• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bide şöyle birşey oldu bir doktor metalle porselen arasında tedavi süresi açısından bir fark olmucağını söyledi
o 2000 tl isteyende porselen olursa tedavi süresinin uzucağını söyledi

doktorların adına size şunu itiraf ediyim cancağızlarım:

porselen ve şeffaf braketler kırılma riski olan braketler. metallerse sağlam kırılma olayı yok. doktorlar o braketlerle çalışmak istemioyr çünkü ellerinde kırılmasını istemiyorlar. neredeyse her porselen braket tedavisinde çıkma kırılma yaşanıyormuş.

yani porselende tedavi uzar olayı yalan. benim braketlerimin metal yuvaları var telle sürtünme olayı metal brakettekiyle aynı ve tedavi uzaması muzaması yok!

Isırarak bi braketimi kırdım doktorumdan azar yedim-tatlicadiarzu-
Kızlar bi sorum olacak aranızda süt dişinin altında gömük dişi olan var mı?
Benim var süt dişlerimi teli takmadan önce çekti ama,o gömük dişlerin çıkması için bi tedavi uygulanacak demi?
Nasıl bi süreç bu?

ben vardım canım :) 26 yaşımda tel taktırmama neden oldu zaten... önce süt dişim çekilde gömük köpek dişim için de bir süre kendiliğinden yükselmesini bekledik... braket takılacak kadar yükseldiğinde braket takılarak düzgün yerleşmesi için lastikler kullanıldı... yaşın kaç bilmiyorum ama benim yaşımdan dolayı bu süreç biraz uzun sürdü... aralıkta 3 yıl bitmiş olacak ama benimki diş çekimli bir tedavi olmadı ; köpek dişim süt dişine göre daha fazla yer kapladığı için alt dişlerim biraz öne çıktı şimdi onu düzeltmeye çalışıyoruz...

ama tabii gömük dişinin duruşu da önemli... bir de benim diğer dişlerime daha büyük takılmışken köpek dişime en küçük boyda braket takılmıştı en başta... yani daha erken lastiklerle diğer dişlerden kuvvet alabilmesi için...

dilerim senin tedavin daha kısa sürer :)

onewayticket katılıyorum...okadar doktor varki 4500 dolar bile istiyebiliyo ohaa deme aynen böyle ve buna dolgusuymuş diş çekimiymiş fiyatlarınıda eklemeden napıyo bu adam taktıgı braket altın mı ?? hayır.. araştırma sürecinde okadar farklı fiyatlar veren gördüm ki gazinin özeli 3.5dan başlar 7 bine kadar gider dedi adam.. özelde gaziden gelen bi doktora 2500a taktırıyorum... memnunumda ... aynı tutum bendede vardı hepsi pahalı derken bu niye ucuz dedi diye.. ama baktımki sırf yeri merkezi biraz daha cebi dolu insanlara hitap eden yerlerde fiyatlar daha yüksek hemde epey.. bazılarıda ad yapmış onun uçuklugu var. kimisi kar oranını düşürüp orta gelirli ailelere hitap ederek taksit yaparak sürüsünden kazanıyo..doktorunu fiyata göre yargılama güvenmiyosan yaptırmaki içinde hep bi kuşku olmasın psikolojinde etkilenmesin.bu arada emin degilsen bekleme odasında falan gördügün hastalarına sorabilirsin memnun olup olmadıgını ilgisinı ve kontrol sürelerini...:buyrunnnnnnnnn

az önce bi arkadaşımla konuştum ve tel tedavisini ortodontistlerin yapabileceğini diş hekimlerinin yapamıcağını söyledi sanırım diş hekimliğini bitirdikten sonra ortodonti alanında uzmanlaşmak için 4 yıl daha eğitim alıolarmış varmı böyle bişey :S
o bi türlü güvenemediğim doktor diş hekimi ortodontist diye yazmıyor nettende baktım öyle bir ünvan yazmıyor kesinlikle

az önce bi arkadaşımla konuştum ve tel tedavisini ortodontistlerin yapabileceğini diş hekimlerinin yapamıcağını söyledi sanırım diş hekimliğini bitirdikten sonra ortodonti alanında uzmanlaşmak için 4 yıl daha eğitim alıolarmış varmı böyle bişey :S
o bi türlü güvenemediğim doktor diş hekimi ortodontist diye yazmıyor nettende baktım öyle bir ünvan yazmıyor kesinlikle

ortodontistlerin çoğu TOD a üyedir..yani Türk ortodonti derneğine..tod.org dan isim aratıp öğrenebilirsin.bu arada doktorasını sürdürürken tedavi eden yani tel takan doktorlar da var..seninki de öyle olabilir belki..

araştırbilmiyorumkismile tel ortodontistin alanına girer degilse yaptırma derim

röntgen istemeyen doktor anca 30 yaşındaydı yani ne kadar tecrübeliydi bilmiorum eğer oraya gidersemde istemediği halde çektiririm istemediniz ama yinede başlamadan bi bakın desem çokmu ayıp etmiş olurım acaba :S

Yok cnm ya hiç güven telkin etmedi bana da.bence biraz yaşı olsun doktorun.Röntgeninizi istemezse ben daha önceden bir doktorun isteği üzerine ektirmiştim diyin.verin eline.

Ama bence siz birkaç doktorla daha goruşun içinize tam sinsin.hatta doktorlarla goruşmeden röntgenlerinizi de çektirin doktorlar tedavi hakkında daha detaylı bilgi verip daha kesin konuşabilirler.Bir de cevrende tel taktıran yok mu referans üzerine git gönlün daha rahat olur.

bunu ben de belirtmiştim. diş hekimlerine gitmeyin sakın. ortodontisler boşuna mı doktora yapıyo üstüne???yasakkelime

Yok cnm ya hiç güven telkin etmedi bana da.bence biraz yaşı olsun doktorun.Röntgeninizi istemezse ben daha önceden bir doktorun isteği üzerine ektirmiştim diyin.verin eline.

Ama bence siz birkaç doktorla daha goruşun içinize tam sinsin.hatta doktorlarla goruşmeden röntgenlerinizi de çektirin doktorlar tedavi hakkında daha detaylı bilgi verip daha kesin konuşabilirler.Bir de cevrende tel taktıran yok mu referans üzerine git gönlün daha rahat olur.

yaşa, istedigi fiyata ve röntgen isteyip istememesine göre bir doktoru değerlendirmek doğru olmaz.

kızlar tedavim başlayalı 2 ay oldu ama hiç bi ilerleme göremiyorum hatta öndeki iki düz dişim vardı onlar bile çarpıklaştı.çok sinirlerim bozuluyor tedaviyi bıraksammı bile diyorum yani :/

kızlar tedavim başlayalı 2 ay oldu ama hiç bi ilerleme göremiyorum hatta öndeki iki düz dişim vardı onlar bile çarpıklaştı.çok sinirlerim bozuluyor tedaviyi bıraksammı bile diyorum yani :/

valla ben ilk 6 ay hiç ilerleme görmemiştim ama şuan tam takır zemuszemus daha dur o diş araları dil ucun kadar açılcak daha neler neler aklinialirimsmile

valla ben ilk 6 ay hiç ilerleme görmemiştim ama şuan tam takır zemuszemus daha dur o diş araları dil ucun kadar açılcak daha neler neler aklinialirimsmile

evet. köpek dişlerim arkaya doğru gittikçe öndeki boşluk görüntüsü artıyor. açıkçası ilk kez gülmekten bu kadar çekinir oldum:( soldaki köpek dişim azı dişine değecek kadar arkaya gitti, sanırım o tamam oldu. ama önde de 3 4 mm lik bir boşluk oluştu. kötü görünüyor...

olabilir öyle şeyler. üzülme. ben altıncı aydayım baya bi düzelme oldu. hatta çekilen dişlerin yerleri baya kapandı. bi iki aya kalmaz ön dişler geri çekilir en fazla altı aya kadar üst dişlerimin tamamen düzelecegini düşünüyorum. :)

adına çok sevindim . hayırlı olsun
Teşekkür ederim.. :)

takıldımı teller :)))

Takıldı evet :1:
Takıldığı an çok acayip geldi ya, ben bunlara nasıl alışıcam diyip durdum doktora.. kaydirigubbakcemile3
İlk dakikalar hiç ağrım olmadı.. ama 2, 3 saat sonra çok ağrımaya başladı.. Dün akşam yemek yiyemedim.. Çorba içip durdum.. Gece daha çok ağrıdı, uyuyamadım hatta..
İlk bir hafta ağrısı olur dedi doktor.. sonra alışırmışım.. ama ne olursa olsun, herşeye rağmen tellerimi seviyorum.. sırnaşık şey

Back