• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba kızlar aranıza yeni katıldım. ben de kısmetse yakın tarihte tellerimi çıkarıyorum. ama şu an çok korkuyorum.eyvahedigeldismile bu tellerin varlığı bir dert yokluğu bir dert gibi geliyor. çünkü çıktığında diş aralarında sıkışmadan ötürü sürekli çürüme oluyormuş, ilk çıktığında dişler çok büyük görünüyormuş zaten öndeki iki dişim ileri doğru itildiği için gereğinden fazla büyük görünüyor telsiz halini düşünmek istemiyorum büyük dişlerim olsun istemiyorum küçük inci gibi olsun istiyorum çocukluğumdaki gibi. ayrıca bozulmalar da oluyormuş bunları düşündükçe korkuyorum eyvahedigeldismile
bunca acıya katlan, gülme , sunum yapmak işkence haline gelsin. sevdiğin insandan sürekli kaç bunca acıyı çektikten sonra iyi dişleri hakettiğimi düşünüyorum. hem de üniversite döneminde takmak çok kötü gerçi ben bundan rahatsızlık duymadım hiç ama genel olarak istenmeyen bir durumdur. bunları düşündükçe istediğim gibi olmayacak acılar katlanarak çoğalacak diye çok korkuyorum ağladım ağlayacam yani :çok üzgünüm:
teller çıktıktan sonra dişlerimi seversem (inş. severim :( dişçimden eski fotolarımı da isteyip burda yayınlayacağım ve aşama aşama bundan sonraki durumlarını söyleyerek yeni takanları bilgilendireceğim.
birazdan da ağlayacağım korkularımdan ötürü...
Canım neden bu kadar ümitsizsinki.

dişlerin eskiki haliyle şimdiki hali bir mi.

hiç düşündünmü bunu.

teller olsada şimdi rahat bir şekilde gülebiliyorsundur.

ama tel takılmadan önce kendine güvenin yoktu.

arkadaş ortamında gülemiyordun .

kesin konuşuyorum çünkü bende yaşadım bu olumsuzlukları.

dişlerim büyüdü falan diyorsun.

ben çok şaştım.

dişlerinin boyutu aynı olması lazım.

sadece teller doğrultuyor.

yani benimki öyle oldu.

doktorum eğrilir falan diye bişeyde demedi.

zaten teller çıkınca arkadan ince tel tekılacak.

bu tel isteğine bağlı ömür boyu seninle kalacak

.hiçbir yan etkisi yok.

bence bu kadar karamsar olma.

benimkide salı günü çıkıyor allah izin varirse.

bak sende kurtuluyorsun.

dişlerin eğrilmez sen yeterki doktorunun dediklerini yap.

çürüme ve dişlerin büyüme olayını ilk defa duyuyorum. dişler sadece uygun olamayan pozisyonlarını değiştirip düzgün sıralanıyor ağzında. telin yaptığı bu.

açıkçası ben dişlerdeki sıkışıklık çürümeye yol açacak diye tel taktırdım.

tel çıkınca uzun süre sabitleyici kullanılıyor zaten. bence o kadar sorun etme eminim çok daha güzel olacak dişlerin

Arkadaşin buyume dediği sanırım eskiden içeri doğru olduğu için cok gorunmuyormuş ama duzgun konumu alınca daha fazla gorunmeye başlamıştır.benimde oyleydi ondeki iki dişim sanki yumruk yemişimde içeri doğru yamuktu

buarada amazn sen buyuk diye takıyorsundur şimdi ondeki iki dişini ama sana şunu soylim aç tv'yi bir bak bakalım beğendiğin kişilere eminim hepsinin tavşan dişleri proselen ile daha iri gorunume kavuşmuştur o iri tavşan dişleri sanatcılar seksi olayım diye yaptırıyorlar;) en basit orneği aşk-ı memnudan bihter tavşan dişlerine bak;)

Evet ya bende duydum teller çıktıktan sonra dişlerin çürümesini. Kuzenim 5 sene tel taktı ve sonra 3-4 tane dolgu yaptırdı, hatta dişlerin görünümünde bişey yokmuş fakat içten çürümüş.
Yanlız dişlerin büyük görünecegini hiç duymadım
Bana gelirsek bende bi dişimin boş olmasından yakınıyorum ya yamuk olsun diş boş olmasın yaa 5 ay oldu damagım yarılalı ama dişimin ucu bile görünmüyo gerçi cerrah 7-8 da cıkacagını söyledi ama sabırsızlanıyorum beklemekten çok sıkıldım ya bende rahat rahat gülmek istiyorum

çürüme konusunu şu şekilde söyleyebilirim.

-----ilk olarak kesinlikle doktorun sözü dinlenilecek.

-----doktor günde kaç defa fırçalanacak deniyorsa kesinlikle az fırçalamayın.

-----üst alt arkalar olmak üzere 4 dk diş fırçalanması gerekiyormuş
-----diş ipi mutlaka kullanın.

-----ben tell taktırdım taktıralı ağzımızın içinin ayrı bi dünya olduğunu

cildimize nasıl bakım yapıyorsak dişlerimizin de daha fazla bakıma

ihtiyacı olduğunu unutmayalım

aynı yaştayız yalnız olmadığıma çok sevindim ben henüz taktırmadım araştırma aşamasındayım ama en fazla 2 aya takılacak. rica etsem tellerin hakkında bilgi veririmisin braketlerin metal mi şeffaf mı alt -üst mü :) birde fiyatı konusunda bilmiyorumkismile

tüm arkadaşlar bu bilgilerden biras bahsederse sevinirim

benim şeffaf diil normal metal benim sadece üst şimdilik ama ilerde alta da takilcak galiba ona sonradan karar veririz dedi dişcim cünkü normalde aşğida cok bi sorun yok bende benim tellerin fiyat 3 mil civarinda cok bişi kalmamiş senin de takilmasina ama anlamıosun bence nasi gectinin vaktin yane her şey takilana kadar taktirdiktan sora yaklaşik bi iki hafta sora bişi anlamıosun yane bende öle en azından:)))

benim şeffaf diil normal metal benim sadece üst şimdilik ama ilerde alta da takilcak galiba ona sonradan karar veririz dedi dişcim cünkü normalde aşğida cok bi sorun yok bende benim tellerin fiyat 3 mil civarinda cok bişi kalmamiş senin de takilmasina ama anlamıosun bence nasi gectinin vaktin yane her şey takilana kadar taktirdiktan sora yaklaşik bi iki hafta sora bişi anlamıosun yane bende öle en azından:)))

Katıllıyorum. Benimki şeffaf, plastik. Son muayenemde beyaz lastikleri çıkarıp şeffaf lastik taktı. Şimdi bi de şeffaf lastiklerin ışıltısı eklendi:) Gerçekten hiç çekinmeden gülüyorum :) Seviyorum kerataları. Hala da gözüm gibi bakıyorum ;)

İkinci muayenemden sonra ilk muayenedeki gibi sızı hissetmedim. Sadece elimle aşağıdan yukarı doğru bastırdıgımda acı hissediyorum. Zaten ısırmayı unuttum. İnşallah braketlerime zeval gelmeden atlatırım...

arkadaşlar mrblar,
bütün yorumları okuma fırsatım olmadı henüz, sorunuma uygun bir durum var mı bilmiyorum ama buradan ulaşmak ve fikir almak istedim.

yaklaşık 2yıl önce diş teli taktırdım dişlerimdeki sorum üst dişlerimin sola doğru olması, altta ise köpek dişlerinin sıkışmadan dolayı kıvrık olmasıydı fakat dr.um düzeltemedi ve aksine üst dişleri daha beter sola kaydı ve sol taraftaki diş etim sarktı, şimdi güldükçe diş eti görünüyor ve alt dişlerim düzelmedi artı kesici dişler yükseldi.

ben de dr.umu değiştirdim 8 ay oldu ama en ufak bir olumlu durum yok, en son olarak dr.um diş kemiğine implant bir demir parça takmaktan ve diş lastiğiyle asarak gömmekten bahsetti ama ne kadar işe yarar bilmiyorum.
bilgisi olanlar var mı acaba?

ya da yana doğru eğri yani sarkık dişi olanlar, nasıl bir tedavi gördünüz, kime gittiniz, ne kadar sürdü??

çokkk uzun oldu ama çokkk teşekkür ederim, sevgiler...

Son düzenleme:
arkadaşım yaa hiç böle bişi duymamıştım şimdiye kadar hep olumlu sonuç alınıyor diye duydum bendee korktum şimdii ama korkmak istemiyorum.....
bende şeffaf taktırdım 4 e yaklaşıyo fiyatıı gecen pazartesi taktırdım dahaa vallahii önceden gülmekten çekiniyodum şimdii çekinmiyom diyorum düzelecekk .moralimim bozan saygısızlar da oluyoo düzeleceğine inanıyomusun gibilerinden ama takmıyom onlarııı ben çok mutluyum bu halimdennnnnnn zaman çabuk geçsin die dua ediyorum hepppp ÇOK ŞÜKÜR ALLAH IMAA.....DÜZELSİN FOTO EKLERİM HİÇ ÇEKİNMEDENN.....

arkadaşım yaa hiç böle bişi duymamıştım şimdiye kadar hep olumlu sonuç alınıyor diye duydum bendee korktum şimdii ama korkmak istemiyorum.....
bende şeffaf taktırdım 4 e yaklaşıyo fiyatıı gecen pazartesi taktırdım dahaa vallahii önceden gülmekten çekiniyodum şimdii çekinmiyom diyorum düzelecekk .moralimim bozan saygısızlar da oluyoo düzeleceğine inanıyomusun gibilerinden ama takmıyom onlarııı ben çok mutluyum bu halimdennnnnnn zaman çabuk geçsin die dua ediyorum hepppp ÇOK ŞÜKÜR ALLAH IMAA.....DÜZELSİN FOTO EKLERİM HİÇ ÇEKİNMEDENN.....

düzeleceğine inanmayan kişiler ortodonti hakkında en ufak bilgiye bile sahip olmadan yorum yaptıkları için önemsememek ve morali bozmamak en güzeli...bnm çevremdeki birçok kişi de bosuna uğraşma o kadar para harcama düzelmez diyor ama ben umursamıyorum..ve taktıracağım..insanlar bunu neden kabul etmek istemiyor anlamış da değilim açıkcası..sağlıklı kemik dokusuna sahip olunduğu müddetçe her yaşta dişler düzeliyor..tabiki bir uzman yani ortodontist şart..ve de dediklerine harfiyen uymak..dediğin gibi düzelen arkadaşlar fotolarını eklerse bir de yaşlarını yazarsa hem herkese moral olur..hem de yalan yanlış bilgiler çürümüş olur..

cnm korkma tabii ki, bnmle beraber taktıran iki arkadaşımın düzeldi dişleri, onların sorunu karpıklıktı ama bndeki olay farklı, dişler düzgün ama bir tarafa doğru eğik, düzeltilemeyince de artık tellerin de etkisinden olmalı diş eti ortaya çıktı, güldükçe eğik olan taraftaki görünüyor,
bu konuda fikir almak istedim ben,

eminim hallolacaktır snn dişlerin, kime taktırdın acaba?

benim 3 ayım kaldı
ilk ve son hali diye foto koyarım inşallah
hele bi çıksın teller

Selam yaş kaç? Tellerin yaşla ilgisi var mı diye soruyorum:)Ben 28 yaşındayım ve tel taktırmayı düşünüyorum en kısa zamanda.

slm 26 yaşındayım..ortodontik tedavinin artık yaşla ilgisi yok her yaşta yapılabiliyor..ama tabi bir çocugun tedavisi kadar kısa süremeyebiliyor..benim daha 1 ay bile olmadı..bir buçuk ıkı sene nasıl gecicek bilmiyorum..tabi daha da uzamazsa:(

Arkadaşlar, metal bantları koku yapan var mı? Her türlü zerzevatı kullanıp da hala kokuyu engelleyemeyen? Koku demek bi yerlerde bişeyler kalıyo, çürüyo demek... :(
Bandım 2 kez çıktı bi ayda...
şimdi yerinde ama yine koku var.. bıktım bu kokudan!!!

Arkadaşlar, metal bantları koku yapan var mı? Her türlü zerzevatı kullanıp da hala kokuyu engelleyemeyen? Koku demek bi yerlerde bişeyler kalıyo, çürüyo demek... :(
Bandım 2 kez çıktı bi ayda...
şimdi yerinde ama yine koku var.. bıktım bu kokudan!!!

birşey yedikten sonra ağzını mutlaka çalkala. brakette atık kalmasından kaynaklanıyor. fırçalamak en güzeli ama her zaman mümkün olmuyor.

biraz naneli macun sürebilirsin diline o da alıyor kokuyu

birşey yedikten sonra ağzını mutlaka çalkala. brakette atık kalmasından kaynaklanıyor. fırçalamak en güzeli ama her zaman mümkün olmuyor.

biraz naneli macun sürebilirsin diline o da alıyor kokuyu
ne yersem yiyim mutlaka fırçalıyorum zaten. hatta hergün diş ipi de kullanıyorum. Azı dişlerimin arasında bi yerden geliyor koku braketten oldugunu sanmam. çantamda fırçam macunum var. her yerde fırçalıyorum hemen yemekten sonra.. Bence doktorum bişeyi eksi ya da yanlış yapıyor. Sağda hiç koku yok. Bu solda hep çıkma kırılma koku... hiç bir problemim yok telmiş braketmiş ağrı sızıymış...tek bu!

ne yersem yiyim mutlaka fırçalıyorum zaten. hatta hergün diş ipi de kullanıyorum. Azı dişlerimin arasında bi yerden geliyor koku braketten oldugunu sanmam. çantamda fırçam macunum var. her yerde fırçalıyorum hemen yemekten sonra.. Bence doktorum bişeyi eksi ya da yanlış yapıyor. Sağda hiç koku yok. Bu solda hep çıkma kırılma koku... hiç bir problemim yok telmiş braketmiş ağrı sızıymış...tek bu!

braket varken nasıl kullanıyorsun diş ipini

braket varken nasıl kullanıyorsun diş ipini

Ortodontik diş ipleri var. "sert uçlu diş ipi" . İpin ucunda 5cm kadarlık kısmı plastik . İki dişin arasında dişlerin bittigi yerde dişeti sınırında diş ipinin geçebilecegi kadar yer bulunuyor. Diş ipini sert ucundan itip geçirebiliyorsun tellerin üzerinden.

O olmasa bile diğer diş iplerini de kullanabilirsin.. Şöyle: Diş ipini telin altından geçirirsin nazikçe daha sonra dişinin arasına girebilir ip...

Yine yeni başlayanlar için diş ipleri var, küçük sapan şeklinde, uçlarının arasına gerilmiş diş ipi var. Onu da tellerin altından geçirip yine kullanabilirsin. Ama o dişlerin her yerine ulaşmıyor tabii.

Sen hiç diş ipi kullanmadın mı?

merhaba arkadaşlar,

ben de aranıza yeni katıldım. orta okulda tel takmıştım ama çıkarılabiliyordu ve düzgün kullanmadım, 20 gün önce tekrar tedaviye başladım, 1.5-2 yıl kadar sürecek sanırım. ilk 2-3 gün ufak yaralar oldu şimdi geçti, ilk 10 gün falan çorba dışında hiçbişey yiyemedim ama şimdi normale dönüyo yavaş yavaş. ancak bi sorun var. sert şeyler yemememe rağmen ilk 10 gün içinde bi braket, dün de 2. bi braket düştü. bu herkesin başına geliyor mu acaba? Bide sanki dişlerimin arkasında sarılık yoktu sigara içmeme rağmen, şimdi inceliyorum arkaları sararmış ve bazı dişlerin ön kısımlarında da lekeler oluşmuş, süreki fırçalıyorum, yemeklerden sonrada fırçalıyorum ama o sarılık gitmiyor. acaba daha sert diş fırçası mı kullanmalıyım? biraz uzun oldu ama bugün çok moralim bozuldu o sarılıkları görünce, belki bi çaresi çözümü vardır diye sormak istedim .. şimdiden teşekkürler :)

merhaba arkadaşlar,

ben de aranıza yeni katıldım. orta okulda tel takmıştım ama çıkarılabiliyordu ve düzgün kullanmadım, 20 gün önce tekrar tedaviye başladım, 1.5-2 yıl kadar sürecek sanırım. ilk 2-3 gün ufak yaralar oldu şimdi geçti, ilk 10 gün falan çorba dışında hiçbişey yiyemedim ama şimdi normale dönüyo yavaş yavaş. ancak bi sorun var. sert şeyler yemememe rağmen ilk 10 gün içinde bi braket, dün de 2. bi braket düştü. bu herkesin başına geliyor mu acaba? Bide sanki dişlerimin arkasında sarılık yoktu sigara içmeme rağmen, şimdi inceliyorum arkaları sararmış ve bazı dişlerin ön kısımlarında da lekeler oluşmuş, süreki fırçalıyorum, yemeklerden sonrada fırçalıyorum ama o sarılık gitmiyor. acaba daha sert diş fırçası mı kullanmalıyım? biraz uzun oldu ama bugün çok moralim bozuldu o sarılıkları görünce, belki bi çaresi çözümü vardır diye sormak istedim .. şimdiden teşekkürler :)

braketler takıldıktan sonra da sigaraya devam ettiysen dişlerinin ön yüzeyindeki sarılıklar ondandır bence. Sarılık ve lekeler de braketler çıkana kadar temizlenemiyor bildigim kadarıyla. O yüzden çay kahve sigara vb yasak ya.

Dişlerinin arkasındaki sarılık için bişey diyemicem canım..

Braketlerin şeffaf mı?? Şeffafsa eğer kesinlikle bişey ısırmamaya dikkat ediyor musun? Benimkiler takılalı beş hafta kadar olacak. ılk günden bu yana HıÇBıRŞEYı ısırmadım, bu pamuk şeker bile olsa. Şu ana kadar bi kopma olmadı. Eğer böyle bi durum yoksa da, dişlerindeki bozukluğa göre braketler çok zorlandıysa eğer tele doğru dişi çekerken o yüzden de kopmuş olabilir. Bazı durumlarda şeffaf braketler uygun olmuyor diye biliyorum..

Son düzenleme:
Back