o kadar sürmez bile canım dişlerini fırçaladıkça düşmeye başlar .yanlış hatırlamıyorsam benimkiler 1 haftada çıkmıştı.
ara fırçasını ben doktorum söylemeden eczaneden almıştım. özellikle dişlerin aralarında boşluk olmaya başladığında çok işe yarıyor
Aramiza hosgeldin.a.s.Eyer benim kendi fikrimi söylemem gerekirse,ben dislerin hic bir zaman eskisi kadar saglam oturmayacagini düsünüyorum:1no2:.Yani yerlerinden oynayan disler eski yerine dönmek isticektir,onun icin uzun süreler damaklik takmanin gerektigi düsüncesindeyim.Damaklik birakildiktan sonrada ister istemez biraz oynama olur,bunu gecenlerde doktor kendi bile söyledi,cok belli olmaz ama biraz degisim olur dedi:1shok:.Yani ben sag salim cikarirsam gercekten uzun süre takarim herhalde.Aciya gelince eyer farkettiysen bu sitede hic kimse dayanilmicak bir aci cektigini simdiye kadar belirtmedi:icecream:.Hele ben 2 ay oldu azacik sizlama disinda birsey hissetmedim.Bence biran önce taktir hic vakit kaybi olmasin,inan 1 ayda bile degisimi farkediceksin.Güzel gülüsler:teytey:
Özel doktora gittim çapa'yı önerdiler ve tam 4 yıl sonra sıra geldi ilk kontrollerimden sonra sizi 3 ay içinde çağıracağız dediler,
5 ay oldu 5 ayın üzerine telefon geldi tam artık işlerim yoluna giriyor diye beklerken ölçüm yanlış alınmış o kabus gibi gelen ölçüyü tekrar vermek zorunda kaldım ki bu benim için bir nevi ölüm..:gitme:
Şimdi bir kaç ay sonra telefon edecekler hangi dişlerimin çekileceğine filan o zaman karar verilecek çekimler yapılacak iyileşmesi beklenecek teller takılacak,
en az 2 yıl kalacak şimdiden çok umutsuzluğa kapılmış durumdayım moralim çok bozuluyor..
Ben beklerken zaman durmuyor çünkü,Diş telleriyle gelinlik giymek filan istemiyorum ben ama bu gidişle öyle olacak...mafoldumben
arkdslar bnede 1bucuk ay pnce gttım doktora lastık takmıstı arka 2dıse 1hafta sora gel tellerı takalım dedi.1hadta sonrasında gıttım taktırdım bakalım şimdi 10gun sora falan kntrle gıtcem sanrım şimdi dişlerımı torpuleyecekmıs benm dişler brs iricenedekaydirigubbakcemile3 ama duselıncecok gsl olcağını dusunuyorum ınsallah ve sdc ondekı 3dısım carpık hafıf dr bana ortalama 1sene surer dedı suresı normalmı sızce arkdslar bende fazla bozukluk yok hatta cok az dıyebılırım goren nıe taktırdın senınkıler cokta bouk deıldı derler hatta
herkese merhaba:) ben yeni üyeyim aslında forumları misafir olarak uzun zamandır okuyorum merak ettiğim konularla ilgili ama sağlıklı bilgi alışverişi için en sonunda üye oldum.
bu konu başlığında yazılanları elimden geldiğince okumaya çalıştım ve gerçekten paylaşılan bilgiler çok faydalı herkese teşekkürler. yaklaşık bir aydır ortodonti ile ilgileniyorum aslında herkes çok ciddi bir problemim olmadığını söylüyor ama ben ve doktorlar aynı fikirde değilizüst köpek dişlerim öne doğru bir hayli çıkık ve yıllardır çok rahatsızım aslında ama çok yoğun dişçi fobim var bu yüzden yirmi yaş dişlerimi ancak geçen yıl aldırabildim ve bu yılda cesaret edip ortodontiye niyetlendim. tavsiye üzerine muayene olduğum iki doktorda mutlaka diş çektirmem gerektiğini çünkü kapanış bozukluğuda olduğunu syledi. baya moralim bozuldu açıkçası çünkü durup duruken diş çektirme fikri beni çok huzursuz ediyor. bununla birlikte en az 2 sene tel takmam gerekecekmiş.
yaşım 26. her ne kadar artık her yaşta bu tedavi uygulansada geç kalmış gibi hissediyorum..doktor metal braketler için 3300, proselen için 4000 lira maliyet verdi.
ama şimdi burada şeffaf seçeneğide olduğunu öğrendim. ben bursada yaşıyorum acaba şeffaf tedavi uyuglayan bildiğiniz doktor var mı?
bir de fiyat konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.
herkese sevgiler şimdiden teşekkürler :) (umarım gerçek hayatta da bu kadar rahat gülebilirim artık..)
Ve tel taktırırkn miğde bulantısı ölçü alma esnasından daha fazlaysa ileriki günlerde bittim demektir.. Yani canım yansa umrumda olmazda ahh şu miğde bulantısı...:gitme:
Bende bursada oturuyorum kendi doktorum Ebru Çetinkaya Tokmak'ı önerebilirim. Tedavileri hep uzun sürüyor ama çok basarılı ayrıca cokta güzel :)
Bu arada 3300 derken ytl dimi $ degil? Mesela benim 3 bucuk sene falan sürcek 2.500 $ ödüyorum.
Bide metal kullanıyorum siz seffaf istiyomussunuz o hem daha pahalı hemde temizlemesi zor oluyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?