Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

özelden yazıyorum cnm..
bence sakın o hastaneyi tercih etme, adam gibi bi dr.ları yok..
oturtmuşlar asistan bi kızı, dr.lar ayrılınca ona yaptırıyorlar ortodonti tedavisini..
zaten hastaların çoğu çocuk yaşta, o nedenle pek sesini çıkartan olmuyo sanırım ..

yalnızca braket fiyatı değilmiş..
hepsini teker teker saydılar; röntgenler, kalıp çıkartmada kullanılan malzemeler, ilk 6 ay damaklı aparey vermişlerdi..bir de braketler ve şu ana kadar değişen teller...

iyi ama canım sen tedaviden vazgeçmiyorsun..sonuçta onlar yüzünden bırakıyorsun..doktorlarının sözü ile başladın..yeni doktorlarının sözü iile bırakıyrsun..keyfi bişey değil..madem öyle borca sokmasalardı seni..oh ne ala...özel hastaneye ayağıma taş değdi die git zaten mr röntgen kan testi ne varsa yaparlar..maksat para gelsin.bence hukuk konusunda işi bilen birine danışş..kaç ödedin bilmiyorum ama 1200 de az..

Arkadaşlar biri banada yardım edebilir mi?

Benim dişlerimde çarpık ötesi, Köpek dişlerim öne fırlamış durumda tıpkı vampir gibi alt üst çarpışık, içiçe geçmiş durumda. Damağım çok dar olduğu için dişler sığamamış. 20 lik dişlerde arkadan yavaştan gelmeye başladıkça, dişlerimin iyice çarpıştığını hissediyorum. Dilime deyiyor, kanıyor, muzu ısırıyorum muz bile kan oluyor, fırçalarken kanaması ise çok fazla. Burnumda da problem olduğu için, ağzı açık uyuyorum. Buda benim diş etlerime zarar vermiş yıllarca. Neyseki burnumdan estetik oluyorum da bundan kurtuluyorum.

Ortodontist bana 1 senelik tedavi dedi ki, biliyorum daha fazla sürecek. Şeffaf tel kullanacakmış, üstten iki diş, allatn bir diş çekecekmiş. Benim dilerimde çok sağlamdır. Yrimilik dişlerime dokunmayacakmış. Bu bana çok ilginç geldi önce yirmiliklerin çekilmesi daha uygun olmaz mı acaba. Damağımı genişletecekmiş. Ben 26 yaşından sonra damak genişletilir mi bilemiyorum, yirmilikleri yerinde bırakıp üç tane sapasağlam dişi çekmek ne kadar dopru?

Maliyet 3.300 dedi herşey dahil ( temizleme, çekim, baret, kontroller vs )

Ne diyorsunuz tecrübesi olanlar paylaşsın lüten. Sağlam dişlerime yazık etmek istemiyorum. Doktor eğer dişlerden geçkemezsek, tedavin bitince tekrar çarpılır dedi.

ben 3200 ödemiştim cnm, 2000 iade yapıyorlar işte..
tedaviyi ben onlar yüzünden bıramak istiyorum, onlar yeni bir dr. önerisinde bulunuyorlar yani haklı olduğumu zaten kabul ediyorlar ama artık istemiyorum, soğudum o ortamdan...

aynen dediğin gibi; özel hastane olduğu için, bir röntgenden 300 tl kesmişlerdir kesin..
ayrıntılı fatura isteyeceğim zaten..
hukuki yolla uğraşsam, tamamını iade ederler kesin de, hukuki süreçte de hem maddi hem manevi kayıplarım olacak... o yüzden uzatmıyorum..CADIARZU

Bende damak bu yaştan sonra genişlemez diye itiraz ettim. Eline o takma damağı alıp gösterdi. Dişlerin heme üst kısmındaki yeri genişletecekmiş. Damak, kemik yapısı ergenlikten sonra kemikleşir ve gelişmezmiş. Ne biliyim yaa kafam karıştı. Başka bir doktora gitmiştim, bana hiç diş çekmeden yaparız demişti sadece 20 likleri çekecekti. Bu doktor neden 20 likleri çekmiyor anlayamadım.

Bu doktorun beni etkileyen yönü ağızımı açar açmaz, ağzın açık mı uyuyorsun demesi oldu. O kadar doktor gittim kimse fark etmedi. Diş etlerimdeki problemi anlaması beni epey cezbetti.

Off kızlar çok kafam karıştı zaten cuma günü burun ameliyatı oluyorum sitresliyim , ondan korkuyorum ya kötü olursa diye birde bu istediğim gibi sonuçlanmazsa epey moralim bozulur.

damağın dar olduğunu söylemişsin, bu durumda diş çekimi şart zaten cnm,
ama yirmilikler çok arkada olduğundan; onları çekmek tedavi sürecinde işe yarar mı bilemiyorum ..
ama bence karar vermek için acele etme, bir dr.la kalma..
hem fiyatlar da değişebiliyor dr.dan dr.a...
birkaç hekim görüşünü al, ücretlerini öğren...ondan sonra aklına yatanla başla, bence...

o damaklı apareyden 6 ay kullandım..
bariz bi genişleme yok ama, dişler hareket edip genişledi bende cnm..
yani alt damak üst damağı kapatıyordu, üst dişler biraz geride kalıyordu...şu an alt ve üst dişler aynı hizadalar... yalnız bende kapanış bozukluğu da var...sende de var mı ?

Bende senin bahsettiğin gibi bir kapanış bozukluğu yok. Damağın gereğinden fazla dar dişlerim çok ufak dişler olmasına rağmen sığmıyor. Benim köpek dişlerim öne fırlamış durumda resim olsada koysam. Tek şansım gülerken dudaklarım ön damağımın üstüne çıkmıyor. Dişler öne fırlamış olmadığı için bu öirkin dişerle gülerken çok dikkat çekmiyorum.

Benim kullancağım damaklı aprey mi bilmiyorum ama

anladım cnm..
benim bir arkadaşımın senin anlattığın gibiydi dişleri..çok sıkışık ve üst üste...üst damağı genişledi, dişleri yan yana güzelce sıralandı tedavi sonrası...alt ve üstten 2'şer tane dişi çekilmişti onun da...yalnız üst damağı ne ile genişletildi bilmiyorum...konuştuğumda sorarım...

Teşekkürler canım. Burayı takip ediyor olacağım, arkadaşına sorduğunda yazarsan çok sevinirim.

canım etraftanda araştır bi..doktorunu araştır..tedavi ettikleriyle..ıstanbul gibi yerde mutlaka vardır..netten filan bi arat istersen ismiyle...araştırma yap ynai..bak başıma geleni önceden aktarmıştım ama tekrar anlatayım..yıllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr önce ben daha çocukluktan ergenliğe yeni geçerkene komşumuzun tavsiyesi ile bi doktora gittik.daha doğrusu komşumuz benim arkadaşım var dişçi bi ona gidin isterseniz tanıdık dedi..bizde gittiiiiikkkkk..neysem.doktor dedi ki bize ben tedavini yaparım şu kadar parası size taksitte yaparım filan fişmekan...başladık tedaviye..bana takıp çıkarmalı bişeyler verdi..kullandım ama aklım 5 karış havada olduğu için düzenli takmadım...bide ne bileyim yemekte çıkar tak yaralar filan olmadı işte...kaldı gitti..sonra aradan zaman geçti..aklım başıma geldi araştırdım.bi doktora gösterdim o takılan damaklı şeyi... bana dedi ki o taktıkların(saklamıştım o taktıklarımı niyeyse ) ihtiyacıının çok küçük bir kısmıını karşılar..olmaz sana dedi..içime kurt düştü...sonraki zaman diliminde başka bi doktora daha gittim..o da bana ilk tedaviyi yapan doktor için neler dedi neler...o dedi mesleğin yüz karası ihraç edilecek meslekten sizin gibi kaç kişiye dişlerinizi düzelticez demişte yapmamış filaannn...bi üzüldünm ki sormayın...sonra şimdi ki doktorumu buldum...bi gidiyorum kalabalık.bi sürü insan bekliyo..teller takılıyo..araştırmada yaptım ..ağız ve diş sağlığındaki doktora sordum o doktoru...git dedi.biliyormuş..etraftanda işinde çok iyidir diye tavsiye ettiler..ona dedim bana vaktinde bi doktor bunu yapmıştı die...ne dedi bilio musunuz ..kendi oğlu benim doktoruma tel tedavisine geliyomuşş....yanlış anlamayın ama üzüldüm oğlu adına tabi...sıkıntılı bi süreç kimsenin yaşamasını istemem..ama milletin evladına kıydın yaptın paraları aldın kendi evladına nie yapmadın be adam diyesi geliyo insanın...şimdi nerde derseniz bilmiyorum... fisfisfis..gittiğim ofisinde eşinin tabelası var(o da dişçi) mesleğe devam etse nie tabelası olmasın..aman ıNŞALLAH artık kimseye zarar vermez..
dikkatli olun die yazdım...iyi araştırmadan canınıza , zamanınıza,paranıza,ümitlerinize yazık etmeyin.aman...

arkadaşlar Bursa'da oturuyorum, burada bana tavsiye edeceğiniz bir ortodontist varmıdır bildiğiniz. önce burun ameliyatı olacağım arkadan da dişlerimi yaptırmayı düşünüyorum. Bursa da özel bir diş hastanesine gittim bana 1,5 yıl takacaksın 3 bim lira dedi. başka doktorlardan da fikir almak istiyorum ama hiç bilmiyorum. bildiğiniz, güvendiğiniz bir doktor varsa yazarmısınız.

Tuti, dişlerinin şu an ki halini alması ne kadar zaman aldı acaba??

Kızlar hepimizin derdi aynı,çözümü de zahmetli malesef.
Bende izmir deyim ve iyi bir klinik yada hekim arıyorum.
Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba?

benim gittigim yeri tavisye edebilirim yeri alsancakta ama isim vermek yasak mı kızlar?

Merhabalar,

Ben suan 28 yasindayim, 3,5 sene sabit tel taktim daha bu sene yeni bitti tedavim...Bircok cesitli dis hekimlerinde muayenede cene ameliyati olmam gerektigi söylendiginden hep ertelemistim.

Fakat basladiktan 6 ay gibi sonra dedikleri gibi ameliyata gerek olmadigi görüldü.

Gec yasta takmak istemeyenlere ve ameliyat korkusundan erteleyenlere bir örnek olmak adina yaziyorum. Hersey mümkün,imkani olanlarin iyi bir hekimle baslamalarini tavsiye ederim. yerimseniben

Slm çene ameliyatı kapanış bozukluğumu vardı bunun içinmi gerekliymiş ameliyat çnkü benmde tel kullanmam gerekiyordu diş kaybından olan kapanış bozukluğu var bendede tel kullanma gerekiyor ama karar veremiyorum:sinifsinif: düzeldimi dişlerniz telden sonra bilmiyorumkismile

Bana da bircok hekim ameliyat ya da diş çekmek gerek demişti hatta bir ara ciddi ciddi ameliyat olmayı kafaya koymuştum birtek bu doktorum diş çekmeye de ameliyata da gerek yok dedi inş. bnm tedavimde boyle mutlu son ile biter kaydirigubbakcemile5 resim koyma durum varsa koyabilir misin cok merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…