Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

cnm senin dişlerindeki sorun ne düzeydeydi?yani çok mu ileriydi..varla yok gibi miydi?bikaç tane mi vardı sadece düzelecek..
mesela benim üst ön 6 diş ile alt önden 6 diş sorunluydu..üstteki ortadaki 2 diş biraz çıkıktı öne doğru...hemen yanlarındaki dişler(adlarını bilmiyorum )içe doğru eğimli kalıyordu...altta da orta öndeki iki dişde sorun yoktu ama yanlarındaki dişleriçe doğru eğimliydi..onların yanlarındaki 2 tane de yamuktu işte(nasıl anlatacağımı bilmedim de sırnaşık şey)

arkadaşlar bende tel taktırcam ölçülerim filan alında bayramdan sonra takılcak... taktıran arkadaşalar nasıl oluo ağrı filan çok mu biraz bilgilendirirmisiniz?

arkadaşlar bende tel taktırcam ölçülerim filan alında bayramdan sonra takılcak... taktıran arkadaşalar nasıl oluo ağrı filan çok mu biraz bilgilendirirmisiniz?

Valla benim agırdı desem yalan olur. Ama yemek yemesi işkence ilk 1 hafta ısıramıyosun cok acıyo. Yanlız discim bana acıya dayanıklı mısın dedi hayır dedim sıkmasını istemedim belkide cok sıkmadıgından agrım olmadı benim bilemiyorum.
Bazısının agrıyor bazısının agrımıyor kişisine göre degisiyormus :)

ısırarak yiyemiyorsun başta evet :) acıyor ama alışıyorsun gçiyor zaten bence çok büyük bir problem değil, Doktorcuğum benim dayanıklı olduğumu söyledi sesim çıkmıyor diye ama bilse içimden... Bu da gırgırı :)))

bende öyleyim diş isimlerini bilmiyorum sırnaşık şey tel takılmadan önce dişlerim nasıldı?:1rolleyes: o zamanlar dişlerimle aram pek iyi değildi bu yüzden hatırladığım kadarıyla anlatıyim.ilk zamanlar sadece üste takılcaktı tel alt dişlerim düzgündü lise2de 20lik dişlerim çıkmaya başlayana kadar.. gömük oldukları için alta çapraşıklığa sebep oldular.üste geliyim ortadaki o iki dişten sola doğru sayarsak 4.dişim öne doğru çıkık olduğu için onun sağındaki diş de geride duruyordu.film çektirdiğimizde öne doğru çıkık olan dişin diğer eşinin de gömük olduğunu onu da çektirmemiz gerektiğini söylediler.o dişi de çektirdim.ondan sonra belli aralıklarla diğer gömük dişlerim çekildi. ben sadece tel takılcağını düşünürken ortodontistim üst damağım dar olduğunu genişletmek için damaklık takıcağını söyledi.3 ayın 2sinde o damaklığı sabit olarak kullandım.geçen sene temmuz ayında üste, ekim ayında alta tek takıldı.biraz uzun oldu ama lastikleri yanlış takmamak için resim çekmiştim onları ekliyim siz karar verin gerisine :)
[/URL][/IMG]

Mrb kızlar ben de bugün taktırdım telimi bakalım :ecrin_bebek: Şimdilik sadece üstte var bi dahaki ay da alta takılacak. Alışaym diye böyle yapmış. Pek bi ağrı sızı olmadı yaa burdan okuduklarımdan korkmuştum ama şu anda iyiyim kaydirigubbakcemile3 De dudağım zor kapanıyo bi gıcık oldum ya -tatlicadiarzu- :gitme:

kızımn diş yapısından dolayı yaptıracağım ne kadar ödediniz ve acaba geç mi kaldım

16 yaşında kendisi

kızımn diş yapısından dolayı yaptıracağım ne kadar ödediniz ve acaba geç mi kaldım

16 yaşında kendisi

canım ne geçi artık 50 sinde bile takıyorlar
ben evliyim çocuğum var bende geçen ay taktırdım......o konuda içiniz rahat olsun bence
yaşı da iyi.......

canım ne geçi artık 50 sinde bile takıyorlar
ben evliyim çocuğum var bende geçen ay taktırdım......o konuda içiniz rahat olsun bence
yaşı da iyi.......

ok rahatladım bildiğim kadarıyla 3.500 tl miş özelde

ok rahatladım bildiğim kadarıyla 3.500 tl miş özelde

Benim bugun tam 2 hafta oldu bende 16 yasındayım kızınıza gec kalmıs degilsiniz.

Mavicim dişlerin dümdüz ne güzel rahat rahat gülüyosundur teller cirkin durmuyor :) Benimde 1 dişim düzelsin 1 boslugumda kapansın bende yollarım belki resmimi :)

KIZIMIN HER SAĞ VE SOLDA KÖPEK DİŞLERİ VAR

ACABA DİŞ ÇEKİLECEKMİ

mafoldumben
İ

ACABA DİŞ ÇEKİLECEKMİ

mafoldumben
İ

canım diş çekimine ortadontis muayene
sonrası karar veriyor......benim çekilmişti........ama burda dişi çekilmeden takılan arkadaşlarımızda var.........bir de 20 lik dişi çıktımı çıkmadımı bilmiyorum.
ona göre film çekiliyormuş..........benim 20 likler çıkalı çok olduğu için bende o sorun yaratmadı tabi..........daha hiç ortadontise ön muayene için götürmedin herhalde anladığım kadarıyla........bir götür derim hem kafandaki soru işaretleri kalkar ortadan.....

ACABA DİŞ ÇEKİLECEKMİ

mafoldumben
İ

Onu biz bilemeyiz dişci bilir. Evet bi götürün baktırın muayene ücretsiz teller takıldıktan sonra ücrete baslanıyo ama filmi 30 ytlye cektirdim bende 2 tanesi 60

Sag tarafımı cektim bende hepsini cekmem bosluk berbat duruyor :)

Bunu ilk günü cekmistim;

Bunuda bugün cektim 14. günü:

Bakın farkı görebiliyor musunuz? Ben gördükce seviniyorum valla Yeni takanlarda sevinsin diye yolladım fotografları zemuszemus 2 hafta sonra disim tamamen iner heralde hihoyyyt

Ne kadar çabuk inmiş dişin..Aslında pek de sorun yokmuş dişlerinde.Çok da fazla takmak zorunda kalmazsın sanırım.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…