• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Böyle düşünmeyin bence..Taktıramayan insanları aklınıza getirin.Ne güzel sizin öyle bir imkanınız varmış ve taktırabilmişsiniz.Sonuçta da mükemmel bir gülüşe sahip olcaksınız dediğiniz gibi ömür boyu.Bunları aklınıza getirirseniz zaten sorun kalmaz.

metal canım mantıklı dusununce en fazla 2sene dayanıcaz sonrra omur boyu guzel dıslere sahıp olucaz ama bazen sınırlenıyorum nerden taktırdım dıyorum..
çok zayıfladım bırdebilmiyorumkismile

hadi yaaa...inanmıyorum..ben zaten 44 kiloyum..daha ne kadar zayıflayabilirim ki..:çok üzgünüm: iştahın kesildiği için mi yoksa sürekli diş fırçalaması zor geldiği için mi zayıfladın?

hadi yaaa...inanmıyorum..ben zaten 44 kiloyum..daha ne kadar zayıflayabilirim ki..:çok üzgünüm: iştahın kesildiği için mi yoksa sürekli diş fırçalaması zor geldiği için mi zayıfladın?

valla bılmıyorum canımmm ama zayıfladım gercekten her gören diyo noldu sana zayıflamıssın çok.

Kızlar benim 1 sene olacak yakında, üstler düzeldi sayılır dün kontrolüm vardı, braketlerin bazılarını değiştirdi. çok iyi olmuş dedi benimde şu an üstler çok hoşuma gidiyor gülmeye yer arıyorum yani demek istediğim teller var diye gülmemezlik etmiyormuşum dişlerim düzgün değil diyeymiş çünkü dişler düzeldikçe ve bunu gördükçe iyi hissediyorum. kimse çekinmesin sıkılmasın, çünkü kötü birşey değil ki artık herkes takıyor kimsede yadırgamıyor, şu ana kadar hiç kötü bir bakış ya da kötü bir tepki almadım, asla karşılaşmazsınız demiyorum ama sanmıyorum.

susu_ ya katılıyorum bende baya zayıfladım hele ilk birkaç ay aşırı zayıflamıştım şimdi biraz kilo aldım:dance:

Kızlar benim 1 sene olacak yakında, üstler düzeldi sayılır dün kontrolüm vardı, braketlerin bazılarını değiştirdi. çok iyi olmuş dedi benimde şu an üstler çok hoşuma gidiyor gülmeye yer arıyorum yani demek istediğim teller var diye gülmemezlik etmiyormuşum dişlerim düzgün değil diyeymiş çünkü dişler düzeldikçe ve bunu gördükçe iyi hissediyorum. kimse çekinmesin sıkılmasın, çünkü kötü birşey değil ki artık herkes takıyor kimsede yadırgamıyor, şu ana kadar hiç kötü bir bakış ya da kötü bir tepki almadım, asla karşılaşmazsınız demiyorum ama sanmıyorum.

braketlerin bazıları mı değişti? Neden?

merhabalr benimde tellerim takılacak bi kaç güne.yalnız üstten iki diş çekti doktorum süt dişiymiş hala onlar:) bi de öndeler berbat bi görüntü var ya rahatça konuşamıyorum bile bakalım tel takılınca ne olacak :)) ama güzel bi gülümseme için herşeye razıyım valla :)

valla bılmıyorum canımmm ama zayıfladım gercekten her gören diyo noldu sana zayıflamıssın çok.

Bence bu zayıflama herkes için geçerli degil çünkü ben tam tersine kilo alıyorum :D son zamanlarda 3-4 kilo aldım simdi 46 kiloyum telle ilgisi yok bence cünkü ben eskiden nası yersem simdi de öyle yiyorum bu arada tel taktıralı 9 ay olucak

Bence bu zayıflama herkes için geçerli degil çünkü ben tam tersine kilo alıyorum :D son zamanlarda 3-4 kilo aldım simdi 46 kiloyum telle ilgisi yok bence cünkü ben eskiden nası yersem simdi de öyle yiyorum bu arada tel taktıralı 9 ay olucak

ilk haftalarda hiçbirşey yiyemiyorsunuz çok kilo veriliyor diyor benim tedavi gören bi arkadşım :) ne kadar doğru bilemem

benim tellerin çıkmasına az kaldı ama tahammülüm kalmadı galiba :bbo:
dişlerim bayağı düzeldi. ben tel var diye gülemiyorum çok takıyorum galiba kendi kendime. ama sonunda güzel dişlerim olacak en önemlisi de asağlıklı dişlerim olacak hihoyyyt

kızlar resımm koysanız nasıl olur duzelenler varsa moral olurdu bıraz ya:sinifsinif:

BEn iki dişim çekildikten sonraki bir hafta içinde hızlı kilo kaybetmiştim. Teller takıldıktan sonra da sadece o verdigim kiloları korudum. Almadım yani geri. Bir ay oldu takılalı. Hala iki kilom eksik.

kızlar en de dün üst dişlere tel taktırdım ugün okulda çocuklarla konusurken ağzımda bi hareketlenme hissettim ve baktığımda bi tanesinin üzerindeki kaymışşş ve hareket ediyor dr umu aradım yardımcısı ile konuştum dedi kırılmıştır sert işi mi yedin yooo çok dikkat ediyorummi yer miyimm yaaa....dedi rahatsız etmiyosa randevu gününde gelin işi olmaz dedii....başına böyle i durum gelen var mı ? u arada seffaf taktırdım......

kızlar en de dün üst dişlere tel taktırdım ugün okulda çocuklarla konusurken ağzımda bi hareketlenme hissettim ve baktığımda bi tanesinin üzerindeki kaymışşş ve hareket ediyor dr umu aradım yardımcısı ile konuştum dedi kırılmıştır sert işi mi yedin yooo çok dikkat ediyorummi yer miyimm yaaa....dedi rahatsız etmiyosa randevu gününde gelin işi olmaz dedii....başına böyle i durum gelen var mı ? u arada seffaf taktırdım......

olabılır canım ılk taktırdıgımda benım 3tanesi çıkmıştı sonra doktor halletti onu hatta bende suc buldu sert bişimi yedın dıye bende hayır eve gıder gıtmez kendısı cıktı zaten dedimboshayallersmile

evet bende zaten u zamana gelmek için neler çektim ysak olanların yanından bile geçmem okulda hocalarla yemek yemekten vazgeçtim artık çorba götürüp okulda öle idare ediyomm ...bir ay sonraya gün vermişti yardımcısı bişi olmaz dedi ama gideyim değil mii.bir aya kadar neler olur daha....

evet bende zaten u zamana gelmek için neler çektim ysak olanların yanından bile geçmem okulda hocalarla yemek yemekten vazgeçtim artık çorba götürüp okulda öle idare ediyomm ...bir ay sonraya gün vermişti yardımcısı bişi olmaz dedi ama gideyim değil mii.bir aya kadar neler olur daha....

benımde cıktıgında haber vermıstımm daha erken gelırımm yaparım demıstı ama gelmedi malesef 1ay randevu gununu beklemıstımm.
bende yemıyorum oyle sert şeyler ısırarak yemeyı oyle cok ozledımkı... ekmegi bıle bole bole yıoyrum

ebruli rica etsem kaç yaşında olduğunu nerede ve ne kadara taktırdığını söyler misin?

merhaba kızlar aranıza yeni katıldım. ben de kısmetse yakın tarihte tellerimi çıkarıyorum. ama şu an çok korkuyorum.eyvahedigeldismile bu tellerin varlığı bir dert yokluğu bir dert gibi geliyor. çünkü çıktığında diş aralarında sıkışmadan ötürü sürekli çürüme oluyormuş, ilk çıktığında dişler çok büyük görünüyormuş zaten öndeki iki dişim ileri doğru itildiği için gereğinden fazla büyük görünüyor telsiz halini düşünmek istemiyorum büyük dişlerim olsun istemiyorum küçük inci gibi olsun istiyorum çocukluğumdaki gibi. ayrıca bozulmalar da oluyormuş bunları düşündükçe korkuyorum eyvahedigeldismile
bunca acıya katlan, gülme , sunum yapmak işkence haline gelsin. sevdiğin insandan sürekli kaç bunca acıyı çektikten sonra iyi dişleri hakettiğimi düşünüyorum. hem de üniversite döneminde takmak çok kötü gerçi ben bundan rahatsızlık duymadım hiç ama genel olarak istenmeyen bir durumdur. bunları düşündükçe istediğim gibi olmayacak acılar katlanarak çoğalacak diye çok korkuyorum ağladım ağlayacam yani :çok üzgünüm:
teller çıktıktan sonra dişlerimi seversem (inş. severim :( dişçimden eski fotolarımı da isteyip burda yayınlayacağım ve aşama aşama bundan sonraki durumlarını söyleyerek yeni takanları bilgilendireceğim.
birazdan da ağlayacağım korkularımdan ötürü...

canım ya hep olumsuzz durumları dusunmusssunn bak tedavın bitmiş ne güzel bzızmm onumuzde daha kaç aylar var onu düşün dişlerim umarıım güzel olmuştur.bozulma olmaması için sabıtlyeıcı takıcaksınnn zatennn
şimdıkı halının fotosu yokmu paylaş bakalımm ve olumlu düşünnnopuyorumnanaktan

merhaba kızlar aranıza yeni katıldım. ben de kısmetse yakın tarihte tellerimi çıkarıyorum. ama şu an çok korkuyorum.eyvahedigeldismile bu tellerin varlığı bir dert yokluğu bir dert gibi geliyor. çünkü çıktığında diş aralarında sıkışmadan ötürü sürekli çürüme oluyormuş, ilk çıktığında dişler çok büyük görünüyormuş zaten öndeki iki dişim ileri doğru itildiği için gereğinden fazla büyük görünüyor telsiz halini düşünmek istemiyorum büyük dişlerim olsun istemiyorum küçük inci gibi olsun istiyorum çocukluğumdaki gibi. ayrıca bozulmalar da oluyormuş bunları düşündükçe korkuyorum eyvahedigeldismile
bunca acıya katlan, gülme , sunum yapmak işkence haline gelsin. sevdiğin insandan sürekli kaç bunca acıyı çektikten sonra iyi dişleri hakettiğimi düşünüyorum. hem de üniversite döneminde takmak çok kötü gerçi ben bundan rahatsızlık duymadım hiç ama genel olarak istenmeyen bir durumdur. bunları düşündükçe istediğim gibi olmayacak acılar katlanarak çoğalacak diye çok korkuyorum ağladım ağlayacam yani :çok üzgünüm:
teller çıktıktan sonra dişlerimi seversem (inş. severim :( dişçimden eski fotolarımı da isteyip burda yayınlayacağım ve aşama aşama bundan sonraki durumlarını söyleyerek yeni takanları bilgilendireceğim.
birazdan da ağlayacağım korkularımdan ötürü...

cnm açıkcası bu çürüme olayını daa önce hiç duymamıştım..ama sana şöle söliyim bi arkadaşın 8 yıldır tel var dişinde..onda bile çürüme yok yani..iyi bakıldığı takdirde neden çürüsün ki..bak ne güzel çıkacakmış işte..sewinmelisin..bnm daa takılmadı..geri saymaya bile başlayamadım..:çok üzgünüm:geri dönmeye gelince wallahi lisede tel takmış olan arkadaşlarımın dişleri hala daha inci gibi..sen sıkma canını..herşey çok güzel olacaka.s

Back