ayrıca dişlerimde mütkiş bi değişim var resim koymayı hala beceremiyorum 3. ayın sonunda koysam şaşırırsınız ilk haliyle çok fark var...
3. ayımdayım tecrübe etmeye devam ediyorum... tel takacak olanlarokusun lütfen... bu tel hiçte işkence değil aparattan bahsetmiyorum damaklı olan o bi felaket ama sabit olan tel çok rahat.
doktor bana çerez yeme dedi yiyorum hiç bişey olmuyo salatalık elma falan yerken dikkat et tel kopar dedi yiyorum hiçbişey olmuyo. ilk takıldığında bi hafta çok ağrıdı dişlerimi zor fırçaladım düşünün artık. ikinci kontrolde hiç bişey olmadı ağrı acıma falan en son kontrolümde üç dört gün acıdı ama şimdi normal. ben daha birinci ayda ağzımda olduğunu bile hissetmemeye başlamıştım. keşke bi kaç sene önce başlasaymışım tedaviye. hiç abartılacak korkulacak bişey değil. geç kalmadan tedavinizi olun derim. ön dişlerimle ısırarak herşey yiyebiliyorum (elma havuç hariç onları yanlarla yiyorum) bi arkadaşım bana tost yiyemiyeceğimi söylemişti şimdi çok gülüyorum hiç alakası yok korkmayın kızlar
Dış görünüş o kadar önemli ki.Her ne kadar iç güzelliği desek de kendimizi kandırmayalım.Asıl olan dış güzelliktir.En azından her insan az da olsa dış güzelliğe önem verir..O kadar sinir bozucu bişeyki aslında..Benim dişlerim biraz önde mesela ve aralıklı;konuştuğum zaman sürekli dişlerime doğru bakıyor insanlar.Ya ben ne yapabilirimki!!Çok ama çok sinir bozucu.İmkanınız varsa kesinlikle diş teli takın derim insan ilişkilerinde,sosyal bi çevre edinmede kesinlikle çok önemli.Keşke ben de takabilsem.En azından daha rahat ve kendimden emin bi şekilde konuşabilirdim.!mafoldumben
Ay canım benim insallah sende takarsında dislerin düzelir
diş teli takıp sonra bozulan yeniden tel takan varmı hiç aranızda?
canım bence o kadar dayanmışsın biraz daha gayret az kalmış zatenyerimseniben.bn bu dişlere senelerce dayandım ama sonuç nasıl olmuş kızlar :teytey:
Geçen cumartesi doktora gittim ve bana istersem telleri çıkarabileceğini söyledi ama 1.5-2 ay daha kalsa tamamen düzelirler dedi.. Ama ben hala kanin dişimin dikleşmediğini ve üst dişimle arasında bir boşluk bıraktığını görüyorum.. Bu aralar çokça düğün ve davet var ve bende usandım artık bu tellerden ve çıkarmak istiyorum.. 27 haziran yani bu Cumartesi tellerimi çıkaracak eğer istersem.. (kendisi 2 haftalık bir tatile çıkıyor aksi gibi düğününlerde bu arada olacak.. )
Eğer doktorum kabul ederse braketleri bırakmasını ve sabit(kalın) telleri çıkarıp yerine normal tellerden takmasını rica edicem... En azından çıkarmak istediğimde normal telleri kolaylıkla çıkarıp takabileyim.. .. Şayet kabul etmezse ne yapacağımı bilemiyorum.. Muallakta kaldım.. mafoldumben
Fotoğraf ekliyorum eğer düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim... (kare içerisine aldığım yer kapanmayan bölge.. çizgiler ise üst ve alt ortanın birleşmediğini gösteriyor)
canım bence de biraz daha bekleyebilirsin... yerimseniben
canım bence o kadar dayanmışsın biraz daha gayret az kalmış zatenyerimseniben.bn bu dişlere senelerce dayandım ama sonuç nasıl olmuş kızlar :teytey:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?