elmayı bende hiç ısırarak yemiyorum telleri temizlemek çok zor oluyor sonra üşeniyorum :)) fındık yiyorum ama damaklarım acıyor sonra değmez diyorum canım çok isterse 2-3 tane atıyorum ağzıma.yeme konusunda uyarıyorlar doğal olarak ama ben dişlerimin hiç acımadığı zamanlarda arka dişimle fındık bile kırıp yiyorum. ama dün acıyordu ön dişlerim bi dürümü ısırarak yiyemedim mesela :umursamaz: elma ısıramıyorum fisfisfis
kontrole gittim cumartesi, bu yeni doktor çok iyi diyor hep ya bende bir değişiklik yok gibiydi bu kez dedim emin misin dedi evet dedim bence biraz öne gelmiş dişin dedi bende farketmek istiyorum dedim, metal tel bağlasam rahatsız olur musn dedi yok deidm taktı yay gibi bağladı sonra 2 gün oldu ama az geldi gibi farkettim yani :)) Bu doktor çok olumlu yaa sağolsun tombişşş :)
canım aslında önden cok abartılı bi yamuk durmuodu ama yandan çok kötüydü ve 20likler gelidikcecene darlıgından iice üste cıkmaya baslamıstı diğer dişi içe itiodu dilimi kesmeye falan başalamıştı bende yaptırayımd edm birde cocuklugumdan beri hep millet garip garip dişime bakıodu kompleks oldu ondan foto cekilmedim hiç agzım acık gülerken ama artık inş. güleceğim yaa kendime güvenim geldi yemin ederim valla belki beni teller çirkinleştirmiş ama belli bi bönem için ööleyim sonrası önemili benm içn ay birinin begenmesine cok sevindim yaa cok mutlu oldum sizölerinden dolayı zemuszemus
Merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 9 aydır metal olmayan porselen deniyor sanırım diş teli kullanıyorum. toplam 1.5 yıl tel takmam gerektiğini söyledi doktorum. Teller çıkınca da iç tarafa sabitleyici tel takacağını söyledi sanırım bir kaç yıl da o tellerin kalması gerekiyormuş. Ben arayüz fırçasını iki güne yada üç güne bir kullandım sanırım o yüzden alt ön dişlerimin arasında sararmalar meydana geldi. Ön dişimin arasında oluşan nokta şeklindeki çürük tedavisi için teller çıkacak onu dolgu yaptırırken dişlerimi temizletsem bir sorun olurmu acaba. Bir de ön dişimin birinde çok az kırık var doktor çok az törpüleyeceğini söyledi tedavi sonunda ama tamamen kapatmak için minik bir dolgu gerekirmi bilmiyorum. Doktorum %100 memnun kalacaksın tedavi bitiminde dedi inci gibi dişlerin olacak dedi ben de doktoruma güveniyorum umarım dediği gibi inci gibi dişlerim olur :)
Ama tedavi sırasında gerçekleşen şeylerden insan tedirgin oluyor örneğin alt dişlerimdeki sararma gibi sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızdan fikir alabileceğimi düşündüm. Tedavi gören tüm arkadaşlarıma güzel dişler güzel gülüşler diliyorum opuyorumnanaktan
Merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 9 aydır metal olmayan porselen deniyor sanırım diş teli kullanıyorum. toplam 1.5 yıl tel takmam gerektiğini söyledi doktorum. Teller çıkınca da iç tarafa sabitleyici tel takacağını söyledi sanırım bir kaç yıl da o tellerin kalması gerekiyormuş. Ben arayüz fırçasını iki güne yada üç güne bir kullandım sanırım o yüzden alt ön dişlerimin arasında sararmalar meydana geldi. Ön dişimin arasında oluşan nokta şeklindeki çürük tedavisi için teller çıkacak onu dolgu yaptırırken dişlerimi temizletsem bir sorun olurmu acaba. Bir de ön dişimin birinde çok az kırık var doktor çok az törpüleyeceğini söyledi tedavi sonunda ama tamamen kapatmak için minik bir dolgu gerekirmi bilmiyorum. Doktorum %100 memnun kalacaksın tedavi bitiminde dedi inci gibi dişlerin olacak dedi ben de doktoruma güveniyorum umarım dediği gibi inci gibi dişlerim olur :)
Ama tedavi sırasında gerçekleşen şeylerden insan tedirgin oluyor örneğin alt dişlerimdeki sararma gibi sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızdan fikir alabileceğimi düşündüm. Tedavi gören tüm arkadaşlarıma güzel dişler güzel gülüşler diliyorum opuyorumnanaktan
aynen benimkiler de sapsarı oldular canım
ama su tedavı bitsin inci gibi sıralansı dislerimiz
beyazlattırız sorun olmaz
arada benim ortodontıstım kendısı fırca ıle temızlıo o zaman bile beyazlıo
tamamen tedavim btince discimle konustum beyazlatma yaparız dedı
o acıdan benim icim rahat, seninki de rahat olsun bence
ben nisanda taktırdım ve yazın her gun dondurma yedim tellerim yokmuş gibi hiç de birşey olmadı:))
mavi bakıyorum sende şafak saymaya başlamişsin.muhakak resim bekliyoruz haberin olsun:))
zaten günde 4-5 kere fırçalıyorum güzelce öyle çok hoşuma gidiyor ağzım rahat ediyor opuyorumnanaktan
olur cnm eğer dişin bir tarafı boş ise yani diğer diş ile arasında aralık boşluk varsa boş olmayan tarafta diş eti biraz aşaği sarkar boşluğun olduğu tarafta da diş eti biraz çekilir.senin çekilme nerde oldu?
bu arada bende pek dişlerimi dırçalamıyorum sabah kalktıktan sonra ve akşam yatarken fırçalıyorum eskiden her birşey yedikten sonra dişarda da oğle yemeğinden sonra fırçalıyordum yanımda fırça taşiyordum.ama şimdi sadece su ile çalkalıyorum:)) artık yanımda fırça taşimiyorum evde ikende aburcubur yemiyorum.
mavi şafak kaç:)
cnm soylediğine gore gunde 4-5kez fırçaliyorsun dişeti çekilmesi diştaşlarından olur. ki sende fırçaliyorsan pek diştaşın yoktur sert mi fırçaliyorsun ya da sert kıllı bir firca mı kullanıyorsun bunlara dikkat et.genelde boşluklarda dişeti çekilir.dişin boş değil de diğer tarafında diş eti uzar.dişler hareket ettiği için normal bence bunlar.
çekilme cok mu farkediliyor? belli yerlerde tek tuk mu var? yanyana birkaç diş etin çekilmemiştir inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?