• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş iltihabı :((((

ElifSu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
100
20
298
İstanbul
Şimdi bir dişimde iltihap var, yani baya çürük. Doktor ilaç verdiği halde geçmedi. Adam diyorki geçmezse mecburen çekicez diye. Daha yaşım 15. Bu yaşta dişimi kaybetmek istemiyorum.Diğer dişlerim de siyah noktalar şeklinde var az onlar ağrımıyor.Ön dişlerimde sorun yok. Onlar sadece temizlenmeyle gider mi? Ve sizce dişimi çekirmeli miyim?

Şimdi bir dişimde iltihap var, yani baya çürük. Doktor ilaç verdiği halde geçmedi. Adam diyorki geçmezse mecburen çekicez diye. Daha yaşım 15. Bu yaşta dişimi kaybetmek istemiyorum.Diğer dişlerim de siyah noktalar şeklinde var az onlar ağrımıyor.Ön dişlerimde sorun yok. Onlar sadece temizlenmeyle gider mi? Ve sizce dişimi çekirmeli miyim?

canım ben 29 yasımdayım bu yasa kadar neler neler basımdan geçti ama iş diş çektirmeye geldimi korkuyorum
o yüzden bana dişini cekelim diyen tek dişçiye güvenmezdim
mutlaka baskasına sorardım
biz burdan bilemezyiz sen baska bir dişçiye daha sor ona göre cektirirsin

Once iyi bir endodonti uzmanina gidip baktir. Iltihabi akitip kanal tedavisi yaparsa disin buyuk bir ihtimalle kurtulur.

Doktor değilim adamlar o kadar yıl okuyor doktor oluyor doğrudur demek isterdim ama benim de başım yandı zamanında dişten... Ama benim bildiğim apseli diş çekilmez. Çürükler de artık eskisi gibi değil hemen hopp çekilmiyo. Bakıyolar dolguyla kanal tedavisiyle dişi kurtarmaya çalışıyorlar bizim burada. Bence bulunduğunuz yerde başka bi hekm varsa ona da bi gidin.

Doktor değilim adamlar o kadar yıl okuyor doktor oluyor doğrudur demek isterdim ama benim de başım yandı zamanında dişten... Ama benim bildiğim apseli diş çekilmez. Çürükler de artık eskisi gibi değil hemen hopp çekilmiyo. Bakıyolar dolguyla kanal tedavisiyle dişi kurtarmaya çalışıyorlar bizim burada. Bence bulunduğunuz yerde başka bi hekm varsa ona da bi gidin.
Aslında çoğu kişi o doktora gidiyor bizim buralar ünü var adamın ama öyle bir karartıcı konuştu ki ben çok kötü oldum şimdi annem oraya götürmek istiyor ölsem gitmem.Arkadaşlarımın ne çürüklü,iltihaplı dişleri kurtuldu.2 yere gittim aynı şeyi söyledi. Zaten çektirmeye niyetim yok. O dişlerle yaşarım diyicem de gülünce kötü duruyor :D

Bazen korksanda kaçamıyosun :D ben iki kere 20lik yardırdım hala da alışamadım. benim bi dişim un ufak olmuştu mecbur gitmiştim. Köklü bir dişse hele ki geciktirmemende fayda var ;)

​İltihaplı diş çekilmez, ayırıca başka bir hekime daha gidebilirsiniz dolgu ve kanal tedavisi yapabilirler.

Bazen korksanda kaçamıyosun :D ben iki kere 20lik yardırdım hala da alışamadım. benim bi dişim un ufak olmuştu mecbur gitmiştim. Köklü bir dişse hele ki geciktirmemende fayda var ;)

Kökü var ama işi oyulmuş şekilde. Hani çürüğü temizlese pek diş kalır mı bilmiyorum.Peki şu siyah nokta şeklinde olan böyle nasıl değmez bir dişimde 1 tane bazılarında bir kaç tane var. Hani çürüğe pek benzemiyor. Ağrı hiç yok. Onlara ne yaptırmam lazım? Ya aslında şimdi çektirmesem de illa 20 yaşında falan çektirir vidalı yaptırırım :D

Gerçekten mi. Ben bayramdan sonra oraya koşarak giderim. Doktor bana hiç öyle bişi demedi. 2 yere gittim hep çekicez dediler.

Bu isin uzmani endodonti dis hekimi. Benim kizin on disi iltihaptan sallaniyordu, biz de bir kac doktor dolastiktan sonra on disini kaybetmesin diye gitmistik. Keske ilk ona gitseydik, aldigi antibiotikler iltihabi sertlestirmis, tedavi biraz uzun surdu, bir ay gittik geldik. Her seferinde iltihabi disin icinde actigi minik delikten akitip ilac koyup yolluyordu. bir ay sonra kanal tedavisi yapip kapatti. Simdi disi sapasaglam.

Bu isin uzmani endodonti dis hekimi. Benim kizin on disi iltihaptan sallaniyordu, biz de bir kac doktor dolastiktan sonra on disini kaybetmesin diye gitmistik. Keske ilk ona gitseydik, aldigi antibiotikler iltihabi sertlestirmis, tedavi biraz uzun surdu, bir ay gittik geldik. Her seferinde iltihabi disin icinde actigi minik delikten akitip ilac koyup yolluyordu. bir ay sonra kanal tedavisi yapip kapatti. Simdi disi sapasaglam.
Ben şimdi bahçelievlerde oturuyorum burada bir tane var. Ondan randevu alıcam. Çok sağol ya. Öyle bişi hiç duymamıştım. Eğer buraya yazmasaydım çoktan dişim gitmişti. Dişlerim düzelsinde gerisi önemli değil. Biz şimdi de borca girdik ondan çekiniyorum gitmeye. Masraf yapmak istemiyorum.

canım ben 29 yasımdayım bu yasa kadar neler neler basımdan geçti ama iş diş çektirmeye geldimi korkuyorum
o yüzden bana dişini cekelim diyen tek dişçiye güvenmezdim
mutlaka baskasına sorardım
biz burdan bilemezyiz sen baska bir dişçiye daha sor ona göre cektirirsin

:D O doktor öyle dedi diye tekrar gitmedim zaten bir kaç kere baktı hep erteledi beni. :D Teşekkür ederim öyle yapıcam.

Aslında çoğu kişi o doktora gidiyor bizim buralar ünü var adamın ama öyle bir karartıcı konuştu ki ben çok kötü oldum şimdi annem oraya götürmek istiyor ölsem gitmem.Arkadaşlarımın ne çürüklü,iltihaplı dişleri kurtuldu.2 yere gittim aynı şeyi söyledi. Zaten çektirmeye niyetim yok. O dişlerle yaşarım diyicem de gülünce kötü duruyor :D

canımm kader bizim için aynı ağları örmüş aynı günlerde!
yaşım 18 4 gün önce sabah dişimde bir sızıyla uyandım ağrı yaptı ama çürük ağrısı gibi değil. sonra geçmeyince ağrı kesici içtim.
2 gün böyle ağrı kesicilerle geçti. sonra bi gideyim doktor ne diyecek dedim çürük yok dişte dolgulu dişim.
gittim doktor film çekti dişinde yoğun iltihap var dedi temizlicez sonra ilaç koycaz sorun yaratırsa çekilmeye kadar gidebilir dedi.
çook korktum doktor iğneyi vurdu sonra ben babamı beklicem dedim. babamı aradım anlattım o da bişey yaptırma özele götürcem seni ben dedi. aldı beni gittik.
çok güvendiğim dolgularımı yaptırdığım özel doktora gittik. baktı dişime. dişinde kist var dedi bu çok olağan bir şey dedi çekilecek dedi.
hoppaalaaa yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. !!!
ama o gün ağrısı geçmişti ve akşam bi yere gidecektim o zaman ne zaman istersen gel çekeriz dedi.
Peki dedim. çıktım doktordan başladım ağlamaya. hem acıyacak diye hem dişimden olacağım diye. annem de dedi yaptırırız diş ne olacak.
başka bi doktor önerdiler ona gittim ertesi gün. kim çekmye gerek yok derse o zman rahatlayacaktım.
önce diş eti sorunu sandı. sonra filme baktı haklılar kist var dedi.
ama çekilecek demedi :52::52:
kanal tedavi yaptır dedi fakülteye git dedi. ben de orda yaptırdım dedi. eğer fayda vermezse çekilir dedi.
şimdi yaptıracağım kanal tedavi.
korkum var mı ? tabiki var.
Rica ederim sakın kötü doktor anılarınızı anlatmayınız :26:

Son düzenleme:
:D O doktor öyle dedi diye tekrar gitmedim zaten bir kaç kere baktı hep erteledi beni. :D Teşekkür ederim öyle yapıcam.

canım benim 15 yaşımda oyulma ve kararmalar başlamıştı ,doktora gitmedim çünkü çoook büyük bir fobim vardı, bu 4-5 yıl ertelendi bu şekilde sonra ön dişlerede geçmeye başladı ve çürük oldu, gülemiyordum utanıyordum ,birşey çiğnediğimde tüm dişlerim ağrıyordu et falan yiyememeye başladım :(,en sonunda ailemin zoruyla devlete gittim, bir doktor vardı , ben zaten korkuyorum sedasyon yaparmısınız diycem adam bana dedi ki 2 iğne hakkımız var sonrada bu yaşta bu diş falan dedi ağlayarak çıktım 3 ay da öyle erteledim, sonra kendim artık rahatsız olmaya başlayınca yine gittim ama başka bir doktora muane etti ,( ben arrtık implant düşünüyodum yani hepsini çektirip yapay diş) doktor daha çok gençsin ben bu işi hallederim dedi , iltihaplar için antibiyotik verdi kullandım , sonra annemle gittik oturdum o koltuğa ama nasıl titriyorum annem diyor ki yüzünde damarlar çıktı ( gerçekten çok korkuyordum öyle böyle değil) ama doktorum ALLAH RAZI OLSUN ŞU MÜBAREK GECEDE .. Beni çok motive etti yumrukta atsan sorun yok dedi bişi sıktı derin nefes aldım sadice bakıcam dedi tamam dedim
hadi kalk dedi noldu dedim iğne uyuştursun 10 dakka sonra gel dedi aa iğne oldumu dedim evet dedi :D çok uzun bir süreç yaşadım 1 yıl ama anlatsam roman olur 1 gün durup diğer gün gidiyordum üst dişlerimi çekti , he bu arada 2 iğne denmişti ya doktorum sağolsun hiç öyle kısıtlamadı , inanırmısın ben gittiğimde artık ee hadi iğne yapın diyordum, hatta bu diğer doktorlarında kulağına gitti çoğu görmeye geliyordu o fobisi olan hasta gerçekten senmisin ama gülüyorsun şuan diye .. doktorum sağolsun dolgu, kanal çekim ve kaplama yaptı kaplamam bittiğinde pasta götürdüm hastaneye çünkü gerçekten iş doktorda bitiyormuş hala dua ederim kendisine .. çünkü çok insiyatif kullandı gün oldu mesaisi bitti( hastanede kaplama yapılmıyordu o dönem) mesai sonrası işlemler yaptı ( kanalda 3 dişe yapılıyordu sadice) kanalları dolgu gösterdi ,annemle gittik geldik hep , o iğne aralarında hemşirelerde odaya doluyordu gırgır şamata.. :) ) yani canım hiç korkma geciktirme gereken tedavini yaptırt

yaşım 18 4 gün önce sabah dişimde bir sızıyla uyandım ağrı yaptı ama çürük ağrısı gibi değil. sonra geçmeyince ağrı kesici içtim.
2 gün böyle ağrı kesicilerle geçti. sonra bi gideyim doktor ne diyecek dedim çürük yok dişte dolgulu dişim.
gittim doktor film çekti dişinde yoğun iltihap var dedi temizlicez sonra ilaç koycaz sorun yaratırsa çekilmeye kadar gidebilir dedi.
çook korktum doktor iğneyi vurdu sonra ben babamı beklicem dedim. babamı aradım anlattım o da bişey yaptırma özele götürcem seni ben dedi. aldı beni gittik.
çok güvendiğim dolgularımı yaptırdığım özel doktora gittik. baktı dişime. dişinde kist var dedi bu çok olağan bir şey dedi çekilecek dedi.
ama o gün ağrısı geçmişti ve akşam bi yere gidecektim o zaman ne zaman istersen gel çekeriz dedi.
Peki dedim. çıktım doktordan başladım ağlamaya. hem acıyacak diye hem dişimden olacağım diye.
başka bi doktor önerdiler ona gittim ertesi gün. kim çekmye gerek yok derse o zman rahatlayacaktım.
kanal tedavi yaptır dedi fakülteye git dedi. ben de orda yaptırdım dedi. eğer fayda vermezse çekilir dedi.

Oha benden daha kötü şeyler yaşamışsın diyicemde sana şunu söyliyim 1 seneden beri dişimde iltihap var. O korkudan varya diş doktoruna gidemiyorum.Bu sene yaptırmam şart.Yanağın falan şişti mi? Benimkinde şişmişti. Ya benimki ağrı yapmıyor ne haltsa ona çok şaşırıyorum. Ama cidden diş çok önemli. Varya şuan dişlerim eski haline dönse günde 6 defa fırçalardım. Başta ailemizi dinlemiyoruz sonra böyle şeylerle uğraşıyoruz. Ama şimdi illa çekilcek diyorlarsa mecburuz napalım. Vidalı dişler cidden iyi çoğu kişi yaptırıyor ama pahalıdır. Sen uğraş baya. O doktorlara ne diyim ben varya sırf uğraşmamak için çekicez diyorlar. İnşallah dişin kurtulur. Geçmiş olsun .s..s.s.s :((

Peki dedim. çıktım doktordan başladım ağlamaya. hem acıyacak diye hem dişimden olacağım diye. annem de dedi yaptırırız diş ne olacak.

sakın korkma inan bana korkulacak hiçbirşey yok hissetmiyorsun bile benim 1 değil 2 değil tam 7 dişime yapıldı aynı gün,hatta komik birşey anlatayım , işleme başlamadan önce uyuşturuyorlar zaten;) ama benim kokuya alerjim vaR:1:işlemlere başladı ben bişi sıkıyor ,arkadaş burnuma ç.suyu kokusu geliyo,başladımı burnum kaşınmaya ,doktorumda tam işlem anında, tutum elini ağzımı hissetmiyorum kapatamıyorumda , hapşurcam dedim 1. hapşu geldi 5 kere üst üste hapşurdum oo sibel ne bu hal dedi telefona yazdım kokuya alerjim var ç.suyu kokuyo :1:o bikere çamaşır suyu değil hıh dedi,sonra her seferinde böyle mi olcan dedi evet diye kafamı salladım , eyvahh dedi,bende korktum işlemi etkiler sandım ,doktor desene bugünde mesaiyi yiycez dedi ben bir kahkaha attım doktor dur kız anaa gülme gülmee diyo ben ağzımı tutuyorum baya eğlenmiştik hiç korkma hiçbirşey hissetmiceksin emin ol;)

Oha benden daha kötü şeyler yaşamışsın diyicemde sana şunu söyliyim 1 seneden beri dişimde iltihap var. O korkudan varya diş doktoruna gidemiyorum.Bu sene yaptırmam şart.Yanağın falan şişti mi? Benimkinde şişmişti. Ya benimki ağrı yapmıyor ne haltsa ona çok şaşırıyorum. Ama cidden diş çok önemli. Varya şuan dişlerim eski haline dönse günde 6 defa fırçalardım. Başta ailemizi dinlemiyoruz sonra böyle şeylerle uğraşıyoruz. Ama şimdi illa çekilcek diyorlarsa mecburuz napalım. Vidalı dişler cidden iyi çoğu kişi yaptırıyor ama pahalıdır. Sen uğraş baya. O doktorlara ne diyim ben varya sırf uğraşmamak için çekicez diyorlar. İnşallah dişin kurtulur. Geçmiş olsun .s..s.s.s :((

benimki de çok az ağrıdı geçti şimdş hiç ağrımıyor. zaten bence o ağrı kistten de değildi. diş eti ağrısıydı.
çünkü doktor dedi ki bu kistler çok kişide vardır ama film çekince tesadüfen ortaya çıkar dedi.
ama kahretsin ki ben benimkinden haberdarım.
bu sene sınava hazırlanacağım eğer kışın sorun çıkarırsa çok sıkıntı olur. o yüzden tedaviyi olmalıyım. dişimi çektirmek istemiyorum!
sana da çok geçmiş olsun canım.
ben de fırçalama alışkanlığı hiiiçç edinemedim :26:

Back
X