• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Kızlar kaç gündür siteye giricem giremiyorum şifremi unutmuşum sonra aklıma sitenin adminine sormak ekledi msnsini eklemiştim belki lazım olur diye iyiki de eklemişim şimdi girebiliyorum siteye
kızlar benim gömük dişim 3 haftada çıktı sadece 3 haftada bende şaşırdım en çok fark edilendi. kafamçokkarıştı

İnanmıyorum ya benim 2 ay oldu ve hiç bir gelişme yok. Cerraha sordugumda 6-7 ay sürer dedi doktoruma sordugumda o dişinin durumuna baglı dedi hatta çıkmama ihtimali bile varmış kahretsin ki. Gerçekten cok şaşırdım 3 hafta da çıkmasına çünkü bi arkadaşımında 3-4 ay sonra diş çıkmaya başladı. Çok sevindim senin adına çok şanslısın gercekten. Ne zamandır tel takıyorsun? bide dişim çıktı dedin ama düz mü çıktı düz çıkmadıysa ne kadar sürdü düzelmesi? gerci senin kısa sürmüstür dişlerinin durumuna bakarsak :)

Aramıza hoşgeldin, ağrın olmaması çok büyük bir şans, benim 16 günü geçti tellerim takılalı hala ağrım olabiliyor zaten ilk bir hafta dayanılmazdı.Sanırım dişlerin sorununa göre ağrı oluyor veya olmuyor...

2 hafta oldu ve hala agrıyor he? Ama üzülme demek ki dişlerin düzeliyor :) Benimde pek bi agrım olmadı ilk hafta yemek yerken sadece acıyordu sadece yemek yerken yani durup dururken hic agırmadı bu zamana kadar. Bende çok agıracak diye düşünüyordum ama o kişiden kişiye değişiyor benim agrısız geciyor Allah'a şükür :)

yemek yerken zorlandım ben sadece.küçük parçalar halinde yiyorum.bi de yemekten hemen sonra dişlerini fırçalaman gerekiyor.o daha zor bence.son olarak da konuşurken etrafa tükürük saçıyorum delikafaduldendelikafadulden:roflol:

Ya bende duydum etrafa tükürük saçmayı :D ama bende öyle bi sorun olmadı :D sadece ilk günlerinde agzımda varlıgını hissediyordum cok az degisik konusuyordum ama simdi varlar mı yoklar mı hiçç belli degil :D

mor salkım dişlerin çok güzeller ..güle güle güüülllll artık sen :)))...bu arada evet dişler değişince yüz ifademizde değişecek...
darısı başıma hihoyyyt

Diş tellerimi taktırdığımdan bu yana 20 gün geçti ilk taktırdığımdada çok ağrım olmuştu ama bir süre sonra daha iyiydim
kontrole filan gitmedim daha günü gelmedi 26 sında gideceğim ama bir kaç gündür ön dişlerim bayağı yoğun bir ağrı hissediyorum birde özellikle yerinden oynatılan dişlerimde fırçalama esnasında kanama oluyor :(
bu normal birşey mi her sabah uyandığımda farklı bir dişim ağırıyor artık :(

Diş tellerimi taktırdığımdan bu yana 20 gün geçti ilk taktırdığımdada çok ağrım olmuştu ama bir süre sonra daha iyiydim
kontrole filan gitmedim daha günü gelmedi 26 sında gideceğim ama bir kaç gündür ön dişlerim bayağı yoğun bir ağrı hissediyorum birde özellikle yerinden oynatılan dişlerimde fırçalama esnasında kanama oluyor :(
bu normal birşey mi her sabah uyandığımda farklı bir dişim ağırıyor artık :(

normal canım... tedavin sırasında dişetlerin hassaslaşıyor ve bazı dönemlerde şişkinlik olabiliyor... tabii fırçalarken de kanayabiliyor...

tedavi bittikten sonra dişetlerin de kendini toparlayacak...

dişler hareket ettikçe ağrın oluyor evet ; bir dişin hareketi başka bir dişi hareket ettiriyorsa da başka dişin ağrıyordur... zamanla lastikler esneyeceği ve dişlerine çok fazla kuvvet uygulayamayacağı için ağrı azalacak...

yalnız hangi dişinin ağrıdığına dikkat et... ya da dişçine söyle...
çünkü benimki bir dişe belli bir yönde hareket vermek isterken başka bir dişte o hareketin olmasını istemiyor bazı dönemlerde...

yani mesela dişi sağa çekiyor ama onun yanındaki dişlerin de çok da sıkışmasını istemiyor gibi... örnekler çoğaltılabilir... yani dişlerinib hareketlerini takip edersen daha iyi olur...

Küçük Böcük çok teşekkür ederim bilgiler için,
benim henüz lastiklerim takılı değil ama tamamiyle düzgün olan iki dişim bayağı bir ağırıyor ,boşu boşuna onların kaymasından korkuyorum :( ama dediğin gibi en doğru şey ortodontistle paylaşmak gerçi beni konuşturacağını bile sanmıyorum yıldızı benimle hiiç barışmadı...çok sinirli biri insan bu kadar acı çekerken bir tebessümü çok görmemek lazım ya..

Küçük Böcük çok teşekkür ederim bilgiler için,
benim henüz lastiklerim takılı değil ama tamamiyle düzgün olan iki dişim bayağı bir ağırıyor ,boşu boşuna onların kaymasından korkuyorum :( ama dediğin gibi en doğru şey ortodontistle paylaşmak gerçi beni konuşturacağını bile sanmıyorum yıldızı benimle hiiç barışmadı...çok sinirli biri insan bu kadar acı çekerken bir tebessümü çok görmemek lazım ya..

hadi yaaa... benimki de pek bi muhabbet bazen abartıyor hatta bekle bekle çatlıyorsun :)

bence sen iletişim kurmaya çalış... ters birşey söylerse de ne yaptığınızı bilmek istiyorum dersin ki bundan daha doğal bişey yok...sen yine de her kontrol sonrası yaptığı şeyleri neden yaptığını sor... en azından aksi bir durum olursa farkedersin...

lastiklerin takılmadıysa o zaman o düzgün dişlerine bir baskı vardır zaten ister istemez düzgün dişler de bozulabiliyor... çok ani bir değişim olmadığı sürece bu da normal... sonra hepsini düzeltiyor zaten... sıkma canını :)

banada tel takıldı 4-5 gün önce :gitme: azı dişim çürük olduğu için çekilmişti, tüm dişlerm ona doğru kayıyodu.. ortasıda iyice açılmıştı fisfisfis şeffaf tel taktırdım :D braketleri hiç gözükmüo, telse çok yakından fark edilio :)

şeffaf telin fiyatı ne kadar cnm?

merhaba arkadaşlar..sizlere derdimi anlatıp biraz rahatlamak ve fikir almak istiyorum..
haziran ayında başladım tadaviye, buraya da yazmıştım hatta..
problemim kapanış bozukluğu idi..
tedavi gördüğüm hastanenin dr. u ilk görüşmede ameliyatlık bi durum olmadığını, braketle düzeltilebileceğini söyledi...ikna oldum başladık..ilk randevuya gittim, şu çıkartılabilen apareyden taktı...taa ki aralık ayına kadar..koskoca 6 ayım boşa geçmiş gibi hissediyordum...neyse, dr.a güvenip birşey de demiyordum..
bu defa, ocak ayı kontrolünde öğrendim ki; dr.hanım ayrılmış..akannehir bunu duyunca, ciddi ciddi 6 ayımın boşa geçtiğini anladım, ne yazık ki mafoldumben
şimdi asıl meselem; kendi dr.um gidince, diğer dr.a muayene oldum ve kapanış bozukluğunu düzeltemeyceğini, küçük yaşta çene tedavisi olman gerekliydi vs... gibi açıklamalarda bulundu sempatiksalakcinni
ee diğer arkadaşı sorunumu halledebileceğinin sözünü vererek başlamıştı tedaviye...bu nasıl iştir anlayamıyorum ben...
sorunum düzelmeyecekse ne diye o kadar parayı ödeyip, sıkıntı çekeyim bu yaşımda..yaşım 26 bu arada...
şimdi; tedaviden vazgeçmek istediğimi söyledim hastaneye..kullanılan apareyler, malzemeler vs...düşürülüp paranız iade edilebilir dediler....3200 ödemiştim..
iade edilecek meblağı bugün veya yarın bildirecekler telefonla....tabii boşa giden aylarımı iade edemeyecekler alsanaalsanasmile
başka bir dr. ile yola devam etmek istiyorum...inşaAllah 500 tl iade ediyoruz demezler alsanaalsanasmile yalnızca üst dişlere porselen braket takıldı şu zaman zarfına kadar..
bir de bunu yapan, istanbulda ünlü bi diş hastanesi...
pat diye dr.lar ayrılıyor, hastalar bir dr.a yığılıyor, sonra o dr. da 5'er dk. hastalara bakıp gönderiyor..sempatiksalakcinni
umarım paramın iyi bi kısmını iade ederler...
hepimize sağlıklı gülüşler , inşaAllah bana da benneyaptımki

merhaba arkadaşlar..sizlere derdimi anlatıp biraz rahatlamak ve fikir almak istiyorum..
haziran ayında başladım tadaviye, buraya da yazmıştım hatta..
problemim kapanış bozukluğu idi..
tedavi gördüğüm hastanenin dr. u ilk görüşmede ameliyatlık bi durum olmadığını, braketle düzeltilebileceğini söyledi...ikna oldum başladık..ilk randevuya gittim, şu çıkartılabilen apareyden taktı...taa ki aralık ayına kadar..koskoca 6 ayım boşa geçmiş gibi hissediyordum...neyse, dr.a güvenip birşey de demiyordum..
bu defa, ocak ayı kontrolünde öğrendim ki; dr.hanım ayrılmış..akannehir bunu duyunca, ciddi ciddi 6 ayımın boşa geçtiğini anladım, ne yazık ki mafoldumben
şimdi asıl meselem; kendi dr.um gidince, diğer dr.a muayene oldum ve kapanış bozukluğunu düzeltemeyceğini, küçük yaşta çene tedavisi olman gerekliydi vs... gibi açıklamalarda bulundu sempatiksalakcinni
ee diğer arkadaşı sorunumu halledebileceğinin sözünü vererek başlamıştı tedaviye...bu nasıl iştir anlayamıyorum ben...
sorunum düzelmeyecekse ne diye o kadar parayı ödeyip, sıkıntı çekeyim bu yaşımda..yaşım 26 bu arada...
şimdi; tedaviden vazgeçmek istediğimi söyledim hastaneye..kullanılan apareyler, malzemeler vs...düşürülüp paranız iade edilebilir dediler....3200 ödemiştim..
iade edilecek meblağı bugün veya yarın bildirecekler telefonla....tabii boşa giden aylarımı iade edemeyecekler alsanaalsanasmile
başka bir dr. ile yola devam etmek istiyorum...inşaAllah 500 tl iade ediyoruz demezler alsanaalsanasmile yalnızca üst dişlere porselen braket takıldı şu zaman zarfına kadar..
bir de bunu yapan, istanbulda ünlü bi diş hastanesi...
pat diye dr.lar ayrılıyor, hastalar bir dr.a yığılıyor, sonra o dr. da 5'er dk. hastalara bakıp gönderiyor..sempatiksalakcinni
umarım paramın iyi bi kısmını iade ederler...
hepimize sağlıklı gülüşler , inşaAllah bana da benneyaptımki

canım geçmiş olsun öncelikle... dilerim en kısa zamanda iyi bir doktorla tedavine başlarsın...

bence durumun üstüne git ... şikayetçi olacağını söyle ; sık sık ara; git ... hastanenin halkla ilişkileri varsa git görüş ; baş hekimle görüşmek istiyorum de... tatmin olma verdikleri cevap karşısında...
yanlış tedavi sonucu çektiğin eziyet ; zaman kaybı ve maddi manevi zarar için tazminat davası açacağını da söyleyebilirsin...

bu gibi durumlarda ne kadar cazgır olursan o kadar hakkını alabilirsin... yoksa sana verdikleri 500tl ile kalırsın...

canım geçmiş olsun öncelikle... dilerim en kısa zamanda iyi bir doktorla tedavine başlarsın...

bence durumun üstüne git ... şikayetçi olacağını söyle ; sık sık ara; git ... hastanenin halkla ilişkileri varsa git görüş ; baş hekimle görüşmek istiyorum de... tatmin olma verdikleri cevap karşısında...
yanlış tedavi sonucu çektiğin eziyet ; zaman kaybı ve maddi manevi zarar için tazminat davası açacağını da söyleyebilirsin...

bu gibi durumlarda ne kadar cazgır olursan o kadar hakkını alabilirsin... yoksa sana verdikleri 500tl ile kalırsın...

teşekkür ederim canım iyi dileklerin için....
umarım iyi bir dr. denk gelir....bu defa çok iyi araştıracağım.....
nereden bilebilirdim; ünlü, herkes tarafından tercih edilen bir hastaneden böyle bir muamele göreceğimi değil mi :umursamaz:...
şimdilik telefonda halkla ilişkilerle görüştüm, şikayetlerimi dile getirdim sert bir tavırla, onlar da;
tedaviden vazgeçmeyin, yeni bir doçent geldi onunla görüşün vs..vs..diyerek vazgeçirmeye çalıştılar ama nafile sempatiksalakcinni

ne kadar iade yapılacağını açıklasınlar da; az bir miktar olursa olayın üzerine gideceğim,
güzel bir kısmını iade yaparlarsa da paramı alıp çekileceğim..
bu politikayla hareket etmeye devam ettikçe, daha çook müşteri kaybederler zaten :olmaz:

bnm ağrım hiç olmuyorkaydirigubbakcemile3 .14 gün oldu.sorun bende mi ki kafamçokkarıştı

Sorun oluşturacak bi durum değil ki bu. Dişten dişe değişiyor ağırıp ağırmaması. Benimde ağrım olmamıştı ama ilk haftasında yemek yerken biraz acımadığını söyleyemem. Keşke ağırsa ağırması daha iyi aslında dişlerin yerinden oynuyor demek ki düzeliyor.

Ya arkadaşlar eskiden dişlerim daha beyazdı hafta sonu bi arkadaşım dişlerimin beyaz olduğunu ama altların daha da beyaz olduğunu söyledi. Çünkü altlarımda tel yok ve 6 aydır tel takıyorum hala dr.um altlarıma tel takmadı. Sordum ne zaman takılacak diye üstler düzene girsin öyle diyor her seferinde. Üst dişlerimden 2 tanesi yamuktu onlar düzeldi bir tek gömük dişimin çıkmasını bekliyoruz 2 ay oldu ucu bile görünmüyor malesef aslında altlarıma hiç gerek yok kanımca çünkü bi dişim biraz yamuk sadece ama 2 tane boş dişimin olduğunu göz ardı etmemek lazım.
Size dişlerimin durumundan bahsettim doktorumun söylediği rahat 3buçuk sene takmak. Sadece 6 ayım bitti ve ben telden çok sıkıldım takmadan önce çok istiyordum hem dişlerim düzelecek diye hemde tel kullananları sempatik buluyordum ama şimdi alıştım var mı yok mu hissetmiyorum bile. Tel tedavisine başladığımdan beri her gittiğimde renklerini değiştirip aksesuar olarak kullanıyordum ama ondanda sıkıldım 6 martta randevum var bu sefer lastiklerimi renksiz yaptırıcam. Neden herşeyden çok çabuk sıkılıyorum ya mafoldumben önceden takmayı çok istiyordum yaa ama 6 ay içersinde sıkıldım bile ve daha 3 sene varr....

Sorun oluşturacak bi durum değil ki bu. Dişten dişe değişiyor ağırıp ağırmaması. Benimde ağrım olmamıştı ama ilk haftasında yemek yerken biraz acımadığını söyleyemem. Keşke ağırsa ağırması daha iyi aslında dişlerin yerinden oynuyor demek ki düzeliyor.

Ya arkadaşlar eskiden dişlerim daha beyazdı hafta sonu bi arkadaşım dişlerimin beyaz olduğunu ama altların daha da beyaz olduğunu söyledi. Çünkü altlarımda tel yok ve 6 aydır tel takıyorum hala dr.um altlarıma tel takmadı. Sordum ne zaman takılacak diye üstler düzene girsin öyle diyor her seferinde. Üst dişlerimden 2 tanesi yamuktu onlar düzeldi bir tek gömük dişimin çıkmasını bekliyoruz 2 ay oldu ucu bile görünmüyor malesef aslında altlarıma hiç gerek yok kanımca çünkü bi dişim biraz yamuk sadece ama 2 tane boş dişimin olduğunu göz ardı etmemek lazım.
Size dişlerimin durumundan bahsettim doktorumun söylediği rahat 3buçuk sene takmak. Sadece 6 ayım bitti ve ben telden çok sıkıldım takmadan önce çok istiyordum hem dişlerim düzelecek diye hemde tel kullananları sempatik buluyordum ama şimdi alıştım var mı yok mu hissetmiyorum bile. Tel tedavisine başladığımdan beri her gittiğimde renklerini değiştirip aksesuar olarak kullanıyordum ama ondanda sıkıldım 6 martta randevum var bu sefer lastiklerimi renksiz yaptırıcam. Neden herşeyden çok çabuk sıkılıyorum ya mafoldumben önceden takmayı çok istiyordum yaa ama 6 ay içersinde sıkıldım bile ve daha 3 sene varr....

benim de alttaki tek gömük dişimle başladı tedavim... aralıkta 2 sene bitti... hala daha tam çıkmadı dişim...
hazır altta varken üstteki ön ayrık için de taktırayım dedim... martta 1 sene olacak...

valla bir kere kaptırınca gidiyor demek ki...

bu akşam randevum var ; yapmayı planladıklarını yaparsa çok sevinicem...
köpek dişime normal braket takacak küçük buton takılıydı... diş henüz tam çıkmadığı için... en arkadaki azı dişimin arkı iyice içe döndü... alttaki ön dişlerin de arkı dışa döndü...

alt dişlerim üstten daha ilerde ; içerde olması gerekirken...

bunlar için birşeyler yapacağız dedi ama hep diyor sonra da bir hafta sonra yapalım diyor... süre de böyle böyle uzuyor...

valla iremcim sabretmekten başka çaremiz yok... bu kadar uğraştan sonra yarım da bırakılmaz ki :teselli:

teşekkür ederim canım iyi dileklerin için....
umarım iyi bir dr. denk gelir....bu defa çok iyi araştıracağım.....
nereden bilebilirdim; ünlü, herkes tarafından tercih edilen bir hastaneden böyle bir muamele göreceğimi değil mi :umursamaz:...
şimdilik telefonda halkla ilişkilerle görüştüm, şikayetlerimi dile getirdim sert bir tavırla, onlar da;
tedaviden vazgeçmeyin, yeni bir doçent geldi onunla görüşün vs..vs..diyerek vazgeçirmeye çalıştılar ama nafile sempatiksalakcinni

ne kadar iade yapılacağını açıklasınlar da; az bir miktar olursa olayın üzerine gideceğim,
güzel bir kısmını iade yaparlarsa da paramı alıp çekileceğim..
bu politikayla hareket etmeye devam ettikçe, daha çook müşteri kaybederler zaten :olmaz:
canım ne demek kullanılan malzemenin parasını kesmek...sen mi istedin sanki...onların suçu..ünlü bi hastaneyse bu işi basına kadar götüreceğini maddi olarak durumunu karşılayabileceklerini ama 6 ayın sende yarattığı psikolojik etkiyi ve o dönemdeki acılarını (teller takıldığında olan yaralar) telafi edemeyecekleiri içinhem doktorlara hemde hastaneye manevi dava açacağını söyle..maddi olarakta hem tüm paranın iadesini hem 6 aylık zararını hemde faizini isteyebilirsin..bunları söyle...üstele...
ne demek malzeme parası kesmek..sanki sen tedavinin ortasında ayrılıyorsun..olur mu öyle şey..uanıklara bak ya alsanaalsanasmile

canım ne demek kullanılan malzemenin parasını kesmek...sen mi istedin sanki...onların suçu..ünlü bi hastaneyse bu işi basına kadar götüreceğini maddi olarak durumunu karşılayabileceklerini ama 6 ayın sende yarattığı psikolojik etkiyi ve o dönemdeki acılarını (teller takıldığında olan yaralar) telafi edemeyecekleiri içinhem doktorlara hemde hastaneye manevi dava açacağını söyle..maddi olarakta hem tüm paranın iadesini hem 6 aylık zararını hemde faizini isteyebilirsin..bunları söyle...üstele...
ne demek malzeme parası kesmek..sanki sen tedavinin ortasında ayrılıyorsun..olur mu öyle şey..uanıklara bak ya alsanaalsanasmile

önerilerin için teşekkürler cnm opuyorumnanaktan

bugün görüştüm, 2000 tl iade yapılıyor...
memnuniyetsiz olmamın nedeni onlar tabii ama, şu ana kadar kullanılan malzemenin parasını kesiyorlar haliyle...
zaten üst dişler braketli...yeni başlayacağım yer; tedavi başında ödenen meblağ kadar yüksek bir fiyat istemez sanırım...
iade ettikleri rakam da iyi , daha fazla uğraşmak istemiyorum o hastane ile alsanaalsanasmile

sedna03 hastanenin ismini söyleyebilirmisin acaba?gerçi açıklarsan sıkıntı olurmu bilmiorum ama..ki bana kalsa böle forumların amacı birazda kendi deneyimlerimiz üzerine diğer arkadaslara yardımcı olmak.yani ben hala daa iyi güvenilir bir ortodontist bulamadım..helede böyle şeyleri okuyunca iice umutsuzluğa kapılıyorum.ben ist.dan bikaç hastaneyle görüşmeyi düşünüodum ona göre orayı elerim yaşadıkların çok üzücü ve sinir bozucu..resmen haksızlık..umarım ii bi doktor bulursun hatta banada hbr werirsen sewinirim:))

canım ben değil pamuk helva yaşamış bu olayı ..umarım kimsenin başına gelmez...
bilmiyorum teşhir gibi de olabilir..ne kadar doğru olur,? ama özelden yazar belki

önerilerin için teşekkürler cnm opuyorumnanaktan

bugün görüştüm, 2000 tl iade yapılıyor...
memnuniyetsiz olmamın nedeni onlar tabii ama, şu ana kadar kullanılan malzemenin parasını kesiyorlar haliyle...
zaten üst dişler braketli...yeni başlayacağım yer; tedavi başında ödenen meblağ kadar yüksek bir fiyat istemez sanırım...
iade ettikleri rakam da iyi , daha fazla uğraşmak istemiyorum o hastane ile alsanaalsanasmile

1200 biraz fazla kesmişler sanki. braketlerin paket fiyatı taş çatlasın 100 dolar haberin ola.bence biraz daha sıkıştır. Yeni başlayacağın yer braketlerin var diye ne kadar indirim yapabilir ki? ki zaten sadece ust cene de varmiş alt cene için yeni paket acıcaz diceklerdir.

Back