Canım neden bu kadar ümitsizsinki.merhaba kızlar aranıza yeni katıldım. ben de kısmetse yakın tarihte tellerimi çıkarıyorum. ama şu an çok korkuyorum.eyvahedigeldismile bu tellerin varlığı bir dert yokluğu bir dert gibi geliyor. çünkü çıktığında diş aralarında sıkışmadan ötürü sürekli çürüme oluyormuş, ilk çıktığında dişler çok büyük görünüyormuş zaten öndeki iki dişim ileri doğru itildiği için gereğinden fazla büyük görünüyor telsiz halini düşünmek istemiyorum büyük dişlerim olsun istemiyorum küçük inci gibi olsun istiyorum çocukluğumdaki gibi. ayrıca bozulmalar da oluyormuş bunları düşündükçe korkuyorum eyvahedigeldismile
bunca acıya katlan, gülme , sunum yapmak işkence haline gelsin. sevdiğin insandan sürekli kaç bunca acıyı çektikten sonra iyi dişleri hakettiğimi düşünüyorum. hem de üniversite döneminde takmak çok kötü gerçi ben bundan rahatsızlık duymadım hiç ama genel olarak istenmeyen bir durumdur. bunları düşündükçe istediğim gibi olmayacak acılar katlanarak çoğalacak diye çok korkuyorum ağladım ağlayacam yani :çok üzgünüm:
teller çıktıktan sonra dişlerimi seversem (inş. severimdişçimden eski fotolarımı da isteyip burda yayınlayacağım ve aşama aşama bundan sonraki durumlarını söyleyerek yeni takanları bilgilendireceğim.
birazdan da ağlayacağım korkularımdan ötürü...
aynı yaştayız yalnız olmadığıma çok sevindim ben henüz taktırmadım araştırma aşamasındayım ama en fazla 2 aya takılacak. rica etsem tellerin hakkında bilgi veririmisin braketlerin metal mi şeffaf mı alt -üst mü :) birde fiyatı konusunda bilmiyorumkismile
tüm arkadaşlar bu bilgilerden biras bahsederse sevinirim
benim şeffaf diil normal metal benim sadece üst şimdilik ama ilerde alta da takilcak galiba ona sonradan karar veririz dedi dişcim cünkü normalde aşğida cok bi sorun yok bende benim tellerin fiyat 3 mil civarinda cok bişi kalmamiş senin de takilmasina ama anlamıosun bence nasi gectinin vaktin yane her şey takilana kadar taktirdiktan sora yaklaşik bi iki hafta sora bişi anlamıosun yane bende öle en azından:)))
arkadaşım yaa hiç böle bişi duymamıştım şimdiye kadar hep olumlu sonuç alınıyor diye duydum bendee korktum şimdii ama korkmak istemiyorum.....
bende şeffaf taktırdım 4 e yaklaşıyo fiyatıı gecen pazartesi taktırdım dahaa vallahii önceden gülmekten çekiniyodum şimdii çekinmiyom diyorum düzelecekk .moralimim bozan saygısızlar da oluyoo düzeleceğine inanıyomusun gibilerinden ama takmıyom onlarııı ben çok mutluyum bu halimdennnnnnn zaman çabuk geçsin die dua ediyorum hepppp ÇOK ŞÜKÜR ALLAH IMAA.....DÜZELSİN FOTO EKLERİM HİÇ ÇEKİNMEDENN.....
arkadaşım yaa hiç böle bişi duymamıştım şimdiye kadar hep olumlu sonuç alınıyor diye duydum bendee korktum şimdii ama korkmak istemiyorum.....
bende şeffaf taktırdım 4 e yaklaşıyo fiyatıı gecen pazartesi taktırdım dahaa vallahii önceden gülmekten çekiniyodum şimdii çekinmiyom diyorum düzelecekk .moralimim bozan saygısızlar da oluyoo düzeleceğine inanıyomusun gibilerinden ama takmıyom onlarııı ben çok mutluyum bu halimdennnnnnn zaman çabuk geçsin die dua ediyorum hepppp ÇOK ŞÜKÜR ALLAH IMAA.....DÜZELSİN FOTO EKLERİM HİÇ ÇEKİNMEDENN.....
Selam yaş kaç? Tellerin yaşla ilgisi var mı diye soruyorum:)Ben 28 yaşındayım ve tel taktırmayı düşünüyorum en kısa zamanda.
Arkadaşlar, metal bantları koku yapan var mı? Her türlü zerzevatı kullanıp da hala kokuyu engelleyemeyen? Koku demek bi yerlerde bişeyler kalıyo, çürüyo demek...
Bandım 2 kez çıktı bi ayda...
şimdi yerinde ama yine koku var.. bıktım bu kokudan!!!
ne yersem yiyim mutlaka fırçalıyorum zaten. hatta hergün diş ipi de kullanıyorum. Azı dişlerimin arasında bi yerden geliyor koku braketten oldugunu sanmam. çantamda fırçam macunum var. her yerde fırçalıyorum hemen yemekten sonra.. Bence doktorum bişeyi eksi ya da yanlış yapıyor. Sağda hiç koku yok. Bu solda hep çıkma kırılma koku... hiç bir problemim yok telmiş braketmiş ağrı sızıymış...tek bu!birşey yedikten sonra ağzını mutlaka çalkala. brakette atık kalmasından kaynaklanıyor. fırçalamak en güzeli ama her zaman mümkün olmuyor.
biraz naneli macun sürebilirsin diline o da alıyor kokuyu
ne yersem yiyim mutlaka fırçalıyorum zaten. hatta hergün diş ipi de kullanıyorum. Azı dişlerimin arasında bi yerden geliyor koku braketten oldugunu sanmam. çantamda fırçam macunum var. her yerde fırçalıyorum hemen yemekten sonra.. Bence doktorum bişeyi eksi ya da yanlış yapıyor. Sağda hiç koku yok. Bu solda hep çıkma kırılma koku... hiç bir problemim yok telmiş braketmiş ağrı sızıymış...tek bu!
braket varken nasıl kullanıyorsun diş ipini
merhaba arkadaşlar,
ben de aranıza yeni katıldım. orta okulda tel takmıştım ama çıkarılabiliyordu ve düzgün kullanmadım, 20 gün önce tekrar tedaviye başladım, 1.5-2 yıl kadar sürecek sanırım. ilk 2-3 gün ufak yaralar oldu şimdi geçti, ilk 10 gün falan çorba dışında hiçbişey yiyemedim ama şimdi normale dönüyo yavaş yavaş. ancak bi sorun var. sert şeyler yemememe rağmen ilk 10 gün içinde bi braket, dün de 2. bi braket düştü. bu herkesin başına geliyor mu acaba? Bide sanki dişlerimin arkasında sarılık yoktu sigara içmeme rağmen, şimdi inceliyorum arkaları sararmış ve bazı dişlerin ön kısımlarında da lekeler oluşmuş, süreki fırçalıyorum, yemeklerden sonrada fırçalıyorum ama o sarılık gitmiyor. acaba daha sert diş fırçası mı kullanmalıyım? biraz uzun oldu ama bugün çok moralim bozuldu o sarılıkları görünce, belki bi çaresi çözümü vardır diye sormak istedim .. şimdiden teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?