstelik boyunluklu :S hamburgerde yedim, colada içtim, çekirdekte çitledim. sonuç mu vallahi ben çok mutluyum :):teytey:

herkesin bayramı kutlu olsun :)))

ya ben çekirdek çitliyorum çitlemesinede anormal olan kısım cekirdegin içini yiyememem sert gelio agrıtıyo mafoldumben sanki cigneme ısırma yetenegimi kaybetmişim bundan sonra hep boyle olcak gibi geliyo...

haa önemli not telli turnalar sarma yedikten sonra sakın glümsemeyinkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 görüntü tam bi rezalet spagetti de bile öyle olmuyodur.. dışarda misafirlikte yememeye özen gösterin yada yedikten snra dişlerini göstermeyin faciaaaa

telli turnamı kaydirigubbakcemile3 bide çikolata yediğinzde ağzınızda eritmeyin iğrenç oluyoruz bıktım artıık bu şeylerdennnn !! bi hamburger yerken onu dişlerimde hissetmek istiyorum yaaaaa

Telli turna.. delikafaduldensırnaşık şey
Ya bayram diye, misafirliğe gidiyorum hiçbirşey yiyemiyorum yaa.. tellerime yapışıcak diye..
Çikolataların, tatlıların gözleri önünde eriyorum.. kafamçokkarıştısırnaşık şey

Bu arada herkese iyi bayramlar..opuyorumnanaktan

hahaa :)) ben ewdeki sarmaları mideye indirdim tıka basa yiyip tiksindim ki dışarda canım cekmesin kaydirigubbakcemile3 ama o kola yok mu o kola bugün bi bakış atmışım misafirlige gittimiz teyze noldu kızım bardakta leke falanmı var niye içmiyosun dedi ne bilsin acıkladım hemen ..

haaa bide seker tuttular su tofita gibi cignemelik çogu.. kimisine acıklamayla ugrasamıorum telime yapışıyo diye kalabalıgın içinde çünkü çok soru soruyolar dişim cürüyo agrıyo çok yedim sagolun diyorum öyle dalmışım ki yine bi yerde seker tuttular telim çürür sagolun demişimkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 tam bi felaket 3 saniye bön bön baktılar sonra topluca kopuşş kaydirigubbakcemile3

Telli turnalar biraz önce dişlerimi fırçaladım ve ucu en arka dişimde olan telimi kopardım.. :1shok: ucu çıktı yani..
Ağrıdan dolayı yavaş yavaş fırçalıyorum zaten, öyle hızlı da fırçalamadım ya neden oldu acaba..
Doktorumu aradım yarın gel bakalım dedi..
Off.. 2 günde telini koparan ilk ben varım galiba..

canım belki doktor iyi yapıştıramamıştır benim hiçbiri çıkmadı 2 yıldır ordalar bide ben herşeyi yiyorum kola zaten sevmem ama şekerdir çekirdektir çukulatadır hobidi gırtlak hobidi gırtlak kaydirigubbakcemile2

belliki iyi yapamamış telli turna yapsın yaptıktan sonra yine cıkarsa bu sefer adam acayip saglam yapar zırt pırt gidiyon diye kaydirigubbakcemile3 valla bende haşin bi diş fırcalama sekli var çıksa benimki simdiye braketlerle gelirdi kaydirigubbakcemile3

abowwwwww bu arada bayramdan sonra kontrol var eve bebe bisküvisi hazır çorba meyvesuyu takviyesi yapayım kaydirigubbakcemile3

benim gidişatım kötüü diyet formuna girip telli turna diyet topigi acacam bu gidisatla kaydirigubbakcemile3 agrıdan yiyemem kilo veririm dedim.. bi baktım cignemeden yutuyorumkaydirigubbakcemile3:sinifsinif:

:roflol:
Birazdan gidicem doktora.. Bu arada düşündümde telimin kopmasının fırçalamakla alakası yok.. Ben yemek yerken yaptım.. sempatiksalakcinni turşuyu dişimle ısırıp yedim.. önler acıyor diye arkaya dayadım turşuyu.. delikafadulden tabi bu sonra aklıma geldi.. ne güzel.. :hooray:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…