• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bu hafta tellerim çıkıyoooooooooooooooooo:dance: :teytey: Doktorum aradı ve bu hafta içi çıkaracağını söyledikaydirigubbakcemile2 Alt cene için sabitleyici ve sürekli duracak olan bir tel takacak ahanda böleyerimseniben
pekistirme_05.jpg

Üst çenem içinde şeffaf pekiştirici verecek bunuda 6 ay boyunca günde 20 saat takıcakmışım :ecrin_bebek:
invisalign.jpg

off bende cok sert fırcalıyorum ama işte diş minesine diş etlerine zarar veriyoruz:( doktoruna sor muhakak yapmam gereken birşey var mı yanlış mı fırçalıyorum.gargara iyi gelir mi aklına dişlerinle ilgili ne takılıyorsa sor;)

Kızlar ya düşünsenize o kadar zaman geçiyormuş iyi güzel fırçalayıp temizliyoruz düzgün oluyorlar teller çıktığında bütün dişler yerlerde :kedi:

:Saruboceq: 2 ocakta randevum var muhakkak sormalıyım içim rahat değil sizede haber veririm.

olur cnm eğer dişin bir tarafı boş ise yani diğer diş ile arasında aralık boşluk varsa boş olmayan tarafta diş eti biraz aşaği sarkar boşluğun olduğu tarafta da diş eti biraz çekilir.senin çekilme nerde oldu?

bu arada bende pek dişlerimi dırçalamıyorum sabah kalktıktan sonra ve akşam yatarken fırçalıyorum eskiden her birşey yedikten sonra dişarda da oğle yemeğinden sonra fırçalıyordum yanımda fırça taşiyordum.ama şimdi sadece su ile çalkalıyorum:)) artık yanımda fırça taşimiyorum evde ikende aburcubur yemiyorum.

mavi şafak kaç:)

bugün bitti sayılır artık saymıyorum çıkıcağı günü de sayarsam 9kaydirigubbakcemile3
bende diş fırçası taşımıyorum kontrolüm olduğu zamanlar hariç.malum sular soğuk birkaç kez denedim fırça taşımayı baktım onla uğraşırken hem üşüyorum hemde her yerde mümkün olmuyor.artık elimde sürekli su şişesiyle dolaşıyorum beni uzaktan tanıyanlardan da sağlıma çok düşkün olduğum için bol bol su içtiğimi düşünüyorlarmış kaydirigubbakcemile4
duyguygt öyle kötü düşünceleri kafamızdan atıyoruz o geçirdiğim 20lik operasyonlarından sonra tel taktırmasam kimse beni dişçi koltuğuna oturtamazdı.iki sene boyunca da çok şükür basit diş çekimleri dışında hiç oturmam gerekmedi ..

duygugt, 34moni53 kızlar içimi rahatlattınız sağolun teller çıkınca temizlenip pırıl pırıl olucaksa sorun yok :lepi: Mavi41 cnm suyu yanından ayırmamanın nedeni ne merak ettim.
Cumartesi kotroldeydim kızlar bir tane lastik verdi takmam için takıyorum ama sanırım lastiklere alışmam birkaçgün daha uzayacak acayip ağrı ve baskı yapıyor benneyaptımki

duygugt, 34moni53 kızlar içimi rahatlattınız sağolun teller çıkınca temizlenip pırıl pırıl olucaksa sorun yok :lepi: Mavi41 cnm suyu yanından ayırmamanın nedeni ne merak ettim.
Cumartesi kotroldeydim kızlar bir tane lastik verdi takmam için takıyorum ama sanırım lastiklere alışmam birkaçgün daha uzayacak acayip ağrı ve baskı yapıyor benneyaptımki[bence güzel bir haber çekiyor dişlerini bırak baskı yapsın bir gün af çıkacaktır kaydirigubbakcemile4

aslında haklısın duyguygt iyi haber fakat acı çekmek çok zor. Sonuç için katlanacaz başka çare yok :1rolleyes:

Cumartesi kotroldeydim kızlar bir tane lastik verdi takmam için takıyorum ama sanırım lastiklere alışmam birkaçgün daha uzayacak acayip ağrı ve baskı yapıyor benneyaptımki

üşengeçlik cnm kaydirigubbakcemile3 hem su içmiş oluyorum hemde dişlerim sürekli temiz oluyor o sayedekaydirigubbakcemile4 aslında okulda lavaboların temizliğinden emin olamadığım için bu konuda biraz fazla hassasım galiba böylesine alıştırdım kendimi :)
lastiklerini düzenli tak farkı görüceksin hem dişlerin daha çabuk alışır zamanla ağrın da olmaz..

Agzını calkalamak icin tasıyor tabiki de :)
Bende öyleyim biliyo musun meltem ama tel taktırmadan öncede böyleydim cok su iciyorum cünkü hatta bana gecen sene dernekte su diyolardı :D simdi hem cok su ictigim icin hemde agzımı calkalamak icin :D ayrıca ben her gittigim yerede tasıyorum mecburiyetten cünkü aşırı derecede rahatsız oluyorum ama her yerde de fırcalanmıyo olsada cogu yerde fırcalayabiliyorum, cok uykum olsun yine fırcalarda öyle yatarım mesela

su iyi fikir cnm hem sağlık hem de ağız temizliği için bu taktiği ben de uygulayayım kaydirigubbakcemile5

ya kıslaarr yaa benm 20 liklerden biri gelio ama fena canım yanıyo yaa alt sagdaki hafiften ucu göründü ne yapacam şişiti faiften idş etim yaa acaba bu 20 iklerin tellere etkisi olurmuki

çocuklarına tel taktıracak ailelere bir önerim var.dişleri düzelicek diye sevinirken, sakın temizliğini ihmal ettirmeyin! henüz bunun önemini anlayamayacak yaşta tel takmış biri olarak, bunun acısını hala çekiyorum.dişlerimin üzerinde lekeler kaldı ve teller çıktıktan sonra bir sürü dolgu yaptırdım.iyi bakamadığım için hep çürümüşlerdi.evet dişlerim çok düzgün oldu ama sefasını süremedim ki...

kızlar bişey sorucam doktor tel takmadan önce yapacağı işlemleri anlatırken teller çıktıktan sonra yeşilin resimde koyduğu iç taraftan tel takacağını söylemişti. Kafama takılan nokta üst dişe de o telden tamkılamıyor mu? şeffaf damaklık mı takılıyo herkeste böyle mi? Doktora sorardım ama kontrole 1 ay var. Bilen yada takmış olan arkadaşlar cevap bekliyorum...zemuszemus

canım üste de takılabiliyor o içten takılan teller.en yakın arkadaşımın sadece üst damağında tel vardı.tedavisi bitince ona da içten takıldı.bana da öyle takıcak sanırım yoksa ölçü alırdı. onların tek tek yapıştırılması :S

çocuklarına tel taktıracak ailelere bir önerim var.dişleri düzelicek diye sevinirken, sakın temizliğini ihmal ettirmeyin! henüz bunun önemini anlayamayacak yaşta tel takmış biri olarak, bunun acısını hala çekiyorum.dişlerimin üzerinde lekeler kaldı ve teller çıktıktan sonra bir sürü dolgu yaptırdım.iyi bakamadığım için hep çürümüşlerdi.evet dişlerim çok düzgün oldu ama sefasını süremedim ki...

Evet cok haklısınız temiz bakmak cok onemli. Birinin dişleri dümdüzdür ama sarıdır düz olması neye yarar? Veyatta beyazdır ama yamuk yumuktur yine agzını rahat acamaz. Ama 2side varsa agzın agırana kadar aç agzını güll :)

merhaba

ben 13 yil önce tedavi gördüm, tedavim de 2 seneydi. braketler porselendi ve bazen lastik takmam gerekiyordu... gercekten bazen cok agri cektigimde oldu... ama teller alindiktan sonra görünüsüüü süppppperdi... gözlerime inanamadim. hala dislerime hayran kalanlar var ama 10 yil öncesi gibi degil malesef.

size tavsiyem, tedavi bittikten sonra size damaklik veriliyor seffaf kullanmasi gün de 12 saat ve igrenc bisey ne düzgün konusabiliyorsun nede gezebiliyorsun boksör gibi...

degisik yöntemler var stabilize emek icin fakat asla ve asla o damakligi kabul etmeyin... ince bir telde takiliyor yukari ve asagdaki dislere ic tarafina... o bence daha mantikli

ben o damaklligi kullandim ve dislerim yerinden oynadi hic bi ise yaramadi... gerci hala güzel dislerin var diyenler var ama o eski yeni tel cikan hali kalmadi...

ve o ic tarafinda tedaviden sonra takilan tel 10 yil kalmasi gerekiyor haberiniz olsun

tedavi süresinde normal kullanilan dis teldede dis bakimina dikkat edin her yemekten sonra disleri fircalayin yoksa cukurlar cürükler olusur

bye

canım üste de takılabiliyor o içten takılan teller.en yakın arkadaşımın sadece üst damağında tel vardı.tedavisi bitince ona da içten takıldı.bana da öyle takıcak sanırım yoksa ölçü alırdı. onların tek tek yapıştırılması :S
inşallah içten olandan takılır damak tak çıkar problemin olmaz. Benim Doktor teller çıkınca maket gösterdi iç tarafta teller vardı bu şekilde iç tarafa takıcaz dedi damaktan falan bahsetmedi benim de o şekilde olur o zaman ( inşallah ):Saruboceq:

dedıgınız damaklık 12 saatt takılmıyormu kızlar gece yatarken takılsa sabah cıksa olmuyormu?

canım sanırım dişçiler farklı zaman aralığı verebiliyor takmak için 12 saat 15 saat 20 saat gibi. en iyisi kendi hekiminize danışmanız.
yarın kontrolüm var kaydirigubbakcemile2

Back