- 16 Şubat 2009
- 619
- 0
- 316
hiç öle takmam falan deme bence sonunda çok güzel olucak bak ben 23 yaşındayım telliym ve bu taktıklarını hepsini taktımm ilk başta bende ağladım sızladım ama sonucu görmeye başlayınca iyiki takılmış dedim :)ama tabii 3aydır işlem yapılamıo dişlerime dişçim 1.5 ay önce trafk kazasında yaşamını yitirdibaşka bir dişçiden haber bekliyorum şimdi :sm_confused:
Bugün randevum bakalım, teller takılalı 17 ay oldu artık çıkacak, sona yaklaştım bekliyorummmzemuszemus
Bugün randevum bakalım, teller takılalı 17 ay oldu artık çıkacak, sona yaklaştım bekliyorummmzemuszemus
dun arka dişlere yuzuk gibi biseyler takıldı..tellerde yarın takılcak..ama ben sımdı bıle yemek yıyemıyorum yuzuk takılan dişler agrı yapıyo( hiç alışamayacakmışım gıbı gelıyo bana:sinifsinif:
dun arka dişlere yuzuk gibi biseyler takıldı..tellerde yarın takılcak..ama ben sımdı bıle yemek yıyemıyorum yuzuk takılan dişler agrı yapıyo( hiç alışamayacakmışım gıbı gelıyo bana:sinifsinif:
Alısırsın canım ya 1 hafta sürmez hatta.. Benim ilk basta lastik takmıstı bikac gun sonra yuzukleri takmıstı ama tellerler beraber taktı benim.. Suanda yuzuk olan dislerimde mavi bisey var 9 gun once takıldı ilk günleri ben cigenemiyodum bile boşa cigniyomusum gibi geliyodu ama alıstım simdi bide benim dislerim cok az bisey acık kalıyor o mavi seyler yüzünden.. Senden daha kötüleride var haline sükret yani :) Gerci halinde bisey yok sana öyle geliyorda alıscaksın bak 1 hafta kadar bi süre icinde :)
Bu arada braketler renkli olunca rengi gidiyo diyolardı benim hicte gitmedi hatta rengi acık pembeydi yinede gitmedi.. suanda da kırmızılar :)
Hepinize sağlıklı gülüsler kaydirigubbakcemile2
canım doktorlarımızın yöntemleri farklıymış senin yazdıklarından ben öyle anladım.ilk tel takıldığında bir hafta içinde tellerimin yarısındaki o renkler gidince bende kalanlarını ufak bir müdahele ile çıkartmıştım kaydirigubbakcemile3çevremdeki tellilerde de durum böyleydi bu yüzden sana o renklerin zamanla gideceğini söylemiştim:)
cnm benimde bugun alt cenemin ölçüsünü aldılar bir dahaki ay altlarada tel takılcak ama bnm üst tavşan dişlerim kapanışımdan dolayı alttaki dişlerimi kapatıyor kısmen ust dişlerin altta takılan braketleri kırmasın diye yukseltici takıcaz o yuzden ölçünü aldık dedi
bu yukselticiler cok mu kotu yasen aliştin mi şekerim:) nasıl çiğneme yapıcaz
[COLOR="DarkOrchid"
[COLOR="DarkOrchid"]Benimde daha altlara takılmadı ama üstlere takılmadan once altlarımında ölcüsü alınmıstı :) Valla canım yaklasık 1 hafta cigneme zorlugu yasadım ben sanki biraz boşa cigniyomusum gibi geliyodu ama simdi normal yiyebiliyorum. yukseltici falan sorun degil bu arada adındanda emin degilim sitede oyle dediler bende oyle bahsediyorum her neyse o benim icin sorun degil ben ilerleyen zamanlarda damagımı yardırıcam cerrahta ortodontistim falanda gelcek braket takmak icin sonra telle disim incek, damagımı yardırıcam? ne korkunc dimi :gitme:[/COLOR]
oyle korkunc dıye dusunme bence disardan oyle gorunuyor ama hersey cok rahat sımdı..çok fazla acı hissedeceğini zannetmıyorum hem sonuçta inci gibi dişlerının olacagını dusun hihoyyyt benımde önlerde tel yok köpek dişlerini arkaya çekmeye çalışıyoruz şimdilik artık ne zamana gelirler yerıne bılmem..5-6ay sonra önlere de takılcak..yanağımın iç kısımları dudagımın içi hep yara oldu mumladım bende dayanamadım artık acısına..ne zor işlermış fisfisfis ama sonucu duşunmek lazım :))
canım böyle düşündükçe yapılıcak operasyonu da zorlaştırıyorsun aslında.gerildikçe işin zorlaşıyor.zamana bırak:)emin ol doktorun senin acı çekmiceğinden emin olana kadar dişine hiçbir işlem yapmıcak.yapılacakları bildiğin için korkuyorsun seni çok iyi anlıyorum.hiçbişey hissetmiceksin o işlem sırasında.sorun çıkmaması için cerraha yaptırmanı önermişlerdir operasyonu korkulucak birşey değil.atlattıktan sonra keşke daha önce yapsalardı boşuna bu kadar korkmazdım diceksin:)
ben ıcten tellıyım 1 yılı henuz bıtırdım ama artık o kadar alıstımkı cıkınca bır bosluk hıssedecegım kesın! oldukca duzeldı benımdıslerım. doktor 2.5yıl demıstı.dahaduzelecek bır tarafı kalmadı ama sanırım her ıhtımakarsı 2.5 demıs.. cunku genelde soylenenden uzun surebılıyor.
tunemi ben de tel taktırcam. seninkiler gibi içten olsun istiyorum. sendeki problem neydi? benim alt ve üstlerde ayrıklık var ve dişlerim kapanmıyor. acaba bana da içten tel takarlar mı? çalışıyorum ve yaş 33. görünsün istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?