Ya ben birşey sormak istiorum.14 yaşındayım ve ağzımda süt dişi kalmışve sağlam olan bir dişimi çekip tel tedavisiyle işte o süt dişini indirceklermiş :) ortodonste sordum acırmı falan diye hayır dedi sonra dişçime sordum biraz acıycak dedi :S sizde hani acımaz falan diyorsunuz merak ettim :) acaba böyle bir olayla karşılaşan veya sorumu yanıtlayacak olan birisi varmı ? Yardım ederseniz çok sevinirim :kedi:
geç oldu ama değdi destina0706 :)benm dişlerim iri iri olduğu içn porselen etkisi veririyor:))birde o tellerin içten takılanları var canm öle bir şeyde isteyebilirsin görünmesin diyorsan ama içten olunca temizlemesi çk zor olur o yüzden sen şeffaf tllerdn taktr.bnmkide şeffaftı.birde dişlerin sağlamsa zaten ii bir doktr kesinllikle porseleni önrmez ve çekim yapmaz.ben ortodontiste gitmedn önce arkadaş tavsiyesiyle başka bi dişçiye gitmiştim.bana sağlam olan 4 köpek dişimi çekmesi gerektiğini söylediği an benm için bitti o doktor kesnlikle kabul etmedm çekim yapılmasını.(ayrıca o dişçiye gidden arkadaşımın dişleri benm kadr düzgün olmadı çünkü telleri tak çıkar şeklindeydi acıyınca çıkarıodu, yemek yrkende.dişleri tam düzelmedn kesti doktr tedaviyi 1 sene içersinde eski haline geri döndü dişleri)daha sonra yine bi tanıdık vasıtasyla bi ortodontist buldm hiçbir dişimi çekmedn dişlerimi düzelltii.inanın doktr seçimi çok önemli az kalsn 4 sağlılklı dişimden olucaktm.dişçinizi ii seçin kızlarr çünkü tel tedavisinden sonra dişleri tekrar eski haline dönen bir sürü insan var
Ya ben birşey sormak istiorum.14 yaşındayım ve ağzımda süt dişi kalmışve sağlam olan bir dişimi çekip tel tedavisiyle işte o süt dişini indirceklermiş :) ortodonste sordum acırmı falan diye hayır dedi sonra dişçime sordum biraz acıycak dedi :S sizde hani acımaz falan diyorsunuz merak ettim :) acaba böyle bir olayla karşılaşan veya sorumu yanıtlayacak olan birisi varmı ? Yardım ederseniz çok sevinirim :kedi:
merhaba koyu_mavi senin adına çok sevindim.bende tellerim çıkacağı zamn aynı duyglar içerisindeydim.hatta tellerim çıktığı anda oturup ağladım doktorun önünde:)ağzımı bi garip, dişlerimi çıplak hissettim resmn.sanki çok kötü görünyrmş gibi geldi, 2 sendeden sonra doğl olarak.:roflol:ama ertsi gün sanki hiç tel takmamışım gibi bu dişler eskiden beri düzgünmş gibi hissediyorsn:)
acıma kısmına gelince benm arka dişlerime halka takarken baya bi ağrım olmştu.çıkarırkende biraz acıdı haliyle ama çok deil.ayrıca lekeride temizliyorlar hiç merak etme, hiçbir şey klmıyor yani dişinde canma.s
geriye bol bol gülümseme kalıyor:)
merhaba koyu_mavi senin adına çok sevindim.bende tellerim çıkacağı zamn aynı duyglar içerisindeydim.hatta tellerim çıktığı anda oturup ağladım doktorun önünde:)ağzımı bi garip, dişlerimi çıplak hissettim resmn.sanki çok kötü görünyrmş gibi geldi, 2 sendeden sonra doğl olarak.:roflol:ama ertsi gün sanki hiç tel takmamışım gibi bu dişler eskiden beri düzgünmş gibi hissediyorsn:)
acıma kısmına gelince benm arka dişlerime halka takarken baya bi ağrım olmştu.çıkarırkende biraz acıdı haliyle ama çok deil.ayrıca lekeride temizliyorlar hiç merak etme, hiçbir şey klmıyor yani dişinde canma.s
geriye bol bol gülümseme kalıyor:)
Allaha şükür seçtiğim dişdoktorum çok iyi ve onu çok seviyorum canım doktorum.Eğer başka diş hekimi olsa gel çekelim porselen yapalım derdi.Biri öle dedi yaptırmadım.
Çünkü benim çok yakın arkadaşımda diş hekimi ama aynı şehirde değiliz.O demişti teli.Şu an benim Diş doktorumun bundan bir kazancı olmayacak
beni Ortadontste yönledirmesi ile.Ama paracı olsa idi gel keselim yapalımporselen derdi.
Anlatabildim mi bilmem?.Gayet güvendiğim biri.
Yanlardan diş çekimide ağız yapısı ve dişin durumuna göre değişir canım
benim 4 numaralı 2 dişim çekilecek çünkü benim dişlerim çok sık boş yer yok.
slm destinacığım sakıncası yoksa doktorunun adını yazar mısın?
tabi canım vereyim ama hangisi diş doktorummu ortodontisinmi?vereyim.
Ortodonti uzmanı Fatih Öz diş hekimim Şehnaz bastoncu İkiside
Karaoğlu parkı karşısında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?