Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mavi41 cnm hayırlı olsun çok güzel görünüyorlar. Eski halinin de bir fotosunu koysan aradaki farkı görürdük. Ömür boyu sağlıklı ve mutlu gülüşler cnm darısı da bizlere inş :Saruboceq:
arkadaşlar merhaba,
yazdıklarınını epeydie okuyorum, çok güzel paylaşımlarda bulunmuşunuz.
Benim problemim kapanış bozukluğu, açık kapanış üst çene hem önde hemde ön dişlerim iyice havalanmıştı, düşünün dişlerimi kapadığımda dilimi sonuna kadar aradan çıkarabiliyordum, araştırmalarım soncu karar verdim ve tedavime 10 ekimde üst dişlerime braketler takılarak başlandı, 1-1,5 sene braket takılacak bir o kadar da sabitleme tedavii sürecek dedi doktor.
bir sonraki randevum kasım ortasıydı, bu sefer alt dişlere de braketler takıldı, şimdi 10 ocak ta tekar randevum var.
Daha şimdiden dişlerimde birbirine yaklaştığını farkediyoum, sadece ben değil etrafımdakiler de farkediyor, bana bu gelişme çabuk gibi geldi, doktora sorucam tabi ama siz ne dersiniz ?
Bir de bana daha sonra lastik takmam gerektiğinden bahsetmişti, konuşmamda bir problem olmaz ama biraz zor bir uygulamadır demişti. Sanırım aranızda lastik kullananlar var, nası birşey şu lastik hiç görsellerde de rastlamadım nedir ne değildir, paylaşırsanız sevinirim
teşekkürler, hepinize geçmiş olsun
saol cnm.öyle mi diyorsun ben hala görüntüye alışamadım da sanki başkasının dişleri..
inş darısı herkesin başına:)
iremdelikafadulden hiç öyle şey yapar mıyım canım ya dur daha senin tellerinin çıkışına şafak sayıcaz
doktorumun verdiği resimlerden dişlerimin eski hali:http://i0912.hizliresim.com/2009/12/30/6864.jpg
dudaklarım hala şiş inş sabaha normale dönerkaydirigubbakcemile3
saol canım da o zamanlar ben resimlerde falan gülemiyordum 20liklerde falan da sorun olunca o operasyonlardan sonra gereklilik halini geldi.ama şimdi halimden çok memnunum.ilk günkü o şaşkınlığım geçtikaydirigubbakcemile3 takıldı da sadece ön kısmın arkasına bir sene boyunca dikkat et düşer düşmez ben olmasam da gel buraya taksınlar dedi.elmayı falan ısırarak yemem yasak.telliyken yasaklara aldırış etmedim ama şimdi bozulmasınlar diye her türlü yasağa uyuyorum dişçim de tedavimin sonucu merak ediyordu.3 nolu dişimin diş eti uzamış 1 hafta sonra falan uğrayıp hem sonucu göstericem hemde diş etimi kestiricem..Önceki halin çok kötü değilmiş ama tabiki de yeni halin harika hihoyyyt Meltem bu arada hem üste hem alta iç taraftan sabitleyici telden taktı değil mi ? fisfisfis
Ben daha 5. ayıma girdim ne cabuk geciyor zaman dimi tellerim takılmadan öncede hep bu konuyla ilgileniyodum bi 5 ayda dişcimin dogum izninden gelmesini beklemistim zaten, herseyi bu forumdan ögrendim herkese cok tesekkur ederim simdi her biseyi biliyorum nerdeyse tel hakkında Benim daha 3 senem var 20 yasında cıkcak tellerim İns tedavim uzamazda cünkü kime sorsam doktorun verdigi zamandan daha cok duruyor bakalım.. ama ben memnunum tellerimden sadece gömük dişimin oldugu yerdeki tel dudagımı kesiyor cok rahatsız ediyor ama sabredicez artık sonucu süpper olcak
ben gülümsemeye başladım kızlarkaydirigubbakcemile3 darısı başınıza inş.:)
doktorum resimleri cd ye attım deyince yeni resimlerini de attığını düşünüp dişlerimin resmini cdye bakana kadar çekmedim ama pc ye oturduğumda hızlıca bikaç resim çektim onları ekliyorum şimdilik yeterli olur umarım sizler için:)
[img=http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_514680053.jpg[/url]
[URL=www.resimupload.com/ds639002410_Görüntü00330.html]
herkese bol gülüşler
lastikler muhteşem birşey, o kadar çabuk hareket ettiriyor ki şaşırıyorsun. Baya etkili bir yöntem, bundna önceki doktorum taktırıyordu 3 ayda bir diş boyunca ilerleri çekilen dişin oraya kaydı ama şu an ki doktorum lastikle uğraşma diye telle bağladı hiç bir işe yaramıyor 2 aydır aynı yerde sayıklıyor, lastik isteyecem. mafoldumben
sevgili mavi çok geçmiş olsun, dişlerin harika görünüyor, önceki halini de gördüm, çok kötü değilmiş zaten, ama şimdi süper olmuş, umarım yüzün hep güler, ne güzel bir yeniyıl hediyesi opuyorumnanaktan
sevgiler
güzel dileklerin için teşekkür ederim sportie :) bencede öle oldu darısı sizlerin başına artık :)şu bi seneyi atlatiyim dişlerimi bozmadan tek derdim o artık:)
Çok teşekkür ederim, bilgi için, bu pazar günü randevum var, madem hızlandırıyor, bende doktoruma söyliyim bari hazırım diye
canım Eskişehir de hangi doktor?Tedaviye başlamadan önce röntgen bile istemedi benden sadece ön görüşme yaptık şu kadar zamanda biter dedi fiyatı söyledi o kadar. Anladığım kadarıyla dişlerimi hareket ettirecek yer vardı o yüzden diş çektirmeme gerek görmedi alttan ama arkadaki nerdeyse köpek dişlerimin iki önündeki iki taraflı ikişer dişim içeriye bakıyor ve ne bir müdahele etti oraya ne de müdahele etme gereksinimi duyuyor kapanışımda bir bozukluk yok acaba bundan dolayı mı müdahele etmiyor diye düşünüyorum ama bir yandan da bariz bir şekile o dört dişim yamuk duruyor. Amaç ortodonti tedavisinde dişleri bir bütün olarak ele alıp hepsini düzeltmek zannediyordum ama şu anki halimle öncesi arasında ön dişlerimin girintili çıkıntılı olmaması haricinde hiçbir değişiklik yok. Hatta üstüne üstlük bir de üst orta hattaım bariz bir şekilde sağa kaymış durumda. Bazı doktorları anlamak çok güç belki yüzlerce hasta ile ilgilenmek çok zor olabilir ama baştan savma iş yapacaklarına hiç yapmasınlar daha iyi. Yıllarca bu tedavi için para biriktirmiştim şimdi bakıyorumda keşke biriktirdiğim para ile dişlerimi yaptırsaydım diyorum şimdi. Çünkü birde bunun yanında arkadan yaklaştırdığı dişimle yemek bile yiyemiyorum. Artık kader diyip diş teli tedavisinden sonra dişlerimi yaptıracağım sanırım. Offffffffff offffffffffffffffffffff.....