• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Dişin arkasına takılan teeller hakkında bilginiz var mı? yada yaptıran varmı? FİYATI nedir?(cok merak ediyorum bu aralar islerim var gidemiorum ortodontiste.yakın zamanda ortodontiste kontrole falan gidecek olan varsa sorabilir mi rica etsem)

mrb. bende tel kullanıyorum 7 ay oldu. zorluk çekiyorum tabi özellikle yemek yerken:( ön dişlerimle birşeyler ısırarak yemeyi cok özledım ama biraz daha sabır göstermem lazım çünkü sonuç cok güzel olacak eminim ve bu güzellik için bu fedakarlığı yapmaya deger. eger sizinde diş teline ihtiyacınız varsa geciktirmeyin bir an önce yaptırın. zaten zamanla alışıyosunuz tellere ben suan sadece ön dişlerimde sıkıntı yasıyorum onun dısında arka dişlerde tel varmı yokmu farkında bıle degılım yemegımı sankıde onlar yokmus gıbı yıyebılıyorum. daha 6 ay falan beraberiz bu tellere ama napim dişlerimin düzelmesi şarttı.

Slm.
Kızlar bende 1.5 yıldır braket kullanıyorum
bir okadar daha var sabır beklemek zorundayım
benimde kapanış bozukluğum
ön ve alt dişlerimde problem vardı
3 diş çektirdim 1 tane operasyon geçirdim
zor şeyler yaşadım ama hepsi geçti
çok alıştım resmen bir parçam oldu
kontrollerde 2 gün acı çekiyorum çok fazla baskıyı hissediyorum
resmen diş etlerimden ateş fışkırıyor çok kötü bişeyy akannehir
ama hepsi geçicek inşallah
sağlıklı dümdüz dişlerim olcak
sürekli sırıtıcamm hihihihi kaydirigubbakcemile3
Bende elmayı hart diye ısırmayı çok özledim ah ahhh :kedi:

Diş teli kullanıp çıkarmış olan arkadaşlar neden bizlere moral olsun diye öncesi sonrası resimlerinizi koymuyorsunuz. Bu arada pınar_86 koymuş sadece ona da çok çok teşekkürler çok güzel olmuş gerçekten mutlu gülüşler diliyorum opuyorumnanaktan

inşallah içten olandan takılır damak tak çıkar problemin olmaz. Benim Doktor teller çıkınca maket gösterdi iç tarafta teller vardı bu şekilde iç tarafa takıcaz dedi damaktan falan bahsetmedi benim de o şekilde olur o zaman ( inşallah ):Saruboceq:

büyük ihtimalle içten olan takılıcak en azından arkadaşıma öyle takmıştı.damağı takıp çıkarmak bişi değil insanın konuşması da bozuluyor.okulda yeterince zorluk yaşamıştım o damaklıklar yüzünden.bana üstteki gömük dişimi aldırdığımda dişçim damağım düşmesin diye vermişti.bu damaklıkların bombeli olanlarından damağın içini kaplıyordu sadece.metal kısımları yüzünden komik birşey olduğunda gülmemek için kendimi ne kadar kastığımı bi ben bilirim bi de ..
sen doktorunla onu bile konuştuğuna göre seninde büyük gün yakın:)
şafak 5delikafadulden

aayyyyyyy kıssslarrr ocagın 30unda tellerim cıkıyor hadi bakam hayırlıı yaa doktorum öteki ay cıkalarlım dedi baya uzun sürecek işlemi varmış sanrım ayy cok mutlu oldum yaa darısı sizin basınıza kısslar cıkınca hemen resmini koyacagım :))

mor_salkım cım hayırlı olsun canım inşallah tam istediğin gibi olur dişlerin. bende senin için çok mutlu oldum canım süper haber. nekadar zamandır tedavi görüyordun canım ? resimlerini bekliyoruz bak alkisalkisalkis

Mor_salkım hayırlı olsun cnm alkisalkisalkis Darısı bize inşallan:Saruboceq: Evet resimlerini bekliyoruz cnm zemuszemus

mavi41 cnm teller takılmadan önce konuştuk doktorla baştan sona yapacağı işlemleri yüzeysel olarak anlattı. yaklaşık 9 aydır kullanıyorum toplam 1.5 sene kullanacaksın demişti. Anlayacağın daha epey bi zaman telliyim :ecrin_bebek: Senin çok az kalmış şimdiden hayırlı olsun rahat rahat gülersin :lepi::Saruboceq: inş. darısı bana opuyorumnanaktan Bir de yeşilin resimde koyduğu şeffaf dişliklerin arkası damaklımı inş değildir dediğinize göre damak kullanmak zormuş.

mor_salkım hayırlı olsun:)
sweetim inş cnm o olucak koşuşturmaya başlayınca günler nasıl geçiyor anlamıyorsun bile bi bakmışsın o gün gelip çatmış.yeşilin resimlere koyduğu damaklıkları ben daha önce görmediğim için bilmiyorum nasıldır arkası. benim çok az kaldı hatta yarın son telli günüm diyebilirim :D ben bayağıdır umursamıyordum telleri rahat rahat gülüyordum ama çıkması ne biliyim uzun zaman taktırıp taktırmamak arasında gidip gelmişti bi anda herşey bitince daha bi rahatladım sanki..
çıkmasının ertesi günü içinde hain planlarım var:P sırf o yüzlerindeki şaşkınlık ifadesi için en yakınımdakiler dışında hiç kimse bu hafta çıkıcağını bilmiyor o kadar acı çektik azcık da keyfini sürelim di mi ama:Dyoksa çok mu şımardım?:)

arkadaşlar merhaba,

yazdıklarınını epeydie okuyorum, çok güzel paylaşımlarda bulunmuşunuz.
Benim problemim kapanış bozukluğu, açık kapanış üst çene hem önde hemde ön dişlerim iyice havalanmıştı, düşünün dişlerimi kapadığımda dilimi sonuna kadar aradan çıkarabiliyordum, araştırmalarım soncu karar verdim ve tedavime 10 ekimde üst dişlerime braketler takılarak başlandı, 1-1,5 sene braket takılacak bir o kadar da sabitleme tedavii sürecek dedi doktor.
bir sonraki randevum kasım ortasıydı, bu sefer alt dişlere de braketler takıldı, şimdi 10 ocak ta tekar randevum var.
Daha şimdiden dişlerimde birbirine yaklaştığını farkediyoum, sadece ben değil etrafımdakiler de farkediyor, bana bu gelişme çabuk gibi geldi, doktora sorucam tabi ama siz ne dersiniz ?
Bir de bana daha sonra lastik takmam gerektiğinden bahsetmişti, konuşmamda bir problem olmaz ama biraz zor bir uygulamadır demişti. Sanırım aranızda lastik kullananlar var, nası birşey şu lastik hiç görsellerde de rastlamadım nedir ne değildir, paylaşırsanız sevinirim

teşekkürler, hepinize geçmiş olsun

Mavi41 cnm kesinlikle haklısın acısını çeken biz sefasını da sürücez inş. :Saruboceq: Bende çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum ama 8 ay kadar dana sabretmem gerek galiba. Birkaç ay sonra Doktor diyormuş tedavin iyi gitti telleri çıkaracaz diye ne güzel olurdu delikafadulden Hayal etmek de güzel değilmi ama neyse gerçeklere dönim ve 8 ay daha sabredim hihoyyyt. Bu arada bu gün son telli günün yarın tellerin çıkmış sabitleyicilerin takılmış olarak yazarsın bize. opuyorumnanaktan Güzel dişlerinle ömür boyu hep gül inşallah :Saruboceq:kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
sportie ben şuan bir lastik kullanıyorum. Kuzenim de tel tedavisi gördü. Telleri çıkarmadan önceki son ay 4 tane lastik takmıştı. Sanırım tedavi boyunca dişleri orantılı birşekilde yerleştirmek için takılıyor lastikler. Bana şimdilik bir tane verdi takıldıktan sonraki 4 gün çenem çok ağrıdı ama 4 gün sonra alışıyorsun yavaş yavaş ağrılar azalıyor.Bir de lastiği çıkarıp takarken lastik geçirdiğin dişlerin biraz acıyor lastik baskı uyguladığı için. Lastiği çıkardığın an rahatlıyo fakat takarken tekrar biraz ağrıyor.Minik yuvarlak lastik bir ucunu doktorun söylediği üst dişlerine diğer ucunu da yine doktorun söylediği alt dişlerine takıyorsun. Bir aparat veriyor lastiği onun yardımıyla takıyorsun ilk başta zorlanıyorsun fakat ona da alışıyorsun zamanla. Üst ve alta takıldığı için ağzını fazla açamıyorsun o yüzden konuşmayı çok az etkiliyor. Bişeyler yerken çıkarıyorsun sonra tekrar takıyorsun. Bildiğim bu kadar cnm umarım yardımcı olabilmişimdir opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
sportie ben şuan bir lastik kullanıyorum. Kuzenim de tel tedavisi gördü. Telleri çıkarmadan önceki son ay 4 tane lastik takmıştı. Sanırım tedavi boyunca dişleri orantılı birşekilde yerleştirmek için takılıyor lastikler. Bana şimdilik bir tane verdi takıldıktan sonraki 4 gün çenem çok ağrıdı ama 4 gün sonra alışıyorsun yavaş yavaş ağrılar azalıyor.Bir de lastiği çıkarıp takarken lastik geçirdiğin dişlerin biraz acıyor lastik baskı uyguladığı için. Lastiği çıkardığın an rahatlıyo fakat takarken tekrar biraz ağrıyor.Minik yuvarlak lastik bir ucunu doktorun söylediği üst dişlerine diğer ucunu da yine doktorun söylediği alt dişlerine takıyorsun. Bir aparat veriyor lastiği onun yardımıyla takıyorsun ilk başta zorlanıyorsun fakat ona da alışıyorsun zamanla. Üst ve alta takıldığı için ağzını fazla açamıyorsun o yüzden konuşmayı çok az etkiliyor. Bişeyler yerken çıkarıyorsun sonra tekrar takıyorsun. Bildiğim bu kadar cnm umarım yardımcı olabilmişimdir opuyorumnanaktan

sweetim çok teşekkür ederim bilgiler için, benim için hiç sorun değil ağrı sızı ne varsa çekerim, kendimi öyle iyi motive etmiştim ki, ilk günden tellere alıştım hiç bir sıkıntım yok şükür. Sayılı gün çabuk geçer
bende en az 1 sene telli dolaşıcam herhalde, kısmetse sweetim arka arkaya telleri atıp inci gibi dişlere kavuşucaz. kaydirigubbakcemile5

mavi41 cnm hayırlı olsun çok güzel görünüyorlar. Eski halinin de bir fotosunu koysan aradaki farkı görürdük. Ömür boyu sağlıklı ve mutlu gülüşler cnm darısı da bizlere inş :Saruboceq:

Back