• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlaaarrr gittiğim doktorun 4000 tl + porselen braketler içinde 300 $ istediğini söylemiştim

bugün 2 doktora daha gittim biri 3000 tl + yine poeselenler için 300 $

diğeride resmen şok oldum 2000 tl + yine porselen braketler için 300 $

anladığım kadarıyla metal yerine porselen braket seçince ankarada 300 $ ödemem gerekiyor

ama diğer fiyatlar arasında çok fark var

ama şunu sormak istiyorum 3000 ve 4000 fiyatı verenler röntgen çekinmem gerektiğini söylediler tedaviye başlamadan önce

ama o 2000 lik fiyatı veren gerek yok dedi çıktı işin içinden ve buda bende o doktora karşı bir güvensizlik hissettirdi

tel taktıran arkadaşlara soruyorum tedaviye başlarken röntgen çektirdiniz mi çektirmediniz mi?? gerçekten çok kafam karıştı yardımcı olun lütfen

kızlaaarrr gittiğim doktorun 4000 tl + porselen braketler içinde 300 $ istediğini söylemiştim

anladığım kadarıyla metal yerine porselen braket seçince ankarada 300 $ ödemem gerekiyor

ama şunu sormak istiyorum 3000 ve 4000 fiyatı verenler röntgen çekinmem gerektiğini söylediler tedaviye başlamadan önce

ama o 2000 lik fiyatı veren gerek yok dedi çıktı işin içinden ve buda bende o doktora karşı bir güvensizlik hissettirdi

tel taktıran arkadaşlara soruyorum tedaviye başlarken röntgen çektirdiniz mi çektirmediniz mi?? gerçekten çok kafam karıştı yardımcı olun lütfen

benim röntgen çekildi en başında ve belirli aşamalarda bir de değişik bi cihazla tomografi çekildi canım.

benim röntgen çekildi en başında ve belirli aşamalarda bir de değişik bi cihazla tomografi çekildi canım.

o 2000 tl diyen doktorun neden gerek yok dediğini anlamış değilim baştan savma mı yapar acaba hiç güven vermedi bana bence çekilmesi gerekir ki bnm çenemde kütlüo ve bunuda farketti sorun ne diyede çektirmemi isteyebilirdi kafam karıştı

valla benmde röntgen çekildi çünkü dişlerin durumuna bakmadan nasıl tel takılabilirki :S arkadaşa katılıyorum baştan savma yapcakmış sen en iyisi 3000 yapana git boshayallersmile

valla benmde röntgen çekildi çünkü dişlerin durumuna bakmadan nasıl tel takılabilirki :S arkadaşa katılıyorum baştan savma yapcakmış sen en iyisi 3000 yapana git boshayallersmile

sizler ne kadara yaptırdınız arkadaşlar yani en uygun fiyatı nedir bu tedavilerin bi doktorla diğer doktor arasındaki fiyat farkı nasıl 2000 tl olur tek maaşla geçinen 4 kişilik bir aileyiz bzm için 2000 tl hiçte az bir para değil
dişimdeki problemim alt dişlerimde aralık var brz çok dikkatli bakmak gerekiyor
üst dişimdede sol köpek dişim yukarıdan çıktı hem o üstte hemde onun yüzünden bi kaç dişim üst üste binmiş durumda

tel taktıran arkadaşlara soruyorum tedaviye başlarken röntgen çektirdiniz mi çektirmediniz mi?? gerçekten çok kafam karıştı yardımcı olun lütfen[/

ben tedaviye başladığımda ilk iş panoromik röntgen çekildi..ben olsam da röntgen istemeyen doktora şüpheyle yaklaşırdım hatta yaklaşmazdım..ben doktorları iyi araştır derim..neler neler okuduk değil mi burda..saçmasapan doktorlar yüzünden tedavisi uzayanlar..psikolojisi bozulanlar..bu tedavide doktor çok çok önemli yani..

panarömik genelde coğu istiyorda selefromiği ciddi sorunlarda istiyor.Benim doktorum bir arkadaşimdan bir sürü şey istedi. el-blek grafikisi bile istedi kemik gelişimi için.Ama başka bir arkadaşimdan rontgen istemedi.Belli bir bozukluğa kadar istemediğini anladım sonra.uzun yıllar bu işi yapınca sanırım bazı durumları kesitirebiliyorlar.cunku belli yani bir kaç diş aşaği incek bir kaçtanesinin aralıkları kapancak. falan filan.

Bana bir de bir doktor denk geldi 1000$a sadece üstlere takarız altlar zaten düzgün dedi.ama dedim altlarda kucuk azılardan biri baya yamuk bir diş için tel takmaya gerek yok dedi.Bu kişide bana hiç güven vermemişti.bnm tellerim altlarda da var tamam orda sadeve bir diş düzeldi ama üstler için sürekli aşağidan yukarı lastik takıyorum.

bana biri ameliyat dedi.iki tanesi diş çekelim dedi.bu doktorum hiçbirine gerek yok dedi.daha rontgenime bakmadan birçok boşluk var zaten dedi.Ben en çok guvendiğime gittim ki allahtan fiyatta uygundu.yoksa aramaya devam edicektim hem uygun hemde guven vermeliydi.zaten tavsiye üstüne gitmiştim.

sizler ne kadara yaptırdınız arkadaşlar yani en uygun fiyatı nedir bu tedavilerin bi doktorla diğer doktor arasındaki fiyat farkı nasıl 2000 tl olur tek maaşla geçinen 4 kişilik bir aileyiz bzm için 2000 tl hiçte az bir para değil
dişimdeki problemim alt dişlerimde aralık var brz çok dikkatli bakmak gerekiyor
üst dişimdede sol köpek dişim yukarıdan çıktı hem o üstte hemde onun yüzünden bi kaç dişim üst üste binmiş durumda

kız senin tedavi kolaymış sadece rotasyon yaparlar bide aralıkları kaparlar belki o yüzden istememiştir röntgeni.. ben 2000e yaklaşık ödedim benimkide üni. hastahanesi.

panarömik genelde coğu istiyorda selefromiği ciddi sorunlarda istiyor.Benim doktorum bir arkadaşimdan bir sürü şey istedi. el-blek grafikisi bile istedi kemik gelişimi için.Ama başka bir arkadaşimdan rontgen istemedi.Belli bir bozukluğa kadar istemediğini anladım sonra.uzun yıllar bu işi yapınca sanırım bazı durumları kesitirebiliyorlar.cunku belli yani bir kaç diş aşaği incek bir kaçtanesinin aralıkları kapancak. falan filan.

Bana bir de bir doktor denk geldi 1000$a sadece üstlere takarız altlar zaten düzgün dedi.ama dedim altlarda kucuk azılardan biri baya yamuk bir diş için tel takmaya gerek yok dedi.Bu kişide bana hiç güven vermemişti.bnm tellerim altlarda da var tamam orda sadeve bir diş düzeldi ama üstler için sürekli aşağidan yukarı lastik takıyorum.

bana biri ameliyat dedi.iki tanesi diş çekelim dedi.bu doktorum hiçbirine gerek yok dedi.daha rontgenime bakmadan birçok boşluk var zaten dedi.Ben en çok guvendiğime gittim ki allahtan fiyatta uygundu.yoksa aramaya devam edicektim hem uygun hemde guven vermeliydi.zaten tavsiye üstüne gitmiştim.

röntgen istemeyen doktor anca 30 yaşındaydı yani ne kadar tecrübeliydi bilmiorum eğer oraya gidersemde istemediği halde çektiririm istemediniz ama yinede başlamadan bi bakın desem çokmu ayıp etmiş olurım acaba :S

röntgen istemeyen doktor anca 30 yaşındaydı yani ne kadar tecrübeliydi bilmiorum eğer oraya gidersemde istemediği halde çektiririm istemediniz ama yinede başlamadan bi bakın desem çokmu ayıp etmiş olurım acaba :S

ayıp etmiş olmazsın canı9m bu senin hakkın benim doktorumda 30lu yaşlarında ama çok iyi

benim doktorum da istemedi. bence doktora bu izlenimi verme, güven ona... çalışmıyormuşsun ama senin işini sana öğretmeye yeltenen biriyle çalışımak ister miydin? ya doktoruna güven, ya da güvenebilecegin bir doktor bul...

ayıp etmiş olmazsın canı9m bu senin hakkın benim doktorumda 30lu yaşlarında ama çok iyi

bide şöyle birşey oldu bir doktor metalle porselen arasında tedavi süresi açısından bir fark olmucağını söyledi
o 2000 tl isteyende porselen olursa tedavi süresinin uzucağını söyledi

benim doktorum da istemedi. bence doktora bu izlenimi verme, güven ona... çalışmıyormuşsun ama senin işini sana öğretmeye yeltenen biriyle çalışımak ister miydin? ya doktoruna güven, ya da güvenebilecegin bir doktor bul...

tel takılmadan önce sanki röntgene bakılması şartmış gibi bir düşünce oluştu bende ve istememeside garibime gitti açıkcası (ve bnm çenem kütlüo bunuda farketti söyledi en azından onun sebebi ne diye bakmak amaçlı istemeliydi gibime geldi)
çoğu kişi istendi veya istenmesi gerekli diyor bilmiyorum :S
güvenim sadece röntgen istememesinden değil birde diğerlerine göre baya düşük fiyat vermesiydi

porselen metalden daha kırılgan olduğu için bunu söylemiş olabilir kız sorsaydın ya bunları doktora dövcem simdi seni :mymeka: çünkü bir braketin kırılması demek artı bir seans demek bir seans demek bir ay dmek.. belki bundan dolayı sölemiş olabilirrr

Açıkçası, bunu söylemek lazım, fiyata bakarak doktor değerlendirmesi yapma. o adamlar da biliyor piyasadaki fiyatları değil mi? düşük fiyata yapan kötü olacak olsaydı herkesin fiyatı 4000 lerde olurdu. artı, bana da 5000 lere kadar fiyat verildi ve ben şeffaf braketli tedavimi 1800$ a yaptırıyorum şu an.

röntgen konusuna gelince, benim doktorum da röntgen istemedi. sanmıyorum ki, doktorlar işlerini ciddiye almadıkları için röntgensiz başlıyorlar. sonuçta röntgen çektirilmesinin doktora verecegi hiçbir zarar yok, olan hastaya oluyor, iş çıkıyor biraz da masraf... neden kaçınsınlar ki doktorlar...yıldızlarvegece ye katılıyorum. gerek duyulsaydı isterdi doktor.
ve, diş teli tedavilerinden olumsuz sonuç alanların sayısı çok az, ve genelde doktor hatasından kaynaklanmıyolar bence. ya kurum sıkıntısı, ya dişlerdeki problem, ya ortodontist olmayan diş doktorlarına gidilmesi... bu doktorlar diş hekimliği okumuşlar ve ek olarak doktora yapmışlar ortodontide arkadaşlar. hafife almayın. 2000 e yapacak diye kötü doktor olmaz kimse!!!

cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum yani bilen yaptıran birilerine danışmak insanı gerçekten rahatlatıyor..

kullanılan malzeme açısından eğer metalse fiyat değişmiyor metal istemez o beyaz gibi olan porselen mi oluyor seramikmi oluyor tam çözemedim ama onu istersemde hepsi aynı şeyi söyledi artı 300$ ödemem gerekiyor
bayramdan sonra yaptırmak istiyorum artık bi karar vermek zorundayım

cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum yani bilen yaptıran birilerine danışmak insanı gerçekten rahatlatıyor..

kullanılan malzeme açısından eğer metalse fiyat değişmiyor metal istemez o beyaz gibi olan porselen mi oluyor seramikmi oluyor tam çözemedim ama onu istersemde hepsi aynı şeyi söyledi artı 300$ ödemem gerekiyor
bayramdan sonra yaptırmak istiyorum artık bi karar vermek zorundayım

metali bilmem ama şeffaf braketler kendi içinde markalara sahip, markaların fiyatları farklı olablir demeye çalışıyorum.

tel takılmadan önce sanki röntgene bakılması şartmış gibi bir düşünce oluştu bende ve istememeside garibime gitti açıkcası (ve bnm çenem kütlüo bunuda farketti söyledi en azından onun sebebi ne diye bakmak amaçlı istemeliydi gibime geldi)
çoğu kişi istendi veya istenmesi gerekli diyor bilmiyorum :S
güvenim sadece röntgen istememesinden değil birde diğerlerine göre baya düşük fiyat vermesiydi

benim çenem de zaman zaman ses çıkarıyor hatta bi ara neredeyse çıkacaktı, o zamanlar gittigim doktor çıkmaya meyilli demişti. şimdiki doktoruma da bahsettim bunun dişlerle bi ilgisi olmadıgını söyledi. çenemle ilgilenmiyor olmasının bir sebebi de 27 yaşında olmam artık yapacak bişey yok çene için. sen de 18 yaşından büyüksen çenen için bişeyler yapmak için çok geç...

Back