Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

selam sanırım hepimizin derdi ortak:) bende yaklaşik 10 gün önce bi dişimi cektirdim tel taktiriorum bende bende ilk başta sağlam dişimin cekilmemesini istedim ama dişci gerekli deyince bişi diyemedim tabe şimdi yarin inşallah teller takilcak biraz stres oldum tabe cünkü biran önce başlasin da bitsin gerci bunu sölemek için da erken bilıorum da herkese geçmiş olsun buarada....

Hoşgeldin aramıza Sela, aman bırak çeksinler dişlerini gerekliyse ve çektirmemkte ısrarcı olursan tedavi çok uzuyor,arkadaşım özelde yaptırıyordu çektirmedi ve 4,5 yıldır telliydi hala bile devam ediyor..Süreyi uzatmaya değmez...

Selam hoşbulduk:) yok bende cok israrci olamadim zaten olmaz mi falan dedim cekmeden olmaz deyince tamam dedim kabul ettim bende:) umarim o boşluk cabuk kapanir:)) verdiğin örnek için de sağol moral oldu bana:))

arkadaşlar öncelikle yeni tel taktıranrın telleri hayırlı olsun bende eski bir telli olarak yazmak istedimboşluk kapanma konusunda endişe etmeyin...ben taktırdığımda 20 yaşımdaydım ve çene büyümem durduğu için tam 4 sağlamdiçektirdim....tellerimde sadece 15 ay kaldı kiiii dr.uma göre çok erken düzeldi...tabi pekiştirme tedavilerim devamediyor...özelde taktırdım her 6 ayda bir kontrolum var alt düşümün üç kısmında düz bir tel var ve geceleride damak takıyorumüst dişlerime kaymayı engellemek için....4 yıl geçti aradan iyiki taktırmışımdiyorum allah herkese nasipetsin inş.....birde braketlerize kli lastik mutlaka taktırın ben hep şeffef taktırıyodum mor taktırmaya karar verdiğim ay tellerimin çıkıcanı öğrendim ve çookk üzülmüştümmm...

slm arkadaşlar bende taktıralı 5 ay oldu.. her kontrole gittiğimde çok acı veriyo lastikleri değiştirdiklerinde... bide dişlerimin araları sarardı sanki düzenli olarak fırcalıyorum da.. siz bakımını nasıl yapıyorsunuz...

Bu diş telleriyle 3. günüm ama beni bir hayli zorluyor tüm yanağımın iç kısımları yara oldu aynı zamanda dudağımın iç kısımlarıda öyle, süt ve çorbayla besleniyorum birazda ekmeğin iç kısmı zor günler yaa
konuştuğumda bile azı dişlerimdekiler batıp rahatsız ediyor şöyle zaman geçipte hafif düzelmeler bir başlasa moral olacak bana...

Canım özel fırçalarını aldın değil mi
ben Oral-B arayüz fırçası ve Oral-B ortodonti fırçası aldım tabi çok yeni taktırdığım için sararma başlamadı ama çok az birşey bile atıştırsam hemen gidip ağızmı çalkalıyorum günde 2 defa fırçalarım eskiden doktorum 3 kere fırçala dedi...

Dişlerinde çok mu bozukluk vardı peki az mı.Şeffaf mı taktırmıştın yoksa metal mi?

peki arkadaşlar tel varken diş temizliği yaptırabilirmiyim... benim doktorum hiç böyle bişi yapmıyor.. başka doktoro gidip diş temizliği yaptırsam olur mu acaba..

benim de telleri taktıralı 3 gün oldu, ancak öyle dayanılmaz ağrılarım olmadı, alt ve üst çenelerimi birleştirmeden baskı olmuyo pek...şimdilik sadece üste takıldı alta gerek görülmedi,üstte de sadece arkadan her iki tarafta iki dişe takılmadı, bu normal mi?..alışmaya çalışıyorum:)

Ben de tel kullanıyorum bende de hafif sararmalar var doktoruma sordum sararmalar olabilir çıkınca tamamen temizlicez merak etme dedi. opuyorumnanaktanSeninde temizlenir merak etme yerimseniben Günde üç kez yemeklerden sonra fırçla ve akşam yemeğinden sonra arayüz fırçasıyla fırçalamayı unutma...

Son düzenleme:
Aynı şeyleri bende yaşadım telleri ilk taktırdığım zamanlarda sen yazınca o günlerimi hatırladım gerçekten zor günlerdi ama merak etme biraz sabır göster ağrılar gelip geçiyor.hihoyyyt

Dişlerinde çok mu bozukluk vardı peki az mı.Şeffaf mı taktırmıştın yoksa metal mi?

iki köpek dişimde üstteydi aslında bakıldında epey bi yamuktu ama ilk dr. randevumde dr.um bana kolay düzelicek demişti..bazen çeneyle ilgili sorunlarda olabiliyo bende yoktu o...metal taktırdım canım ben ööyle heycanlıydımkki porselen braketlerin olduğunu taktırdıktan sonra öğrendim..sonuçta bu bi tedavı ve belli birsüre kalıcak ben hiç problem yapmadım....

benim diş eti büyüme rahatsızlığım var ne yapmam lazıma.s.

benim tellerim çıktı ama sanırım sorunumuz ortak..10 gün önce dişçim yemek yerken tek taraflı ısırmamamı diş etlerimi iyi ve sık fırçalamam gerektiğini söylememişti.h.sonu kontrole gitmem gerekiyordu ama gidemedim bilmiyorum gittiğimde en kötü ihtimale uzayan bölgeyi kesicek:S

Selam hoşbulduk:) yok bende cok israrci olamadim zaten olmaz mi falan dedim cekmeden olmaz deyince tamam dedim kabul ettim bende:) umarim o boşluk cabuk kapanir:)) verdiğin örnek için de sağol moral oldu bana:))

Aramıza hosgeldin canım. Benimde 4 dişim cekilmisti 1 boslugum gorunuyor sadece o da agzımı acarsam ki boslugum kapanmadıgından gulemiyorum Allahtan konusurken gorunmuyor. Yanlız benim dişimin yeri dişle dolcak 1 bucuk ay once damagımı yardırdım 6-7 ay surermis dişimin cıkması ve o boş yere taktıgı tel her gün dudagımın icini kanatıyor mum yapıstırınca da pek durmuyor onu da kesiyor... Haline şükret senin daha kısa zamanda boşlugun dolar

Bende taktıralı 5 ay oldu aynı sorun bendede var ama yeni yeni sararmaya başladı dişlerimin araları! Ne güzel yazın beyazdı dişlerim cünkü günde 5 kere falan fırcalıyordum her yemekten sonra ve kafama esince ama şuanda öyle yapamıyorum cünkü sular cok soguuk delikafadulden Ama hic üsenmem her yemekten sonra dişlerimi fırcalarım ama son zamanlarda arayüz fırcasını kullanmıyodum baktım sararmaya basladı şu 2 günden beri arayüz fırcasınıda kullanıyorum. suanda dişlerimi 3veya 4 kere fırcalıyorum ama uzun süre fırcalamıyorum ama iş başa düştü beyazlaması icin uzun fırcalamam gerekiyor, dedigim gibi yazın 5 kere falan fırcalıyordum böyle yapınca beyazlamayı goruyorsun ama kısa fırcalayınca sararmaya başlıyo e bide telli olunca....

meltem senin noldu ya kescekler mi cidden? o nası olcak yaa :s günde 10 kere fırcalıyorum diyodun daha cok fırcala bari ya yeterki kesmesinler..

ya simdi gömülü diş ameliyatı izledim daha dogrusu izleyemedim kapattım ve ilk defa izleyemedim heralde aynı işlemi banada yaptılar diye oh çok şükür kurtuldum, iceri annemi bile almadılar kan tutar diye. bu sırada da diger disci anlatmıs bi adam varmış bi akrabasının damagı yarılcakmıs o da icerde durmak istemis önce demişler kan tutar diye beni tutmaz ben kasabım demiş e oyle olunca da almışlar iceri ama akrabasının damagına bi kesik atınca adam hemen bayılmış..

Son düzenleme:
iremcim bilmiyorum benim nolucak o 10 kere fırçalamaya 2-3 gün dayanabildim dersaneye başlayınca derslerdi,denemeydi dişlerimle pek fazla ilgilenemedim açıkçası kaldı.normalde c.tesi randevu alıp gitmem gerekiyordu o da karambole geldi gidemedim açıkçası biraz da korktuğum için bikaç gün daha zaman fikri bana da iyi geldi bakalım belki o arada daha da toparlanır da dişetlerim gerek kalmaz..

ayy kıslar yarın ölçüm alınacak ve haftaya cumartesi tellerim cıkacak hadi bakalım 2 sene oldu takalı aman benden size tavsiye lasstiklerinizi ahmal etmeyin çünkü tedavi uzuo benim 1.5 yılda bitmesi gerteken benm yüzümden uzadı siz siz olun takın bakalım cıkınca nasıl olcak ben alıştıydım bunalra yaa yavrum gibi onalrıda besliodum ben agzımda :))))

resımlerını beklıyoruz mor salkımm:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…