Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yok canım sertlik konusunda değilde hani ağızda leke ve çürük yapacak şeyler süt gibi çikolata gibi zaten sert bişeyi şuada bende ısıramıyorum,acıyor :1no2:

dondurmanın sebebi agız içi vucut sıcaklığında,tellerde tabii.birden cok soguk bısey yedığınde ani ısı farklılıgından dolayı tellerde büzülme ve genleşmeler olup braketlerın duşebılır.bu yuzden cok soguk bısey yıyecegın zaman kademelı olarak sogutmak gerek yani once oda sıcaklıgında su iç sonra dondurmayı yalayarak ye bitince tekrar su iç

Ben de 3,5 aylık aparey tedavimden kurtulmuş bulunmaktayım. a.s Alt çenem yeterince öne geldi, headgear a da gerek kalmadı. Pazartesi günü sabite geçiyorum sonunda.. :dance:
Size soracağım ilk hafta ne yediğiniz, bağışıklığım için de yemem lazım, çok zayıfım.. Okula falan ne götürebilirim yemek için? :uhm:

elmayı bende hiç ısırarak yemiyorum telleri temizlemek çok zor oluyor sonra üşeniyorum :)) fındık yiyorum ama damaklarım acıyor sonra değmez diyorum canım çok isterse 2-3 tane atıyorum ağzıma.
dişlerde tedavi sırasında leke kalma riski var çürüğe de sebep olabilir ama normalde de var aynı risk.tel takanlara genelde yasaklanan şey nedir kola.zararlı biliyorum etle aram olmadığı için yemeklerde vazgeçilmezim.bugüne kadar da ne braketim düştü ne de dişlerimde çürük var.ki üst 20liklerim geçen kış çıkmaya başladı sık sık dişlerimde ağrı olur bende bunu dişim çürüdü sanıp her kontrolümde sorarım doktorumakaydirigubbakcemile2

ben nisanda taktırdım ve yazın her gun dondurma yedim tellerim yokmuş gibi hiç de birşey olmadı:))

buarada ilk hafta herkesin cok ağrisi sizi olmuyor yani durup dururken ağrimiyor ama dişlerinle ısırma ciğneme işlemlerini yapamicaksın buyuk olasılık.ilk iki gun puding meyveli yoğurt corba muz bu tarz yumuşak şeyler daha iyi olur okuun yemekhanesinde sulu şeyler yiyordum 2.gun tostu ısırmak yerine elimle kopartıp yavaş yavaş yiyordum.10 ayım geçti geriye 6 ay kaldı ah ahh:)

mavi bakıyorum sende şafak saymaya başlamişsin.muhakak resim bekliyoruz haberin olsun:))

Banada gecen kontrolde oyle oldu yaa dişlerimde hic bi degisiklik göremedigimi söyledim emin misin falan dedi hatta gel gösteriyim eski halini dedi gercektende degisme olmus zaten 2 dişim yamuktu benim üstten onlarda düzeldi ama boşluklarımdan dolayı agzımı rahat rahat acamıyorum. Bendede suanda yay var 21 kasımda takılmıstı 7 aralıkta da damagım yarıldı yaya bi tel baglandı dişim zamanla incekmiş inip düzelmesi 6-7 ay sürcekmiş yaa CADIARZU

Dişlerinin düzeldigini gorunce gercektende insanın kendine güveniyo artıyo dogru :) Ve seninkide dümdüz olmuş cidden kaydirigubbakcemile2

Merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 9 aydır metal olmayan porselen deniyor sanırım diş teli kullanıyorum. toplam 1.5 yıl tel takmam gerektiğini söyledi doktorum. Teller çıkınca da iç tarafa sabitleyici tel takacağını söyledi sanırım bir kaç yıl da o tellerin kalması gerekiyormuş. Ben arayüz fırçasını iki güne yada üç güne bir kullandım sanırım o yüzden alt ön dişlerimin arasında sararmalar meydana geldi. Ön dişimin arasında oluşan nokta şeklindeki çürük tedavisi için teller çıkacak onu dolgu yaptırırken dişlerimi temizletsem bir sorun olurmu acaba. Bir de ön dişimin birinde çok az kırık var doktor çok az törpüleyeceğini söyledi tedavi sonunda ama tamamen kapatmak için minik bir dolgu gerekirmi bilmiyorum. Doktorum %100 memnun kalacaksın tedavi bitiminde dedi inci gibi dişlerin olacak dedi ben de doktoruma güveniyorum umarım dediği gibi inci gibi dişlerim olur :)
Ama tedavi sırasında gerçekleşen şeylerden insan tedirgin oluyor örneğin alt dişlerimdeki sararma gibi sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızdan fikir alabileceğimi düşündüm. Tedavi gören tüm arkadaşlarıma güzel dişler güzel gülüşler diliyorum opuyorumnanaktan

benimde dişlerim çok sık hiç aralık yok zaten çenemin darlığından dolayı dişler sığmamış o yüzden çarpık dişlerim var. benimde alt dişlerime ara fırça bile sığmıyor tam olarak o yüzden sarardı biraz alttaki 3 diş ama temizlenir merak etme:1rolleyes:

aynen benimkiler de sapsarı oldular canım
ama su tedavı bitsin inci gibi sıralansı dislerimiz
beyazlattırız sorun olmaz
arada benim ortodontıstım kendısı fırca ıle temızlıo o zaman bile beyazlıo
tamamen tedavim btince discimle konustum beyazlatma yaparız dedı
o acıdan benim icim rahat, seninki de rahat olsun bence

benimde bütün dişerim beyaz sadece o alttaki 3 tanesinin dipleri sarı gibi ama çok değil, dert etmeyin :umursamaz:

zaten günde 4-5 kere fırçalıyorum güzelce öyle çok hoşuma gidiyor ağzım rahat ediyor opuyorumnanaktan

ben nisanda taktırdım ve yazın her gun dondurma yedim tellerim yokmuş gibi hiç de birşey olmadı:))
mavi bakıyorum sende şafak saymaya başlamişsin.muhakak resim bekliyoruz haberin olsun:))

dondurma,kola vs yasakları hiç takmayın kafanıza dişlerinizi iyi fırçalayın yeter=)neyi yerken canınız yanıyorsa onu tüketmeyin o acımanın sonunda tellere bişi olmaması için.beni bütün aksilikler bulur 2 sene olucak nerdeyse bi kere kırdım telimi.o da annemin yazın kuruttuğu haşlanmış mısırı yerken onda da çekilen dişin yerindeki boşluk yüzünden.onun dışında ben bile kırmayı başaramadıysam bu telleri
yıldızlarvegece ister istemez ama yaa telleri taktırana kadar o kadar çok taktırıp taktırmamak arasında gidip geldim ki şu an iyi ki vazgeçmemişim diyorum.gerçek değil gibi geliyor şimdiki durumumkaydirigubbakcemile3
bir çıksın tellerim kendime gelir gelmez ekliyorum resimleri.o kullandığı aparatlardan sonra bi süre kendimde olamayabilirim:sinifsinif:

Ben arayüz fırçasını kullanmıyorum pek ya sararma mı yapıyormuş? :/

zaten günde 4-5 kere fırçalıyorum güzelce öyle çok hoşuma gidiyor ağzım rahat ediyor opuyorumnanaktan

Aynen bende Sabah kalktıgımda yüzümü yıkadıktan sonra,kahvaltıdan sonra,okuldan eve gelip yemekten sonra,aksam yemeginden sonra ve gece yatmadan önce. Öh massallah günde 5 kere fırçalıyomuşum Bide ben uzun fırçalıyorum sararmasın diye kısa fırçalayınca hemen sararmaya başlıyo ama beyazlaması biraz uzun sürüyo.
Dünde kontrolüm vardı doktorum yayımı ve yükselticilerimi cıkardı. Ya dilini cek diyip duruyo aynayla dilimi tutuncada cok igreniyorum sizede oluyor mu o?

Meltemcim seninde tellerin cıktıgında bekliyoruzz resimleri :)

:)ophelia bir çıksın koyucam dişlerimin resmini.korktuğun gibi birşey olucağını sanmıyorum olursa doktorun o halde bırakmaz temizlerler.telleri daha önce çıkan hiçbir arkadaşımda leke,iz vs görmedim.tam tersi dişler o kadar güzelleşti ki:) iremcim sen her türlü görürsün resimleri bu hafta çabucak bitse.yılın son haftasına girsek yarın günlerden çarşamba olsa çok şey mi istiyorum
siz ne kadar çok diş fırçalıyorsunuz kendimi çok kötü hissettim sizin yazdıklarınızı okuyunca ben max. günde 4 defa o da sadece evde olduğum günler tembellik yapmayıp lastiklerimi düzenli takarsam
canım yükseticiden kurtulmana sevindim:)aynı dert bende de var o ayna ayrı bi dert,kontrol esnasında birşey olupta braketim kırıldı mı temizleyip yeniden yapıştırdığı şeyin kokusu ayrı bi dert..tellerim çıkıcak diye sevinirken sırf o aynayla çekiceği resimler yüzünden düşündükçe geriliyorum

arayüz fırçası neden sararma yapsın ki dişlerimin etrafında kalan macun tortularını onla temizlemek çok daha pratik bence:)

:1no2:kızlar ya bir saçmalık daha demeyinde diş eti çekilmesi telden dolayı olmaz dimi? Bana sanki çekilme var gibi geldi korkuyorum

olur cnm eğer dişin bir tarafı boş ise yani diğer diş ile arasında aralık boşluk varsa boş olmayan tarafta diş eti biraz aşaği sarkar boşluğun olduğu tarafta da diş eti biraz çekilir.senin çekilme nerde oldu?

bu arada bende pek dişlerimi dırçalamıyorum sabah kalktıktan sonra ve akşam yatarken fırçalıyorum eskiden her birşey yedikten sonra dişarda da oğle yemeğinden sonra fırçalıyordum yanımda fırça taşiyordum.ama şimdi sadece su ile çalkalıyorum:)) artık yanımda fırça taşimiyorum evde ikende aburcubur yemiyorum.

mavi şafak kaç:)

Aşağı sarkmıyor yukarı çıkıyor gibi geldi bir kaç yerde hemde boş olan olmayan yerlerde :bbo:

cnm soylediğine gore gunde 4-5kez fırçaliyorsun dişeti çekilmesi diştaşlarından olur. ki sende fırçaliyorsan pek diştaşın yoktur sert mi fırçaliyorsun ya da sert kıllı bir firca mı kullanıyorsun bunlara dikkat et.genelde boşluklarda dişeti çekilir.dişin boş değil de diğer tarafında diş eti uzar.dişler hareket ettiği için normal bence bunlar.

çekilme cok mu farkediliyor? belli yerlerde tek tuk mu var? yanyana birkaç diş etin çekilmemiştir inş.

BEN İYİCE AÇIP BAKINCA FARK EDİYORUM ÇOK SERT FIRÇALIYORUM diş taşı yok hiç. Ama rahatsız oldum doktora sormalı mıyım yoksa tedavi bitine kadar beklemeli miyim?:gitme:

off bende cok sert fırcalıyorum ama işte diş minesine diş etlerine zarar veriyoruz doktoruna sor muhakak yapmam gereken birşey var mı yanlış mı fırçalıyorum.gargara iyi gelir mi aklına dişlerinle ilgili ne takılıyorsa sor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…