Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

3 sene 3 ay tel takan biri olarakk ve 22 mayısta tellerini çıkarmş biri olarak bütün samimiyetimle size şunu söylüorum eger gerçekten dişlerinizde sizi çok rahatsız eden bir durum ve devamlı ilerleryen bi rahatsızlık yoksa ufak tefek egrilikler için bu işkenceyi çekmeyin.... ama ben yeni dişlerimden çok memnunum bu arada çıakrdıktan sonrada öyle yada böyle mutlaka bir kaç çürük çıkıyo haberiniz olsun.

Son düzenleme:
alt tellerim üstteki inatçı bir tek diş yüzünden gene takılamadı mafoldumben

3. ayımdayım tecrübe etmeye devam ediyorum... tel takacak olanlarokusun lütfen... bu tel hiçte işkence değil aparattan bahsetmiyorum damaklı olan o bi felaket ama sabit olan tel çok rahat.
doktor bana çerez yeme dedi yiyorum hiç bişey olmuyo salatalık elma falan yerken dikkat et tel kopar dedi yiyorum hiçbişey olmuyo. ilk takıldığında bi hafta çok ağrıdı dişlerimi zor fırçaladım düşünün artık. ikinci kontrolde hiç bişey olmadı ağrı acıma falan en son kontrolümde üç dört gün acıdı ama şimdi normal. ben daha birinci ayda ağzımda olduğunu bile hissetmemeye başlamıştım. keşke bi kaç sene önce başlasaymışım tedaviye. hiç abartılacak korkulacak bişey değil. geç kalmadan tedavinizi olun derim. ön dişlerimle ısırarak herşey yiyebiliyorum (elma havuç hariç onları yanlarla yiyorum) bi arkadaşım bana tost yiyemiyeceğimi söylemişti şimdi çok gülüyorum hiç alakası yok korkmayın kızlar

ayrıca dişlerimde mütkiş bi değişim var resim koymayı hala beceremiyorum 3. ayın sonunda koysam şaşırırsınız ilk haliyle çok fark var...

Ust dislerimde yaklasik 1.5 yildir tel var inci gibi oldular masallah tabii cok sikintisini da cektim, bisey isiramadim agzimi kapatamadim allahdan geride kaldi o gunler..
Suan alt dislerde var 3 ay filan oldu bakalim bekliyoruz..

sana sonuna kadar katılıyorum.kontrollerden sonraki 3-4 gün acı olsa da sonra geçiyor.lastik takıldığında bu acı biraz artsa da dayanılmıcak gibi değil.arada tellerin yanağın içini oyması dışında hiçbir sıkıntı yok.onu da burda sizlerin daha önce yazdığı gibi telin üstüne sakız yapıştırınca sorun çözüldü.sayenizde össde bile rahattım teşekkürler kızlar:)

Dış görünüş o kadar önemli ki.Her ne kadar iç güzelliği desek de kendimizi kandırmayalım.Asıl olan dış güzelliktir.En azından her insan az da olsa dış güzelliğe önem verir..O kadar sinir bozucu bişeyki aslında..Benim dişlerim biraz önde mesela ve aralıklı;konuştuğum zaman sürekli dişlerime doğru bakıyor insanlar.Ya ben ne yapabilirimki!!Çok ama çok sinir bozucu.İmkanınız varsa kesinlikle diş teli takın derim insan ilişkilerinde,sosyal bi çevre edinmede kesinlikle çok önemli.Keşke ben de takabilsem.En azından daha rahat ve kendimden emin bi şekilde konuşabilirdim.!mafoldumben

Ay canım benim insallah sende takarsında dislerin düzelir

kızlar bende 24 ay tellerle dolaştım.alışana kadart baya bi zorluk çekkiyorsunuz ama sonuçlarını düşününce insan katlanıyor.1 sene önce tellerim çıktı sadece iç tarafta sabitleyiciler var onlar baya kalıyormuş sanırım 1 sene sonra oda çıkar.iiki tel taktırmışım onca zahmete deydi gerçekten.istiyorsanız hiç acısını düşünmeyin bence sonuç gerçekten süper oluyor.zaten öyle dayanılmıycak bi acısıda yok.doktr telleri gerdikten sonra ilk günler zor oluyor ama sonraki bi kaç günde dişler alışıyor..inşallah hepiniz istediğiniz güzel gülüşlere kavıuşursunuzkaydirigubbakcemile3

diş teli takıp sonra bozulan yeniden tel takan varmı hiç aranızda?

bende diş telleri taktırdım 7 ay kaldı dişlerimde. tedavim o kadar sürdü düzeldi dişlerim. 1 yıl snra 20 lik dişlerim çıkmaya başladı. 2 tane gömük dişim var ve dişlerimde bozulmalar oluyo. alt dişlerimde degişklkler oluyo. bakalım bir daha takıcaklar heralde:gitme:

Geçen cumartesi doktora gittim ve bana istersem telleri çıkarabileceğini söyledi ama 1.5-2 ay daha kalsa tamamen düzelirler dedi.. Ama ben hala kanin dişimin dikleşmediğini ve üst dişimle arasında bir boşluk bıraktığını görüyorum.. Bu aralar çokça düğün ve davet var ve bende usandım artık bu tellerden ve çıkarmak istiyorum.. 27 haziran yani bu Cumartesi tellerimi çıkaracak eğer istersem.. (kendisi 2 haftalık bir tatile çıkıyor aksi gibi düğününlerde bu arada olacak.. )
Eğer doktorum kabul ederse braketleri bırakmasını ve sabit(kalın) telleri çıkarıp yerine normal tellerden takmasını rica edicem... En azından çıkarmak istediğimde normal telleri kolaylıkla çıkarıp takabileyim.. .. Şayet kabul etmezse ne yapacağımı bilemiyorum.. Muallakta kaldım.. mafoldumben

Son düzenleme:
canım bence o kadar dayanmışsın biraz daha gayret az kalmış zatenyerimseniben.bn bu dişlere senelerce dayandım ama sonuç nasıl olmuş kızlar :teytey:

Eklentiler

• $2742.jpg
    28,8 KB · Görüntüleme: 346
  • $3214.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 104
canım bence o kadar dayanmışsın biraz daha gayret az kalmış zatenyerimseniben.bn bu dişlere senelerce dayandım ama sonuç nasıl olmuş kızlar :teytey:

harika olmuşlar canım yaaa...

ben tedaviye başlamadan resim çektirmemiştim ama çok da sorunum yoktu...
keşke ben deçektirseymişim :)

ne güzel yaaa bol bol sırıt şimdi :)

Son düzenleme:

pınarcım gözünaydın darısı bizim başımıza :Saruboceq:
kaç yıl taktın telleri canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…