Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

1 hafta cok azmıs ya :/ Benim daha 5 gün oldu bisey olmadı :)

ben taktirdim 1 bucuk sene sonra dumduz oldular. ilk basta tepkiler almadim degil ne gerek var diye ama ben onlara aldirmadim taktridim cok rahat olmuyo tabi ama ciktintan sonra o dumduz disleri gormek ve onlarin oyle kalacagini bilmek... inan 1 bucuk sene cektgm butun skntilara degdi :))

Bana göre ise ömü boyu diye birşey olmayacaktır. Çünkü eski yerine gelmemesi için uğraşıyoruz sonuçta benden diş çekildi ve kaydıracağız. eskiden dişler sıkışık diye öyleydi ama şu an yer var ve sabitleyecekler kolay kolay eskisi gibi olacağını sanmam ben

slm bende plastik olan diş tellerinden taktırdım. bugün 3. gün ağzım kapanmıyor bile dişlerinin üzerine bir sıra daha diş takılmış gibi. yaşımda aldı başını gitti gençken imkanım yoktu yaptıramadım hem çirkin durur diye tavsiyem herşey zamanında yapılmalı ihtiyacı olan düşünmeden yaptırsın. sonra çok zor oluyor(((doktorum 1 yıl dedi baştan. takarken 1.5 yıl dedi şimdiden fenalık geldi. ağzımda süt dişim vardı hala o çekildi arkasındaki yeni diş bana göre 2 yıldan önce gelmez(( sağlam dişin çelilip başka yere takılmasını duyan bilen var mı? internette vidalılar var ama bende sağlamı var zaten onu söktürüp yer değiştirsem olurmu? bu uygulamayı bilen yaptıran var mı?

Özel doktora gittim çapa'yı önerdiler ve tam 4 yıl sonra sıra geldi ilk kontrollerimden sonra sizi 3 ay içinde çağıracağız dediler,
5 ay oldu 5 ayın üzerine telefon geldi tam artık işlerim yoluna giriyor diye beklerken ölçüm yanlış alınmış o kabus gibi gelen ölçüyü tekrar vermek zorunda kaldım ki bu benim için bir nevi ölüm..:gitme:
Şimdi bir kaç ay sonra telefon edecekler hangi dişlerimin çekileceğine filan o zaman karar verilecek çekimler yapılacak iyileşmesi beklenecek teller takılacak,
en az 2 yıl kalacak şimdiden çok umutsuzluğa kapılmış durumdayım moralim çok bozuluyor..
Ben beklerken zaman durmuyor çünkü,Diş telleriyle gelinlik giymek filan istemiyorum ben ama bu gidişle öyle olacak...mafoldumben

Telli duvaklı gelin olursun sende :))

Benimde ölcülerim alınırken midem asırı bulanmıstı teller takıldı ama bide cıkarken alıncakmıs yaa..

benimde teller takılırken bulanmıştıkaydirigubbakcemile3 tellerin çıkarıldığı günü düşünmek bile istemiyorum:bbo:
her doktorun yöntemi farklı demek ki benimki sadece resim çekmişti.her randevuda da laptop ı açıp resimlere bakar neresi ne kadar değişmiş tam olarak farkedebilmek için:)

kızlar umarım sabırlarınız boşa gitmez, tellerim çıkalı 6 ay oldu ve ufak bi bozulma oldu bi dişimde :gitme: ama yinede taktığıma değdi çünkü takmadan önceki haline göre çok düzgün naniknanik

arkdslar bnede 1bucuk ay pnce gttım doktora lastık takmıstı arka 2dıse 1hafta sora gel tellerı takalım dedi.1hadta sonrasında gıttım taktırdım bakalım şimdi 10gun sora falan kntrle gıtcem sanrım şimdi dişlerımı torpuleyecekmıs benm dişler brs iricenedekaydirigubbakcemile3 ama duselıncecok gsl olcağını dusunuyorum ınsallah ve sdc ondekı 3dısım carpık hafıf dr bana ortalama 1sene surer dedı suresı normalmı sızce arkdslar bende fazla bozukluk yok hatta cok az dıyebılırım goren nıe taktırdın senınkıler cokta bouk deıldı derler hatta

Benimde 2 disime lastik takmıstı ya neden acaba? Sordum acısını azaltsın diye dedi ee oyleyse neden hepsine takmıyor?

Mavi41cim, tel takarkende biraz bulandı ama ölcülerimi alırken cok kotuydu ya. Teli takarken bisey suruyor agzımızı kapatmıyoruz kuru olması gerekiyor ya dilini indir diyo ben kaldırıyomusum hic farkında degilim o yuzden biraz zorlandı doktorum hele biseyle tutması acayip mide bulandırıyor.

merhaba arkadaşlar.benimde sadece bir dişimde sorun var.üst köpek dişim(süt olan) düşmedi ve diğer dişde bu yüsden geriden çıktı:gitme: doktora gittik.doktor yaşın kaç dedi 15 dedim.bu süt dişin düşmesi gerekirdi dedi.ortodontist.e gidip tel takılcak dedi.önce süt dişim çekilcekmiş sonra arkada ki dişimin öne gelmesi için tel takılcak:1no2: off kafama çok takıorum bunu.sorun sadece 1 diş ama çok kötü durumda:sm_confused: baya bi geride.neyse 3 gün sonra bi ortodontist.e gitcez.bakalım neler olcak.işk kez gidicem.çok heyecanlıyım ayrıca korkuyorumm:çok üzgünüm:fisfisfis

kızlar bnm telleri çıkaralı 6 ay falan oluyorr.üst köpek dişlerim yukarıdaydı (vampir gibiydm) 1 sene tel kullandım.şimdi sanki bi köpek dişim eski yerine gidiyo gibi hafif yukarı kakltı sizlerde böyle bi sorun yaşadınızmı telleri çıkaran arkadaşlarr...

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

Arkadaşlar yorumlarınızı okudum,çevremde diş teli taktıran 3 kişi var ve bunlar en az 2 yıl taktılar diş tellerini
hatta dişleri düzeldikten bayağı bir süre sonra çıkartıldı teller ,çünkü dişlerde oynama ve eski haline dönme yaşanıyormuş,
tel çıktıktan bir süre sonra koruyucu denen bir aparat varmış bir sürede o takılıyormuş sizler takmadınız mı?
Birde teli çıkarttıktan sonra 20'lik dişleri yeni çıktı ve dişlerinin düzeni bozulmuş tekrardan,sizdede bu iki sebepten olabilir mi? Açıkçası çok üzüldüm o kadar emek o kadar çaba inş düzelir ama doktorlarınızla konuşun bence...

Ve tel taktırırkn miğde bulantısı ölçü alma esnasından daha fazlaysa ileriki günlerde bittim demektir.. Yani canım yansa umrumda olmazda ahh şu miğde bulantısı...:gitme:

nazenn tel takılırken mide bulantısı olmuyor en azından bende olmadı. dişler düzeldikten sonra sabitlenmesi için tellerin bir süre daha durması şartmış. senin dişler 1 yıldan önce düzelir ama sabitlenmesi için en az 1 yıl gerekir dedi dişçim. tel çöıktıktan sonra da 2-3 yıl damak vs. kullanmak gerekiyormuş.

bir de tel takarken 20'lik dişler sıkıntı yapıyor sonradan çıkması. dişlerin düzenini bozuyor. tedaviye bunlar göz önüne alınarak başlanıyor

herkese merhaba:) ben yeni üyeyim aslında forumları misafir olarak uzun zamandır okuyorum merak ettiğim konularla ilgili ama sağlıklı bilgi alışverişi için en sonunda üye oldum.
bu konu başlığında yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım ve gerçekten paylaşılan bilgiler çok faydalı herkese teşekkürler. yaklaşık bir aydır ortodonti ile ilgileniyorum aslında herkes çok ciddi bir problemim olmadığını söylüyor ama ben ve doktorlar aynı fikirde değiliz üst köpek dişlerim öne doğru bir hayli çıkık ve yıllardır çok rahatsızım aslında ama çok yoğun dişçi fobim var bu yüzden yirmi yaş dişlerimi ancak geçen yıl aldırabildim ve bu yılda cesaret edip ortodontiye niyetlendim. tavsiye üzerine muayene olduğum iki doktorda mutlaka diş çektirmem gerektiğini çünkü kapanış bozukluğuda olduğunu syledi. baya moralim bozuldu açıkçası çünkü durup duruken diş çektirme fikri beni çok huzursuz ediyor. bununla birlikte en az 2 sene tel takmam gerekecekmiş.
yaşım 26. her ne kadar artık her yaşta bu tedavi uygulansada geç kalmış gibi hissediyorum..doktor metal braketler için 3300, proselen için 4000 lira maliyet verdi.
ama şimdi burada şeffaf seçeneğide olduğunu öğrendim. ben bursada yaşıyorum acaba şeffaf tedavi uyuglayan bildiğiniz doktor var mı?
bir de fiyat konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.
herkese sevgiler şimdiden teşekkürler :) (umarım gerçek hayatta da bu kadar rahat gülebilirim artık..)

Bende bursada oturuyorum kendi doktorum Ebru Çetinkaya Tokmak'ı önerebilirim. Tedavileri hep uzun sürüyor ama çok basarılı ayrıca cokta güzel :)
Bu arada 3300 derken ytl dimi $ degil? Mesela benim 3 bucuk sene falan sürcek 2.500 $ ödüyorum.
Bide metal kullanıyorum siz seffaf istiyomussunuz o hem daha pahalı hemde temizlemesi zor oluyormuş.

Ve tel taktırırkn miğde bulantısı ölçü alma esnasından daha fazlaysa ileriki günlerde bittim demektir.. Yani canım yansa umrumda olmazda ahh şu miğde bulantısı...:gitme:

daha fazla derken o birazda kişiye bağlı teller takılırken yutkunmadan durabilip o yapıştırıcının tadını almazsan bulantın da olmayabilir.o tadı alıp uzun süre o kokuyu duyunca ister istemez daha zor gelmişti bana

arkadşlar bişey sorcam.bu tel takma işi kaç seans sürüyo ? yada kaç saatte takıolar.bilgilendirirsenz sevinirim.yerimseniben

evet ytl cinsinden.
aslında ne istediğime de karar veremedim tedavi süresi uzun olduğu için şeffaf tel ile daha mı rahat ederim diye düşündüm ama tedavi verimliliğini etkiliyorsa çokta ısrarcı değilim. şu an tek kaygım diş çektirmek
öneriniz için teşekkürler aslında ebru hanımı duymuştum sanırım setbaşında değil mi? bir de onun görüşlerini alayım..
tekrar teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…