Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Dişçinin ismi neydi canm?

Bugün randevum bakalım, teller takılalı 17 ay oldu artık çıkacak, sona yaklaştım bekliyorummmzemuszemus

çrş günü randevüm yine iptal oldu ... dünden beri de arıyorum ulaşamıyorum...bazen sinirleniyorum çok...

dun arka dişlere yuzuk gibi biseyler takıldı..tellerde yarın takılcak..ama ben sımdı bıle yemek yıyemıyorum yuzuk takılan dişler agrı yapıyo ( hiç alışamayacakmışım gıbı gelıyo bana:sinifsinif:

canım onlar baya değişik geliyor baştan ama sonra hiç takmamışlar gibi bile alışıyorsun herşeye :)

Benimde cumartesi randevum var acaba sorsam mı diyorum ne kadar daha kalacak diye ama cesaret edemiyorum sanırım ya da çok uzun zaman söyler diye ürküyorum bilmemek daha mı iyi sizce :)) Çünkü baya kalacağını biliyorum daha hiç birşey yok gibi yarısına bile gelmedik (

Alısırsın canım ya 1 hafta sürmez hatta.. Benim ilk basta lastik takmıstı bikac gun sonra yuzukleri takmıstı ama tellerler beraber taktı benim.. Suanda yuzuk olan dislerimde mavi bisey var 9 gun once takıldı ilk günleri ben cigenemiyodum bile boşa cigniyomusum gibi geliyodu ama alıstım simdi bide benim dislerim cok az bisey acık kalıyor o mavi seyler yüzünden.. Senden daha kötüleride var haline sükret yani :) Gerci halinde bisey yok sana öyle geliyorda alıscaksın bak 1 hafta kadar bi süre icinde :)

Bu arada braketler renkli olunca rengi gidiyo diyolardı benim hicte gitmedi hatta rengi acık pembeydi yinede gitmedi.. suanda da kırmızılar :)

Hepinize sağlıklı gülüsler kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
canım doktorlarımızın yöntemleri farklıymış senin yazdıklarından ben öyle anladım.ilk tel takıldığında bir hafta içinde tellerimin yarısındaki o renkler gidince bende kalanlarını ufak bir müdahele ile çıkartmıştım kaydirigubbakcemile3çevremdeki tellilerde de durum böyleydi bu yüzden sana o renklerin zamanla gideceğini söylemiştim:)

cnm benimde bugun alt cenemin ölçüsünü aldılar bir dahaki ay altlarada tel takılcak ama bnm üst tavşan dişlerim kapanışımdan dolayı alttaki dişlerimi kapatıyor kısmen ust dişlerin altta takılan braketleri kırmasın diye yukseltici takıcaz o yuzden ölçünü aldık dedi

bu yukselticiler cok mu kotu ya sen aliştin mi şekerim:) nasıl çiğneme yapıcaz

slm kızlar
benim alt teller takılmıştı mızmızlanmıştı burda 2,gün ama 3 gün geçti spreyimi kyullandım önceden kullansaydım yara bile olmazdı suan gayet iyi benim 3 ayım falan kaldı zemuszemus

Yok canım inanıyorum cıkmıs olabilir ama benimkiler cıkmıyo zemuszemus

Benimde daha altlara takılmadı ama üstlere takılmadan once altlarımında ölcüsü alınmıstı :) Valla canım yaklasık 1 hafta cigneme zorlugu yasadım ben sanki biraz boşa cigniyomusum gibi geliyodu ama simdi normal yiyebiliyorum. yukseltici falan sorun degil bu arada adındanda emin degilim sitede oyle dediler bende oyle bahsediyorum her neyse o benim icin sorun degil ben ilerleyen zamanlarda damagımı yardırıcam cerrahta ortodontistim falanda gelcek braket takmak icin sonra telle disim incek, damagımı yardırıcam? ne korkunc dimi :gitme:

oyle korkunc dıye dusunme bence disardan oyle gorunuyor ama hersey cok rahat sımdı..çok fazla acı hissedeceğini zannetmıyorum hem sonuçta inci gibi dişlerının olacagını dusun hihoyyyt benımde önlerde tel yok köpek dişlerini arkaya çekmeye çalışıyoruz şimdilik artık ne zamana gelirler yerıne bılmem..5-6ay sonra önlere de takılcak..yanağımın iç kısımları dudagımın içi hep yara oldu mumladım bende dayanamadım artık acısına..ne zor işlermış fisfisfis ama sonucu duşunmek lazım :))

canım böyle düşündükçe yapılıcak operasyonu da zorlaştırıyorsun aslında.gerildikçe işin zorlaşıyor.zamana bırak:)emin ol doktorun senin acı çekmiceğinden emin olana kadar dişine hiçbir işlem yapmıcak.yapılacakları bildiğin için korkuyorsun seni çok iyi anlıyorum.hiçbişey hissetmiceksin o işlem sırasında.sorun çıkmaması için cerraha yaptırmanı önermişlerdir operasyonu korkulucak birşey değil.atlattıktan sonra keşke daha önce yapsalardı boşuna bu kadar korkmazdım diceksin:)

Bana yazdın sanırım? ya dısardan oyle gorunuyo demesi kolay yarılcak dediginde cok morelim bozuldu ama aynen sonucunu dusunerekten katlancam mecbur..

İnsallah canım.. insallah dedigin gibi olur

tunemi ben de tel taktırcam. seninkiler gibi içten olsun istiyorum. sendeki problem neydi? benim alt ve üstlerde ayrıklık var ve dişlerim kapanmıyor. acaba bana da içten tel takarlar mı? çalışıyorum ve yaş 33. görünsün istemiyorum.

canım ben de 28yaşındayım ve çalışıyorum...
alt dişlerimde 2 yıldır nerdeyse var... üstlere de martta taktırmıştım... dıştan taktırdım... ilk başlarda alışmakta zorlanıyorsun ama alışıyorsun...

bazen çıksın artık diyorum ; bazen umursamıyorum...

yani dişlerinin durumuna göre eğer içten taktırmak mümkün değilse dıştan da taktırabilirsin... yerimseniben çok dert etme ... çünkü dişlerinin durumundan rahatsızsan düzeldiklerini gördükçe ne iyi bir şey yapmışım kendime diyeceksin opuyorumnanaktan

herkese merhaba bende yaklaşık bir buçuk senedir tel takıyorum. diş tellerim takılmadan önce yirmilik dişimin önündeki azı dişim apse yaptığı ve ben de gereken önemi göstermediğim için çekimli bir şekilde tedaviye başladım neyse sonra yirmilik dişim oraya yaklaştırıldı ve boşluk kapatıldı. Şimdi diş tellerim kasım 15 de çıkacak ama ben baktıkça üst dişlerimin orta hattı sağa kaymış görünüyor. Doktoruma defalarca sormama rağman bana tom cuise nin bile orta hattı kamıştır diye bir cevap verdi şlimdi tellerimin çıkmasına nerdeyse bir ay var hem bir ana önce çıkmasını istiyorum hemde bu kadar eziyete katlanmışken dişlerimin hepsinin mükemmel olmasını da istemiyor değilim. Acaba doktoruma bu rahatsızlığımı daha iyi anlayabilmesi iin nasıl anlatabilirim ve orta hattımı da düzeltmesini istersem(Keza çok ciddi bir kayma durumu yok ama beni çok rahatsız ediyor) ne kadar daha tellerimle yaşamak zorunda kalırım acaba? Bu konu hakkında deneyimleri olan ve bilgili arkadaşlar beni de aydınlatırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...:):lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…