Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

bencede tellerinizi cıkartıp niye tekrar başka bir ortodontistte yeni braket taktırcaksınız ki? boşuna masrafa gerek yok.bence siz bir sonraki randevuya kadar bir kaç ortodontistle goruşun.derdinizi anlatın.bir daha ki randevuda da tum dişlerim muntazam olmadan cıkarmak istmeiyorum diyin.gozune takılan orta hattı içeri doğru duran arka dişleri heryeri belirtin.ne gerekiyorsa yapsın o kadar parayı boşuna vermediniz.eğer cok cıkmaza girerseniz başka ortodontiste gidin.

tellerinizi çıkartmayın gidin başka bir ortodontistle görüşürün illa ki yapılabilicek birşeyler vardır :)

Bende onu demek istiyorum zaten, tellerini cıkarıp cıkarmaması beni ilgilendirmez ama bence baska ortodontist bulmalı, cünkü baksanıza hasta doktor yerine gecmis sanki. hasta su düzelecek bu düzelecek diyo doktor biseyden anlamıyo mu yoksa ilgilenmek mi istemiyo!

Saolun kızlar ben de uzun süredir giremiyordum siteye ama yorumlarınız iin teşekkür ederim. Uzun süredir bu tedaviyi oluyorum ve artık bu maddi külfeti tekrar üstlenemem ortodontistimin kim olduğunu sormuşsunuz zaten eskişehirde bir tane yetişkin ortodonti uzmanı var şimdi ismini vermeyeyim mazallah hem dişlerimiz yamuk kaldığı gibi bir de dava edilmeyelim kendsi yüzünden.....:)

cnm olur mu kaç kişi var Eskişehir de...benim bildiğim 3 kişi..bi de bilmediklerim var....diğer illerden gelenler var..

bence sen oncelikle kendi ortodontistinden iste.yamuk kalsın istemiyorum de.ki başka ortodontiste gitsen bile o kadar odemezsin sadece 3-4 ay gerekli birkaç duzenlemeyi halledicek sonuçta cok bir materyal de kullanmayacak.

kızlar diş etinin kesilmesinin nasıl birşey olduğunu bilen var mı?dün akşam dişçideydim ortodontistimin önerisiyle .dişetim gereğinden fazla uzunmuş bi yerde.tellerden dolayı iyi fırçalayamamışım sanırım senin yaşında kesilmez falan dedi.1 hafta boyunca günde en az 7 kere fırçala yoksa mecbur kesicez dedi.diş ipi falan da kullanmam gerekiyormuş

arkadaşlar hepinize merhaba,

ne kadar enteresan vakalar okuyorum buradan şaşırıyorum
Daha doğrusu ne garip doktorlar !!!, olan yazık hastalara oluyor,

Benim tam 3 ay oldu tedavim başlayalı, nazar değmesin diyim, doktorumdan çok memnumun, fiyatını da fahiş bulmuyorum, ödemeyi 10 aya kadar bölüyor, böyle olunca da çok fazla etkilenmiyor insan.

Daha 3 ay olmasına ve 36 yaşında olmama rağmen çok iyi ilerleme kaydediyoruz, düzelmeyi gördükçe de morlim yerine geliyor.

O yüzden bu tedavide doktor çok önemli, hem doktorun işini iyi yapması hemde hastayı motive etmesi, bu şekilde işbirliği ile çok güzel sonuçlar alınır.

Hepinize inci gibi dişler, bol gülüşler diliyorum,

Arkadaşlar sizce şeffaf tel mi daha iyi yoksa metal mi?ıkisi arasındaki fark nedir fiyatı haricinde.

doktorum bana metallerin uyguladığı basıncın daha etkili olduğunu , şeffaf olursa sürenin uzama ihtimali olduğunu söylemişti..,
bence de metaller daha etkili..

Mataller tedaviyi 1yada 2 ay öne çekebiliyormuş doktorumun dediğine göre. Yani şeffaflar da aynı etkiyi veriyormuş. Ban şeffaf kullanıyorum ve çok yakından bakmayınca belli bile olmuyor. Tel kullandığını farketmiyorlar. :lepi:Tabi bakımı metallere göre biraz daha özen istiyor sararmaması için düzenli fırçalamak gerek. Zaten her ay lastikler değiştiği için ay sonuna sararsa bile yeni lastikler takılınca tekrar beyaz görünüyorlar. Ben çok memnunum Tavsiye ederim...zemuszemus

Pazartesi günü lastiklerim takıldı ve 2 tane dişimi çektirdim köpek dişimin yanındakiler yani 4 numaralar ,lastikler bayağı bir acıtıyor ,yarın gidip kontrol ettireceğim randevu verdim umarım artık tellerim takılır ve tedaviye başlamış olurum...

Tel takılmadan önce kaç tane diş çekiliyor?Sağlam dişlerin illa da çekilmesi gerekiyor mu?O çekilen dişler çok mu acıyor?Cevap verirseniz sevinirim.

Tel takılmadan önce kaç tane diş çekiliyor?Sağlam dişlerin illa da çekilmesi gerekiyor mu?O çekilen dişler çok mu acıyor?Cevap verirseniz sevinirim.

canım çekilmesi gerekli ise çekiyorlar, her tedavide çkilecek diye bir kural yok. duruma göre çekilmesi gerekliyse 1 ya da 2 bilemedin 3-4 diş. acımıyor hiç bir işlemden korkmayın bence diş çekerken zaten uyuşturuyorlar.

Çok saol canım.Peki o çekilen dişler zamanla kapanıyor mu nasıl oluyor.Çünkü boşluk oluşuyor kötü bir görüntü olur ozaman.

Benim dişlerimde bayağı bir sorun vardı bu yüzden çekildi, tedavi sonunda büyük ihtimal 20 lik dişlerimde çekilecekmiş..
Lastik denen şey niye takıldı bilmiyorum turkuaz renkteydiler ve çekilen dişlerimden 2 tane sonrakine takılmıştı . Bu günde lastikleri çıkartıp üst tellerimi taktılar,açıkçası berbat haldeyim,bayağı ağrım var ,azı dişlerimdeki kelepçe gibi şeyler (isimlerini henüz bilmiyorum bant mı acaba) onlar bayağı bir sıkıyor pfffff nasıl geçecek bu 2 senee :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…