Muhatabina yansitilmamis bastirilmis öfke.Selam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.
Farkettiğim kadarıyla son 4 senedir var. Önceden uykudan uyanacak kadar değildi. Artık geceleri eşim beş kez uyandırıyor en az “dişlerin kırılacak” diye. Beş kez de ben kendi sesimden uyanıyorum. Uyandığımda boynum ve omuzlarım aşırı gergin oluyor. Hatırladığım kadarıyla kötü rüya filan da görmüyorum. Ya da üzgün yatmadığım zamanlarda da oluyor.
Başına gelen, çözümünü bulan var mı? Babam ve halam da gıcırdatır ama onlar benim kadar değiller diye biliyorum. Genetik olabilir mi? Ve diş gıcırdatma boyun ve omuz ağrısı yapar mı? Hangi bölüme gitmem gerek?
Selam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.
Farkettiğim kadarıyla son 4 senedir var. Önceden uykudan uyanacak kadar değildi. Artık geceleri eşim beş kez uyandırıyor en az “dişlerin kırılacak” diye. Beş kez de ben kendi sesimden uyanıyorum. Uyandığımda boynum ve omuzlarım aşırı gergin oluyor. Hatırladığım kadarıyla kötü rüya filan da görmüyorum. Ya da üzgün yatmadığım zamanlarda da oluyor.
Başına gelen, çözümünü bulan var mı? Babam ve halam da gıcırdatır ama onlar benim kadar değiller diye biliyorum. Genetik olabilir mi? Ve diş gıcırdatma boyun ve omuz ağrısı yapar mı? Hangi bölüme gitmem gerek?
4 yaşındaki oğlumda gıcırdatıyor doktor bişey olmaz dedi siz hangi bölüme götürdünüz ve nasıl bir tedavi uyguladımBüyüklerde böyle bir durum varmı bilmiyorum ama ben 3 yaşında çocuğum dişini gicirdatiyor diye doktora götürdüm.doktorumuz kıl kurdundan şüphelendi ve sonuç gerçekten kıl kurdu vardı iki haftalık hafif bir tedavi ile geçti çok şükür.
Bişey olmaz demesine bakmayın çocuğunuz gece uykusunda yastığa bakın yastıkta hafif ıslanma oluyormu? Bide kakasi bazen katı olmayabiliyor.hafif karın ağrısı yasiyormu gözlemleyin.aslinda ben bunları gozlemlemedim ama sonra düşündüğümde ara ara oluyordu.bir şurup kullandık iki hafta arayla ve ilk kullanimdan sonra gıcırdatma geçti çok şaşırdım.cocuk doktoruna götürdüm ben.4 yaşındaki oğlumda gıcırdatıyor doktor bişey olmaz dedi siz hangi bölüme götürdünüz ve nasıl bir tedavi uyguladım
Bu kadar uzun süre ise zaten yüz yapınız degismistir iki cene yanı kemiklerin orda kaslar ve onlar daha köşeli oluyor. Sizinde şuan koselidir uzun zamandir sikiyorsaniz.Yüz yapısı mı değişiyorHangi bölüme gitmem gerek?
Benim de 6 yaşındaki kızım dişlerini gicirdatiyor. Kıl kurdu için nasıl bir tahlil yapılıyor?Büyüklerde böyle bir durum varmı bilmiyorum ama ben 3 yaşında çocuğum dişini gicirdatiyor diye doktora götürdüm.doktorumuz kıl kurdundan şüphelendi ve sonuç gerçekten kıl kurdu vardı iki haftalık hafif bir tedavi ile geçti çok şükür.
Psikolojik sorunun göstergesiymiş diye duydumSelam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.
Cozum stresten arinmak.tek cevap:)stresten oluyor bunlar bende de zaman zaman olur.Selam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.
Gaita tahlili oluyor ama doktorumun söylediği şu,bazen kilkurdu olduğu halde tahlilde çıkmayabilir dedi.salya ve kakasını sordu iştahını sordu.birde şey popişinde kaşıntı oluyormu diye sordu.acima kızarma kasinti gibi.andazol isminde bir şurup verdi çok şükür geçti.Benim de 6 yaşındaki kızım dişlerini gicirdatiyor. Kıl kurdu için nasıl bir tahlil yapılıyor?
Günde kaç kere içti şurubuGaita tahlili oluyor ama doktorumun söylediği şu,bazen kilkurdu olduğu halde tahlilde çıkmayabilir dedi.salya ve kakasını sordu iştahını sordu.birde şey popişinde kaşıntı oluyormu diye sordu.acima kızarma kasinti gibi.andazol isminde bir şurup verdi çok şükür geçti.
Merhaba 11 aylik bebegimm var 3 disi cikti ve 2 gundur dislerini gicirdatiyor 3 disle nasil yapiyor bilemiyorum ama dislerine bisey olacak diye korkuyorum.Kil kurdu demissiniz ne alaka acaba nasil oluyor?Büyüklerde böyle bir durum varmı bilmiyorum ama ben 3 yaşında çocuğum dişini gicirdatiyor diye doktora götürdüm.doktorumuz kıl kurdundan şüphelendi ve sonuç gerçekten kıl kurdu vardı iki haftalık hafif bir tedavi ile geçti çok şükür.
2.5 yıl onceydi inanın çok hatırlamıyorum.Günde kaç kere içti şurubu
Bende ne alaka bilmiyorum:) ama doktorumuz küçük çocuklardaki hatta bebeklerdeki diş gıcırdatmalarda kıl kurdundan suphelendigini söyledi.bebekler 6 aydan sonra eller hep ağızda olduğu için bu tarz durumlar çok yaşanıyor dedi.internetten kıl kurdu ve dış gıcırdatma diye bakmanızı tavsiye ederim.detayli bilgi bulabilirsinizMerhaba 11 aylik bebegimm var 3 disi cikti ve 2 gundur dislerini gicirdatiyor 3 disle nasil yapiyor bilemiyorum ama dislerine bisey olacak diye korkuyorum.Kil kurdu demissiniz ne alaka acaba nasil oluyor?
Bebek icin yeni bir sey dis.gicirdatmasi normal benimkiler de yapti ama mutlaka hekiminize danisin.Merhaba 11 aylik bebegimm var 3 disi cikti ve 2 gundur dislerini gicirdatiyor 3 disle nasil yapiyor bilemiyorum ama dislerine bisey olacak diye korkuyorum.Kil kurdu demissiniz ne alaka acaba nasil oluyor?
ahhh o gıcırdatma bende de var omuz boyun sırt bel sanki sabahları uyandığımda gece dayak yemişim gibi uyanıyorum aşmak istiyorum bende yorgunum hep yorgun bunun yüzündenSelam hanımlar. Uzun zamandır var olan ama umursamadıgım, dün gece bunun için eşimin on kez uyandırdığı bir sorundan bahsetmek istiyorum; diş gıcırdatma.