O doktor öyle dedi diye tekrar gitmedim zaten bir kaç kere baktı hep erteledi beni.

Teşekkür ederim öyle yapıcam.
canım benim 15 yaşımda oyulma ve kararmalar başlamıştı ,doktora gitmedim çünkü çoook büyük bir fobim vardı, bu 4-5 yıl ertelendi bu şekilde sonra ön dişlerede geçmeye başladı ve çürük oldu, gülemiyordum utanıyordum ,birşey çiğnediğimde tüm dişlerim ağrıyordu et falan yiyememeye başladım

,en sonunda ailemin zoruyla devlete gittim, bir doktor vardı , ben zaten korkuyorum sedasyon yaparmısınız diycem adam bana dedi ki 2 iğne hakkımız var sonrada bu yaşta bu diş falan dedi ağlayarak çıktım 3 ay da öyle erteledim, sonra kendim artık rahatsız olmaya başlayınca yine gittim ama başka bir doktora muane etti ,( ben arrtık implant düşünüyodum yani hepsini çektirip yapay diş) doktor daha çok gençsin ben bu işi hallederim dedi , iltihaplar için antibiyotik verdi kullandım , sonra annemle gittik oturdum o koltuğa ama nasıl titriyorum annem diyor ki yüzünde damarlar çıktı ( gerçekten çok korkuyordum öyle böyle değil) ama doktorum ALLAH RAZI OLSUN ŞU MÜBAREK GECEDE .. Beni çok motive etti yumrukta atsan sorun yok dedi bişi sıktı derin nefes aldım sadice bakıcam dedi tamam dedim
hadi kalk dedi noldu dedim iğne uyuştursun 10 dakka sonra gel dedi aa iğne oldumu dedim evet dedi

çok uzun bir süreç yaşadım 1 yıl ama anlatsam roman olur 1 gün durup diğer gün gidiyordum üst dişlerimi çekti , he bu arada 2 iğne denmişti ya doktorum sağolsun hiç öyle kısıtlamadı , inanırmısın ben gittiğimde artık ee hadi iğne yapın diyordum, hatta bu diğer doktorlarında kulağına gitti çoğu görmeye geliyordu o fobisi olan hasta gerçekten senmisin ama gülüyorsun şuan diye .. doktorum sağolsun dolgu, kanal çekim ve kaplama yaptı kaplamam bittiğinde pasta götürdüm hastaneye çünkü gerçekten iş doktorda bitiyormuş hala dua ederim kendisine .. çünkü çok insiyatif kullandı gün oldu mesaisi bitti( hastanede kaplama yapılmıyordu o dönem) mesai sonrası işlemler yaptı ( kanalda 3 dişe yapılıyordu sadice) kanalları dolgu gösterdi ,annemle gittik geldik hep , o iğne aralarında hemşirelerde odaya doluyordu gırgır şamata.. :) ) yani canım hiç korkma geciktirme gereken tedavini yaptırt